Günaydın kızlar
wendy ve Mia- umarım gönlünüzdeki gibi olur her şey ben müstakile taşınırken deprem aklımın ucundan bile geçmemişti biliyorsunuz çocuklar için geçmiştim ama gelin görün ki kaygı düzeyim günden güne artıyor o yüzden dün psikiyatriden randevu aldım. Sürekli olumsuz düşünerek kendime işkence ediyorum. Elimde olmayan şeyleri salmam lazım, anımın kıymetini bilmem lazım. Bugün itibari ile gerçekten haber kovalamayı bırakıyorum. Çok sevdiğim bir Kore dizisine başlayacağım. Çocuklarla daha çok zaman geçirmek istiyorum. Mutfakta takılmak istiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun şu an ve uzun vadede bizim ve çocuklarımız için her şey çok güzel olsun, sağlıklı huzurlu umut dolu bir ömür diliyorum hepimize

Sağol canim biz hep istiyorduk son yaşananlardan dolayı daha çok istiyoruz artık.

Artık haberleri takip etmiyorum.
Aci çok büyük asla unutmayacağız ama yaşam da bizim için devam ediyor her günümüz daha özel geliyor artık. Daha tam olarak iyi hissetmesem de yaşama tutunmak istiyorum.

Evet senin öyle bi planın hep vardı. Burda paylaşımları arttıralım siz bana iyi geliyorsunuz

Günaydın hangi şehirde yasiyosunuz bende acaba iç Anadoluya mi tasinsak diye düşünmüştüm daha az riskli görünüyodu ama 2 haftadır orası sallanıyo. İzmir depremi bekleniyo çanta hazırlamak istiyorum ama o an çanta aklıma gelir mi bide yatagimizin yanında kıyafet dolabı başka yere sığmıyor duvara sabitleyemedik

Biz Kayserideyiz, Maraşla komşu olduğumuz için artçılar dahil tüm depremleri hissediyoruz.

Bu son deprem sonrası diri faylarda da değişim olmuş, fayların yeri değişmiş. ben Kayseride fay hattı yok sanarken; biri talasın biri de erciyesin altından geçen bi fay hattı bile varmış, büyük bi fay değil ancak küçük deprem yaratabilecek düzeydeymiş.

Yani deprem bölgesi olmayan yer mi var bilmiyorum ki. Ancak kendimizce müstakil eve geçerek bulduk çözümü.

Arabaya koydum çantaları, yataklarımızın başına su koydum, mümkün olduğunca dolu tutmaya çalışıyorum onları da. Bilmiyorum ya, biz kendimizi düşüneceğiz yani. Aklım almıyor.

Çantayı da hazırlasam da dediğin gibi o an aklıma çanta mı gelir. Kendimizi alır koşarız en azından arabada olursa birer yedek bi battaniye daha iyi olur gibime geldi.

Çanta siparişi verdim lcw'den gelsin eve de hazırlayıp koyayım bari, bi de eşimin arabasına koyacağım. Hoş arabalara ulaştığımızı / ulaşabileceğimizi düşünerek yapıyorum bunu.

Gerçekten kafayı yemek üzereyim ama, bi taraftan da bi umuda bağlanmak istiyorum.

Ben Eskisehir ilcesindeyim
Buradada orta derece fay hattı mevcut
Gölcük depreminde evimizde çatlaklar olmuştu.
Olası batı depreminde bizde etkileniyoruz.

Evlerin tek tek incelenip mevcut durumunu bilmemiz önemli.
Birde sadece evler değil depreme markette sinema da okulda çocuklarımız yakanabiliriz.

Birde burda tanıdığımız mutahitle konuştuk deprem burda olsa bir tane bile ev kalmazdı benim yaptıklarım dahil dedi.
Prosedure göre 1 metre temel kazilsa yeterli diye yaziyormus
Başta sistem değişmeli.

Japonya gibi depremi kabullenip ama kayıp vermeden yaşamak istiyorum.

İçimi döksem baya yazasım varda...

Kıyafet dolabi malesef olmaması gereken yerde
Duvara sabit olması bir ihtimal kaçışı sağlar ama
Yıkım düşünmek bile istemiyorum yaşam üçgeni bırakmaz.

Canta arabada olması bir ihtimal mantıklı ama evde olması o an düşünecek birsey olmaz.
O an çantaya koşmak evden çıkmak istersiniz.
Daha çok panik oluşturur.
Yatak başında veya koltuğa yakın yerlerde su ve düdük olsa poşetle yeterli yinede içiniz nasıl rahat ederse öyle yapabilirsiniz.

Burda yapılan çoğu eve şahit oldum gerçekten bir metre kadardır zemini

Arabaya çantayı hazırlayım su koymuyodum onu koyayım sağol canım

Günlük 3 hedef planladım

1. Günlük işleri bitirebilmek
Eskiden max 1 saat süren isler şimdi tüm gün sürüyor içimden yapmak gelmiyor. O işleri bağlama metoduyla yapmaya çalışacağım eskisi gibi.

2. Günlük çekmece dolap düzen işlerine geri dönmek
Aradığımızı bulamaz hale geldik. Yada unutuyorum koyduğum yeri.

3. Kisisel olarak kendimle ilgili işlere odaklanmak.
Hergun 1 görev oluşturmak
Bakım
Kitap
Aktivite
Dizi film gibi şeyler

Eylülle ilgili şeyleri yavaş yavaş daha planlı yapmaya başladım
Ödevi
Bakımı
Aktivite oyun gibi şeyleri

Diğer şeyler zaten mecburiyetten yapıyorum.
Yemek vs işleri

Alisveris yapmama hedefim biraz rotasından şaştı ama bu ay önümüzdeki aylar devam edeceğim.

Dağınık yazdım. Kafamı toparladikca daha detaylı yazmaya çalışırım kusura bakmayın.

Mia filmi beğenmene sevindim

Bugün okuldan sonra annem ve kızımla çarşıya gittik. Annemle bir şeyler içtik bi kafede. Annemi dışarı çıkarmak istedim çünkü çok etkilendi şu süreçte ama ben kendi depresifliğimden onu ihmal ettim. Kızıma oyuncak bebek aldım daha çok erken biliyorum ama 2 oğlandan sonra kız oyunlarına oyuncaklarına çok hevesliyim güzel günlerde oynarız inşallah
Sonra oğlanları alıp eve geldim. Yemek yaptık, eşim gardrobu duvara monte etti, konum olarak beni tedirgin ediyordu bi nebze içim rahatladı.
Açılmamış bir koli kitap kalmıştı onları baza altına yerleştirdim.
Üst katı süpürdüm.
Oğlumun dizi yırtık pijamasını şort yaptım
şu an menengiç kahvemi içerken yazıyorum

Afiyet olsun canım

Filmleri listeme ekledim
Geçen hafta sonu kütüphaneye gittik oğlumla çok güzel vakit geçirdik kendime 2 tane kitap seçtim gün içinde okuuabildigim kadar okuyorum.Oglumda kendi için kitaplar seçti gözü gibi bakiyo emanet olduğu için

Bende çay yaptım kitap okuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…