denemeliyiz güzel teklif. ben de birkaç gündür buna benzer birşeyler düşünüyordum.
yol gösterici demeyelim de paylaşımcı diyelim :) elbette ne demek her zamansen bize yol gösterici olur musun özellikle borçları kapatıp birikim yapabilmemiz için
Gelir gider tabloma baktım durum hiç iç açıcı değil.
tadilattan dolayı açılmışım yine.
Eski ben olsam elimdeki parayı borca yatırır. hopp 1 ay sonra yine borca girerdim.
Maddi gelir giderimi takip etmeye de ara vericem.
ödemelerim otomatik ödeniyor.
alışveriş sadece kızıma kışlık için bütçe ayırıcam nakit.
bu konuyu akışına bıraktım :)
bayram tatilinde 1 düğünümüz var.
bayram sonu piknik yapmayı düşünüyoruz.
Ev işlerini de akışına bıraktım.
bugün yemek ve tatlı yapıcam.
int film yada kitap okurum
+ kızımla 1 aktivite araştırıyorum.
Size önerim var.
yılbaşına kadar harcama yapmasak.
2019 a borçlarımız azalmış olarak girsek.
sonrası için hedefler belirlesek
ayda 1 aktivite yapsak ve buraya yazsak. sinema vs gibi
hayatımızın yönünü biraz değiştirsek mi
misal kitap okusak öneride bulunsak
2019 birikimimizi, kalan borcumuzu, okuduğumuz kitap sayısını, gezdiğimiz yerleri bildirim yapsak.
+ Alışkanlık edinsek
su içmek gibi
Biliyorum ki hayatımızı birden değiştiremeyiz
denesek mi...
hiç hesapta yokken araba arızalandı kredi kartından ödedik tamirat masraflarınıeşimin alacakları da gelmediği için benim maaşıma kaldık ancak asgarisini ödüyoruz. hamileyim ve 2. bebek gelmeden tatil yapalım demiştik onu iptal ettik.
borçları eylül maaşıyla kapatabiliyorum hesaplarıma göre. sonra doğum masrafları ve doğum izninde maaş almadığım dönemde harcamak için biraz birikim yapmam gerekiyor.
benim yol haritam bu şekilde. eşimde ödemelerini alabilirse daha hızlı ve daha kolay yol alabiliriz.
Güzel fikir
Benim tek düşüncem bayram bitsin tatiller bitsin
Rutine dönüp işleri oturtmak
bu hesapta olmayan şeyler insanı zorluyor gerçekten. bu yüzden kenarda hep biraz birikmiş olmalı görmezden geleceğimiz ve bunun gibi çok acil durumlarda kullanabileceğimiz.hiç hesapta yokken araba arızalandı kredi kartından ödedik tamirat masraflarınıeşimin alacakları da gelmediği için benim maaşıma kaldık ancak asgarisini ödüyoruz. hamileyim ve 2. bebek gelmeden tatil yapalım demiştik onu iptal ettik.
borçları eylül maaşıyla kapatabiliyorum hesaplarıma göre. sonra doğum masrafları ve doğum izninde maaş almadığım dönemde harcamak için biraz birikim yapmam gerekiyor.
benim yol haritam bu şekilde. eşimde ödemelerini alabilirse daha hızlı ve daha kolay yol alabiliriz.
o kadar takma kafana yahu. sen tablonu yap bir kenarda dursun. açıp açıp bakma. aylık hesabını ay sonunda yap.hergün borçları ve diğer sorumlulukları gözümde büyütmekten yoruldum.
akışına bıraksam daha iyi olacak gibi.
o kadar takma kafana yahu. sen tablonu yap bir kenarda dursun. açıp açıp bakma. aylık hesabını ay sonunda yap.
hepimiz öyleyiz gerçi sorumluluklar nasıl da kafamızda büyüyor. ben işi bıraktığımdan beridir biraz değiştim gerçi. herşeyi o kadar ciddiye almamamız gerekiyor kaliteli yaşam şart.
borç yapmayı sevmiyoruz. böyle ekstra durumlar için para biriktirmeye başlamıştık ki birikim gittiği gibi kredi kartına da borçlandık.bu hesapta olmayan şeyler insanı zorluyor gerçekten. bu yüzden kenarda hep biraz birikmiş olmalı görmezden geleceğimiz ve bunun gibi çok acil durumlarda kullanabileceğimiz.
neyse çok borcunuz yokmuş herhalde. buna da şükür
nasipli geliyor kızım şükür :) bayramdan sonra alacaklar gelirse durumu toparlarız .her bebek nasibiyle gelir. Ben buna çok inanıyorum.
bende hamileyken eşim issiz kalmıştı.
şuanki halimize şükürler olsun.
biz planlı gidelim gerisi nasibimizde varsa olur.
Size önerim var.
2019 birikimimizi, kalan borcumuzu, okuduğumuz kitap sayısını, gezdiğimiz yerleri bildirim yapsak.
+ Alışkanlık edinsek
su içmek gibi
denesek mi...
Size önerim var.
+ Alışkanlık edinsek
su içmek gibi
denesek mi...
Bu arada alışveriş yaptığım avmde belli bir limitin üzerine konser bileti hediye ediyorlardı 2 tane biletim var artık Merve Özbey’e. Gelen varsa götürebirim
Pazar günü de eşimin memletinde akrabaları piknik düzenlemiş ona katılıcaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?