günaydın.

ben hamilelik ,doğum, iş derken evle ilgilenememiştim. oğlum riskli gebelik grubundaydı o nedenle evden kopmuştum uzun süre annemde kalmıştım işe yakın diye.

şükür bu gebeliğimde rahatım. doğum iznime kadar yine annemde kalıyorum ama hafta sonları evime gidiyorum. karar aldım doğum iznime kadar evi düzene sokacağım. doğumdan sonra 2 çocukla evin beni zorlamasını istemiyorum.

bazam kırılmıştı yataş tan baza aldık ama söyledikleri tarihte getirmediler malesef. hafta sonu bazanın altından çıkanları elden geçirdim. bahaneyle yazlık kışlık değişimi yaptım. oğlumun küçülen kıyafetlerini çıkardım. kıza uygun olanları düzenledim. veeeeeee bu arada evden 5 koca çöp poşeti çöp attım :halay:

önümüzdeki hafta bazam gelirse içini yerleştireceğim. koridorda gömme dolabım var ona el atacağım. 7 yıllık evliyim hiç kullanmadığım battaniye, yorgan, yastık dolu. onları çıkaracağım isteyen olursa vereceğim yoksa belediyenin kumbarasına atacağım.

sonra mutfak dolapları

sonra oyuncaklar ve oyuncak dolapları

en son da depoyu düzenleme niyetindeyim.

o zaman bana bol şans:KK24:

günaydın.

ben hamilelik ,doğum, iş derken evle ilgilenememiştim. oğlum riskli gebelik grubundaydı o nedenle evden kopmuştum uzun süre annemde kalmıştım işe yakın diye.

şükür bu gebeliğimde rahatım. doğum iznime kadar yine annemde kalıyorum ama hafta sonları evime gidiyorum. karar aldım doğum iznime kadar evi düzene sokacağım. doğumdan sonra 2 çocukla evin beni zorlamasını istemiyorum.

bazam kırılmıştı yataş tan baza aldık ama söyledikleri tarihte getirmediler malesef. hafta sonu bazanın altından çıkanları elden geçirdim. bahaneyle yazlık kışlık değişimi yaptım. oğlumun küçülen kıyafetlerini çıkardım. kıza uygun olanları düzenledim. veeeeeee bu arada evden 5 koca çöp poşeti çöp attım :halay:

önümüzdeki hafta bazam gelirse içini yerleştireceğim. koridorda gömme dolabım var ona el atacağım. 7 yıllık evliyim hiç kullanmadığım battaniye, yorgan, yastık dolu. onları çıkaracağım isteyen olursa vereceğim yoksa belediyenin kumbarasına atacağım.

sonra mutfak dolapları

sonra oyuncaklar ve oyuncak dolapları

en son da depoyu düzenleme niyetindeyim.

o zaman bana bol şans:KK24:

Oooo kolay gelsin.
yinede yavaş yavaş yap dikkat et.
bazen hamilelikte süper enerji geliyor :)

Pazar günü erken uyandım.
o kadar çok iş yaptım ki
öğlene kadar süpür sil toz al işlerini bitirdim.
buzdolabı ve ayakkabılık temizlendi.
1 mak çamaşır katlandı yenisi serildi.
1 mak bulaşık yıkandı yerleşti
yemekler yapıldı.
tabi aralarda kızımla ilgilendim. 1 kıyafet atıldı baya yıpranmış.

bugün yemek menüsü hazılayacağım.
pazartesi nohut
salı topalak
çarşamba biber kızartması domates soslu
perşembe taze fasulye
cuma balık veya tavuk
cumartesi menemen yada makarna
pazar çorba ve mantar sote
yanına ekleyeceğim salata ve pilav o an durumuma göre yapıyorum.

Mia- Mia- topalak nedir ?

Pazar günü erken uyandım.
o kadar çok iş yaptım ki
öğlene kadar süpür sil toz al işlerini bitirdim.
buzdolabı ve ayakkabılık temizlendi.
1 mak çamaşır katlandı yenisi serildi.
1 mak bulaşık yıkandı yerleşti
yemekler yapıldı.
tabi aralarda kızımla ilgilendim. 1 kıyafet atıldı baya yıpranmış.

bugün yemek menüsü hazılayacağım.
pazartesi nohut
salı topalak
çarşamba biber kızartması domates soslu
perşembe taze fasulye
cuma balık veya tavuk
cumartesi menemen yada makarna
pazar çorba ve mantar sote
yanına ekleyeceğim salata ve pilav o an durumuma göre yapıyorum.

eveetttt acaip güzel göründü şuan :)

haftalık yemek listesi işi çok mantıklı, bu neden le çok gerildiğim oluyor, yakın vakte kadar babaannede cocukları alırken yemegımızı yeyıp çıkardık, artık kendı evımızde yapıp yiyoruz ve aynen böyle birşeye ihtiyacım var, sanırım büyük kolaylık olur bu, kopya olarak alıyorum ;)

İnce bulgura tuz ve su ekleyerek yuvarlıyoruz
sonra salçalı karabiberli su hazırlayıp pişiriyoruz
üzerine yoğurt oh mis
biraz uğraştırıcı ama en sevdiğim yemek.

eveetttt acaip güzel göründü şuan :)

haftalık yemek listesi işi çok mantıklı, bu neden le çok gerildiğim oluyor, yakın vakte kadar babaannede cocukları alırken yemegımızı yeyıp çıkardık, artık kendı evımızde yapıp yiyoruz ve aynen böyle birşeye ihtiyacım var, sanırım büyük kolaylık olur bu, kopya olarak alıyorum :KK66:

bazen artan yemekleri diğer günde tüketiyoruz bazen annem yapıyor dışarda yediğimizde oluyor.
her ihtimale karşı tam haftalık menü ayarlıyorum.
eve gidince ne yapsam derdi olmuyor.
marketide bu menü üzerinden yapıyorum.

Selam kızlar
Bu aralar haftasonları ben evde kalamıyorum
öyle olunca detaylı iş de yapmıyorum

Buzdolabım da henüz gelmedi
Havalar soğusun düzenimi yeniden kurarım diye bahanem çok

Bu sabah bende oğlanın yatağı topladım
Kirlileri sepete attım
Kendi yatağımızı topladım
Akşama düzenli eve girmek beni motive ediyor

Günlük rutinlerime yeni bir iş ekledim.

Çanta düzenlemek.

Evet hergün çantamı düzenliyorum.
makyaj çantam cüzdanım anahtarım kalıyor
gideceğim yere göre eklenti yapıyorum
su meyve tel şarzı gibi.
telaşsız huzurlu bir sabaha uyanıyorum :)

Günlük rutinlerime yeni bir iş ekledim.

Çanta düzenlemek.

Evet hergün çantamı düzenliyorum.
makyaj çantam cüzdanım anahtarım kalıyor
gideceğim yere göre eklenti yapıyorum
su meyve tel şarzı gibi.
telaşsız huzurlu bir sabaha uyanıyorum :)
:KK36: şu ara ihtiyacım olan motivasyon konusu. hamilelikten kendimi zor taşıyorum bir yanımda gülle gibi çantam var. uygulaman hakkında biraz detay verir misin. ben de uygulamak istiyorum da

İnce bulgura tuz ve su ekleyerek yuvarlıyoruz
sonra salçalı karabiberli su hazırlayıp pişiriyoruz
üzerine yoğurt oh mis
biraz uğraştırıcı ama en sevdiğim yemek.
Fellah köftesi diyoruz biz ona. Topalak diye kıymalı olana diyoruz ikisini de çok severim ayy canım çekti :-)
Ben seninle ihtiyaç dışında bişey almama kararı almıştım ama bozdum ben onu ya :( yeniden başlıyorun inşallah bakalım :5:

:KK36: şu ara ihtiyacım olan motivasyon konusu. hamilelikten kendimi zor taşıyorum bir yanımda gülle gibi çantam var. uygulaman hakkında biraz detay verir misin. ben de uygulamak istiyorum da

çantamda ne varsa çıkarttım içinden.
bir sürü kağıtlar vardı.
çikolata şeker davet yerlerinden kalma şeyler vardı.
kızıma ait emzik mendil vardı.
ayıkladım hepsini
günlük ihtiyaçlarımı koydum çantaya.
makyaj çantam.
cüzdanım
ve anahtarımı bıraktım.

iş yerinde su mendil ihtiyaçlarımı karşıladığından exra ağırlık yapmıyor.

mesela köye gideceksem kızıma bez mendil koyuyorum. akşam geri ayıklıyorum.

haftalık ilaç koyuyorum her pazartesi çantama iş yerindeki çekmeceme aktarıyorum.

yani her akşam çanta kontrolü yapıyorum.

Fellah köftesi diyoruz biz ona. Topalak diye kıymalı olana diyoruz ikisini de çok severim ayy canım çekti :-)
Ben seninle ihtiyaç dışında bişey almama kararı almıştım ama bozdum ben onu ya :KK43: yeniden başlıyorun inşallah bakalım :KK5:

hımm biz sade yapıyoruz dur salıya kadar dayanamıcam bugün mü yapsam :)

hadi ya ne aldın yine :)
ilk başlangıçlar zordur.
sonra alışıyosun almamaya
beğendiğim ürünleri listeye yazıyorum.
yılbaşından sonra değerlendiricem bakalım kaç tanesinden vazgeçicem.

çantamda ne varsa çıkarttım içinden.
bir sürü kağıtlar vardı.
çikolata şeker davet yerlerinden kalma şeyler vardı.
kızıma ait emzik mendil vardı.
ayıkladım hepsini
günlük ihtiyaçlarımı koydum çantaya.
makyaj çantam.
cüzdanım
ve anahtarımı bıraktım.

iş yerinde su mendil ihtiyaçlarımı karşıladığından exra ağırlık yapmıyor.

mesela köye gideceksem kızıma bez mendil koyuyorum. akşam geri ayıklıyorum.

haftalık ilaç koyuyorum her pazartesi çantama iş yerindeki çekmeceme aktarıyorum.

yani her akşam çanta kontrolü yapıyorum.

şu an çantama baktım kutularca ilaç var. 3 tane kitap var birisine başlayacağım ama karar veremedim diye üçü de çantamda :( sağlık ocağından verilen bröşürler var. 2 tane cüzdan, 3 tane parfüm ( parfüm kullanmıyorum hamilelikte koku rahatsız ediyor). gözlük kabı, şarj aleti, harici batarya, su, kuruyemiş, ıslak mendil, kalem kutusu .... tabiki ağır olur içindeki fiş, sakız, madeni para vb ıvırzıvırı saymıyorum :olamaz: akşam ben de el atacağım çantama

şu an çantama baktım kutularca ilaç var. 3 tane kitap var birisine başlayacağım ama karar veremedim diye üçü de çantamda :KK43: sağlık ocağından verilen bröşürler var. 2 tane cüzdan, 3 tane parfüm ( parfüm kullanmıyorum hamilelikte koku rahatsız ediyor). gözlük kabı, şarj aleti, harici batarya, su, kuruyemiş, ıslak mendil, kalem kutusu .... tabiki ağır olur içindeki fiş, sakız, madeni para vb ıvırzıvırı saymıyorum :olamaz: akşam ben de el atacağım çantama

Abowww ne yaptın böyle :)

madeni paraları kumbaraya atıyorum ben
birikince onlar bile ağır geliyor.
mesela simit alacak kadar yanımda madeni para oluyor.
acil durum için kağıt para alıyorum.

Back
X