Beeeennn :sus:

Ama şimdi evimi tekrar düzenlesem şöyle yapardım.
-Şu an salonda oturuyoruz. asla vitrin almazdım.
-1 odamız çocuk odası
-diğer küçük odaya çift kişilik bir yatak koyardım misafir yatak odası niyetine. yada açılıp geniş bir yatak olabilen kanepe de olabilir.
-yatak odamı yatağın sağında ve solunda dolap olacak şekilde özel yaptırırdım. bütün mobilyaları yerden yüksek seçerdim.
-vakumlanabilen hazır yorganlar edinirdim. başka bir şeye gerek yok.
-mutfak için de temel şeyleri alır, ihtiyacım olanları ihtiyaç oldukça satın alırdım.
Vitrin tarzı bişey yol evde tüm mobilyalar yerden yüksek misafir yatağı olayını bitirdim koltuklar ne güne duruyor :) mutfagımı sadeleştrdim en fazla 10 parça daha ayıklayabilirim, doğrusu evden bişeyler çıktıkça kendimi hafiflemiş hissediyorum

Benim habersiz misafirim olmaz tek oda olsa da toparlarm ikinci oda boş yere beni yoruyor diyorum bazen ama şimdi böyle yorumlar görünce ileride lazım olur mu diye düşünüyorum
Benim de salonda açılabilen L koltuk olmasına rağmen 1 odaya 2 çekyat almak zorunda kaldık. Yetişkin çocuklu misafirimiz olunca anne baba odada, genci de salonda yatırıyoruz :) Yada namaz kılan misafir gelirse orda kıldırıyorum vs.

Odalar arası eşya taşımak veya bi odayı depo gibi kullanmak yorucu durumlar haklısın, bi odamın sürekli temiz kalması beni iyi hissettiriyo ama arkadaşlarımız da gelince bizimle oturuyor, ben de çalışma odası oyun odası tarzı bişey düşünüyorum çocuğum odası çok küçük çünkü ama bu evde de kalıcı değiliz daha büyük bi eve geçersem tekrar salonum olsun boş kalmasın diye üzülür müyüm zira bu aralar salon takımımı satma düşüncem var

Bu yaşam tarzıyla alakalı bir durum
Biraz kendinize süre vermelisiniz
eşyalar ne kadar kullanılıyor. faydası ve zararı neler tartmak gerekiyor.

O takım için baya büyük alan gerekiyor
dipdibe konulduğunda boğucu bir havası oluyor
ayrıca her detayı düşünmesi gereken zor bir takım :)
benim salonum şekilsiz. asimetrik duran şeyler de beynimi yoruyor.
içeriyi komple boşaltırsam, 2 tane 3 lü kanepe yarı chesterlardan alabilirim.
2 küçük de berjer.

Kurutma makinesi pşanşar ailesine yeni dahil olan biri olarak, şimdilik memnunum.

Kurutma özelliği olan kurutma makineleriyle ilgili çok şikayet okudum. Kurutma performansının iyi olmadığını yazmışlar birçok yerde.
Ayrıca Ben de ekstra yer kaplamaması için çamaşır makinemin üzerine monte ettirdim. Kullanımı konusunda sıkıntı oluşturmuyor benim için.
Bir de bir makinede çamaşır yıkarken, diğer çıkanları kurutmaya atıyorum, böylelikle iki makine aynı anda çalışmış oluyor. bazı haftalar nevresimdir, renklidir, kızın çamaşırı vs derken fazlaca çamaşır çıkıyor. iki makine aynı anda çalışınca biri yıkamış diğeri kurutmuş oluyor. :)
[/QUOTE]
çok güzel:) bu fikrin benzerini bir minimalistte okumuştum; 2 adet nevresim takımı varmış, biri yedek. ve senin gibi hemen yıkayıp, kurutup, katlamadan yatağa direkt serdiğini söylemişti:)

kızlar çok yorgun uyandım güne kendimi çok yorgun hissediyorum. niyeyse gittikçe ağırlaşmamın da etkisi vardır muhakkak.ayrıca gardopda çok yordu beni. bu akşam kızın kıyafetlerinin etiketlerini sökeceğim sadece bi de makinaya atarım o kadar.
artık dinlenmeye ihtiyacım var gerçekten
bugün yardımcı bayan gelecekti eve. silip süpürüp tozları alıp gider haftaya da halıları verdim mi doğuma kadar başka işim yok Allah nasip ederse inşallah.
Allah sağlıkla kavuştursun:KK200: heyecanlı ve biraz duygu yoğun dönemler... herşey her iş hallolur, geçer. karnında "bir" olduğunuz zamanların tadını çıkarın ve bol bol dinlenin... dışarıda o kadar sakin olmuyorlar:))

YAaa ama ben seni çok özlemişim ki :KK74:
canıııım:KK200: ben de çok özledim:KK74: arada senin kalabalık aile maceralarını okuyorum, ortak olmak istiyorum çok ama yazamıyorum:) kk ne yalnızca işten fırsat olunca girebiliyorum, yoksa burdan çıkmam:) tabii her girdiğimde başka bir sayfa oluyor ama olsun artık:))
saf sevgi, güzel anne... sen yaz hep, sana iyi geliyor bence:KK36:
Yardım kuruluşu faydalı ve mantıklı bir karar, sakıncası yoksa ne tür kurumlara neler vermeyi planladn belki bana da fikir olur
oğlumun oyuncaklarını, eve hediye gelen battaniye, nevresim, cam eşyaları, alıp giymediğimiz kıyafetler vb vereceğim canım. Sosyal yardım eğitim kültür gönüllüleri derneği var bulunduğum yerde, orası değerlendiriyor. belediye de her türlü sıfır veya kullanılmış eşya alıyormuş. bulunduğun belediye yada muhtarlıkla iletişime geçince yönlendiriyorlar.

ben de salon kullanıyorum yalnızca. açıkçası oturma odası kullanmanın iyi olacağını düşündüğüm zamanlar da oldu ancak daha minimal bir hayata geçerken fazlalık olduğunu düşünüyorum. oyun odası, dinlenme odası, meditasyon odası gibi kullanılabilecek boş bir oda daha çok işlevsel geliyor şimdi. tabii herkesin misafir ağırlama, evde yaşayan kişi sayısı, yaş grubu, ihtiyaçları farklı, o yüzden kişi durumu kendisi değerlendirmeli. ben misafire göre düzenlenen bir evde yaşamak istemediğime karar verdim artık. sonuç itibariyle herşey bir karar:) içinizdeki sesi dinleyin...:KK5:

Hoş buldum :) annemin ihtiyacı olsa ona verirdim ama yok, başkasına vermek şimdilik içimden gelmiyo bazılarının taksitleri yeni bitti:KK51:
Herkse sormak istediğim bir sorum var kızlar salon ve oturma odası olarak ayrı takımlar ayrı odalar kuran kaç kişiyiz, bu benim büyük pişmanlığım

Biz salonu kullanıyoruz yaz kış tvde salonda, oturma odası yerine çalışma odası gibi yaptık, köşe takımı, kitaplık ve masa var o odada, misafir gelirse salonda yatıyor, ancak sığmama durumunda köşe takımını da veriyoruz

Siyahla çizdiğim yerler pencerelerim.

kırmızı kalın çizgiler petekler.

2li koltuğun oraya tvyi alsam diyorum, TV sehpası ve konsolun olduğu yere 1 tane daha 3lü koltuk koysam, tekli küçük berjerleri de camın önüne kahve köşesi gibi koysam... hayallerrrrr

sonra diyorum pencereden tv'ye ışık vurur izlemeyemeyiz sinir oluruz vs :D

Eklentiler

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 60
Bu hafta bir yorgun geliyorum okuldan, enerjim kalmıyor
Eve geldim
Yemek yaptım
Duş aldım
TV ünitesindeki 2 çekmeceyi, fatura dosyasını temizledim
İp bölümünü düzenledim

Biraz dinlenip akşama bir bakacağım ortalığa tekrar 😘

Tüm yorumlar içi teşekkür ederim arkadaşlar, Mia- Mia- dediğinde haklısın zamanla daha net oturacak bu fikrim aslında yeni evli değilim ama evlendiğimde bu düşüncelerim olsa borçsuz evlenşrmişim, herşeyi alalım diye diye bi dünya masraf çıkarmıştık başımıza, eşimle tüm düğün masraflarını kendimiz karşıladık ev ve eşya vs. Şuan bişey almadan gerekiyor mu diye düşünüyorum, ve çoğu zaman vazgeçiyorum çünkü ihtiyacım olan pek bişey yok şükür, eskiden olsa alayım dursun derdim bu hem maddi hem manevi kolaylık sağlıyor bana,
Bu arada salonum spor şık modern aslında ama kullanmıyorum ve bu kullanmama işe yaramama tarafı beni yoruyor şimdilik

2li koltuğun oraya tvyi alsam diyorum, TV sehpası ve konsolun olduğu yere 1 tane daha 3lü koltuk koysam, tekli küçük berjerleri de camın önüne kahve köşesi gibi koysam... hayallerrrrr

sonra diyorum pencereden tv'ye ışık vurur izlemeyemeyiz sinir oluruz vs :KK70:
Evet gün ışığında tv izlemek zor olur bir de ne tür perde kullanıyorsunuz perdenin camın önüne tv koymak görsel anlamda da hoş olmayabilir

sonra diyorum pencereden tv'ye ışık vurur izlemeyemeyiz sinir oluruz vs :KK70:

2li koltuk yazdığın yerde tv olmalı
tv yazdığın yerde koltuklar olmalı
tekliler de 3lü koltuk yazdığın yerde olmalı

Evet gün ışığında tv izlemek zor olur bir de ne tür perde kullanıyorsunuz perdenin camın önüne tv koymak görsel anlamda da hoş olmayabilir
anlatamamış olabilirim. CAmın önüne tv değil de tam camın karşı duvarına koymayı düşünmüştüm. ama camdan tv'nin ekranına ışık yansıyınca görünmez ya o sebeple sinir olurum bun bu duruma :D

Bu arada ben de banyoda anlamsız şekilde tuttuğum bazı şampuan tarzı şeyleri attım.
Bende son zamanlarda temizlik malzemelerinde sadeleşmeye çalışıyorum elindekileri bitirip yerine toplamda çok amaçlı olan ik-üç malzeme kullanmak istiyorum

Bende son zamanlarda temizlik malzemelerinde sadeleşmeye çalışıyorum elindekileri bitirip yerine toplamda çok amaçlı olan ik-üç malzeme kullanmak istiyorum
bu konu da benim gündemimde ve gayet iyi gidiyorum.
aldığım ürünleri tüketerek bitirmeye çalışıyorum.
elimdekiler bitene kadar (belli başlı kullandığım şeyler hariç) kesinlikle almıyorum.

Back
X