Günaydın herkese

Dün evi bal dök yala yaptık. Gece evde yoktum. Eşim de arkadaşıyla fifa oynadılar, mutfağı dağınık bırakmışlar. Biraz uyuyayım, sonra mutfağa gireceğim

Bugün işlerim çok yoğun.
Bir yandan seviyorum çok iş olmasını vakit geçiyor kendimi işe yarıyormuş hissi veriyor.

Selamm..
Esimin tkm elbiselerini gomleklerini yeniliyoruz.
Biraz tuzlu oluyor ama neyse artik.
Degisiklik iyidir.
yiprananlari eledik yerine yenilirini aldik.
Oglumun yoraginini yaptik annemle
Evdeki tek yün yorgan oglumun yorganı.
2 uyku setim var haricinde
onlari kullaniyoruz biz mak. yikiyorum sık sık.
Pelus battaniyelerim var.

Nevresim tkm. yenilemistim gecen sene.
Bu sene eksigim yok.
Bir kac senede almam.
Yipransinlar.
Yastik iclerinin elyaflarinida gecen yıl yeniledim.

Sırayla yeniledikce güzel oluyor.

Yenilenecek tencere, ocak, catal bıcak tkm. kaldı.
Henuz onlara sıra gelemedi.

Onlarıda halledebilirsem uzunca bir sure hic bisi yenilemem.

Merhabalar.Minamal yaşamı yeni araştırmaya başladım.Ben minimal yaşamı elindekiyle yetinmek, yok kullanışlı değil çok vakit harcatan gereksiz şeyler ise elden çıkartmak olarak anladım. Siz ise herşeyi yenilemekten bahsediyorsunuz:KK53:

Kendimle ilgili kararlar aldım.
sabah 6:30 da uyanıcam
kahvaltı
giyinme ve bakım

evde olduğum süreler
yemek ve temizlik işleri
21:00 film ve oyun zamanları
uyumadan önce kıyafet hazırlama ve dağınıklık toplama
uykuya geçiş rutielleri diş ve pijama
kızımın biberonunu temiz bırakmak gece süt isteyebiliyor.

Gün içerisinde
bol su içmek
vitaminleri unutmamak
iş zamanı işe odaklanmak
evde temizlik işlerini pratik olarak yapmak
pazar günü bol dinlenmek yada gezmek.

Merhabalar.Minamal yaşamı yeni araştırmaya başladım.Ben minimal yaşamı elindekiyle yetinmek, yok kullanışlı değil çok vakit harcatan gereksiz şeyler ise elden çıkartmak olarak anladım. Siz ise herşeyi yenilemekten bahsediyorsunuz:KK53:

Aslında öyle, kullanmadığın, kullanmaktan ya da görmekten haz almadığın, evde alternatifi olup da yedeklerinin bir kenarda beklediği eşyaları kullanmıyorum minimalizmde. Sizin alıntı yaptığınız hanımı tanımıyorum ama yenilediği eşyaları gerçekten hakkını vererek yıpranana kadar kullandığını ve artık yenilediğini tahmin ediyorum.

lellimi iyi tanıyorum onun adına konuşmak gibi olmasın da
kullandığı eşyalar uzun süre kullanılmış yıpranmış ürünler.
bazen minimallik yeniliklere de açık olmalı ki
zaten minimalizm kuralları yoktur.

Ben cikarmam gerekeni zaten cikariyorum.
Ama 14 senelik ceyizimden olan tenceremide birakinda yenileyeyim izninizle.

Bence size bu soruyu soran kişi minimalizm kavramını daha yeni tanıdığı için sordu.
Bilmiyorum da 19 senelik bir de ocagim var (esim bekarken kullanmislar 5 sene bende 14 yildir kullaniyorum) onuda degisicem.
Yani bunlar gerekli olanlar.
Yenilenmesi gerekenler.

Günaydınlar
Dün aklımdaki tüm işleri yaptım.
sonra davetli olduğumuz arkadaşa gittik
bugünde köye gideriz
yemek ve birkaç önemli işlerim var.

Dün bahsettiğim gün içi planlamasına uydum.
çok daha iyi hissediyorum.
evim toplu ve temiz
kendim daha özenliyim.
tüm evin kontrol altında tutmak zor malesef.
çok fazla detaylara takılmamaya çalışıyorum.

Pazar günü akraba günüm var.
tatlı ve kurabiye araştırıyorum.
tart kalıbıyla çok güzel tarifler var.
böyle birkaç tane yardımcı ürün gerekli gibi geldi bana
tabi yılbaşına kadar harcama yapmak istemiyorum.
liste yapıp 2-3 ay sonra eleyebilirim yada alabilirim.

Günaydınlar
artık kimse yazmıyor buraya

Dün yemek ve köy derken eve ancak vakit ayırabildim.
çamaşır serdim mutfağı topladım

bugün market gidilecek ve çocuk odası dağınık kalmış o kısım düzenlenicek
birkaç ufak tefek işlerim var
ve yemek yapılacak
patlıcanlı etli fırın yemeği

Eşya ayıklamaya ara vermiştim ama evi kontrol altında tutmam gerekiyor.
kızımın saklamam gereken kıyafetleri çoğalıyor .
hurç ihtiyacım var. yazdım listeme...
2. bebek erkek olursa çoğundan kurtulurum o ayrı konu :)

Herkese günaydın. Önceki gün evdeki fotoğraflara fiş fatura tetkik sonuçlarına falan el atmıştım. tv ünitesinin rafını ferahlattım. Bugün de zebramo dan iki ürün sattım ve kargoya verdim. Şu gelinlik ve damatlık da çıksaydı elden.

merhaba kızlar
Mia- Mia- yazmasam da okuyorum neler yaptığınızı
bu aralar pek bir ayıklama yapmıyorum evden o yüzden yazmıyorum
son olarak letgoda kızımın 3 sweet 2 pantolonunu sattım, parasını da kızımın hesabına attım
bu ay hiç masraf yapmamalılıyım derken açıköğretim harcı, küçük bir vergi borcu ve evin sigortası çıktı :olamaz:

Herkese günaydın. Önceki gün evdeki fotoğraflara fiş fatura tetkik sonuçlarına falan el atmıştım. tv ünitesinin rafını ferahlattım. Bugün de zebramo dan iki ürün sattım ve kargoya verdim. Şu gelinlik ve damatlık da çıksaydı elden.

Ben aldığım ürünlerden memnunsam atıyorum fişleri hemen
cüzdanımda olur genelde.
faturalarda buzdolabına yapıştırırım günü geçince atarım.
otomatik ödeme onlarda

merhaba kızlar
Mia- Mia- yazmasam da okuyorum neler yaptığınızı
bu aralar pek bir ayıklama yapmıyorum evden o yüzden yazmıyorum
son olarak letgoda kızımın 3 sweet 2 pantolonunu sattım, parasını da kızımın hesabına attım
bu ay hiç masraf yapmamalılıyım derken açıköğretim harcı, küçük bir vergi borcu ve evin sigortası çıktı :olamaz:

Satmak iyi fikirmiş
bende çok saklama taraftarı değilim aslında.

• Gardırobunuza bakıp ne giyeceğinizi seçmeye saatlerinizi harcadığınız halde yine de “Giyecek hiçbir şeyim yok!” mu diyorsunuz?

• Toz alırken tek tek tüm bibloları kaldırıp indirmekten gına mı geliyor?

• Yazlıkları, kışlıkları, battaniye ve pikeleri evin neresine sokacağınızı şaşırıyor musunuz?

• Sürekli yapmanız gereken şeyleri düşünüp ama yapmayıp kendinize mi sinirleniyorsunuz?

• Gün içinde nereye koşacağınızı, kaça bölüneceğinizi şaşırıyor ve “Neden gün 24 saat ki!” diye sinirleniyor musunuz?

• Sosyal medya profillerinizden gün içinde bir sürü ileti, e-posta mı alıyorsunuz?

• O sosyal medya kanallarından aslında çok da umurunuzda olmayan ya da sizi üzen insanların tatilde çektiği ayak fotoğraflarından sıkıldınız mı?

• Ormanları, doğayı seviyorsunuz ama tükettiklerinizi düşününce vicdan azabı mı çekiyorsunuz?
Eğer bu soruların pek çoğuna “evet” dediyseniz, minimalizm ile tanışma zamanınız gelmiş demektir.
İnsanlık tarihinde başarılı olmuş insanların hayatlarında minimalizm tercihinin tesadüf olmadığını görmek zor değil. Steve Jobs yıllarca aynı kıyafet kombinini giymiş. Einsteinda minimalist düşüncenin destekçilerindenmiş. Stiliyle ikonlaşmış kişiler ya da moda tasarımcıları da genelde tek tip giyinir, dikkat edin. Demek ki bu insanların bir bildikleri var!

Alıntı onedio

Günaydınlar...

Ağustos ayı planlarımı oluşturuyorum.
ve bu ay odak noktam erteleme
zamanın da işleri bitirmek istiyorum.
kendime günlük rutin belirleyeceğim.

ben de Ekim ayı için kendime bir rutin belirledim. Her hafta gardırobumu ve odamı düzenli tutuyorum, gözüme takılan giymek istemediğim ya da kullanmak istemediğim bir şey olursa elden çıkarıyorum. :KK200:

Back
X