Bi de alternatif ödev olsun o zaman boş oturma sen de

çamaşır yıkanıp asılıcak
temiz bulaşıklar yerleşicek
kirliler mak dizilicek
market alışverişi yerleşicek
dağınık yerler toplanıcak
yemek sofra hazırlanıp toplanıcak
Eylülle oyun ve çay faslı...
+ yapabilirsem dolap düzeni...

Maddi durum

Alışverişten uzak durarak ve elime geçen parayla borçlarımı ödeyerek baya ferahladım.
45-50 gün sonra tahminen ufak tefek borçlardan kurtuluyorum.

Sonra yapılacaklar

her ay kızım için gr altın alıcam
acil durumlar ve tatil gibi ihtiyaçlar için para biriktiricem.
yani ayda 3 gr altın alıcam
kalan parayı ihtiyaçlarıma kullanırım. (Alınacak listesi dahilinde)

Oooo baya aktif geçmiş günün.
dün bende çorap ayıklayayım dedim baktım ki kızım birbirine karıştırıyor eşyaları yarıda bıraktım.
yine 11 adet kadar ayırdım ama öylesine koydum başka yere poşetlemem lazım.
öncesinde foto çekicem vs. çok iş.

Teee cuma ve cumartesı hallettım bunlarıda herseye aynı anda el atamıyorum ısın ıcınden cıkamıcam dıye korkuyorum.
Kuculenler ıcın ıkeadan hurç alıcam salonda bekliyorlar hala .Bende sıze posetlerı cekerım sımdılık 5 poşet ınanamıyorum.
çocuk odasından acılan yerlere rahat rahat yerlestırdım eşyaları 5 goz var gardolapta raf olarak. 1 tanesını yazlık yapabıldım , bır tanesınıde bebegın bıraz buyudugunde gıyeceklerını koyabıldım.
gecen sene unıte altına koymuştum bunları

önemli olan kıyafet ayıklaması ve mutfak
sonra büyük eşyalara kafayı takıcaksın

Kızımı kreşten alması için babasına postaladım koşa koşa eve geldim, şu saat oldu yeni oturabildim..

- evi topladım yerleştirdim, bulaşıklar hop makineye.
- çamaşırları topladım, katladım, yerleştirdim.
- kızımın oyuncak kutusunu döktüm küçük kırık parçaları attım, toka kutusunu ve odasında benim elleyemediğim bi çekmecesini döküp yerleştirdim. (Annem sağolsun yerleştirmişti ama neredeyse yarısı çöpe gitti)
- temizlik bezlerinin durduğu dolabı yerleştirip eskiyen bezleri attım.
- çeyiz sandığına bi el atıp bi nevresim tk ile 3 havlu çıkardım, 1 nevresim tk ile 1 havluyu anneme vermek üzere ayırdım, orası da bi yerleşmiş oldu.

Maşallah baya iş varmış. Yaptın mı hepsini?

Süpersin başlamak bitirmenin yarısıdır

Oooo süper bi alkış da sana gelsin
Ben boş geçirdim günü şimdi mutfağı toplasam yetecek inşallah.

Çamaşır asılacak ve dolap düzeni kaldı :)
Ben de mutfağımı topladım. Odaları gezdim dağınık yerleri düzenledim. Oğlanın kıyafetlerinden bebeğe olabilecekleri ayırmıştım onları hurca kattım. bazanın altına koydum. Banyoyu düzenledim. Geçenlerde büyük oğlumun komidinini boşaltmıştım koyacak bişey bulamamıştım oraya kağıt havlu ve tuvalet kağıtlarını koydum. Şimdi bulaşık makinesini bekliyorum. Bitsin yerleştirip yatacağım. Sabah zor oluyor.önceden Tuvalet kağıtlarını koyduğum yere nevresimleri koyayım diyorum. Nevresim koyduğum yere de bebeğin kıyafetlerini koyayım inşallah. Yeniden dolap almak istemiyorum. Ordan oraya aktarıyorum bakalım

Slmlar bütün bir gün boş geçirdim sadece ne resimleri değiştirdim kuruyan çamaşırları katlayıp yerleştirdim 1 posta yıkandı astım yemek yaptım şimdide mutfağı temizledim sodamı içiyorum...
Yarın bütün ev süpürüp silicem toz alıcam banyo temizliği ve balkon yıkasam yeterli yemeğim yarına yeter ohhh rahatım

Günaydınlar
Dün bir çok iş yaptım.
bugün fazla iş yapmıcam
1 büyük sepet kıyafet ayrıldı.
atılacak ve verilecekleri ayırmam gerekiyor o kadar.

günaydın
bir suredir sizi sessiz bi sekilde takip ediyorum. minimalizmi arastiriyorum. youtube ve instagramdan takip ettigim sayfalar ve burasi sayesinde biraz icsellestirdim.
gardrobumu oldukca sadelestirdim ama genelde favori olan 33 parcaya indiremedim olsun zamanla artik diyorum çünkü ben evin her alaninda stokcuyum yani stokcuydum. her hafta en az uc dort kocaman poset cikariyorum evden.
ama mutfak konusunu halledemiyorum. ornegin su bardaklarinin sayisini 24 e indirdim az mi cok mu karar veremiyorum. kahve fincanlarina kiyamiyorum 4 takim var ve her takimin kahve yani bardagi var isin icinden cikamiyorum.
5 tencereden oluşan bir takim var
birde 3 lu tencere takimi
bir tek tencere
iki de celik tava gibi tencere bunlari da elemem lazim
misafir porselen takimlari ve gunluk porsleen takimlar boyle bir ayrim istemiyorum artik.
ama gelin gorun ki mutfakta ne yapicam nasil baslicam bilemiyorum
hee bi de yemek takimi disinda 7 takim kadar kase var yani 40 kusur tane
neden almisim nasil kendime bu kadar is yuklemisim bilmiyorum. ama artik buraya da el atmaliyim.
lutfen yardim edin mutfak nasil sadelesir. derin depolama yapmayi dusunuyorum ama neyden kac adet birakmali cozemiyorum.

Merhaba hepimiz bir şekilde tanıştık sadeleşme ile
Hemen olan bir durum değil
Zaman alıyor sadeleşmek
Ben kalıpları sevmiyorum
33 parça kıyafet ,2 yorgan vs gibi
Her evin ihtiyaçları farklıdır
Eve gelen misafir sayısı , gelen kişilerin konaklama durumu olabilir
Siz de ona göre karar verin eşya azaltırken

Örneğin kaseleriniz yeni ise vermeye kıyamıyorsanız
İşlevini sevdiğiniz ürünleri hane sayısı ya da misafir gelse kaç tanesine ihtiyacınız olur durumuna göre ayırıp geri kalanını ihtiyaç sahibi birine verebilirsiniz

Haftasonu evime ilk kez gelen eşimin kuzeni
Çok sade bir evin var dedi
İnanın kendimle gurur duydum
Demek ki görsel olarak başarabilmişim

of o kadar verdim şimdi hamile üst alışverişi yapıyorum, neyse bi süre sonra verilecek bunlar da napim, çalışıyor olunca giyim kuşam konusunda çokta sadeleşemiyorum maalesef

of o kadar verdim şimdi hamile üst alışverişi yapıyorum, neyse bi süre sonra verilecek bunlar da napim, çalışıyor olunca giyim kuşam konusunda çokta sadeleşemiyorum maalesef

h&m kampanyasından sonbahar ve kış için 8 parça üst aldım. evdeki oversize üstlerle takviyeliyorum. 2 tane kotum var. birisi geçen hamileliğimden kalma diğerini de h&m den 15 tl ye aldım (beğendim etiketi yoktu kasaya gidince 4 sezon öncesinden olduğunu ve 15 tl olduğunu öğrendim. şansımdan benim bedenimdi:)
evde ve dışarıda tayt giyiyorum.
oğlum eylülde doğdu. onun hamileliği ile bunun sezonları tutmadı malaesef.

ocakta doğumdan sonra vücudum toparlanana kadar da bunları giyerim. sonra tüm dolabımı yenileyeceğim. 2016 dan beri hamile ya da emziren modda olduğum için önceki kıyafetlerimi elden çıkardım. artık kapsül dolabım var :)

bizim şehre bi h&m açamadılar maalesef, internetten de çok denk getiremiyorum ya, artık bende bi şekilde idare ediyorum napim, evdeki oversize olanları da normalde de giydiğimden bıktım sanırım artık, bi de zaten hamilelikle kilo alınıyor, azıcıkta şık olmak istiyorum, o yüzden aldım artık napim, önümüzdeki 6-7 ay sadece bunları giyebilicem maalesef ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…