Az kalmış :)
Evde dinlenmek çok iyi gelicektir sana
sonra ev işi yaparsın.
bende şubat gibi izne ayrılırım. kızımla 1 hafta geçiririm.
bir taraftan evde eşya eleme planları yapıyorum diğer taraftan bebeğe alışveriş yapıyorum:olamaz:

Ufak tefek şeyleri düzenlemek için kutular almak istiyorum ama jersey bu kadar kötü gidiyorken harcama yapmakta istemiyorum ev yine öyle dağınık duruyor mecbur dolap içleri çekmeceler....

Bu arada evde hiç kutu yokmuş onu fark ettim birtane büyük kutu var onada farklı markalarda çay karıştırıyorum 2 3 kilo kadar

2019 alışveriş listemi belirledim bende

öncelikle bu ay ajanda almalıyım
denemek istediğim ürünler var
kuruyemiş sipariş etmeliyim

lazer epilasyon
spor ayakkabı
yazlık kıyafet kızıma ve bana

İhtiyaçsa almalısın tabi ki. böyle kısır döngü içinde yaşayıp gidicez :)
cinsiyetleri farklı olunca ihtiyaçtan çok heves var bende :) yeni doğan bebeğe toka bandana ihtiyaç olur mu ama kıyafetine göre onları da alıyorum:olamaz:

Merhaba kızlar
Dün annemde yemekteydik
Bu akşam yemek yapmam lazım
Eşimin iş yeri kıyafetlerini yıkasam süper olacak
Akşamları egzersiz yapmaya başladım
Benim de almak istediğim ürünler var
Bende liste yapsam güzel olacak

Merhaba Kızlar ajanda kullanımı fazla grupta, ben düzenli olarak kullanabilir miyim emin değilim, evdeki bir defteri veya eski bir ajandayı kendime göre düzenleyeyim de ajanda haline getireyim diyorum, nasıl bölümler olmalı sizce, nelere dikkat etmeliyim verimli kullanabilmek için

cinsiyetleri farklı olunca ihtiyaçtan çok heves var bende :) yeni doğan bebeğe toka bandana ihtiyaç olur mu ama kıyafetine göre onları da alıyorum:olamaz:

bende almıştım sadece fotoğraf için alıyordum.
her ay 2 saatten fazla uğraşıyordum fotoğraf için
benim için bandana aksesuar önemli. bebeklik fotoğraflarda önemli

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar ajanda kullanımı fazla grupta, ben düzenli olarak kullanabilir miyim emin değilim, evdeki bir defteri veya eski bir ajandayı kendime göre düzenleyeyim de ajanda haline getireyim diyorum, nasıl bölümler olmalı sizce, nelere dikkat etmeliyim verimli kullanabilmek için

önceki sayfalarda ajanda kullanımını anlatmıştım dur yazıyı bulayım

Ajanda kullanımı
iş ve kişisel olarak 2 adet ajanda kullanılmalı.
kişisel olanı defter veya kağıt da yeterli oluyor.
ikisini de tek ajanda kullanmayı denediğimde dikkatim dağıldı.

her yıl başı ajanda aldığımda aylık görünüm kısımlarını doldururum.
doğum günleri
önemli evrak işlerimi
düğün ve davetleri
evlilik yıl dönümünü
tatil ve bayramları yazarım işaretlerim.
her günü doldurmaya çalışmayın boş günlerde kalsın.

Haftalık kısmı genelde hafta başı doldururum.
İşle alakalıysa çalışma planıma bakarım.
günlük haftalık aylık ve yıllık yapılacaklar yazılıdır.
o gün önemli bir iş yaptıysam onu yazarım.
evle ilgiliyse yemek ve rutin işlerimi yazarım
film veya belgesel eklemeleri yaparım.

not kısmı toplantı esnasında not almak için kullanırım.
sonra renkli yapışkan ayraçlara konuyla alakalı başlık ekler yapıştırırım.
kişisel ajandaya market,ihtiyaç listesi
film izlemek,okunacak kitap listesi
aktivite,yemek tarifi,dondurucu kullanımı,
kişisel bakım yazılabilir.

bütçe gelir gider hesaplaması ajandama eklerim
her ne kadar bilgisayarımda tablo yapsam da
fazladan harcamalarım oluyor.
maaş günümü ve kalan paramı not ederim.
o ay düğün veya doğum günü varsa giderlerime dahil ederim.

Ajanda kullanırken hala biriken işler varsa alışkanlık tablosuyla yenmeye çalışırım.
bunun için hedefler koyarım.

ajanda da sadelik ve gerçekçilik önemlidir.

ben 2 yıldır ajanda tutuyorum
öncesi karmakarışıktı.
çoğunlukla ajandaya bağlı kalsam da arada boşladığım oluyor.
şuan gibi :)
durumu toparlayıp daha düzenli takip etmeyi istiyorum.
fotoğraflar, mottolar da ekleyebilirsiniz.

inciitanesi inciitanesi

merhaba kızlar...

sıkı bandaların bebeklerde gelişim (özellikle beyin ve kafatası, bıngıldak) devam ettiği sürece zararlı olduğunu biliyorum. bir doktor arkadaş şu bebekleri sevimli göstermek için takılan o şirin bandaları gördükçe bu çocuklara çok acıyorum demişti. biraz daha gevşek olarak, arada fotoğraf çekmek için bir zararı olmaz tabii;)

bence en güzeli:KK52:şu fahiş fiyata satılan ajandaların özellikle minimalizm yolunda kapitalist düzenin son çabaları gibi yolumuza çıkması çok manidar geliyor bana.
https://listelist.com/bullet-journal/ bu sayfayı biraz inceleyebilirsin. güzel örnekler var. ve eminim o ajandalardan çok daha güzelini evdeki defterlerinden birine entegre edebilirsin:KK50:

bence en güzeli:KK52:şu fahiş fiyata satılan ajandaların özellikle minimalizm yolunda kapitalist düzenin son çabaları gibi yolumuza çıkması çok manidar geliyor bana.
https://listelist.com/bullet-journal/ bu sayfayı biraz inceleyebilirsin. güzel örnekler var. ve eminim o ajandalardan çok daha güzelini evdeki defterlerinden birine entegre edebilirsin:KK50:

Önce defterde denemek mantıklı sevebilirse ajanda yada bullet alabilir.
ama ben tarihli seviyorum. :)

Ajanda kullanımı
iş ve kişisel olarak 2 adet ajanda kullanılmalı.
kişisel olanı defter veya kağıt da yeterli oluyor.
ikisini de tek ajanda kullanmayı denediğimde dikkatim dağıldı.

her yıl başı ajanda aldığımda aylık görünüm kısımlarını doldururum.
doğum günleri
önemli evrak işlerimi
düğün ve davetleri
evlilik yıl dönümünü
tatil ve bayramları yazarım işaretlerim.
her günü doldurmaya çalışmayın boş günlerde kalsın.

Haftalık kısmı genelde hafta başı doldururum.
İşle alakalıysa çalışma planıma bakarım.
günlük haftalık aylık ve yıllık yapılacaklar yazılıdır.
o gün önemli bir iş yaptıysam onu yazarım.
evle ilgiliyse yemek ve rutin işlerimi yazarım
film veya belgesel eklemeleri yaparım.

not kısmı toplantı esnasında not almak için kullanırım.
sonra renkli yapışkan ayraçlara konuyla alakalı başlık ekler yapıştırırım.
kişisel ajandaya market,ihtiyaç listesi
film izlemek,okunacak kitap listesi
aktivite,yemek tarifi,dondurucu kullanımı,
kişisel bakım yazılabilir.

bütçe gelir gider hesaplaması ajandama eklerim
her ne kadar bilgisayarımda tablo yapsam da
fazladan harcamalarım oluyor.
maaş günümü ve kalan paramı not ederim.
o ay düğün veya doğum günü varsa giderlerime dahil ederim.

Ajanda kullanırken hala biriken işler varsa alışkanlık tablosuyla yenmeye çalışırım.
bunun için hedefler koyarım.

ajanda da sadelik ve gerçekçilik önemlidir.

ben 2 yıldır ajanda tutuyorum
öncesi karmakarışıktı.
çoğunlukla ajandaya bağlı kalsam da arada boşladığım oluyor.
şuan gibi :)
durumu toparlayıp daha düzenli takip etmeyi istiyorum.
fotoğraflar, mottolar da ekleyebilirsiniz.

inciitanesi inciitanesi

merhaba kızlar...

sıkı bandaların bebeklerde gelişim (özellikle beyin ve kafatası, bıngıldak) devam ettiği sürece zararlı olduğunu biliyorum. bir doktor arkadaş şu bebekleri sevimli göstermek için takılan o şirin bandaları gördükçe bu çocuklara çok acıyorum demişti. biraz daha gevşek olarak, arada fotoğraf çekmek için bir zararı olmaz tabii:KK66:

Çok teşekkür ederim :)

Ufak tefek şeyleri düzenlemek için kutular almak istiyorum ama jersey bu kadar kötü gidiyorken harcama yapmakta istemiyorum ev yine öyle dağınık duruyor mecbur dolap içleri çekmeceler....

Bu arada evde hiç kutu yokmuş onu fark ettim birtane büyük kutu var onada farklı markalarda çay karıştırıyorum 2 3 kilo kadar
Her şey için kullanılmaz ama ayakkabı kutuları çok işe yarıyor eşimin tüm tamir malzemelerini ayakkabı kutusuna doldurdum artık kaybolmuyorlar, yine kendi ıvır zıvırlarıma da bi kutu yaptım hem ucuz hem kullanışlı oldu

10 bin biriktirme hedefim devam ediyor.
şuan 600 tl birikmiş
hedefe kalan: 9400 tl.
bütün birikimi tek yerde biriktirmek istiyorum.
şişe veya kavanoz gibi birşey bulmalıyım :)
Selamm benimde 2 yılda 6bin biriktirmem lazim daha fazlasini biriktiremem cünkü ihtiyaclarim eksiklerim bitmiyor malesef. Benimde 600 oldu şu ana kadar ama bankada hesap açtim günlük getirisi var

Her şey için kullanılmaz ama ayakkabı kutuları çok işe yarıyor eşimin tüm tamir malzemelerini ayakkabı kutusuna doldurdum artık kaybolmuyorlar, yine kendi ıvır zıvırlarıma da bi kutu yaptım hem ucuz hem kullanışlı oldu
Bende ilaçları koydum
Başkasında fotoğraflar var
Kutuları severim :)

Selamm benimde 2 yılda 6bin biriktirmem lazim daha fazlasini biriktiremem cünkü ihtiyaclarim eksiklerim bitmiyor malesef. Benimde 600 oldu şu ana kadar ama bankada hesap açtim günlük getirisi var
Vadeli hesap hiç denemedim
Birde int alışverişi yaptığımdan bankada olması beni zorlayabilir :)

Back
X