• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evet evet, mesela pazar günleri 3-4 çeşit yemek yapıp haftaiçi günlerine hazırlık yapıyorum, illa mutfağım derli toplu olur evden çıkarken, kahvaltı yapılır, toplanır öyle çıkılır evden, yatak örtüm hep muntazam kapatılmıştır mesela...

akşamlarımı da aynı rutinle devam ederim, düzenimi korurum, bunları geçip de extralar yapma kısmında ise oğlanın ödev rutini bu sene beni yordu, kızın aşırı aşırı dağınık olması, düzene girmemesi yordu, çakışan bazı durumlar beni geriyor, ama genel olarak bakınca yine de düzenimi terketmiş değilim :)

evin hala eksikleri var, şu an antreye bir şeyler aldım, onlar gelmek üzere...

kalan enerjim de buralara gidiyor :)

Aslında en çok çalışanların planlı olmaya ihtiyacı var evde geçirdiğiniz zaman kısıtlı
Yemek planlaması yapmak alışveriş listeleri gibi şeyler sizin hayatınızı kolaylaştırır

Çalışırken planlı olmaya başladığımda hep pratik şeyler düşünürdüm
Sabah kahve içip ise gitmek daha iyi hissettirirdi.
Eve gelince çamaşırlar yıkanmış olurdu programlardim makineyi

Dondurucuyu daha fazla kullanırdım 20 dk sürerdi yemek pilav çorba yapmak

Yemek sonrası da tüm zamanım kendime kızıma kalırdı.

Oncesinde hızlıca giyinip evden çıkardım
Eve gelince ne yemek yapsam diye düşünür son anda yetistirirdim ve daha berbat bir düzensizliğim vardı anlatsam şok olursunuz 😅

Evde olmanın da artıları ve eksileri var tabi
Daha çok isler gözüme takılıyor
3 öğün sofra hazırlanıyor ve iş paylaşımının görevlerinin çoğu bana kalıyor gibi gibi seyler 😅

Slmlaaarrrr 🍀
El atmam gerekenler yerlerden biri olan vestiyeri temizleyip düzenledim bugün mis gibi oldu 😊

Sırada el atılması gereken yerler:
Banyo dolapları
Çalışma odasındaki dolap
Mutfak
Derinlere girmişsin mikan kolay gelsin. 😊

😁
Okuyup yazmamak tesüf ederim 😅

Planli yaşam derken aşırı olan kısmı beni de strese sokar yani saati dakikasına is yapamam.
Mesela sabah uyandığımda nerden başlasam
Bugün ne yemek yapsam gibi şeyler düşünmüyorum 😊

Aynen eleme yapmak çok güzel birsey 😅
O ferahlama hissi müthiş
ay planlı, tik atmalı liste diyince aklıma gençliğim gelir. Lise zamanlarım :)

annem tarlaya giderdi, bana da derdi ki işleri yap.
ulan bir gün yaparım, "orası eksik kalmış"
öteki gün yaparım "burası eksik kalmış"

yok! toparlayamıyorum.

En sonunda liste yaptım.

süpür
cam sil
yer sil (koltuk altı çekilerek)
toz al
bulaşık yıka
tuvalet cifle
balkon yıka

hepsini tik atarak yaptım bir gün. :D

annem gelip ne dedi tahmin edin!

"yemek yapmamışsın!" :silah:

------------

Annem sağolsun övmeyi pek beceremezdi. Hep yererdi. "Onun kızı şöyle" , "bunun kızı şunları yapıyor" vs vs sürekli karşılaştırırdı.
"Bu kadar işi yapmışsın bravo, yarın yemek de yapar mısın?" demek ASLA YOK.

Çocukluk yaramdır bu benim. Bunu da buradan anlatmış olayım :KK51:

evet evet, mesela pazar günleri 3-4 çeşit yemek yapıp haftaiçi günlerine hazırlık yapıyorum, illa mutfağım derli toplu olur evden çıkarken, kahvaltı yapılır, toplanır öyle çıkılır evden, yatak örtüm hep muntazam kapatılmıştır mesela...

akşamlarımı da aynı rutinle devam ederim, düzenimi korurum, bunları geçip de extralar yapma kısmında ise oğlanın ödev rutini bu sene beni yordu, kızın aşırı aşırı dağınık olması, düzene girmemesi yordu, çakışan bazı durumlar beni geriyor, ama genel olarak bakınca yine de düzenimi terketmiş değilim :)

evin hala eksikleri var, şu an antreye bir şeyler aldım, onlar gelmek üzere...

kalan enerjim de buralara gidiyor :)
Sen baya planliymissin işte 😍
Detaylara takılma evin tamamen düzenli olması mümkün değil 😊

Seninde evinde tadilat bitti artık sanırım.
Benim de son yer giriş kaldı oraya da el atsam bitecek

ay planlı, tik atmalı liste diyince aklıma gençliğim gelir. Lise zamanlarım :)

annem tarlaya giderdi, bana da derdi ki işleri yap.
ulan bir gün yaparım, "orası eksik kalmış"
öteki gün yaparım "burası eksik kalmış"

yok! toparlayamıyorum.

En sonunda liste yaptım.

süpür
cam sil
yer sil (koltuk altı çekilerek)
toz al
bulaşık yıka
tuvalet cifle
balkon yıka

hepsini tik atarak yaptım bir gün. :KK70:

annem gelip ne dedi tahmin edin!

"yemek yapmamışsın!" :silah:

-------
Annem sağolsun övmeyi pek beceremezdi. Hep yererdi. "Onun kızı şöyle" , "bunun kızı şunları yapıyor" vs vs sürekli karşılaştırırdı.
"Bu kadar işi yapmışsın bravo, yarın yemek de yapar mısın?" demek ASLA YOK.

Çocukluk yaramdır bu benim. Bunu da buradan anlatmış olayım :KK51:
Annem bu konularda iyiydi
Sagolsun işleri sayıp giderdi 😅

Menüyü yazıyorum

Karnabahar patates kızartma tarhana çorbası

Patlican oturtma pilav

Lazanya ve mercimek çorbası

Taze fasulye pilav

Eristeli mercimek

Dolmabiber ve çorba

Nohut pilav cacık

Balık salata

Yanına brokoli, salata tursu vs duruma göre ekleniyor

Öğlenleri Eylül ne isterse o pişiyor.

Selam herkese 🙋🏼‍♀️

Mutfağı süpürdüm ve sildim.
Paspasını silkeleyip serdim.
Makineyi çalıştırıp, tezgahı sildim.

Yatak odasını süpürüp, sildirdim (robota) 🤩
Nevresimleri değiştirdim.
1 makine çamaşır katladım.
Nevresimleri makineye attım. Kuruttum. Katlayıp yerleştirdim.

Oturma odasını süpürüp sildim.
Örtüleri silkeledim, serdim.
Ufak bi değişiklik yaptık odada, kaloriferin önünü açmak için.

Koridoru süpürüp sildim.

Banyo Lavabosunu ovdum.
1 yorganı yıkamaya verdim.
Pazara çıktım.
Süt almıştım, kaynattım.

Regl eşliğinde müthiş bir yorgunluk oldu.

Kendimi tebrik ediyor, yarınki sınavıma hazırlanmaya gidiyorum. 🤩

Selam herkese 🙋🏼‍♀️

Mutfağı süpürdüm ve sildim.
Paspasını silkeleyip serdim.
Makineyi çalıştırıp, tezgahı sildim.

Yatak odasını süpürüp, sildirdim (robota) 🤩
Nevresimleri değiştirdim.
1 makine çamaşır katladım.
Nevresimleri makineye attım. Kuruttum. Katlayıp yerleştirdim.

Oturma odasını süpürüp sildim.
Örtüleri silkeledim, serdim.
Ufak bi değişiklik yaptık odada, kaloriferin önünü açmak için.

Koridoru süpürüp sildim.

Banyo Lavabosunu ovdum.
1 yorganı yıkamaya verdim.
Pazara çıktım.
Süt almıştım, kaynattım.

Regl eşliğinde müthiş bir yorgunluk oldu.

Kendimi tebrik ediyor, yarınki sınavıma hazırlanmaya gidiyorum. 🤩
Biz de tebrik ediyoruz seni. Eline sağlık😊

Bir zamanlar çeyiz alışverişleri, kıyafet, eşya derken kızım doğduktan sonra minimal yaşam serüvenime başlamış oldum.
Sürekli bitmeyen ev işlerinde bu süreci hızlandırdı diyebiliriz.
Evin dağınıklığı negatif enerjisini üzerimden atmak istiyorum.
Deneyimlerimi paylaşacağım burada.
Hoppa

Merhaba, benzer sebeplerle ben de minimal yasam konusunda arastirmalara basladim. Konunuz cok guzel ve lakin 46K mesaj olmus hepsini okuyabilmem mumkun degil. Baslamak konusunda izledigim bir videoda bir kac yontemden bahsediliyordu. En cok aklimda kalanlar;

1. Kolay olandan basla : Örneğin; bir gun bir cekmece ile basla (bu benim için zorlayici olabilir, gercekten bir an once fazlaliklardan kurtulmak istiyorum cunku)

2. Evdeki herseyi tasinacakmissiniz gibi paketleyin. İhtiyaciniz olan esyalari cikarip kullanin. 3-4 ay sonra hic acilmayan kutular gereksiz esyalardir (bu da benim için imkansiza yakin, cocuklarim kucuk ve herseyi paketlemek bile gunlerimi alir ki bulup kullanmak konusuna girmiyorum bile)

3. Herseyi tek seferde ayiklayin : elenecek esyalari bir araya yigin (bunun dezavantaji ayiklama islemi uzadikca, isi bir an evvel kolayca bitirmek adina gereksiz esyalarin da "atilmayacaklar" sinifina girmesi, gereksiz kalabaligi azaltmamasi (ki cogu esyayi belki lazim olur diye tutan bi insanim, buna girissem eminim yine cogu gereksiz seyi atmaya kiyamam)

Size ve buradaki minimal yasami benimsemis hayata gecirmis uyelere sormak istediklerim var; nasil ve nereden basladiniz? Planlamayi nasil yaptiniz? Herkesin fazlaliklari elbette bir olmaz ama ilk asamada yaklasik olarak ne kadar zaman harcadiniz? Aslinda ayri bir konu olarak sormayi dusunuyordum ama bu topicte eminim bana faydali bilgiler verebilecek degerli tecrubeleri olan uyeler vardir. Cok tesekkur ederim simdiden ❤️

Merhaba, benzer sebeplerle ben de minimal yasam konusunda arastirmalara basladim. Konunuz cok guzel ve lakin 46K mesaj olmus hepsini okuyabilmem mumkun degil. Baslamak konusunda izledigim bir videoda bir kac yontemden bahsediliyordu. En cok aklimda kalanlar;

1. Kolay olandan basla : Örneğin; bir gun bir cekmece ile basla (bu benim için zorlayici olabilir, gercekten bir an once fazlaliklardan kurtulmak istiyorum cunku)

2. Evdeki herseyi tasinacakmissiniz gibi paketleyin. İhtiyaciniz olan esyalari cikarip kullanin. 3-4 ay sonra hic acilmayan kutular gereksiz esyalardir (bu da benim için imkansiza yakin, cocuklarim kucuk ve herseyi paketlemek bile gunlerimi alir ki bulup kullanmak konusuna girmiyorum bile)

3. Herseyi tek seferde ayiklayin : elenecek esyalari bir araya yigin (bunun dezavantaji ayiklama islemi uzadikca, isi bir an evvel kolayca bitirmek adina gereksiz esyalarin da "atilmayacaklar" sinifina girmesi, gereksiz kalabaligi azaltmamasi (ki cogu esyayi belki lazim olur diye tutan bi insanim, buna girissem eminim yine cogu gereksiz seyi atmaya kiyamam)

Size ve buradaki minimal yasami benimsemis hayata gecirmis uyelere sormak istediklerim var; nasil ve nereden basladiniz? Planlamayi nasil yaptiniz? Herkesin fazlaliklari elbette bir olmaz ama ilk asamada yaklasik olarak ne kadar zaman harcadiniz? Aslinda ayri bir konu olarak sormayi dusunuyordum ama bu topicte eminim bana faydali bilgiler verebilecek degerli tecrubeleri olan uyeler vardir. Cok tesekkur ederim simdiden ❤️
Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz..
Ben elemeye karar verdiğimde evde değildim memleketteydim. Bir deftere oda oda kafamda elemeye karar verdiğim şeyleri yazdım, baya ayrıntılı not aldım. Eve döndüğümde yaptığım listeyi hayata geçirdim eledikçe tikledim. 3-4 günde eleme işini hallettim çuval çuval eşya eledim diyebilirim. Büyük eşyaları elemek o kadar hızlı olmadı ama yıllar içine yayıldı.

Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz..
Ben elemeye karar verdiğimde evde değildim memleketteydim. Bir deftere oda oda kafamda elemeye karar verdiğim şeyleri yazdım, baya ayrıntılı not aldım. Eve döndüğümde yaptığım listeyi hayata geçirdim eledikçe tikledim. 3-4 günde eleme işini hallettim çuval çuval eşya eledim diyebilirim. Büyük eşyaları elemek o kadar hızlı olmadı ama yıllar içine yayıldı.
Tesekkur ederim, hosbuldum ❤️
Liste olarak ilerlemek iyi bi fikir, cogu zaman ben de islerimde liste kullaniyorum fakat bu konuda listeyi belirleme konusunda nasil ilerlemeliyim gercekten gerekli olup olmamasini ayirt etmede sıkıntılarım var. Son kullandiginiz zamani esas aldiniz mi, bi arkadasim son 1 yilda kullanmadiklarin gercekten gerekli degildir gibi bisey soylemisti. Bi gun lazim olur mu fikri gitmiyor, bunu bi turlu asamiyorum ben 🤦‍♀️ Bu ise baslayip bitirebilirsem sanirim benim de cuvalla esya cikacak.

Tesekkur ederim, hosbuldum ❤️
Liste olarak ilerlemek iyi bi fikir, cogu zaman ben de islerimde liste kullaniyorum fakat bu konuda listeyi belirleme konusunda nasil ilerlemeliyim gercekten gerekli olup olmamasini ayirt etmede sıkıntılarım var. Son kullandiginiz zamani esas aldiniz mi, bi arkadasim son 1 yilda kullanmadiklarin gercekten gerekli degildir gibi bisey soylemisti. Bi gun lazim olur mu fikri gitmiyor, bunu bi turlu asamiyorum ben 🤦‍♀️ Bu ise baslayip bitirebilirsem sanirim benim de cuvalla esya cikacak.
Son bir yıldırdan ziyade hiç kullanmadığım, aynısından bir kaç tane olan, yedek olan şeyleri eledim çoğunlukla. Son 1 yıldır kısmı şu açıdan uymuyor mesela yılda bir kaç kere kalabalık misafir geliyor, o yüzden çatal kaşıklarım yedeklidir. Spatulayı mesela yıl boyu bir tane kullanıyorum ama kalabalık misafir gelince 2.yi mutlaka kullanıyorum gibi. Zamandan ziyade o şey kesin kullanılacak mı yoksa henüz kullanılmadı belki kullanılır mı mesele. Bi de ben elerken lazım olursa kendi zevkime göre alırım diyordum ama şu an ekonomi daha sıkıntılı o yüzden iyi düşünmek lazım.

Back
X