Bizim birlikteliğimizin 10.yılı bu sene, 3 yıllık evliyiz, baştan beri öyle kadının görevi ev işidir kafasında olmadı hiç çok şükür, bende öyle biri olsa katlanamam zaten, işten erken geldiğim için yemeği ben yapıyorum o gelene kadar ama o geldikten sonra diğer şeyler ortak, hamilelikten önce temizliği haftasonları birlikte yapıyorduk, hamilelikte o devraldı, söylemeden ev işi pek aklına gelmez ama söylediğimde beraber yaparız
Çalışma durumuda küçüklükten beri kadının ekonomik özgürlüğü olmalı diyen bir anne tarafından babasız büyütüldüm, aslında çalışmayı seviyorum, işi bırakmak gibi bir niyetim hiç olmadı, rehber öğretmenim zaten 6 yıldır, ama işte çocuk durumları olunca insan evde olsam bebeğimin her anında yanında olsam keşke diyor
Arkadaşlarımla bu durumu paylaştığımda kimse bana katılmıyor, evde sıkılırsın çalışmaya alıştığın için diyor ama ben en azından 2- 2,5 yaşına getirip öyle işe başlasam istiyorum
Dediğim gibi hayat şartları keşke uygun olsa da herkes dilediği gibi çalışabilse
Yanlış anlaşılmaya müsait konuştuk sen sorunca daha iyi anladım o yüzden biraz uzun oldu açıklamam 🤗
Yok canım bence yanlış anlasilacak bisey yok ki. En basiti sabah sıcacık yataktan kalkmak bile zor gelir insana. Ama tek maas yetmiyosa mecbur çalışıyosun . Yoksa ünlü yildizlar bile ünlü olup cok calismaktan bunalir sıkılır 😂

Yok canım bence yanlış anlasilacak bisey yok ki. En basiti sabah sıcacık yataktan kalkmak bile zor gelir insana. Ama tek maas yetmiyosa mecbur çalışıyosun . Yoksa ünlü yildizlar bile ünlü olup cok calismaktan bunalir sıkılır 😂
Valla şuanda o kadar zor geliyorki sabahın köründe evden çıkmak , hamilelik boyunca çalıştım sırf doğum zamanı izin hakkım kalsın diye, az kaldı izne ayrılmama ama çok isterdim akşama kadar evde rahat rahat yatmayı

Valla şuanda o kadar zor geliyorki sabahın köründe evden çıkmak , hamilelik boyunca çalıştım sırf doğum zamanı izin hakkım kalsın diye, az kaldı izne ayrılmama ama çok isterdim akşama kadar evde rahat rahat yatmayı
En zoru evden dışarı çıkmak hazırlanmak ve iş yerinde akşama kadar masa başı durmak zoruma gidiyor benimde. Çok şükür yarın son..

Evet ya hele hamilelik evde yatarken bile zorluyo. Allah yardımcın olsun canım saglikla kucagina al az kalmis inşallah

Evet ya hele hamilelik evde yatarken bile zorluyo. Allah yardımcın olsun canım saglikla kucagina al az kalmis inşallah
Sağolasın çok teşekkür ederim 😘 katlanıyoruz artık bebişler için napalım, gün içinde şikayet etmiyorum modum düşmesin diye burada fırsat bulunca isyan gibi oluyor :KK48:

Bende valla hic tv izleyemiyorum. Şöyle kahvaltımı müge anli izleyerek yapmak istiyorum 😂😂

Ben kahvalti yaparken magazin aciyorum, simdi oglan da krese baslayacak yakinda cayimi sicak icme dönemine girecegim ama bu sefer de iste ya dil kursuna giderim ya da yan ise girerim
Kiz isler hic bitmiyor napcan :KK69:

Günaydın kızlar,

Çarşamba akşamı spora gittim geldikten sonra sadece mutfağı derleyip topladım. Yatak odasına yetişemedim.

Dün akşam da gaz sıkışması sebebiyle karnımın acısından hareket edemedim. Yemeği bile eşim hazırladı.

Bu akşam spor var yine, spor sonrası bir şeyler yaparsam yazarım.

Yarışma adına bir şey yapamadım henüz.

Evde olmanın keyfini çıkartmak bol bol dinlenmek istiyorum kendime bakımları yapacağım evimi düzenleyeceğim bebeğimle ilgileneceğim. Ne bilim umarım hayaller hayatlar olmaz. Ücretsiz izinde misin canim
Allah gönlündekilerin hepsini nasip etsin :)
Yok benim oğlan 6,5 yaşında olacak. yıllık izin ve 6 ay ücretsiz izin alıp çocuk 11 ayını doldurunca işe başlamıştım. 45 Yaşındayım ve okul biter bitmez işe başladığım için artık insan evinde olmak istiyor. Zaten emekliliğime 5.5 yıl var. 2-3 yıl daha çalışırsam yeter. O kadar bekleyebilir miyim onuda bilmiyorum. Eşimde ne zaman istersen kap çantanı çık diyor. Ona da üzülüyorum çünkü hem benden çoook yoğun çalışıp, hem bütün evişlerinde ( mesela tüm gece çalışıp sabah eve girdiğinde uyuması gerekirken o çocuğun portakal suyunu sıkar hazırlar vs) benden daha çok yorulduğu için oda rahat eder. Bakalım kısmet nereye kadar :)

Umarım sende istediğin şekilde zorlanmadan bebeğini büyütürsün.

Valla ben de 1 kere geciktirmem. Eve giren para allaha şükür iyi. Hep düzenli ödedim tek bir aksaklık yok ama ing ye gidince 0.99 oranı bana çıkmadı..tabii maaş bankam ing değil belki ondandır
Yanlış bilmiyorsam geçenlerde kamu bankaların hepsi 0.99 a düşürdü zaten. Ziraat, Vakıfbank ve halkbank)

Allah gönlündekilerin hepsini nasip etsin :)
Yok benim oğlan 6,5 yaşında olacak. yıllık izin ve 6 ay ücretsiz izin alıp çocuk 11 ayını doldurunca işe başlamıştım. 45 Yaşındayım ve okul biter bitmez işe başladığım için artık insan evinde olmak istiyor. Zaten emekliliğime 5.5 yıl var. 2-3 yıl daha çalışırsam yeter. O kadar bekleyebilir miyim onuda bilmiyorum. Eşimde ne zaman istersen kap çantanı çık diyor. Ona da üzülüyorum çünkü hem benden çoook yoğun çalışıp, hem bütün evişlerinde ( mesela tüm gece çalışıp sabah eve girdiğinde uyuması gerekirken o çocuğun portakal suyunu sıkar hazırlar vs) benden daha çok yorulduğu için oda rahat eder. Bakalım kısmet nereye kadar :)

Umarım sende istediğin şekilde zorlanmadan bebeğini büyütürsün.
yaa ne güzelmiş yaa bizlerden hem yaşça deneyimlisiniz hem de tecrübe olarak. keşke bizler de emekliliğimize yaklaşsak valla ):
eşiniz aynı eşim vicdanlı insan olunca böyle oluyor hep. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah :KK200:

Benim istediğim araçlar 200 bin civarı suv tarzı istiyorum,yada golf astra gibi bir araba.Açıkcası fiyat performansa göre karar vericem :) ben alayım uzjn süre kafam rahat olsun sürekli değiştirmekle uğraşmayayım istiyorum.Ama dediğim gibi o sıfırı alınca 10 bin düşme olayıda olmadı bu sene.Mesela astranın sıfırı 167.000 civarıydı 2. El sfırınu 172.000 de satıyorlardı en son.Çünkü piyasada yoktu.2018 leri 140.000 e bıraktılar ağustosta geçen ay 2018 30.000 km de olanını 155.000 e satıyorlardı :)bu sene çok garip oldu herşey.Mesela suva baktım ilanda 176.000 di bir hafta sonra 186.000 yazdılar.Eşin anlıyorsa araba işinden araştırıp alsın bence.Tabi ödemeler sarsmayacaksa.Dediğim gibi artık arabada bir yatırım aracı oldu
normalde devamı olmayan arabaların fiyatı düşer diye bilirdim hep.bide hem 2. el olup hem sıfır nasıl oluyor 172000 lira bahsettiğin araba

Mia ve Kızlar ya bu sene neler yaptık Bi 2019 u değerlendirsek mi acaba. Sonra 2020 den beklentilerimiz neler birikim hedeflerimiz neler bahsedelim mi? Mia başı sen çek arkadaşım :KK60:
2019 baya polonyalı kıza kadar anlatmıştım aslında :KK48:

Genel olarak zor bir yıldı hem maddi hem manevi
sonra tatil iyi gelmişti.
Neyse yıl bitmeden maddi anlamda durumu toparladık
tadilat işlerine adım attık

2020 yılı
3-4 ay tadilat işleriyle geçer .
sonrasında araba alacağım
yaz yoğun geçer kızımı annem esk evine götürecek pazar dahil çalıştığım için kızımdan ilk kez uzak kalacağım 1-2 ay
yaz sonuda yine 4-5 günlüğüne tatile gidebiliriz.
kurutma mak almak istiyorum :)

Günaydın kızlar,

Çarşamba akşamı spora gittim geldikten sonra sadece mutfağı derleyip topladım. Yatak odasına yetişemedim.

Dün akşam da gaz sıkışması sebebiyle karnımın acısından hareket edemedim. Yemeği bile eşim hazırladı.

Bu akşam spor var yine, spor sonrası bir şeyler yaparsam yazarım.

Yarışma adına bir şey yapamadım henüz.

Geçmiş olsun önemli olan sağlık canım

Günaydınlar
dün kargolar geldi hala evin ortasındalar
hergün bir yerden kutu kargo geliyor çok bunaltıcı
önceden nasıl sevinirdim oysa

yemek hazırla topla derken baya dinlendim
sonra kitaplıkla tv altını düzenledim
portmanto kaldı çok karışık hafta sonu yaparım

günaydin...:)
nasılsınız:)
2020 ye ev kredisi çekerek ev yaptırarak girmeyi düşünüyorduk da..
eşim o konuda ne olur ne olmaz düşününce güvenemiyor.:işsiz:
şu an krediler çok düşük..
5 yıllık 100bin lira çeksek ayda 2800 lira ödemeye düşünüyordum...
biraz para vardi birkimişliğim..
eşim yetmez diyor...
ayda 4000 gidiyor tümü. bazen 4500 ...
eve geliri para toplam: 6950:olamaz:
sizin düşünceleriniz nedir..
çeksek mi..

2020 planım

-su içme ve yeme düzeni(aidin Salih gerçek tıp.yitik şifanın izinde)
-haftada en az 1 gün egzersiz
-haftada en az 1 defa kişisel bakım
-haftalık giyinme planı oluşturma
-aylık 1 defa ütü
-aylık yemek listesi(gerekli görüldüğünde haftalığa geçiş)
-evde minimalizm 3. Tur
-aylık ve haftalık odak noktaları belirlemek(ev+işyeri)
-oturma odasında dekorasyon değişikliği
-çocukların okul öncesi dönemi için zihinsel ve duygusal yönden gelişimlerini on planda tutan aktivite,kitap vs düzenli bir şekilde ilerletmek.
-manevi dünyam için gerekenleri düzenli yapmak(bunun için ayrıca çetele tutmaya başladım aylık -haftalık)
-5 kitap okumak
-işyerinde düzen ve insan ilişkilerinde mesafe+dedikodudan uzak
-netten iki dizi izlemek ve 10 film seyretmek
- birikim:aylık 150 defa kendi birikimim+çocukların ortak kumbarası na devam.(eşimle genel birikimimiz ayrı.2. ev gündem olabilir 2020 için.bazı değişiklikler söz konusu şuan için beklemedeyim)

Bunlar sanırım genel başlıklarım.aslından hepsi ayrı başlıkta altı doldurulacak şeylerle dolu.bazısı eksik yönlerimi ifade ediyor yapamadığım düzene sokamadığım şeyleri.özellikle ütü,işyeri vs.
aklımda olanları yazdım.hafta sonu evde üst ve alt başlıklar halinde ajandama yazmayı düşünüyorum

Back
X