Gelir gider tabloma baktım durum hiç iç açıcı değil.
tadilattan dolayı açılmışım yine.

Eski ben olsam elimdeki parayı borca yatırır. hopp 1 ay sonra yine borca girerdim.
Maddi gelir giderimi takip etmeye de ara vericem.
ödemelerim otomatik ödeniyor.
alışveriş sadece kızıma kışlık için bütçe ayırıcam nakit.
bu konuyu akışına bıraktım :)

bayram tatilinde 1 düğünümüz var.
bayram sonu piknik yapmayı düşünüyoruz.

Ev işlerini de akışına bıraktım.
bugün yemek ve tatlı yapıcam.
int film yada kitap okurum
+ kızımla 1 aktivite araştırıyorum.

MERiN_ aslında ben her ay çok düzenli gelir gider tablosu yapar ona göre neyi nasıl kısarım, neyi nasıl biriktiririm diye bakardım borcum varken.

Mia- Sen niye ara veriyorsun merak ettim.

MERiN_ aslında ben her ay çok düzenli gelir gider tablosu yapar ona göre neyi nasıl kısarım, neyi nasıl biriktiririm diye bakardım borcum varken.

hiç hesapta yokken araba arızalandı kredi kartından ödedik tamirat masraflarını eşimin alacakları da gelmediği için benim maaşıma kaldık ancak asgarisini ödüyoruz. hamileyim ve 2. bebek gelmeden tatil yapalım demiştik onu iptal ettik.

borçları eylül maaşıyla kapatabiliyorum hesaplarıma göre. sonra doğum masrafları ve doğum izninde maaş almadığım dönemde harcamak için biraz birikim yapmam gerekiyor.

benim yol haritam bu şekilde. eşimde ödemelerini alabilirse daha hızlı ve daha kolay yol alabiliriz.

Güzel fikir
Benim tek düşüncem bayram bitsin tatiller bitsin
Rutine dönüp işleri oturtmak

hergün borçları ve diğer sorumlulukları gözümde büyütmekten yoruldum.
akışına bıraksam daha iyi olacak gibi.

her bebek nasibiyle gelir. Ben buna çok inanıyorum.
bende hamileyken eşim issiz kalmıştı.
şuanki halimize şükürler olsun.
biz planlı gidelim gerisi nasibimizde varsa olur.

bu hesapta olmayan şeyler insanı zorluyor gerçekten. bu yüzden kenarda hep biraz birikmiş olmalı görmezden geleceğimiz ve bunun gibi çok acil durumlarda kullanabileceğimiz.
neyse çok borcunuz yokmuş herhalde. buna da şükür

hergün borçları ve diğer sorumlulukları gözümde büyütmekten yoruldum.
akışına bıraksam daha iyi olacak gibi.
o kadar takma kafana yahu. sen tablonu yap bir kenarda dursun. açıp açıp bakma. aylık hesabını ay sonunda yap.
hepimiz öyleyiz gerçi sorumluluklar nasıl da kafamızda büyüyor. ben işi bıraktığımdan beridir biraz değiştim gerçi. herşeyi o kadar ciddiye almamamız gerekiyor kaliteli yaşam şart.

Bende değişmek istiyorum :)

borç yapmayı sevmiyoruz. böyle ekstra durumlar için para biriktirmeye başlamıştık ki birikim gittiği gibi kredi kartına da borçlandık.

yaşasın minimalizm diyelim ve borçları kapatıp birikim yapmaya başlayalım :)

her bebek nasibiyle gelir. Ben buna çok inanıyorum.
bende hamileyken eşim issiz kalmıştı.
şuanki halimize şükürler olsun.
biz planlı gidelim gerisi nasibimizde varsa olur.
nasipli geliyor kızım şükür :) bayramdan sonra alacaklar gelirse durumu toparlarız .

Valla süper fikir

Bizim ev borcu var 10 yillik:) )

Onun disinda aylik kredi kartı harcama borcu geliyor onu azaltabiliriz:)

Miacım valla süper fikir
Aynen aklımdan geçenleri yazmışsın
Kitap okumak istiyorum
Sinemaya gitmek istiyorum
Konsere gitmek istiyorum
Senede en az 1 piknik 1 kahvaltı organizasyonu istiyorum
Arada haftasonu şehirdışı gezintiler istiyorum
Bir yandan da birikim yapmak istiyorum
Ama nasıl olacak?
Hem karnın doysun hem pastam dursun :)

Bugün hazırlık yaptım, sabah bayram için eşimin memleketine gidiyoruz. Bir de alışveriş yaptım çanta ve ayakkabı aldım kendime. Birkaç da makyaj malzemesi. Daha da bitti kışa kadar alışveriş yapmak istemiyorum. Sade ev kredisi vardı şimdi bir de kredi kartımda taksitler var :/ eylülde de annemi birkaç günlüğüne tatile götürmek düşüncesindeyim ama bakalım. Yaz ve izinler bitince eski rutinimize döneriz artık.

Bu arada alışveriş yaptığım avmde belli bir limitin üzerine konser bileti hediye ediyorlardı 2 tane biletim var artık Merve Özbey’e. Gelen varsa götürebirim
Pazar günü de eşimin memletinde akrabaları piknik düzenlemiş ona katılıcaz.

Günaydın herkese
Yarın tatile çıkıyoruz biz de, deniz tatiline. Minimalist bir valiz hazırlamalıyım. En azından eşimle kendiminki minimal, kızımınki biraz daha çeşitli olsun.

Mia- fikrine canıgönülden katılıyor ve varım diyorum.

Ama nasıl yapacağız, çetele mi tutacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…