Ahh kuzum ya ne kötü bişey huy edinmiş ya pedagog neler önerdi neden yapiyomus ki acaba
Anladım canım senin söylediklerini bende yapıyorum çoğu anne yapiyodur. Ellerini yika arabaya bindiğinde kemerini tak . Ödev zamanı gelindiğinde ödevini yap diyorum.Bence çoğu evde durumlar benzerİnternette mükemmeliyetçi, eleştirel anne, sevgisini göstermeyen baba vs ile olabilirmiş.
Ben sürekli hatırlatma halindeyim. Eve gelince elini yıkaması, kıyafetini çıkarması, ödevi bitmediyse bitmesi vs için hatırlatma yapmak zorunda kalıyorum çünkü yapmıyor. okul kıyafetiyle yatıyor. elini yıkamadan tüm gece durur. vs.
Pedagog dedi ki, rahat bırakın. siz bir plan yapın (film izlemek gibi).
anne --> "ben bugün sorumluluklarımı yerine getirdim. yemek hazırladım. bulaşıkları yıkadım, işim bitti." desin
baba --> "ben de bugün tüm işimi bitirdim. yapmam gerekenler yapıldı" desin
Sonra çocuğa sorun "sen sorumluluklarını yerine getirdin mi?"
getirmediyse siz planınıza başlayın. böyle böyle alışacak dedi.
biz yapamıyoruz bunu. dengeyi kuramıyoruz.
onun haricinde, artık ders çalış diye de hatırlatmıyorum. el yıkama kısmına da karışmıyorum. benim söylediklerimi eşim söylüyor. ben söylersem kaos çıkıyor, daha ters tepiyor. Anlamıyorum.
arabaya biniyoruz, bir süre gidiyoruz kemer takmıyor.
KEmerini takar mısın, dediğim anda "Tamam annneee, söylemen gerek yok." diye tepki alıyorum. bir kere söylememe rağmen tepki sert.
Ay karışık anlatmış olabilirim.
O yumuşaklık hissini seviyorum, zaman hızlı geçiyor gerçektenÇok iyi oluyor Kil maskesi cildi baya arındırıyor
Kendimize vakit kalmadan gün bitiyor
Üzüldüm cnm ama aynı şeyler bizde de var. Ellerini yıka dişini fırçala vs ben de bu durumdan hiç hoşlanmıyorum ama söylenmeyince de yapmıyor çoğunlukla bana da gıcık oluyor söyleyince amaİnternette mükemmeliyetçi, eleştirel anne, sevgisini göstermeyen baba vs ile olabilirmiş.
Ben sürekli hatırlatma halindeyim. Eve gelince elini yıkaması, kıyafetini çıkarması, ödevi bitmediyse bitmesi vs için hatırlatma yapmak zorunda kalıyorum çünkü yapmıyor. okul kıyafetiyle yatıyor. elini yıkamadan tüm gece durur. vs.
anne --> "ben bugün sorumluluklarımı yerine getirdim. yemek hazırladım. bulaşıkları yıkadım, işim bitti." desin
onun haricinde, artık ders çalış diye de hatırlatmıyorum. el yıkama kısmına da karışmıyorum. benim söylediklerimi eşim söylüyor. ben söylersem kaos çıkıyor, daha ters tepiyor. Anlamıyorum.
KEmerini takar mısın, dediğim anda "Tamam annneee, söylemen gerek yok." diye tepki alıyorum. bir kere söylememe rağmen tepki sert.
İnternette mükemmeliyetçi, eleştirel anne, sevgisini göstermeyen baba vs ile olabilirmiş.
Ya benim oğlum da öyle ya.(kirpik koparma kısmı değil)İnternette mükemmeliyetçi, eleştirel anne, sevgisini göstermeyen baba vs ile olabilirmiş.
parmak ağzımızda uyuyoruz hala. güçlü emmiyor ama ağzında duracakAnladım canım senin söylediklerini bende yapıyorum çoğu anne yapiyodur. Ellerini yika arabaya bindiğinde kemerini tak . Ödev zamanı gelindiğinde ödevini yap diyorum.Bence çoğu evde durumlar benzer
Benim oğlumda benim kirpigimle oynamadan uyumuyo strese girdiğinde de diliyle tuhaf hareketler yapiyo ama senin ki kirpiklerini yolmasaydi da başka bisiler yapsaydı yaaa. Umarım geçer zamanla canım nasi üzüldüğünü tahmin edebiliyorum
ben de ceza veririm de ben çalıştığım uzak olduğum için mi daha çok tepkili anlamadım.Ya benim oğlum da öyle ya.(kirpik koparma kısmı değil)
Bu çocukların derdi anneyle mi?
Ben ne dersem çemkiriyor.
Baba ne derse yapar.
Baba ceza veriyor çünkü yapmazsa.
Ben sadece yapmalısın vs.
Arabada aynen kemer bağlamaz.
Bu yolda hız yok gerek yok der.
Dişini fırçala, duymazdan gelir. Fırçalamadan yatar.
Ancak bak çürüyor vs diye anlatınca bir gaza gelir yıkar öyle.
Her çocuğun yumuşak karnı var.ben de ceza veririm de ben çalıştığım uzak olduğum için mi daha çok tepkili anlamadım.
hepsini uyguladım canım. buradan da çok şey alarak ilerledim. ama yok olmuyor.Ceza sisteminden daha çok ödül sistemini daha yararlı buluyorum
Ödül derken de şöyle mesela
Kızımla oynadığımız bir oyun var ama öncesinde görevlerini yaparsa ödev ,üstünü değiştirme ,odasını toplu bırakmak gibi
Ama ödül gibi söylemiyorum işlerini bitir sonra rahat rahat oynarız çok vaktimiz olur diyorum.
Daha öncede paylaşmıştım evde biraz kuralları değiştirdik ve ailecek konuştuk.
Artık çok istekli olmasa da yine de yapmaya çalışıyor.
1. Konuşmak gerekiyor ama ailecek konuşulmalı
2. Sevdiği aktivitelerle biraz yükseltmek gerekiyor enerjileri.
3. En çok neye zaman harciyorsa kısıtlamak gerekli. Tablet, telefon gibi.
hepsini uyguladım canım. buradan da çok şey alarak ilerledim. ama yok olmuyor.
Ödev kısmını özellikle kafama not ediyorum seneye lazım olacakÇocuk sorumluluk konusunda problem varsa konuşmak bilgilendirmek önemli
Ödev konusunda bizde problem yaşadık
Kuralları değiştirdim. Biraz da kızdım insanız sonuçta.
Sonra yine zorlamadım.
O ödevler birikti çünkü öğretmeni bitir öyle teslim et demiş
İlham gelince 10 sayfa kadar ödevi bir gün boyunca yaptı belki daha fazladır.
Bu ona tecrübe oldu. 1 musibet bin nasihatten iyidir.
Sonrasında görevleri bitince serbest zaman aktivite ekledim. Süreç iki taraf içinde daha iyi ilerliyor artık.
Deneyimimi anlatmak istedim.
Ödev kısmını özellikle kafama not ediyorum seneye lazım olacak
Kendi adıma beraber bir şeyler yapmak bu ne olursa olsun bazen kek kurabiye bazen ellerine el bezi verip temizlik olsun çok etkili oluyor. Oğlumun tavrı direkt değişiyor. Oğlumun sevgi dilinin kaliteli zaman geçirmek olduğunu düşünüyorum zaten. Küçüğü de seviyor ama büyükteki kadar etkili değil bence
Maşallah Eylül’e, tebrik ederim1. Sınıf gerçekten zormuş.
Harfleri öğrenirken özellikle
Mecburen yardımcı oluyorsun
Ama öğrenince daha iyi geçiyor
Bazı ödevleri kendi yapmaya başladı biz kontrol ediyoruz takıldığı yerleri soruyor. Geçen sınıfta matematikten 100 almış test yapmışlar. Kendine güveni geldi. Beklentimiz yoktu ama gururlaniyorsun ebeveyn olarakmatematiği seviyor.
23 Nisan da şiir okuyacak ben yapamam diye 1 gün morali bozuk gezdi ailecek ezberledik şiiri hergun okuyoruz koro halinde
Valla zor işler bunlar tatil olsa diye gün sayıyorum
Kaliteli zaman demek aynı frekansta olmak demek çocuklar gerçekten hissediyor.
Biri sözelci biri sayısalcı demekkiMaşallah Eylül’e, tebrik ederim
Kaliteli zaman gerçekten de aynı frekansta olmak demek çok doğru söyledin
Benim büyük şiir ezberlemeyi çok seviyor. Hevesli ama Özgür’e 18 Mart için bir kıta gönderdi öğretmen. Yapmak istemiyorum dedi asla çalıştırmama izin vermedibüyükten akademik konularda umutluyum ama Özgür kuştan hiç emin değilim adamın kendi kuralları var
Yaaa kesinlikle adına yakışır bir çocukBizimkine okul çıkışı soruyorum “kızım günün nasıl geçti” cevap veriyor “off anne her gün aynı soruyu soruyorsun” “soruyorum çünkü her gün yeni bir gün” diyorum ben de.
Küçük ergen bunlar başımıza
Sonra zaman ilerledikçe kendi başlıyor anlatmaya.
Mikan insanların karakterini biraz da isimleri etkilermiş ya senin küçük oğlan da özgür ruhlu demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?