Ben de bir yandan ayıklama bir yandan sadeleştirme bir yandan düzen bir yandan da alışveriş koşturup duruyorm ev kalkmış gidiyor vallaha. Ama çok uzun süredir istediğim düzene kavuşmak üzereyim😍😍
Salon takımımı sattım biliyorsunuz hiç bir pişmanlığım yok, o odaya taşındık evin en büyük odası geniş geniş baya sade şuan ama rustik avize alacağım ve kurtulmuş buğday vb tarzı çiçekler, odamın sade ama beni yansıtan bir tarzı olsun istiyorum, avizeler çok yeni değil zaten ama yine de iş görüyor, değiştirirsem israf olur mu? Bunu düşünüyorum
Çocuk odası için kafam netleşti sayılır bir odadan ziyade çocuk için yaşam alanı keyif aldığı bir ortam oluşturmaya çalışıyorum, herşey onun boyuna uygun kendi kendine her şeye ulaşabileceği bir düzen. Bu minvalde size bir sorum olacak, montessori çatılı yatak kullanan veya tavsiye edebileceği bir alışveriş sitesi olan var mı:)

Ben de bir yandan ayıklama bir yandan sadeleştirme bir yandan düzen bir yandan da alışveriş koşturup duruyorm ev kalkmış gidiyor vallaha. Ama çok uzun süredir istediğim düzene kavuşmak üzereyim😍😍
Salon takımımı sattım biliyorsunuz hiç bir pişmanlığım yok, o odaya taşındık evin en büyük odası geniş geniş baya sade şuan ama rustik avize alacağım ve kurtulmuş buğday vb tarzı çiçekler, odamın sade ama beni yansıtan bir tarzı olsun istiyorum, avizeler çok yeni değil zaten ama yine de iş görüyor, değiştirirsem israf olur mu? Bunu düşünüyorum
Çocuk odası için kafam netleşti sayılır bir odadan ziyade çocuk için yaşam alanı keyif aldığı bir ortam oluşturmaya çalışıyorum, herşey onun boyuna uygun kendi kendine her şeye ulaşabileceği bir düzen. Bu minvalde size bir sorum olacak, montessori çatılı yatak kullanan veya tavsiye edebileceği bir alışveriş sitesi olan var mı:)
Ne güzel şeyler yapmışsın ve yapıyorsun montessori icin yegenimin odasina montessori yatak aldık 1 yaşından beri alışması da daha kolay oluyor ev gibi catisi car duvara yaslandigi yerde ve citleri var bazen oyun evi olarak kullaniyo uykusu gelince artık beni uyut der gider oraya yatar uyanınca kendi kalkar oynamaya baslar dusme riski yok ve kendinin kullanabiliyor olması güzel 😊

valla büyük hayranlıkla takipteyim
Bende inadına sanki hiç bir iş yapmıyor gibiyim sanki depresyona girmiş gibiyim
Tüp bebek yaptım bu ayda negatif oldu ondan beri iş miş yapmıyorum ama artık yenilenme vakti geldi sanırım ..

İnşallah hayırlı zamanda bebeğine kavuşursun hiç umutsuzluğa kapılma
evler ruh halimizi yansıtır. Önce kendinden ve evinden başla sonra yeni güzel haberlerini alalım :KK68:

Minimaller de alışveriş yapar :) yani kendini kötü hissetme.
sadelik sadece temel eşyaları barındırsa da bizi mutlu eden şeyleri satın almakta sorun yok evimiz bizi yansıtıyor.
amaç bundan sonraki seçimlerinde uzun süre kullanımı hedeflemek
pişman olduğun alışverişlerde olacak teşekkür edip evden yollayacağız.
yeni odan ve yeni bir başlangıç güle güle kullan :KK68:

Çocuk odası çatılı yatakları zamanında çok araştırdım instada fazlaca firma var.
sonra vazgeçmiştim odam müsait değildi yani küçükse oda ferah bir görüntü hissettirmiyor.

İnşallah hayırlı zamanda bebeğine kavuşursun hiç umutsuzluğa kapılma
evler ruh halimizi yansıtır. Önce kendinden ve evinden başla sonra yeni güzel haberlerini alalım :KK68:
Çok teşekkür ederim evet gerçekten o kadar haklısın ki kendimi depresip ve mutsuz hissediyordum bir haftadır ..:KK16:
Evde aynı şekilde devam ediyor dün farkettim bende.Sende böyle is sıralaması yazınca bir canlandım yarın cumartesi ev işlerini baştan aşağı düzenleyeceğim:KK200::KK36:
  1. İlk önce dolabımda giymediğim fazla kıyafetlerimi bir kutuya koyup belediyelerin giysi kutusu var ona koyacağım
  2. sonrasında da çekmece düzenleme yapacağım ve gereksiz makyaj malzemeleri de almamaya kadar verdim şuanda bir kaç bitmeye yakın olan rujum var günlük kullandığım onlardan alacağım
  3. Kendime kumbara oluşturdum bu sene iş arkadaşlarımla da konuştum hepsi organize oldu herkesin bir kumbarası var ve whatapptan bir grup oluşturduk maaş aldığımız gibi herkes gücünün yettiğince para atarken videoya çekecek çekmeyen ve para atmayan için büyük bir ceza oluşturduk :KK57:

Çok teşekkür ederim evet gerçekten o kadar haklısın ki kendimi depresip ve mutsuz hissediyordum bir haftadır ..:KK16:
Evde aynı şekilde devam ediyor dün farkettim bende.Sende böyle is sıralaması yazınca bir canlandım yarın cumartesi ev işlerini baştan aşağı düzenleyeceğim:KK200::KK36:
  1. İlk önce dolabımda giymediğim fazla kıyafetlerimi bir kutuya koyup belediyelerin giysi kutusu var ona koyacağım
  2. sonrasında da çekmece düzenleme yapacağım ve gereksiz makyaj malzemeleri de almamaya kadar verdim şuanda bir kaç bitmeye yakın olan rujum var günlük kullandığım onlardan alacağım
  3. Kendime kumbara oluşturdum bu sene iş arkadaşlarımla da konuştum hepsi organize oldu herkesin bir kumbarası var ve whatapptan bir grup oluşturduk maaş aldığımız gibi herkes gücünün yettiğince para atarken videoya çekecek çekmeyen ve para atmayan için büyük bir ceza oluşturduk :KK57:

Çok iyi başlangıçlar :)

Bu hafta temizlik ve düzen işlerinden konuşacaktım ama ev dağıldı :KK48:
Ama her anımız birbirini tutmuyor malesef.
yinede her koşulda rotam belli
1. Ayıklama
Evi öncelikle eşyalardan ayıklıyoruz. Dolaplarımızı ve etraftaki eşyalardan arındırıyoruz.
Bunu yaparken acele etmenize gerek yok günde 1 çekmece bile elden geçse zamanla evin geneline hakim olacaksınız.
Zaman durumunuzla alakalı.
2. Düzen
Temizliğin en önemli önceliği düzen varsa temizlik daha kolay oluyor.
Bu yöntem için kutulama depolama yönteminiz çok önemli.
Sürekli dağılan yerler varsa bir sorun var demektir.
sınıflandırma ve yerleşim önemli
tabiki de bulduğunu at çekmecesi ve kutunuz mutlaka olsun her yer dağılmasındansa bir yerin dağılması daha iyidir.
Vaktiniz olduğunda yerlerine yerleştirilir :)
3.Temizlik
Bende her temizliğe yetişemiyorum ama önceliğim çamaşır, bulaşık ve yemek
Bu işlemler yapıldığında evi kurtarma şansınız oluyor.
Ama tabi alet işler el övünür durumu kullandığınız ürünler önemli
camlar için cam bezi kurulama derdi olmaması kolaylık
kurutma makinesi evin dağılmasına karşı etkili
şarjlı süpürgeler
eve yardımcı çağırmak ve yıkama şirketleriyle anlaşmak bu temizlik kavramını kolaylaştırıyor.

Evlenmeden önceki hayatımda halıları bile biz yıkardık 1 günümüzü alırdı o sıcakta amele yanığı ve ellerimizin aşınmasını saymıyorum bile :)
evlenince hiç halı yıkamadım annemde artık yıkamıyor bizeymiş derdi :)
ama tabi bu kadar sorumluluk yoktu bende yemek ve çamaşır annemdeydi.
şuan görev olarak yaptığım bakımlar ve odamın temizliğini büyük keyifle yapardım.
ama günümüzde tırnak kessem duş alsam bakımdan sayıyorum :olamaz:

mesela evlendiğimde hem bakımlı hemde aşırı titizdim. Bünyem dayanmadı ve 2-3 ay sonra büyük çöküntü yaşadım ne eve yetişebildim ne kendime.Bebekle birlikte 2. çöküşü yaşadım orta yolu bulmak uzun zamanımı aldı :KK51:

4 ve 5 Disiplin ve Süreklilik
Günlük rutininizi belirlemek uygulamak
mesela baharat kavanozu bittiğinde yıkamak yenisini doldurmak gibi alışkanlıklarınız olursa temizlik süreniz uzayacaktır.
ocak yağlanmadan temizlemek gibi.
ve bu işlere belirli bir saat ayarlamanız önemli günde 15-20 dk zaman tanımanız ilerde işlerin birikmesinin önüne geçecektir.

Yani kısaca 5s sistemi, konmari metodu ve fly lady sisteminden bana uyan kısımları aldım ve ortaya çıkan sonuç böyle
:)
ikinci madde bende sıkıntı.ayıklama işini baya oturtum.çamaşır katlarken bile elden çıkacak bulunuyor.yada işte buşalıkları yerleştirirken vs.ama bu düzen evde 3 el farklı boyutlarda yerleştirme işlemi yaptığından düzen kısmında herzman olmasada bazen ciddi sıkıntı yaşayıp kendi canımı çok sıkıyorum.bu aralar relax takılıyorum.gördüğümü kaldırıyorum bu bile yetiyor aslında.yazı çok güzel olmuş.Burda arada bir haydı kızlar bismillah diyince bi gaza geliyorm o gaz beni baya götürüyor rutinler konusunda:KK70:

ikinci madde bende sıkıntı.ayıklama işini baya oturtum.çamaşır katlarken bile elden çıkacak bulunuyor.yada işte buşalıkları yerleştirirken vs.ama bu düzen evde 3 el farklı boyutlarda yerleştirme işlemi yaptığından düzen kısmında herzman olmasada bazen ciddi sıkıntı yaşayıp kendi canımı çok sıkıyorum.bu aralar relax takılıyorum.gördüğümü kaldırıyorum bu bile yetiyor aslında.yazı çok güzel olmuş.Burda arada bir haydı kızlar bismillah diyince bi gaza geliyorm o gaz beni baya götürüyor rutinler konusunda:KK70:

Düzen kısmı benimde yavaş ilerliyor
düzenleyicilere ve kavanoz ihtiyacım var.
ama mesela çocuk odasının dağınıklığı beni rahatsız etmiyor.
öncelik kendi alanım ve temizliğini yaptığım alanların ferahlığı
eşimin dolabını bile yılda 2-3 kez düzenliyorum canım isterse :KK48:
eşya aradıklarında bulamazlarsa düzenli olsaydın bilirdin diyorum yada kızım oyuncakların senin sen toplamalısın diyorum. yani bahsettim ya evde orta yolu bulmak önemli.

Düzen kısmı benimde yavaş ilerliyor
düzenleyicilere ve kavanoz ihtiyacım var.
ama mesela çocuk odasının dağınıklığı beni rahatsız etmiyor.
öncelik kendi alanım ve temizliğini yaptığım alanların ferahlığı
eşimin dolabını bile yılda 2-3 kez düzenliyorum canım isterse :KK48:
eşya aradıklarında bulamazlarsa düzenli olsaydın bilirdin diyorum yada kızım oyuncakların senin sen toplamalısın diyorum. yani bahsettim ya evde orta yolu bulmak önemli.
evet bende oyuncakları yaklaşık 1 yıldır onlara toplatıyorum.küçüğün yan çizdiği çok oluyor.kendi dolabım için düzenleyici istiyorum.banyoda mutfakta yeteri kadar oldu.bende eşime çoğu zman düzenletiriyorum.herşeyi boşaltıp siliyorum vs.sonra kullanım durumuna göre sen yerleştir diyorum.eskiden konbin yapardım.okadar uğraşırdımki.şimdi karışmıyorum ne giydiğinei dolap düzenine:KK53:.mutfak ve oturma odası ve çamaşırlar sanırım odak noktalarım bunlar olacak ilerki günlerde

Ne güzel şeyler yapmışsın ve yapıyorsun montessori icin yegenimin odasina montessori yatak aldık 1 yaşından beri alışması da daha kolay oluyor ev gibi catisi car duvara yaslandigi yerde ve citleri var bazen oyun evi olarak kullaniyo uykusu gelince artık beni uyut der gider oraya yatar uyanınca kendi kalkar oynamaya baslar dusme riski yok ve kendinin kullanabiliyor olması güzel 😊
Teşekkür ederim 🤗ben de bu ve benzer bir çok nedenle montessori kararı aldım yatak almak için site arıyordum ben sosyal medya kullanmadığim için öyle çok fikrim de olmuyor ama buldum galiba:))

Minimaller de alışveriş yapar :) yani kendini kötü hissetme.
sadelik sadece temel eşyaları barındırsa da bizi mutlu eden şeyleri satın almakta sorun yok evimiz bizi yansıtıyor.
amaç bundan sonraki seçimlerinde uzun süre kullanımı hedeflemek
pişman olduğun alışverişlerde olacak teşekkür edip evden yollayacağız.
yeni odan ve yeni bir başlangıç güle güle kullan :KK68:

Çocuk odası çatılı yatakları zamanında çok araştırdım instada fazlaca firma var.
sonra vazgeçmiştim odam müsait değildi yani küçükse oda ferah bir görüntü hissettirmiyor.
Çok teşekkür ederim, evet 10 kere daha düşünüp hala istiyorsam sonra alacağım aceleye gerek yok :))
Benim minik de yeni odasına geçti bay geniş diğer odada ben de bu tarz bi yatak alamadım ama bu odaya ne koysak girer:)) ne kadar doğru bir karar aldığımı bi kere daha görmüş oldum çocuk için baya Alan oldu

Back
X