ben de Ekim ayı için kendime bir rutin belirledim. Her hafta gardırobumu ve odamı düzenli tutuyorum, gözüme takılan giymek istemediğim ya da kullanmak istemediğim bir şey olursa elden çıkarıyorum. :KK200:

Bende rutinime bağlı kalmaya çalışıyorum.
böylece gün içinde stres yapmıyorum.

Selam kızlar
ah ah buzdolabım bozuldu tüm dengem şaştı
Yemek günlük yapmam gerekiyor
Kalırsa saklayamam bozulur çünkü

Yemek yapma düzenim bile bozuldu
İster istemez harcamalar da artıyor ayrıca dolabın tamiri olmadığı için yeni bir buzdolabı da alacağız

slmm :) aynen yazamasa da okuyanlardanım ben dee
yaklasık 1 aydır eve ayıracak zaman bulamıyorum, su nevresım ve yastık kılıfları gurubunu saklama şekliniz nasıl ?
bana bunların daha düzenli olması için fikir verebilirseniz çok sevinirim :)
şuan 3 ayrı hurç var ve ıclerınde hepsi karışmış durumda, daha iyi ve kullanışlı nasıl yapabilirim
fikirler bekliyorum kızlar :)

Günaydınlar
artık kimse yazmıyor buraya

Dün yemek ve köy derken eve ancak vakit ayırabildim.
çamaşır serdim mutfağı topladım

bugün market gidilecek ve çocuk odası dağınık kalmış o kısım düzenlenicek
birkaç ufak tefek işlerim var
ve yemek yapılacak
patlıcanlı etli fırın yemeği

Eşya ayıklamaya ara vermiştim ama evi kontrol altında tutmam gerekiyor.
kızımın saklamam gereken kıyafetleri çoğalıyor .
hurç ihtiyacım var. yazdım listeme...
2. bebek erkek olursa çoğundan kurtulurum o ayrı konu :)

slmm :) aynen yazamasa da okuyanlardanım ben dee
yaklasık 1 aydır eve ayıracak zaman bulamıyorum, su nevresım ve yastık kılıfları gurubunu saklama şekliniz nasıl ?
bana bunların daha düzenli olması için fikir verebilirseniz çok sevinirim :)
şuan 3 ayrı hurç var ve ıclerınde hepsi karışmış durumda, daha iyi ve kullanışlı nasıl yapabilirim
fikirler bekliyorum kızlar :)

:)
nevresimleri askıya asıp kullananları görmüştüm. denemedim ama aklımda.
yastık kılıfı içine koyabilirsin takımı biraz ugraştırıcı ama düzgün ve pratik oluyor.
birde çekmeceye takımlar halinde katlayıp yerleştirmek çözüm. ben böyle yapıyorum toplam 3 tak var biri kullanıyorum 2 tak kalıyor.

Selam kızlar

İster istemez harcamalar da artıyor ayrıca dolabın tamiri olmadığı için yeni bir buzdolabı da alacağız

Hadi ya baya zordur.
hayırlısı olsun.

evde 3 ayrı ebat nevresım takımı var, bizim çift kişilikler, kızımın normal tek kişiliği, oğlumun geniş tek kişiliği, öögggg geldi resmen,acaba diyorum cocukların kendılerıne ait olanlar onların odasında bı yer ayırıp orda mı saklasam, bunu da düşündüm ama hiç bi çözüm bulabilmiş ve uygulayabilmiş değilim, yastık içine katlayıp koyma fikrini çok sevdim onu mutlaka deneyecegım ;)

:)
nevresimleri askıya asıp kullananları görmüştüm. denemedim ama aklımda.
yastık kılıfı içine koyabilirsin takımı biraz ugraştırıcı ama düzgün ve pratik oluyor.
birde çekmeceye takımlar halinde katlayıp yerleştirmek çözüm. ben böyle yapıyorum toplam 3 tak var biri kullanıyorum 2 tak kalıyor.

Slm herkese. Bir süredir giremedim çok işim var ev bakıyoruz falan. Yeni ev az eşya diyorum :KK66: zaten tüm eşyam depoda çok azı yeni eve gelecek.

Selam kızlar

Ayyyy biraz daha dayanamadımı ya zamanını bulmuş geçenlerde komşum aldı çok fırladı fiyatlar 5.900 e almış şok oldum valla

evde 3 ayrı ebat nevresım takımı var, bizim çift kişilikler, kızımın normal tek kişiliği, oğlumun geniş tek kişiliği, öögggg geldi resmen,acaba diyorum cocukların kendılerıne ait olanlar onların odasında bı yer ayırıp orda mı saklasam, bunu da düşündüm ama hiç bi çözüm bulabilmiş ve uygulayabilmiş değilim, yastık içine katlayıp koyma fikrini çok sevdim onu mutlaka deneyecegım :KK66:
Bizde herkesin kendi odasında dolapta nevresim ve yorganları. Bizimkiler bazamizin altinda cocuklarinkiler de dolaplarında.

Çok mantıklı bırakınca çok dağılıyor bende rutinler oluştursam iyi olacak

Aynen tüm odaları toplu tutmak çok zaman alıyor ayrıntılara takılırsak.
bugün çamaşır günüm yıkanıp asılacak kuruyanlar katlanıcak
rutin olarakda kirliler sepete atılacak
dağınık toplanıcak yemek ve bulaşık işleri

yarında banyo wc temizlenicek

bu sayede hem ev toplu duruyor hemde kısa sürdüğü için bıkmamış oluyorum.

Benim y.odasi gardrobumun 2 rafı nevresim ve yastik yuzleri icin.
Orada duruyorlar.
nevresimleri rulo yapip diziyorum
yastik kiliflarida ciftleri aralarina katliyorum.
1 cift icice yani.
cekince ikisi birden gelmis oluyor.
Aralarinda da dalin sabun var.
Haftada 1 defa nevresim degisiyorum.

Pikeleri kış gelince bazanin altina kaldiriyorum
Battaniyeleri cikariyorum.
yaz gelincede battaniyeler bazanin altina gidiyor pikeler cikiyor.

2 uyku seti yorganim var biri kanepenin altinda (yaninda 1 yastikla)
Biri dolabimda.

Oglumun yorganinida duzeltip uzerine seriyorum örtusunu kışın.
Kaldirmiyorum yani dolaba.

Y.ortusu ve pikesi dolabinda katli duruyor ust rafta.
yedek 1 de yastigi var.

Oda oda temizlemeyi seviyorum ben.
Temizleyecegim odanin cami silincekse siliyorum o sira tulu yikaniyor.
Supuruyorum sonra toz alip vileda yapip cekiyorum kapisini.

Sabah mesela oglumun yatagini topladim.
kirlileri kirli sepetene attim.
kitaplarini duzenledim.
camini actim cektim kapisini
Gun icinde supurup tozunu alicam sadece.

Ayni sekilde yatak odaminda ortusunu kapattim.
Katlanacaklari yerlerine koydum kirlileri sepete.
Gun icinde supurup bi toz alirim tamamdir.

Günaydınlar
Pazar günü akraba günüm vardı iptal oldu
babamın halası yani halamız hastaydı durumu ağırlaşmış

Dün verimli bir gün değildi.
kızımı yıkadım sudan çıkmak istemedi derken
ilk kez bu kadar ağlama krizine girdi.
giyinmemek için inat etti.
tüm eşyaları çadırına attı.
ne yapacağımı şaşırdım.

kızım sakinleyince ortalığı topladım
banyo yaptım derken geç uyudum
o yüzden sabah yapmam gerekenleri yapamadım.

ben de dün akşam yemekten sonra mutfağı topladım, bulaşıkları makineye doldurdum
evi süpürdüm
lavabo-wc temizledim, havluyu değiştirdim
yatmadan çamaşır makinesini ve bulaşık makinesini kurdum

bugün eve gidince planım:
bulaşık makinesini boşaltmak
toz almak
ütü yapmak

Mutlu Olmak için; İçinde bulunduğunuz “An’dan” Daha iyi bir zaman yoktur.

Önce evlendiğimizde hayatın daha iyi olacağına inandırırız kendimizi.

Evlendikten sonra, bir çocuğumuz doğduktan hatta ardından bir tane daha olduktan sonra hayatın daha iyi olacağına inandırırız kendimizi.

Sonra çocuklar yeterince büyük olmadıkları için kızar, onlar büyü yünce daha mutlu olacağımıza inanırız. Bundan sonra, ergenlik dönemlerinde çocuklarla uğraşmamız gerektiği için öfkeleniriz.

Kendimize, çocuklarımız bu dönemden çıkınca daha mutlu olacağımızı, yeni bir araba alınca, güzel bir tatile çıkınca, emekli olunca, yaşantımızın dört dörtlük olacağını söyleriz.

Gerçek ise şu andan daha iyi bir zaman olmadığıdır.

Eğer şimdi değil ise ne zaman?… Hayatınız her zaman mücadelelerle dolu olacaktır.

En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir.

En sevdiğim sözlerden biri Alfred D. Souza’ ya aittir. Der ki;

-“Uzun zamandan beridir gerçek hayatın başlamak üzere olduğu izlenimine kapılmıştım. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel, öncelikle erişilmesi gereken birşey, bitmemiş bir iş, hizmet edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat başlayacaktı. Sonunda anladım ki bu engeller benim hayatımdı.”

Bu görüş acısı, mutluluğa giden bir yol olmadığını gösterdi. Mutluluk yoldur, öyleyse sahip olduğunuz her anın kıymetini bilin ve mutluluğu, vaktinizi harcayacak kadar özel biriyle paylaştığınız için, ona daha fazla değer verin. Unutmayın, zaman hiç kimse için beklemez. Öyleyse;

Okulu bitirene kadar,

100 milyar kazanana kadar,

Çocuklarınız olana kadar,

Çocuklarınız evden ayrılana kadar,

İşe başlayana kadar, Evlenene kadar,

Cuma gecesine kadar,

Pazar sabahına kadar,

Yeni bir araba, ya da ev alana kadar,

Borçları ödeyene kadar,

İlkbahara kadar,

Yaza kadar,

Sonbahara kadar,

Kışa kadar,

Maaş gününe kadar,

Şarkınız söylenene kadar,

Emekli olana kadar,

Ölene kadar…..

MUTLU OLMAK İÇİN İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ ‘AN’ DAN DAHA İYİ BİR ZAMAN OLDUĞUNA KARAR VERMEK İÇİN BEKLEMEKTEN VAZGEÇİN.

MUTLULUK BİR VARIŞ DEĞİL, BİR YOLCULUKTUR. “PEK ÇOKLARI MUTLULUĞU İNSANDAN DAHA YÜKSEKTE ARARLAR, BAZILARI DA DAHA ALÇAKTA. OYSA MUTLULUK İNSANIN BOYU HİZASINDADIR.”

Unutmayın “YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEMİŞTİR”

Murathan MUNGAN

Merhabalar arkadaşlar,
Minimal yaşam felsefesi ile yeni tanışmış bulunmaktayım. Tv de çıkan kısmı ilgimi çekmemişti, yeni bir şey attılar ortaya deniyorlar demiştim. 3-5 Kredi kartı falan zaten kullandığım yok. Bazı şeyler ise zorlama, işgüzarlık gelmişti.

-Minimal demek bir lokma bir hırka demek değil, o rahatlattı beni.
- 10 yıl öncesine kadar zaten fazlasıyla tasarruflu bir ailede yetiştiğim için tam da rahata ermişken onu alma bunu alma diyen insanlar da itici geldi bana.
-Bu 10 yıl içinde ise biraz aileden gördüğüm tasarruf tedbirlerini uygulayarak alış veriş yaptım, ucuza kaçtım, olmadı daha iyi diye yenisini aldım, market fiyatlarını karşılaştırrak alış veriş yapıyorum diye çok market ve internet sitesi gezmeye başladım ve gezidkçe daha fazla ucuz ve gereksiz eşya aldım.

1 yıl önce yeni ev aldık, eskileri elimden çıkarana kadar canım çıktı. Hala kıyamadığım döküntülerim var.
Bazı şeyler var ki (mobilya ve kıyafet özellikle) eski de olsa bunu kullanacağım yenisini almayacağım diyorum.

Şimdilik kolaydan başladım, eşarp çekmecemi gözden geçirdim. Eski, solmuş olduğu için kullanmadığım başkasına veremeyeceğim eşarpları attım. Renk renk almış olduğum ve kullanılmayan bonelerimi atmak veya birine vermek yerine kumaş boyası ile siyaha boyayarak kullanmaya karar verdim. Uzunca bir zaman ne bene alırım ne de bundan sonra renkli bone alırım.

Dışarıdaki ayakkabılığı düzelttim. Eşime ait de çok fazla gereksiz eşya var misal 3 tane halı saha ayakkabısı.

Minimalize edeilecek yerileri not aldım, sırayla elden geçecek

-Vestiyer
-kiler
-buz dolabı
-kaşıklık
-kitaplık
- Yüklük
-Çoraplar
-Çocuk kıyafetleri
-Kattaki depo
-Bodrumdaki depo
-Arabaların bagajları
-Banyo dolapları

Darlığı sevmediğim için dubleks eve taşınmış bulunmaktayım. Baksanıza daha çok eşya, daha çok eşyayı sığdıracak daha çok dolap, daha çok dolabın sığacağı daha büyük ev. Ve en sonunda daha büyük evin daha büyük masrafı, daha çok zaman alan ev işi. İhtiyaçlarımızı azaltmak ve Kendime yetebilmek hedefim.

Back
X