Önceden kışlıklar baza Altında kocaman bir hurçta dururdu ama şu an tüm kıyafetlerimiz gardıropta, mutfak malzemelerini de azalttım baya ama hala çok ve açılmamış pike takımların Bursa çarşaflarım var hala kıyamıyorum onlara :KK43:

ben yaklaşık 4 senedir yumuşatıcı kullanmıyorum başlarda zorlandım fakat fakat şuan alıştım eşyalarda alıştı :110:
fakat havlular hala biraz zorlanabiliyor:KK11:
o yüzden yumusatıcı olmadanda güzel oluyor rahat oluyor temiz oluyor daha az kimyasal kullanılıyor tavsiye ederim
Haklısın aslında. Beyaz sirke falan kullanan da var ama renkliler nemli nemli kokuyor gibi geliyor bana.

Marie kondo nun kitabını ben de iki hafta önce okudum söylediği çoğu şeyi Ağustos ayında burda okuduklarımdan yola çıkarak yapmıştım, kıyafetleri dağ gibi yığdım ve gerçekten o kadar kıyafetim olduğunun farkında değilmişim iki valiz dolusu verdim, evde öyle bir furya başlattım ki eşim bile gaza gelip tek seferde 10 gömlek 10 tişört ve 10 şort pijama elden çıkardı :)
Eşimi bi de ben ikna edebilsem :(
İşi de inşaatta olunca eskileri atmıyor inşatta giyiyor :(

Önceden kışlıklar baza Altında kocaman bir hurçta dururdu ama şu an tüm kıyafetlerimiz gardıropta, mutfak malzemelerini de azalttım baya ama hala çok ve açılmamış pike takımların Bursa çarşaflarım var hala kıyamıyorum onlara :KK43:
Satabilirsin internetten o zaman üzülmezsin de.

yeterınce kıyafet eleyıp eleyemedıgımı sanırım yazlıklar ve kışlıklar aynı anda gardroba sığdıgı vakit anlayacağım, bu konuda çok geride kaldım sizden :(
herşeyi eliyorum ama kıyafette durumun hala vahim, inşallah o konuda da gelişme sağlarım birgün...

yeterınce kıyafet eleyıp eleyemedıgımı sanırım yazlıklar ve kışlıklar aynı anda gardroba sığdıgı vakit anlayacağım, bu konuda çok geride kaldım sizden :KK43:
herşeyi eliyorum ama kıyafette durumun hala vahim, inşallah o konuda da gelişme sağlarım birgün...
Canım kıyamıyorsan acele etme neden strese giriyorsun ki. Ters askı yöntemi var mesela. Giydiklerini geri koyarken askısını ters asıyorsun. Böylelikle sezon sonunda askıdan hiç almadığın kıyafetleri eleyebilirsin.

ben yaklaşık 4 senedir yumuşatıcı kullanmıyorum başlarda zorlandım fakat fakat şuan alıştım eşyalarda alıştı :110:
fakat havlular hala biraz zorlanabiliyor:KK11:
o yüzden yumusatıcı olmadanda güzel oluyor rahat oluyor temiz oluyor daha az kimyasal kullanılıyor tavsiye ederim
Aynen bende 3 senedir kullanmıyorum yumuşatıcı artık misafirliğe gidince çarşaflardan yumuşatıcı kokusu gelince rahatsız oluyorum zor uyuyorum evdede oda kokusu kullanmıyorum çok çok zararlı gerçekten ya kuzenim evin her yerine şu çubuklu kokular var ya her odada kullanıyor yattığı odada bile var kokuları hafif ama sürekli onu solumak sırf ev güzel komşun diye bana ters geliyor varsın evim güzel kokmasın sonuçta evimi hergün havalandırıyorum temiz bu bana yeter...bu arada havlularım taş gibi:KK48: ama olsun onada alıştım bana artık sert oluşu temiz olduğunu gösteriyor

Bir diğer sıkıntılı konu Kitaplar her yerdelerdi oğlumun odasında salonda vestiyerde. Salon takımını alırken asla almam dediğin gümüşlükleri gaza gelip almıştım, sonra da çok pişman olmuştum. Eşime sataştım dedim ama daha çok yeniler ikna edemedim. Kitaplarından da vazgeçmiyor eşim, neyse ben de tüm kitapları topladım ve gümüşlükleri kitaplık haline getirdim çok düzenli ve hoş oldu. Benim de için rahatladı gümüşlükler bir işe yaradığı için:)

Bir diğer sıkıntılı konu Kitaplar her yerdelerdi oğlumun odasında salonda vestiyerde. Salon takımını alırken asla almam dediğin gümüşlükleri gaza gelip almıştım, sonra da çok pişman olmuştum. Eşime sataştım dedim ama daha çok yeniler ikna edemedim. Kitaplarından da vazgeçmiyor eşim, neyse ben de tüm kitapları topladım ve gümüşlükleri kitaplık haline getirdim çok düzenli ve hoş oldu. Benim de için rahatladı gümüşlükler bir işe yaradığı için:)
Çok iyi olmuş. Ben de sevmiyorum gümüşlük falan. Almadım hiç. Salonda sadece koltuk takımı ve zigon sehpa var :olamaz:

bunu bilmiyordum deneyeceğim :KK200:

Canım kıyamıyorsan acele etme neden strese giriyorsun ki. Ters askı yöntemi var mesela. Giydiklerini geri koyarken askısını ters asıyorsun. Böylelikle sezon sonunda askıdan hiç almadığın kıyafetleri eleyebilirsin.

bence o gümüşlükler için olabilecek en iyi şeyi yapmışsınız :)

Çok iyi olmuş. Ben de sevmiyorum gümüşlük falan. Almadım hiç. Salonda sadece koltuk takımı ve zigon sehpa var :olamaz:
En güzeli aslında keşke ben de almasaymışım şimdiki aklım olsa gümüşlükleri ve tv ünitesini almazdım şu an salonda tv yok ama salona tvyi taşısam konsolun üstüne monte ederdim konsol sandalyeler ve yemek masası yetermiş bana

Ancak okudum geldim
yumuşatıcı bazen kullanıyorum. hatta yüzey temizleyici yerine yumuşatıcı döküp siliyorum
odalarda ağır koku spreyde sevmem.
lavabo yanına koyarım. çubuklu yada kokulu taşlardan.
en sevdiğim koku sabun kokusu
hafif çiçek kokuları

lavanta,meyveli ve ağaç kokularını sevmiyorum.

Bu topiği ve verimli rutin tipiğini ilk okumaya başladığımda memlekette annemdeydim. Annemin uzun zamandır atmak istediği bi sandığı vardı içinde de benim ıvır zıvırlarım ve kitaplarım defterlerim vardı. Üniversiteden liseden hatta ortaokuldan kalma :olamaz: sonra bi gaza gelmişim ki bir iki şey ayırıp sandığı olduğu gibi attım :KK45:

:KK70::KK70:

Bu topiği ve verimli rutin tipiğini ilk okumaya başladığımda memlekette annemdeydim. Annemin uzun zamandır atmak istediği bi sandığı vardı içinde de benim ıvır zıvırlarım ve kitaplarım defterlerim vardı. Üniversiteden liseden hatta ortaokuldan kalma :olamaz: sonra bi gaza gelmişim ki bir iki şey ayırıp sandığı olduğu gibi attım :KK45:

Eşyaların azalması ciddi oranda verimli yaşamı sağlıyor.
daha az alan dağılıyor daha az eşyanın tozu alınıyor.
dinlenmek için zaman kalıyor.

sen atmaya devam et potansiyel yüksek :)

Kızlar bu gün gene sular kesildi
Bende halı almam lazımdı
Kocayla gitik aldık birde içeri terliği
Lazımdı 4 tane aldık geldik kahvaltı yapıldı bende oturma odasının serecektim şu gelince başladım bir fırtına başladı ve ben sildim odanın duvarını altını cam ve kapı televizyon kaldı

Back
X