meslekten biliyorum. ilk duyduğumda çok şaşırmıştım.Öylemiymiş adını bilmiyordum valla öğrenmiş oldum tişikkürleeer![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
meslekten biliyorum. ilk duyduğumda çok şaşırmıştım.Öylemiymiş adını bilmiyordum valla öğrenmiş oldum tişikkürleeer![]()
yüzde 70 aynı şekilde ilerlemişiz. yalnızca şu erteleyen çocuklar için neler yapılmalıyı odasında ona okuyayım.Sorumluluklarını erteleyen çocuklar için ne yapılmalıdır diye yazdım gittim odasına maddeleri okudum onun üzerinden konuştuk.
Bizim evde çok sıkı yönetim yoktur ama kurallar tabikide vardır.
Banyo günlerini ,ödevini, masasını toplaması gerektiği konusunda ertelediği kısımları söyledim.
Sorumlulukları ve sonuçları artık tamamen sana ait dedim.
Masanı dağınık bırakmak ve sonrasında aradığını bulamamak senin sorumluluğun düzenli olup istediğin eşyalara ulaşmak senin kisisel tercihin
Ödevlerini erken yapmak sonrasında rahat etmek veya ödevlerini ertelemek öğretmeninle senin aradaki sorumluluk gibi örnekler verdim.
Artık hadi demek istemediğimi belirttim kimse bana hadi demediğini çünkü elimden geldiği kadar sorumluluk aldığımı, yaptığımı
Bu sebeple hadi demek yerine hatırlatma yapacağımı ve sonrasında kararı kendisine bırakacağımı söyledim.
Mesela bu pazar dışarıda olacağız bunu hatırlattım.
Pazar gününe ödev bırakmayacağını söyledi.
Fazla bir beklentimiz yok
Kisisel bakımına dikkat etsin istiyorum ellerini sürekli yıkar üzerine su bile değse değiştirir. Banyoda yapar ama bu konuda süreci uzatır.
Tek problem süreci uzatmak.
Odasını düzenli tutması ,detayları beraber yapıyoruz bazi dönemler. Sadece yatağını toplarım çünkü yorganı katlamak gerekiyor.
Ödev yapmak yani mecburi sorumluluk zaten çantasını hazırlar.
Uyku saati 22:00 de onu sorunsuz uyguluyor.
Evin kalanini dagitmaz sofrayı toplamaya yardım eder bu kadar 4-5 sorumluluğu da yapsın.
Kalan zamanını istediği gibi degerlendirsin.
Sert konuşmadım ama ciddiydim.
Biraz gözlemleyip sonra gerekirse yine konuşurum. Ama ertelediginde neler olduğunu da deneyimlesin. Bir musibet bin nasihatten daha etkilidir.
yüzde 70 aynı şekilde ilerlemişiz. yalnızca şu erteleyen çocuklar için neler yapılmalıyı odasında ona okuyayım.
ve kullandığın birkaç cümleyi bizzat kullanayım.
sıkı yönetimimiz yok, kural severim. düzen severim ama katı bir düzen değil elbette.
deniycem, teşekkür ederim.![]()
Ben de bir şaşırmadım değil ama hep dizilerde filmlerde sekreterlerin ellerinde sonradan ismi koyulmuş demek kimeslekten biliyorum. ilk duyduğumda çok şaşırmıştım.
Bizim evde de uyku saati ve teknolojik kısıtlama harici kural yok. Ben de inat için yaptığını düşünmüyorum yaptığın konuşmayı ben de yapcamBirden hersey çok iyi gitmeyecek erteleme kısmına geri dönecekler bu konuşma sonrasında bile ama önemli olan yer o kısmı da yaşamaları.
Bu konuda bilgim ve tecrübem de fazla yok alternatif bulursan paylaşırsan mutlu olurum![]()
Canım yaBenim en ufak eleştiri yaptığım an bunu böyle yapma dediğim zaman hemen ağlamaya başlar kızsam evden kaçar büyük ihtimalle![]()
Ben de patlıcan patates kızartması yapacağımAkşamın menüsü kabak biber ve patates kızartması
Cuma-cumartesi kuru pilav cacık
Pazar dışarıda yemek ısmarlayacagim.
OyyBizim evde de uyku saati ve teknolojik kısıtlama harici kural yok. Ben de inat için yaptığını düşünmüyorum yaptığın konuşmayı ben de yapcam
Kesin ağlar özür dilerim anne der yine yaparYengeç burcu erkeği
![]()
Canım yabenimkiler de sanki duvara konuşuyorum
![]()
Ayy ne güzel en sevdiğim boş dolapSelamlar
Bugün gıda bölümlerini kontrol etme günüm
Mutfakta sadece bu bölümler dağılıyor onun dışındaki dolaplar hep düzenli kalıyor.
Her hafta 30 dk - 1 saat arası iş durumuna göre vakit ayırıyorum.
Kahvaltılık ürünlerinin kaplarini yıkayıp dolduruyorum
Sebze bölümünü düzenliyorum.
Rafları siliyorum
Eksikleri not alıyorum.
Mutlaka boşluk olmasına dikkat ediyorum ürün aldığımda yer açmaya ugraşmamak için.
Ben de bakliyatları buzdolabına koyuyorumSen bakliyatlari da dolaba koyuyordun galiba o yüzden az yerin kaliyordur.
Benimde en büyük eksikliğim kiler olmaması
Bazen dolap çok dolu oluyor. Yazları bahçeden köyden gelenler bir karışıyor dolap alışverişe çıkmadan önce evdekilerle yemek yapıyorum.
Buzluğa koyuyorum çoğunu.
Düzenleyici konusunda senin gibi düşünüyorum.Öncelik ürünleri kontrol etmek israf olmaması ve kirlenen yer varsa temizlemek.
Evde tüketilen ürünler bellidir o yüzden eksikleri de kolayca tespit etmek için kontrol sadece
Ferahlık güzeldir ama amaç kullanabilirlik olsun
Birde çok fazla duzenleyici kullanma taraftarı değilim o alanı temizlemek ve artı düzenleyiciyi de temizleme işi çıkıyor. Gerekli yerlerde kullanılırsa kolaylık gerisi kalabalık.
Sağol canımAfiyet olsun![]()