ya kızlar,

arkadaşım yılbaşı hediyesi bana journal diye bir "to do" defteri almış.
Ama ben ajanda tutmayı ne severim ne de becerebilirim.

Bununla başlasam neler yazsam içine diye düşünüyorum. Fikir verin.
çok güzel örnekler var nette.yada yotubede güzel açıklamalar var.baya inceledim ben.kendime yakın hissettiklerimin ekran görüntüsünü falan aldım. kendime göre uyarlamaya başladım.geçen yıl denedim sıkıldım ama zamanı varmış dedim bu yıl hoşuma gidiyor bullet journel fikri.ben bugün nasılım fikrini sevdim.aylık olarak onu yapacağım.alışkanlıklar için güzel tablo çizimleri var.azcık elin yatkınsa çok güzel şeyler çıkarabiliyorsun.resimlerin hepsi alıntı.bunlara yakın şeyler yapıyorum ocak ayı için
1578466387213.webp1578466614820.webp1578466720446.webp1578466981573.webp1578466862363.webp

Günaydın kizlar altında sürekli al sat yapan var mı.gittikce artıyor. Al sat mi yapmak mantıklı yoksa al unut mu daha çok kazandırır acaba?
ben uzun vadede birikim düşündüğümde altın alıyorum. bozdurma gibi bi düşüncem şimdilik yok. Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

günaydın,

şimdi arkadaşlar, dün nette bi bloğa denk geldim. Multi Minimalist bir hanım, birçok makale yazmış.

TV kullanmıyorlar, evi sadece beyaz ve huş renklerinden oluşuyor. hiç biblo yok.

kısaca diyor ki, bir sürü eşyam olup, haftada 1 günümü temizliğe ayırmaktansa, bu şekilde 1 saatte temizlik yapabiliyorum ve aileme daha fazla vakit ayırabiliyorum.

Eşime bi iki makale gönderdim, diyor ki bizim evde çok fazla ıvır zıvır var.
Bu hafta sonu konservatuvar tatil olduğundan, 1-2 koli alıp onları önce koliye koyup kaldıracağım. vazgeçebildiklerimi evden çıkaracağım.

nette parahanım diye aratınca çıkıyor.

bi inceleseniz, sizce o da çok mu "hiççi" ?

Altın hesabı olarak mı biriktiriyosun? Yada banka kasası falan mı kiraladın? Yoksa evde saklamak mesele bence

Bankada vadesiz altın hesabı açtım, oradan nakit aktararak alım yapıyorum.
Evde saklayamam. 1 gr altın olsa evde rahatsız oluyorum. Annem 70 gr altınını çaldırdı yaklaşık 20 sene önce.

günaydın,

şimdi arkadaşlar, dün nette bi bloğa denk geldim. Multi Minimalist bir hanım, birçok makale yazmış.

TV kullanmıyorlar, evi sadece beyaz ve huş renklerinden oluşuyor. hiç biblo yok.

kısaca diyor ki, bir sürü eşyam olup, haftada 1 günümü temizliğe ayırmaktansa, bu şekilde 1 saatte temizlik yapabiliyorum ve aileme daha fazla vakit ayırabiliyorum.

Bu hafta sonu konservatuvar tatil olduğundan, 1-2 koli alıp onları önce koliye koyup kaldıracağım. vazgeçebildiklerimi evden çıkaracağım.

Ben şekersize başlayacağım zaman görmüştüm onu güncellemiş mi yazmıyordu uzun zamandır.
Benim hayalim ama maalesef hayal olarak kalacak. Ben minimalizm dedikçe evdekiler eşyaya tapmaya başladı yırtık çorabı bile saklamaya kalktılar. Pes ettim artık.

Bankada vadesiz altın hesabı açtım, oradan nakit aktararak alım yapıyorum.
Evde saklayamam. 1 gr altın olsa evde rahatsız oluyorum. Annem 70 gr altınını çaldırdı yaklaşık 20 sene önce.
Geçmiş olsun
Benim annemin evine de hırsız girmişti ben de bekardım o zamanlar gitti bazı ziynetlerim maalesef :KK43: Allahtan anneminkiler evde değildi
Çok uzun yıllar önce onunkiler de başka şekilde çalınmıştı :KK43: sen kendinden harcamalarından feragat et biriktir çapsızın biri gelsin çalsın:sinirli:

günaydın,

Para hanımı biliyorum yazmayı bırakmıştı en son

günaydın,

Evi inceledim.
Çok güzel sade ve ferah

Dün bahsettiğim gibi kızım odasını pembe istiyor mesela
olmaz kızım azcık minimalist ol diyemem :)
onun yaşam alanı ve odasını çok seviyor.

kıyafet ve mutfak eşyaları konusunda azalmayı sevdim.
yatak odasının ferah olmasını istiyorum mesela
banyo da daha kullanışlı olmalı.

kızımın küçülen eşyalarını mecburi saklıyorum. 2. düşünürsek diye

mesela fotoğraf asmayı seviyorum.
çiçekleri seviyorum
mumlar ve aydınlatma özellikle elektrikler bizim burda çok gider kullanıyorum :)
biraz sanatsal bohem tarafımı körleyemedim :)

Yani ilham almak güzel kendine yorumlarsan daha güzel olur :)

Geçmiş olsun
Benim annemin evine de hırsız girmişti ben de bekardım o zamanlar gitti bazı ziynetlerim maalesef :KK43: Allahtan anneminkiler evde değildi
Çok uzun yıllar önce onunkiler de başka şekilde çalınmıştı :KK43: sen kendinden harcamalarından feragat et biriktir çapsızın biri gelsin çalsın:sinirli:

Aynen bizimde yıllar önce çalınmıştı altınlarımız annemin çok fazla takısı vardı benimde sadece yüzüğüm gitti diğerlerini bulamamış neyseki :(

günaydın,

Resimlerdeki ev kendisininse bana çok donuk sönük geldi. Yaşanmışlık hissedemedim

günaydın,

şimdi inceledim evi.tamamen ruhsuz geldi ev.tabi içinden yaşayanlar mutlu oda başka bir konu.minimalistlik bumu yani?
bide deterjanların olduğu böölümde bulgur dikkatimi çekti tövbe estt :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

çocuklarının odasınıda beğenmedim.mutfağın gideri var biraz.her tarafta minimal olup ,çamaşır odasını Allahıekber dağlarına çıkarmakta ne bileyim olmamış sanki..bakliyatlar ve deterjanlar aynı yerde .nekadar da organıkti,doğaldı vs olsa deterjan deterjandır no no noo

çocuklarının odasınıda beğenmedim.mutfağın gideri var biraz.her tarafta minimal olup ,çamaşır odasını Allahıekber dağlarına çıkarmakta ne bileyim olmamış sanki..bakliyatlar ve deterjanlar aynı yerde .nekadar da organıkti,doğaldı vs olsa deterjan deterjandır no no noo

aynen gıda ve temizlik ürünleri aynı yerde olmaz.
en azından kapalı dolap içine almalı ama o da tehlikeli en kötü ihtimal deterjan kokusu siner
çamaşır ve kurutmadan çıkan sıcaklık depolama şartlarına da müsait yer değil.

şimdi inceledim evi.tamamen ruhsuz geldi ev.tabi içinden yaşayanlar mutlu oda başka bir konu.minimalistlik bumu yani?
bide deterjanların olduğu böölümde bulgur dikkatimi çekti tövbe estt :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
Merak edip evi inceledim ama benim yaşayacağım tarzda bir ev değil. Hele çocuk odası hapishane odası gibi. karşında duvar ve yatak. Sade ama karışık biri galiba. Yoksa o allahüekber :) dağlarının hali olmazdı. ruhu daralır orda nefes alamazdı. ben alamam :)

Evi inceledim.
Çok güzel sade ve ferah

Dün bahsettiğim gibi kızım odasını pembe istiyor mesela
olmaz kızım azcık minimalist ol diyemem :)
onun yaşam alanı ve odasını çok seviyor.

kıyafet ve mutfak eşyaları konusunda azalmayı sevdim.
yatak odasının ferah olmasını istiyorum mesela
banyo da daha kullanışlı olmalı.

kızımın küçülen eşyalarını mecburi saklıyorum. 2. düşünürsek diye

mesela fotoğraf asmayı seviyorum.
çiçekleri seviyorum
mumlar ve aydınlatma özellikle elektrikler bizim burda çok gider kullanıyorum :)
biraz sanatsal bohem tarafımı körleyemedim :)

Yani ilham almak güzel kendine yorumlarsan daha güzel olur :)
Bizim de çocuk odasında perde zaten 13 yıllık, oğlanın biri örümcek adamlı yatak örtüsü aldı, biri caillou lu. Kızınki de elsalı galiba emin değilim halı desen kırmızı tam renk karmaşası oldu girdikçe kafam karışıyor. Oysa sade bir oda vardı hayalimde :confused:
Yatak odasında iki gardolap, bir kitaplık, bir park yatak, bir çift kişilik yatak oldu :confused:
Süs eşyası, biblo vs zaten sevmiyorum yoklar. Çiçek, tablo falan da sevmiyorum. Her yer boş sadece kullanacağım eşyalar olsun istiyorum ama yok onun için kendim yaşamam lazım sanırım 🤭🤭

Back
X