Bu tezgahlara göre benim tezgâhım çok dolu,
Sabahları tost yaptığım için tost makinası var,
Meyveleri yıkayıp koyuyorum el altında olsun belki yemek isteyen olur diye,
Bulaşık sepeti,
Ocağın yanında salça kabı,
Vazgecilmezim kahvem,
Tuzluk,
Bulaşık sıvısı, sünger, tel
E tabi ki sarı bezzz.
Yazarken yorulduuum
Bende mümkün olduğunca dolaplarda tutuyorum; mesela meyveler buz dolabında duruyor, denedim ortada olursa hem çabuk bozuluyor hemde ben ortaya getirmezsem kimse eline alıp zaten yemiyor.
Baharatlıklarım aslında 3 takım ve tezgah üstünde ama renklerden ya da çok dolu olmamasından dolayı göze batmamış. İlla ki yemek yaparken lazım ve elimin altındalar.
Bulaşık sepeti kullanmıyorum, onun yerine
elecda
gibi bi havluya koyup hemen kurulayıp kaldırıyorum aksi halde mutfak hep dağınık oluyo sanki. Zaten yıkanan bi tencere tepsi vs var genelde hep bulaşık makinesi kullanıyorum.
Ekmekliğim yok, ekmeği de buzdolabında muhafaza ediyorum zaten çok aşırı ekmekte tüketmiyoruz. Genelde tost ekmeği vs oluyo onlarda buz dolabında.
Salça dışarıda mı duruyo senin? Ben onu da buzdolabında muhafaza ediyorum. Çayım kahvem hep kavanozlarda ve pirinç nohut vs ile birlikte bi dolaptılar.
Bulaşık deterjanı ve çamaşır suyu hemen lavobonun altındaki dolapta, aslında çok kullanıyorum ama ortalıkta durması pek hoşuma gitmediğinden işim bitince kaldırıyorum hemen onu da.
Bi düzen aslında, bi bırakırsan ucunu her şey ortada kalıyor. Ama aldığını kaldırır ve güzel yerlere koyarsan almak / kaldırmak zoruna gitmiyor insanın.
Mesela evimizde çok çay içilmiyor bizim, çay makinemi kaldırsam iyi olur hem ferahlar hemde boşuna tozlanmamış olur ortalıkta. Ama ona önce uygun bi dolap ayarlamam lazım. Kettlem mesela renk tarz olarak pek uygun değil mutfağıma ama elimin altında olsun diye kaldıramadım yine yer kalmamasından. @Phoenix_32 senin gibi işim bitince kaldırsam ne güzel olur. Tost makinesi ısınıyor onu işim bitince kaldıramam sanırım o yüzden mecburen yerinde durmalı.
Mutfakta bazı eşyalarım çift benim, şimdilik elden çıkaramadım, diğer eve yarısı gidince dolaplar boşalacak inşallah. O zaman ortalığı biraz daha ferahlatmayı becerebilirim sanırım.
Ortalık ferah olunca mutfak temizliği işi gözümde büyümüyor benim, yoksa hepsi toz hepsi temizlenecek dokunasım gelmiyor