Günaydınlar
dün baya başım ağrıdı (diş çıkartıyorum)
15-20 dk sessiz dinlendim
nohut yemeğimi yaptım
kızımın çadır minderi deterjanlı kalmış tekrar kendim yıkadım.
akşam uyumadan önce mutfağı topladım.

sabah makyaj yaptım toplantım var bugün.

akşam için plan oluşturucam.

dün ig de birmilyonbiriktiriyorum hesabına denk geldim.
severek okudum yazılarını.
yılbaşından sonra bende bu şekilde ilerleyebilirim. tabi benim meblağ 10 bin felan olur :)

geçmiş olsun Mia- Mia-
ben de akşam evi süpürdüm
banyo wc temizledim, havlusunu değiştirdim
mutfağı ve ortalığı toparladım
sabah da yatak çarşafını değiştirdim, havalansın eve gidince yenisini takarım

15 gün önce taşındım, o gün bu gündür kaç zamandır istediğim minimalist yaşama adapte olmaya çalışıyorum keşke taşınmadan yapsaydım işim az daha kolay olurdu :KK48:

neyse ki bu evimde dolap ve yatak bazam yok, kv ve annemin verdiği evimizin ve bizim tarzımıza hiiiiç uymayan ceyizlerden başladım malum yeni evliyken veremiyo insan ama artık aradan 5 yıl geçmiş hala kullanılmamışsa gitsin bi zahmet dimi?

çekmecelerde gereksiz ne varsa verdim, kv'nin oğlunun fii tarihinden kalan eşyalarını getirdiği dolaptaki ayakkabı ceket yün kazak vs ne varsa eşim görmeden verdim (kendisi giymese de vermeye kıyamayangillerden ama baktım sormuyo da hepsi gitti)

annemin ceyiz diye aldırdığı su setinden anneme iade ederek kurtuldum, mutfaktaki gereksiz saklama kapları, hediye gelen fincan, baharatlık vs ne varsa anneme gitti şükür, resmen her giden eşyayla üstümden bi yük daha gitti.

ilk seferde bi çok şeyden kurtulamazmışız öyle okumuştum, azıcık daha zaman geçsin ikinci elemeye geçeceğim, sonra bi bağ evi durumumuz var evdeki 2. yemek takımlarını ve tencere setini oraya götürmeyi planlıyorum o yüzden orası tamamlanana kadar bizimleler maalesef. ama olsun, gereksiz bi çok şeyden kurtuldum ya bu da bi adım :KK200:

sizleri ara ara girip okuyordum sizden öğrendiğim de bi çok şey var, hepinize kocaman sevgiler gönderiyorum buradan :KK68:

geçmiş olsun Mia- Mia-
ben de akşam evi süpürdüm
banyo wc temizledim, havlusunu değiştirdim
mutfağı ve ortalığı toparladım
sabah da yatak çarşafını değiştirdim, havalansın eve gidince yenisini takarım

Bende bugün yapıcam temizliği.
Maşallah çok hamaratız :)

Benım bu konuya acılen dahıl olmam lazım.
Baya buyuk bır evımız var. Oldukca dolap var. Ve hepsının ıcı tıka basa dolu.
Baslamam lazım ama bır usenıyorum anlatamam.

Cocukların kuculen rengı solan bısılerı var ve ben onları goruyorum ama duzenlıyemıyorum. Bazılarını hatıra sakladım 2 oglum var bırı 8 dıgerı 10 aylık. Buyukten kucuge ne kalacak, veya bebeklıkten ne hatıra kalacak duzeltmem gerek.

Sıkı durun tam 2 cuval bıldıgınız 2 cuval gelen bebek hedıyesı var ve gıydıremedım , begenmedım veya zaman olmadı veya ıhtıyac olmadı.

Oncelıgım gıysıler . Nereden nasıl baslarım bılemıyorum . Eve gelen arkadaslar evın cok guzel cok ferah dıyor halbukı dolap ıclerım evet duzenlı ama cok cok haddınden fazla esya var sadece ev buyuk ve dolaplı oldugu ıcın gozukmuyorlar.

Bırde eskı yanı 1-2 kere gıydıgım abılerı bazılarının bedenı olmayacak durumda bence onları satmayı dusunuyorum

Sımdılık sadece dusunuyorum bakalım
Giyecek kıyafeti olmayan, ayağında ayakkabısı olmayan o kadar çok çocuk varken onların orda durması çok gereksiz değil mi:(
Onları verdiğin ihtiyaç sahibi çocukların mutluluğunu düşün belki daha kolay başlarsınız işe :5:

Bende dıyorum bır haftadır kendı kendıme her aksam 30 dk yeter aslında.
Gıyılmeyen bır gun gıyılır dedıgım bır suru sey var hem benım hem buyuk oglanın ah ah.

Mesajı yazdıktan sonra mınımallıge ıg hesabımdan basladım. 900 takıpcım varmıs takıp etmedıgım kım varsa reklam butık vs hepsını sılıyorum. Buda sayılır dımı :KK45:
Marie kondoya göre parça parça değil bütün kıyafetleri ortaya yığmakla başlıyoruz. Ne kadar kıyafetin varsa hepsini önüne koyacaksın ve tek tek alacaksın eline. Buna ihtayacım var mı haz duyuyor muyum diye ona göre karar verip atılacaklar veya kalacaklar diye ayırıyorsun. Ben %90 ı atmıştım dolap bomboş kalmıştı :D

15 gün önce taşındım, o gün bu gündür kaç zamandır istediğim minimalist yaşama adapte olmaya çalışıyorum keşke taşınmadan yapsaydım işim az daha kolay olurdu :KK48:

neyse ki bu evimde dolap ve yatak bazam yok, kv ve annemin verdiği evimizin ve bizim tarzımıza hiiiiç uymayan ceyizlerden başladım malum yeni evliyken veremiyo insan ama artık aradan 5 yıl geçmiş hala kullanılmamışsa gitsin bi zahmet dimi?

çekmecelerde gereksiz ne varsa verdim, kv'nin oğlunun fii tarihinden kalan eşyalarını getirdiği dolaptaki ayakkabı ceket yün kazak vs ne varsa eşim görmeden verdim (kendisi giymese de vermeye kıyamayangillerden ama baktım sormuyo da hepsi gitti)

annemin ceyiz diye aldırdığı su setinden anneme iade ederek kurtuldum, mutfaktaki gereksiz saklama kapları, hediye gelen fincan, baharatlık vs ne varsa anneme gitti şükür, resmen her giden eşyayla üstümden bi yük daha gitti.

ilk seferde bi çok şeyden kurtulamazmışız öyle okumuştum, azıcık daha zaman geçsin ikinci elemeye geçeceğim, sonra bi bağ evi durumumuz var evdeki 2. yemek takımlarını ve tencere setini oraya götürmeyi planlıyorum o yüzden orası tamamlanana kadar bizimleler maalesef. ama olsun, gereksiz bi çok şeyden kurtuldum ya bu da bi adım :KK200:

sizleri ara ara girip okuyordum sizden öğrendiğim de bi çok şey var, hepinize kocaman sevgiler gönderiyorum buradan :KK68:
Taşındın mı geçmiş olsun canım:36:
İyi yapmışsın ne kadar az eşya o kadar az iş o kadar huzurlu hayat :5:

Bugün doktora randevum var ve dönüşte eşimi ikna edersem şeffaf kutular almak istiyorum kapaklı. Kızım 9.5 yaşında , oğlum 3.
Oyuncaklar farklı, Barbie evi eşyaları incik cıncık onları toparlamak istiyorum. Oğlumun arabalarını ayırmak.
Birde ufalmis kıyafetleri ayırmak istiyorum yenileri yerleştirmek. Yeni derken akrabalar aramızda ufakliklari bir diğerine verme gibi adetimiz var . Ben gorumceme veririm o bana verir ben başkasına . Böylece günlük sürekli kirlenen kıyafetler en azından abilerininki oluyor. Tabiki 1 kış giyilip küçülen montlarmı dersiniz yepyeni insan atmaya kıyamaz.
Bazıları asla giydirmez, siz verileni giydirirmisiniz. Tabiki temiz ve giyilebilir veriliyorsa yada siz de verirmisiniz:KK25:

Benimde bazam olmasaydı keşke...
o kadar çok eşya vermişsin ki başlangıç güzel olmuş devamı gelir bu işlerin :)
heves yaptım evden atacak birşeyler bulmalıyım :KK70:

Sende iyiki geldin çok teşekkürler:KK200:

Marie kondoya göre parça parça değil bütün kıyafetleri ortaya yığmakla başlıyoruz. Ne kadar kıyafetin varsa hepsini önüne koyacaksın ve tek tek alacaksın eline. Buna ihtayacım var mı haz duyuyor muyum diye ona göre karar verip atılacaklar veya kalacaklar diye ayırıyorsun. Ben %90 ı atmıştım dolap bomboş kalmıştı :KK70:

Bizim topikte normal yok :KK70:

Marie kondoya göre parça parça değil bütün kıyafetleri ortaya yığmakla başlıyoruz. Ne kadar kıyafetin varsa hepsini önüne koyacaksın ve tek tek alacaksın eline. Buna ihtayacım var mı haz duyuyor muyum diye ona göre karar verip atılacaklar veya kalacaklar diye ayırıyorsun. Ben %90 ı atmıştım dolap bomboş kalmıştı :KK70:
Sonra yenıden alır mıyım acaba dıye dusundum :)
Yanlız benım onları yıkmaya vaktım yok galıba ya . Yanı kendı dolabım ıcın yok emınımde cocuk odası belkı denenebılır.
Ustune calısıyorum ufaklık erken uyuyor bebek o daha . Gırıssem ısın ıcınden cıkabılır mıyım acaba bu aksam. Çok yapmam lazım zira benim bunu

Hep düzen seven burçlar var boğa oğlak sasirmadim:KK51: akrepleride hiç pasaklı görmedim aslında burdada görmeye sasirmadim:KK54: ama başak yok :KK53:

Bugün doktora randevum var ve dönüşte eşimi ikna edersem şeffaf kutular almak istiyorum kapaklı. Kızım 9.5 yaşında , oğlum 3.
Oyuncaklar farklı, Barbie evi eşyaları incik cıncık onları toparlamak istiyorum. Oğlumun arabalarını ayırmak.
Birde ufalmis kıyafetleri ayırmak istiyorum yenileri yerleştirmek. Yeni derken akrabalar aramızda ufakliklari bir diğerine verme gibi adetimiz var . Ben gorumceme veririm o bana verir ben başkasına . Böylece günlük sürekli kirlenen kıyafetler en azından abilerininki oluyor. Tabiki 1 kış giyilip küçülen montlarmı dersiniz yepyeni insan atmaya kıyamaz.
Bazıları asla giydirmez, siz verileni giydirirmisiniz. Tabiki temiz ve giyilebilir veriliyorsa yada siz de verirmisiniz:KK25:

Ben pamuklu ve temizse giydiririm.
yiğenimin kıyafetlerinin bazılarını ablam verir saklarım.
bebeklik döneminde de çok kullandım.
bazılarını 2. bebek için saklıyorum neden olmasın.

bende ondan korkuyorum işte %10 kalırsa naparım diye, şu hamilelik bi bitsin kilolar gitsin o zaman onlara el atarım, modası geçen ve artık giymek istemediklerim gitti ama çok para verdiklerime kıyamıyorum hala içine girebilir miyim bilmiyorum ama bi umudum var yine de :)

Taşındın mı geçmiş olsun canım:KK36:
İyi yapmışsın ne kadar az eşya o kadar az iş o kadar huzurlu hayat :KK5:

ya gerçekten öyle, biz evlenirken annem (ah bu anneler) zorla salon ve oturma bölümü ayrı yaptırdı biz sonunda büyük odaya oturma grubumuzu koyup küçük odaya salon takımını tıkıştırmıştık, onları şimdilik diğer eve götürdük şimdi buraya rahat temizliği kolay fazla yastığı olmayan bi köşe aldık mı süper olacak, gerçekten tıkış tıkış evi temizlemek istemiyor insan. hele o pembik gelin evlerini ve aksesuarların temizliğini nasıl yapıyolar acaba diye düşünmüyor değilim ben bıktım şahsen.

Peki ya hakketten ceyızler ne olacak?
pıkeler bır suru cember , cetık ( kı ben acıgım)

Sonra yenıden alır mıyım acaba dıye dusundum :)
Yanlız benım onları yıkmaya vaktım yok galıba ya . Yanı kendı dolabım ıcın yok emınımde cocuk odası belkı denenebılır.
Ustune calısıyorum ufaklık erken uyuyor bebek o daha . Gırıssem ısın ıcınden cıkabılır mıyım acaba bu aksam. Çok yapmam lazım zira benim bunu

Yok dur başlangıç için hiç iyi değil bölüm bölüm yap bence :KK70:

Back
X