Selamlar
Konusu açılmışken
Biz patatesleri doğrayıp zeytinyağı ve baharatla tuzla harmanlayıp fırına atıyoruz. Yağlı kağıt da koyuyoruz altına. Hem lezzet şahane oluyor hem ev batmıyor kokmuyor. Aynı anda bir çok şey yaparken ocak meşgul olmuyor.

Bu hafta bende pek iş yapmıyorum.
Haftaya annem oğlanı yine yazlığa götürecek
Bende oğluşum yokken kendimi temizliğe ve gezmeye vururum

bende bugün ortalığı toplayıp temizliğe ayırcam günümü
market ve yemek işi yarına ayarlarım
sonraki günler dinlenmeyle geçer :)

Ya kızlar aklıma gelmişken bende size bişey sorayım ;
Kızarmaları neyde yapıyorsunuz yani tava ? tencere ? fritöz ?
Benim kızartma tencerem kötü oldu sanki biraz yağlarını tam çıkaramıyorum artık manikürüme kıyıp tellleyemiyorum da fazla napsam neyde kızartsam acaba?
Hadi bana biraz fikir verin

düdüklü tencerede denedim ben derin olduğu için hiç yağ sıçramadı ama dar olduğu için az az kızartabildim.
yine acil zamanda böyle yapıcam
bazen fırında yapıyorum üzerine yağ kekik yuvarlak kesiyorum güzel oluyo.
fritözüm vardı ama verdim çok detaylı uğraşmak gerekiyo
diğer tefal 1 kaşık yağ ile kızartanı araştırdım. Ama arada kaldım almak ve almamak arasında ...

slm kızlar.
bendede philips marka tek kaşıkla kızartma adı airfryer ondan var.. yağını istediğin kadar koyup ne kızartacaksan suyunu alıp yağ ile harmanlıyorsun. dakikasını ayarlıyorsun. bitti gitti.
3 yıldır var. bazen varlığını unutuyorum. çok fazla kızartma tüketmiyoruz. fırın tadını daha çok seviyorum ama bir kahvaltıda kızartma içinde insan fırını çalıştırmıyor..
birde o alt kısmını bulaşık makinasına koyabiliyorsun.

Bende bitane sosluk gibi bi tava onunla yapıyorum kızartma böylece aynı yağı defalarca kullanmamuş oluyorum. O büyük tencerede yapsam okadar yağı dökmeye kıyamam.
FIRında yaparkende tuz baharata ilave susamda deneyin çok hoş bi tat katıyo :kk77:

Bende bitane sosluk gibi bi tava onunla yapıyorum kızartma böylece aynı yağı defalarca kullanmamuş oluyorum. O büyük tencerede yapsam okadar yağı dökmeye kıyamam.
FIRında yaparkende tuz baharata ilave susamda deneyin çok hoş bi tat katıyo :kk77:
Ben köftenin içine hep koyarım azıcık susam.Gerçekten farklı bi tad katıyo.Ama kızartmaya katmamıştım akşama bi tepsi karışık baharatlı susamlı sebze süreyim fırına dün akşamdan dolma yapmıştım bugün için yanına kızartma gider dimi???

slm kızlar.
bendede philips marka tek kaşıkla kızartma adı airfryer ondan var.. yağını istediğin kadar koyup ne kızartacaksan suyunu alıp yağ ile harmanlıyorsun. dakikasını ayarlıyorsun. bitti gitti.
3 yıldır var. bazen varlığını unutuyorum. çok fazla kızartma tüketmiyoruz. fırın tadını daha çok seviyorum ama bir kahvaltıda kızartma içinde insan fırını çalıştırmıyor..
birde o alt kısmını bulaşık makinasına koyabiliyorsun.

Deneme fırsatım olursa bakıp almak isterim.
Video çek bize mavi-ay :)

Ben köftenin içine hep koyarım azıcık susam.Gerçekten farklı bi tad katıyo.Ama kızartmaya katmamıştım akşama bi tepsi karışık baharatlı susamlı sebze süreyim fırına dün akşamdan dolma yapmıştım bugün için yanına kızartma gider dimi???

Bugün herkes kızartma yapıcak gibi hissediyorum o kadar çok konuştuk ki oh mis gibi:)
bende patates biber kızartıcam patlıcan közliyeceğim.

Bugün herkes kızartma yapıcak gibi hissediyorum o kadar çok konuştuk ki oh mis gibi:)
bende patates biber kızartıcam patlıcan közliyeceğim.
Aynen bencede :)
Bende patates,kabak,havuç,patlıcan,biber hepsinin karıştırıp fırınlıycam inşallah .
Ayyyy şimdiden canım çekti akşam olsun bir an önce :)))

günaydınlar herkese
ay dün hiçbir şey yapamadım ya bildiğiniz yattım yani
akşamları dışarı çıkıyoruz o yüzden de eve gelince yorulmuş oluyorum
biraz daha eşya azaltmam gerekecek
aklımda bi kaç yer ama ne zaman yaparım bilmıorum
gaza gelmem lazım
bi de size bi şey sorucam halıları halı yıkamaya verdikten sonra sermeyeyim diyorum bi misafir gelene kadar misafir de senede 1-2 kere ancak annemler dalan.
halı sermediğim takdirde etrafta sürekli toz uçuşur mu yoksa temizliği daha mı kolay olur acaba?

günaydınlar herkese
gaza gelmem lazım
bi de size bi şey sorucam halıları halı yıkamaya verdikten sonra sermeyeyim diyorum bi misafir gelene kadar misafir de senede 1-2 kere ancak annemler dalan.
halı sermediğim takdirde etrafta sürekli toz uçuşur mu yoksa temizliği daha mı kolay olur acaba?

ben halısız daha çok seviyorum.
hem ev daha az tozlanır.
mutfakta halı sevmem ben özellikle

Size yine bişey sorucam
En memnun kaldığınız tül modeli nedir
ütüsü olmayan kolay takılan
görüntü olarak sade duran bir salon tül ve güneşlik tavsiyesi
perde yaptırmıcam.

günaydınlar herkese
gaza gelmem lazım
Ben halısız evden nefret ettiğim için yıkamadan gelene kadar bile fenalık gelir bana her dakika vileda yapmaktan.
Bana göre ; ev daha çok tozlanıyor özellikle yazın çıplak ayakların altı leş gibi oluyor.Bu tabi benim düşüncem.

Size yine bişey sorucam
En memnun kaldığınız tül modeli nedir
ütüsü olmayan kolay takılan
görüntü olarak sade duran bir salon tül ve güneşlik tavsiyesi
perde yaptırmıcam.
Canım ;
Grek ve organze kumaşlar ütü istemez.
Yani polyester oranı fazla olan kumaşlar.
Pamuk oranı az , polyester oranı fazla kumaştan yaptırırsan ütü çok dert olmaz sana.
Grek kumaştan tül perdeyi tavsiye ederim.Duruşu çok sade ve kibar.

işte acayip kararsız kaldım ki
benim için hangisi pratiklik olacaksa onu yapmak istiyorum
halılarım batmamış olur ama bende bilemedim ortalık daha fazla toz olur diye

işte acayip kararsız kaldım ki
benim için hangisi pratiklik olacaksa onu yapmak istiyorum
halılarım batmamış olur ama bende bilemedim ortalık daha fazla toz olur diye
Kuzum sen benden tavsiye isteme bu temizlik halı felan konularında.
Ben abartılı bi insanım seni yanlış yönlendiririm.
Deli saçması huylarıma/takıntılarıma seni de alet ederim.:KK53::KK53:

Kuzum sen benden tavsiye isteme bu temizlik halı felan konularında.
Ben abartılı bi insanım seni yanlış yönlendiririm.
Deli saçması huylarıma/takıntılarıma seni de alet ederim.:KK53::KK53:
benim de bazen ayarlarım karıştığı oluyor mia nın bi lafı da vardı zirveyi de gördüm dibi de
aynı bende öyleyim bazen acayip iş aşkıyla bütün ev bal dök yala modunda bazen de 12 hafta elimi sürmediğimde oluyor
en iyisi ortası evet ama aklım karıştı halı konusunda :rolleyes::rolleyes:

Back
X