- 9 Aralık 2016
- 4.040
- 9.392
- 158
Merhaba,Merhabalar bayanlar. ben de 5 senelik evliyim. 180 metrekarelik bir evde oturuyordum simdi 130-140 metrekare civari bir eve gecicem ve sanirim benim de minimalist hale zorunlu geçiş yapmak gerek. aslinda hep isteyip erteledigim birşeydi. şimdi sorum şu; annem vakti zamaninda ceyizime herseyden ikişer üçer takım almış yedekler, yedegin yedekleri vs... mesela 5-6 tane kahve fincanı takimin 4 tane cay bardagi takimim vs... bi kısmını hic ellemedik bile kutulu duruyor. elimdekiler kırılıp eskidikce kullanırım diyordum ama elimdekileri eskitmeyi de beceremedim.. 5 senelik evlilikte 2-3 tabak 2-3 bardak kirmisimdir anca..... böyle fazlalik olan şeyleri napmak lazim?
Benim tavsiyem şu an kullandıklarınızı ihtiyaç sahiplerine verip, o kullanmadığınız çeyizlikerden en sevdiklerinizi çıkarıp kullanmaya başlamanız yönünde. Hem eskiyenler yenilenmiş olur hem de hevesiniz kalmamış olur. Ayrıca arada yenilik yapmak gerçekten insana iyi geliyor. Bunun dışında daha da kalan olursa onları da hediyelik olarak ayırıp gittiğiniz misafirliklerde değerlendirin derim.