Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
HarikasınSelam kızlar
Alışveriş detoksumuzun son günü️
Tebrik ederim
Anlık alışveriş isteklerinin veya ihtiyacımız varmış gibi hissettiğimiz çoğu ürünlerin gereksiz olduğunu anladım. Veya ihtiyaç olsada ileriki zamanda da alabileceğimi acele etmemeyi öğrendim. Kontrol sağlıyor şimdi değil sonra alırım diyorsun kendini frenliyorsun ki detoks sayesinde.
Önceki aylarda butceleme konularına çalışıyordum bu detoksla birlikte daha da alışkanlık oturduğunu düşünüyorum.
Bu süreçte kombinleme ve temel kapsül dolap hakkında 2 gün eğitim aldım.
Birikim konusuna yöneldim ve alışveriş yapmadigim için otomatik olarakda birikmeye başladı.
Bes sistemine kayıt yaptım en azından sürekli bir birikim devam etsin istedim.
Hem kendimi hem eşyalarımı, zamanımı ve bütçemi yeniden tasarlamama çok faydası oldu.
İlk detoks bir başlangıç noktası ve deneyim oldu benim için. Yol haritami da çizmiş oldum.
Temmuz ayında tekrar başlamak üzere![]()
Hayırlı olsun çok sevindimHarikasın
Bu detoks sürecine girerken de bazı şeylerin farkındaydım dikkat ediyordum ama bu süreçte ev alışverişine, gıda israfına da çok dikkat ettim, farkındalık artınca her alanda daha bilinçli oluyoruz gerçekten
Hatta şöyle söyleyeyim konut kredisi çekmek için başvuru yaptık perşembe günü, o kadar araştırdık ki banka çalışanı şaşırdı bunları nereden biliyorsunuz diyeher alanda daha bilinçli tüketici olmaya devam
![]()
O kadar haklısın kiBirkaç kıyafetten ne olacakki diye düşünüyoruz ama o miktarları birikime atsak veya yatırıma dönüştürsek ileride ki exra kazancla daha iyi yaşam sürdürmek için bir adım oluyor.
Benim birikim alışkanlığım pek olmadı ama yatırım yapıp parayı bir yerlere bağladım hep ilerisi için birikim de olmalı diye düşünüyorum.
O kadar haklısın ki
Uzun zamandır dolabımda durun kıyafetlerle kombin yaptım
Aslında uzun süre hiç alışveriş yapmadan yaşayabilecek durumdayım
Ev için de sadece ihtiyaç olanları aldım
Yiyevekleri bozmamaya dikkat ediyorum
Birikim yapmak bu ekonomide zor ama en azından borca girmiyoruz diye düşünüyorum
Yakın zaman da yazlık bir iki parça beğenirsem alacağım beğenmezsem detoksa devam![]()
Kıyafet meselesinde benim durum şu, minimalizm olayına başlayınca çok çok az alışveriş yaptım ama son 2 yıldır sanki bastırılmış bir alışveriş dürtüsü var yine de her gördüğümü almıyorum. Beğendiğim anda almıyorum. Kendime alışveriş yapacak bir tarih belirliyorum. O zamana kadar hevesim geçmemişse ya da gerekli olduğunu düşünüyorsam alıyorum. Şu an yazlık alışverişim bitti. Sadece şapka alacağım hasır ya da keten olabilir. Bunun dışında valizimizin fermuarı bozuldu. Kendisi de kötü durumda. Valiz alacağım. Bugün giydiğim şortum 9 yıllıkmış mesela öyle çok uzun süre kullanıyorum genelde. Arada insan sıkılıyor tabi.
Neyse bir sonraki alışveriş detoksunda ben de varım yani![]()
Kapsül konusunu müsait olunca detaylı konuşalım. Demirbaşlar neler olmalı?Evet sezonluk eksikleri tamamlayıp sonra sezon sonu eleme yapsak yeterli.
Sürekli alışveriş yapınca aldiklarimiza sıra gelmiyor pek fazla, beğenip alınmışsa doya doya giyip eskitip yenisini almak daha güzel.
Ama dolabi iki ayrı kategorisi olmalı temel kiyafetler ve sezonluk kiyafetler olarak.
Temel kiyefetler kapsül dolap
Sezonluk olanlar senin tarzını yansıtan.
Sonra birbirleriyle harmanlanip bir sürü kombin ortaya çıkıyor işte![]()
Haftaya detaylı yazarımKapsül konusunu müsait olunca detaylı konuşalım. Demirbaşlar neler olmalı?