ben de atma ve almama takıntı olmaya başladı, hastalık haline geldi :)
öğle arası tahtakale- japon pazarı tarzı olan yerlere gittim, yani insanların eline koluna yapışıp bırakın almayın diye bağırasım geldi.
bir de kalabalık biblo ve süs eşyaları ile dolu evlerde afakanlar basıyor ve insanların yaşam tarzına karışıyorum. o öyle beğeniyor deyip kabul etmek yerine, ya sen bu camın önünü nasıl siliyorsun, tüm pencere önlerin biblo dolu, ya bunların temizliği zor olmuyor mu, tozlanıyor, yıkaman gerekir vs . halbuki karşı tarafın bir şikayeti yok. bana göre artık sadece gıda- deterjan alış verişi yapılmalı gibi geliyor. ama yanlış bir düşünce herkes aynı olmak zorunda değil.
insanların evinde kullanmadıkları kıyafetlere kıyamayıp, birilerine verememelerine şaşırıyorum. ben uç örnek olabilirim ama onlarınki de normal değil.

almamaya ciddi olarak 6 yıl çocuğun doğumundan sonra başladım, alımlarımı epey azalttım. ama 9 yıl önce çalıştığımiş yerine, evde ne var ne yok (iş yerine getirir bir köşeye koyar, ihtiyaç sahipleri alsın diye bırakırdım. bizim iş yeri sosyal yardımlar dağıtıyor, yardım kriterlerine uygun olmayanlara, bak köşede kıyafetler vs var, alabilirsin derdik, ben mutfak eşyası vs de bırakırdım). 9-10 yıl önce arkadaşım bana dedi ki sertsessiz senin ev yakında filmlerdeki japon evlerine dönecek. bir tahta evin içinde bir kilim onun üstünde oturacaksın demişti. şimdilerde minimalist olarak japon evlerini örnek gösteriyorlar. (bu arada benim ev çok sade de değil, bir şekilde evin içine eşyalar giriyor)

Baza altlarım dolu misal, azaltmaya çalışıyorum, sadece çocuk oyuncaklarının fazlalıkları kalsın istiyorum ama dolu. zamanla azalır inşaallah

Bende takıntı olmaya başladım.
Ama çok fazla müdahile etmiyorum.
Konu bir şekilde sadeleşmeye geliyor zaten :KK70:

Ben 2 yılda çok ciddi derecede azaldım
ama 2 yıl daha sürer düzen işleri :)

Dün eve gittiğimde başım ağrıyodu 1 saat koltuktan kalkamadım.
Sonrasında yemek yaptım
markete gittik
Artık zorladım kendimi kızımın odasını topladım
bulaşıkları mak yerleştirdim
elde yıkanacaklar kaldı
güzel uyumuşum bugün iyiyim.

bugün davete gidilecek
öncesinde mak çamaşır atılacak
bulaşık yıkanıcak
yatak altı temizlenicek

pazar süpürme silme işleri kalır.

Günaydın hanımlar

Çoğu yazılanları okumaya çalıştım.
Bence çok verimli bir konu, kalabalık evler hep dağınık gelmiştir bana. Az eşya huzur :)
Bende evi detaylı süpürdüm
Banyo ve deterjan dolabımı temizleyip gözden geçirdim.
Bulaşık mak. çalıştırıp yerleştirdim
Takipteyim :süslü:

Günaydın hanımlar

Çoğu yazılanları okumaya çalıştım.
Bence çok verimli bir konu, kalabalık evler hep dağınık gelmiştir bana. Az eşya huzur :)
Bende evi detaylı süpürdüm
Banyo ve deterjan dolabımı temizleyip gözden geçirdim.
Bulaşık mak. çalıştırıp yerleştirdim
Takipteyim :süslü:

Çok teşekkürler :)
deterjan konusunda azalmaya çalışıyorum ben
leke çıkarıcılar ve yumuşatıcıları bitirip kullanmama niyetindeyim.

Odamın çekmecelerini düzenledim.
Aslında çok dolaplı ve çok eşya barındıran bir çalışma odasına sahibim.
Sürekli toz ve unla mücadele ediyorum.

Benden önceki çalışanlar her numuneyi sakladıkları için böcek ve kelebek oluşuyordu.
hatta dolapları bantlıyolardı dolaptan dışarı çıkmasınlar diye :)
Sorumluluk bana verilince ilk işim odayı temizlemek oldu.
Her yıl 2 kez arşiv ve dolap kontrolü yaparım.
Numunelerin sonuçlarını kaydedip atarım.
Kendimce sistem kurdum.
Masamı çok çok azalttım.
Arkadaşım yakında sadece masa ve sen kalıcaksın korkuyorum diyo :)

Odamın çekmecelerini düzenledim.
Aslında çok dolaplı ve çok eşya barındıran bir çalışma odasına sahibim.
Sürekli toz ve unla mücadele ediyorum.

Benden önceki çalışanlar her numuneyi sakladıkları için böcek ve kelebek oluşuyordu.
hatta dolapları bantlıyolardı dolaptan dışarı çıkmasınlar diye :)
Sorumluluk bana verilince ilk işim odayı temizlemek oldu.
Her yıl 2 kez arşiv ve dolap kontrolü yaparım.
Numunelerin sonuçlarını kaydedip atarım.
Kendimce sistem kurdum.
Masamı çok çok azalttım.
Arkadaşım yakında sadece masa ve sen kalıcaksın korkuyorum diyo :)
canım biz aynı sektörde mi çalışıyoruz.. gıda mühendisi falan mısın sen de:)un numune, analiz, laboratuvar falan diyince :)))

canım biz aynı sektörde mi çalışıyoruz.. gıda mühendisi falan mısın sen de:)un numune, analiz, laboratuvar falan diyince :)))

Un fabrikasında kalite yönetim sorumlusuyum
laboratuvar ve diğer işlerde var tabi
hikaye uzun mühendis vs olsaydım daha iyi şartlarda çalışırdım belki :)
insan kaynakları okudum.
ama 10 yıldır bu sektördeyim.

Un fabrikasında kalite yönetim sorumlusuyum
laboratuvar ve diğer işlerde var tabi
hikaye uzun mühendis vs olsaydım daha iyi şartlarda çalışırdım belki :)
insan kaynakları okudum.
ama 10 yıldır bu sektördeyim.
maşşallah :) iş şartların nasıl zor mu..

Çok teşekkürler :)
deterjan konusunda azalmaya çalışıyorum ben
leke çıkarıcılar ve yumuşatıcıları bitirip kullanmama niyetindeyim.
merhabalar herkese.
Bugun bende bugun 5 tane esikin gomlegini ve 1 tane ceket ayirdim verilecekler arasina.her gun bir parca muhakkak hala cikiyor.çünkü surekli nasil daha sade olup da az işim olabilir diye dusunuyorum Mia- Mia- Yumusatuci bende bırakmayı düşünüyorum ama ne kullanacaksin peki yumusaticı yerine acaba?

Yaaaa bu sayfa tam benlik hic sevmem biriktirmeyi aksine bir tasini bile atmayan kizim var bende o okuldayken atiyorum ne kadar az esya o kadar huzur

Biraz da annem sizler gibi olsa.mutlu olacağım.2 haftadır memlekete geldim.eşyalar üst üste,eski moda kaba mobilyalar ev de küçük.evin içinde hareket edemiyoruz.abimin,ablalarimin eski elbiseleri eşyaları hala duruyor.
Yeri geldi mi de eskisi gibi iş yapamıyorum diyor
Anlatıyorum eşyaları azaltsan işin kalmayacak
Yok bunları ben nasıl atayım vs
Offf.onun iyiliği için söylüyorum kötü anlıyor ya:(
Içim dolmuş burayı gormusken anlatayım dedim

Bi
Biraz da annem sizler gibi olsa.mutlu olacağım.2 haftadır memlekete geldim.eşyalar üst üste,eski moda kaba mobilyalar ev de küçük.evin içinde hareket edemiyoruz.abimin,ablalarimin eski elbiseleri eşyaları hala duruyor.
Offf.onun iyiliği için söylüyorum kötü anlıyor ya:KK43:
Biriktirmek gercekten kotu ya.. ne kadar toplarsan topl yine de daginik oluyor bence annenin bi an once bu huyundan vazgecmedi lazim yoksa insanin ivinden temizlik bile yapmak gelmez

Offf.onun iyiliği için söylüyorum kötü anlıyor ya:KK43:

Annemde de çok eşya var
ablam da aynı şekilde
onlara göre ben anormalim onlarda bana göre :)

Bugün küçülen 2 zıbın ayrıldı :)

3 tane de patikli pantolon ayrıldı ayrılacak artık patikli giydirmek istemiyorum son demlerini yaşıyorlar :)

Bi

Biriktirmek gercekten kotu ya.. ne kadar toplarsan topl yine de daginik oluyor bence annenin bi an once bu huyundan vazgecmedi lazim yoksa insanin ivinden temizlik bile yapmak gelmez
Yoook yok geçmiyor.2 senedir bir tane kitabeli çekyati var.bi kapağı bozuk düşüyor.yastikla tutturuyor falan.atmıyor ya delirecegim.
Of

Back
X