• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benimde eleyeceklerim birikti.dün çamaşır katladım.gözüme çarpan parçalar var.haftaya annem geliyor onla birlikte seçerim mutlaka.bazen kıyıp atamadıklarım oluyor.annem bir hışımla çekiştirip atılacak poşete atıyor.bu konuda şanslımıyım bilemedim. :KK70: :KK70: :KK70: koltuk kılıflarını değiştireceğim neredeyse iki senedir.en son kasımda bizdeydi.ben gelene kadar yaptır dedi.görünce aşağı fırlatmazsa iyidir:KK70::KK70:
Bence şanslısın :)) örtü olayına bende sıcak bakmıyordm ama çocuklu eve şart kesinlikle halı örtüsü alacağım ben de silmekten yoruldum :)) sen de yaz ayıkladık ça moral oluyo bana:))

bende alışveriş için liste oluşturacağım.önce ayrılacakalrı ayıracağım.geçen yazdan ayırdıklarıma bakacağım ona göre artık eksik gedik neyse
Bende bir liste oluşturdum ve yavaş yavaş almaya başladım ihtiyaçları, baya bir eleme yaptm sadece azaltmak için de değil eskiyen leri de çıkardım hep bildiğin az ve yeni ilerliyorum, aslında elimde tuttuklarım hep süper ve yeni güzel değildi, elden çıkardıkça gerçekten neye ihtiyacım olduğunu hissetmeye ve artık alacaklarımı da bu yönde almaya başladım. Ben Alışveriş siz bir yıl diye niyetlendim bu sene Ocak öyle oldu Şubat ve martta buna ara vermek istedim bu iki ay böyle biraz harcamalı olacak sonra alışveriş diyetime devam edeceğim inşallah

Merhaba hoşgeldiniz :)
Benim size tavsiyem tarihi geçen her şeyi elden çıkarmanız minimalizme göre elinizde sadece kullandığınız şeyler olmalı ve bunları da kullanım süresi içerisinde bitirecek kadar almalısınz. Zor olacak başta ama elden çıkardıkça çok rahat edeceksiniz
hoşbulduk.. sadece kullandığın şeylerin bir süresi var mı? örnek olsun diye söylüyorum, mesela mantı kesicin var ama yılda bir kez kışın yapıyorsun. o olmasa da bıçakla kesebilirsin gibi...
Azla Mutlu Olmak kitabını okuduktan sonra eşyalarımı 4 gruba ayırmaya başladım
1 . atılacaklar
2.satılacaklar
3.depolanacaklar
4.kullanacaklar
Satma işi bitti, atma işi devam ediyor ve şuan depolama yapıyorm.
Şöyle ki, atmaya ve satmaya net karar veremediğim şeyleri belki kullanırım diye kolileyip kaldıracağım bir yıl kullanmasam bunları sonra karar vereceğim akibetlerine.
Şimdi ilk amacım her dolap ve çekmece içinde ferah bir görüntü oluşturmak bazılarını tamamen boşaltmak.
biraz daha detaylı bahsedebilir misin bu konudan.. ben gruplandıramıyorum. mesela ekmek yapma makinem var. ilana koydum diyelim, satılana kadar bende mi durmalı? yada depolanacaklar kolisine koyduğum bir şeyi 1 yıl boyunca unutacam. yada ihtiyacım olacak ama koliyi çözmeye üşenecem zor olmaz mı sence?
Ooo zor kararlar :) Yani anlattoğına göre hepside lazım oluyor yani :) Bilemedim.
Bu arada peruk çok belli oluyor mu. Bende ara ara düşünmüyor değilim. Emekli olduğumda sürekli sac boyatacağıma perukla kapatayım beyazları diye düşünüyorum. Kullanımı kolay mı.
tipik terazi :D:D öyle bir anlatmışım ki sanırsın mücevher :D:D benimki belli olmuyordu. gençken saçımı kısacık kestirmiştim deprosyana girersem uzun uzun takayım diye almıştım :D:D:D
Eki Görüntüle 2599956

Bardaklar

6 çay bardağım
6 türk kahve bardağım
13 su bardağı
9 kupa

toplam bardağım bir çekmeceye sığıyor bir kısmını da kupaları rafa koyuyorum
Altındaki örtü değişecek tadilat sırasında her yer karmaşıktı elime gelen temiz bezi serdim öylesine :)

Eskiden olsa hayatta yetmez diye düşünürdüm ama evde sadece 3 kişiyiz kızımın ayrıca su şişesi var.
toplu misafirlerde 8 kişiyi geçmez ben eşim ve kv büyük bardak seviyoruz mesela :)
yakın arkadaşlar gelse kupalarda kahve vs içiyoruz.
Yemekli misafirlerde su bardakları kullanıyoruz ama şu dipteki bardakları çok nadir kullanmaya başladık kalınlar baya onlar değişebilir :KK51:

Evimdeki eşya miktarını kullanma durumuna göre belirliyorum.
bunları koyman harikja olmuş. topik için aslında ara ara bir parça belirleyip onun üzerinden ilerleyebiliriz. fikrim geldi :D:D ben de akşam bardaklarımı çekip koyayım. masaya yatıralım bu işi belki elerim :D:D
benimde eleyeceklerim birikti.dün çamaşır katladım.gözüme çarpan parçalar var.haftaya annem geliyor onla birlikte seçerim mutlaka.bazen kıyıp atamadıklarım oluyor.annem bir hışımla çekiştirip atılacak poşete atıyor.bu konuda şanslımıyım bilemedim. :KK70: :KK70: :KK70: koltuk kılıflarını değiştireceğim neredeyse iki senedir.en son kasımda bizdeydi.ben gelene kadar yaptır dedi.görünce aşağı fırlatmazsa iyidir:KK70::KK70:
bence çok şanslısın. ben annemi hep atıcı bilirdim aydınlanma yaşayınca tutucu olduğunu fark ettim. hatta geçen seneki atma çalışmalarımda çömezken onu atma kullanırsın illa atacaksan bana ver falan dediydi...
Bence şanslısın :)) örtü olayına bende sıcak bakmıyordm ama çocuklu eve şart kesinlikle halı örtüsü alacağım ben de silmekten yoruldum :)) sen de yaz ayıkladık ça moral oluyo bana:))
halı örtüsü nasıl? ben evlendiğimde şagiler çok modaydı. ondan almıştım. 10 senelik halılar. inanılmaz kir toz tutmuşlardır o fırıl fırıl ipliklerin arasında. atayım da yenilerini mi alayım, fırçalı süpürmeye devam mı edeyim, yoksa örtü mü sereyim...

hoşbulduk.. sadece kullandığın şeylerin bir süresi var mı? örnek olsun diye söylüyorum, mesela mantı kesicin var ama yılda bir kez kışın yapıyorsun. o olmasa da bıçakla kesebilirsin gibi...
biraz daha detaylı bahsedebilir misin bu konudan.. ben gruplandıramıyorum. mesela ekmek yapma makinem var. ilana koydum diyelim, satılana kadar bende mi durmalı? yada depolanacaklar kolisine koyduğum bir şeyi 1 yıl boyunca unutacam. yada ihtiyacım olacak ama koliyi çözmeye üşenecem zor olmaz mı sence?
tipik terazi :KK70::KK70: öyle bir anlatmışım ki sanırsın mücevher :KK70::KK70: benimki belli olmuyordu. gençken saçımı kısacık kestirmiştim deprosyana girersem uzun uzun takayım diye almıştım :KK70::KK70::KK70:
bunları koyman harikja olmuş. topik için aslında ara ara bir parça belirleyip onun üzerinden ilerleyebiliriz. fikrim geldi :KK70::KK70: ben de akşam bardaklarımı çekip koyayım. masaya yatıralım bu işi belki elerim :KK70::KK70:
bence çok şanslısın. ben annemi hep atıcı bilirdim aydınlanma yaşayınca tutucu olduğunu fark ettim. hatta geçen seneki atma çalışmalarımda çömezken onu atma kullanırsın illa atacaksan bana ver falan dediydi...
halı örtüsü nasıl? ben evlendiğimde şagiler çok modaydı. ondan almıştım. 10 senelik halılar. inanılmaz kir toz tutmuşlardır o fırıl fırıl ipliklerin arasında. atayım da yenilerini mi alayım, fırçalı süpürmeye devam mı edeyim, yoksa örtü mü sereyim...
benim sana tavsiyem parça parça ilerlemek.atıyorum kıyafetlere öncelik ver.onları elden geçir arkasına kağıt ürünleri,arkasına işte kitaplar vs şeklinde.maria kondonun kitabında sırlama var ama kendine göre sırlamada oluşturabilirsin.böyle olunca daha düzenli ilerleniyor.kağıt ürünlerinde evi baştan aşağı gezip her noktada mutlaka bir parça bulabiliyorsun.ben bi tur sıralama yaptım.sonra ikinci tuara başladım.hatta kıyaftte 3. turum belkide dördüncü olacak.kağıtlarda iki tur döndüm.kitapta bir tur döndüm.bidaha istiyor ama.benim en büyük sıkıntım mutfak.gece düzenli bıraksamda akşam işten gelince herşey heryerde oluyor.o düzene binemedi daha

benim sana tavsiyem parça parça ilerlemek.atıyorum kıyafetlere öncelik ver.onları elden geçir arkasına kağıt ürünleri,arkasına işte kitaplar vs şeklinde.maria kondonun kitabında sırlama var ama kendine göre sırlamada oluşturabilirsin.böyle olunca daha düzenli ilerleniyor.kağıt ürünlerinde evi baştan aşağı gezip her noktada mutlaka bir parça bulabiliyorsun.ben bi tur sıralama yaptım.sonra ikinci tuara başladım.hatta kıyaftte 3. turum belkide dördüncü olacak.kağıtlarda iki tur döndüm.kitapta bir tur döndüm.bidaha istiyor ama.benim en büyük sıkıntım mutfak.gece düzenli bıraksamda akşam işten gelince herşey heryerde oluyor.o düzene binemedi daha
ben kondonun tüm kıyafetlerini yığ önerisine mesafeli yaklaştığım için ilk turu bile dönemedim. hani diyor ya paltodan, çantaya, çoraptan, mayoya kadar her ne giyiyorsan yazlşık kışlık demeden yığ diye. göz gözü görmez o zaman

Bende bir liste oluşturdum ve yavaş yavaş almaya başladım ihtiyaçları, baya bir eleme yaptm sadece azaltmak için de değil eskiyen leri de çıkardım hep bildiğin az ve yeni ilerliyorum, aslında elimde tuttuklarım hep süper ve yeni güzel değildi, elden çıkardıkça gerçekten neye ihtiyacım olduğunu hissetmeye ve artık alacaklarımı da bu yönde almaya başladım. Ben Alışveriş siz bir yıl diye niyetlendim bu sene Ocak öyle oldu Şubat ve martta buna ara vermek istedim bu iki ay böyle biraz harcamalı olacak sonra alışveriş diyetime devam edeceğim inşallah
ya bana alışverişsizlik çok mantıklı gelmiyor şöyleki.atıyorum karar alıyorsun bir ay sonra alışverişsizliğe başlıcam diye.ama eksiklerini bulup not alıp hepsini birden alıp öyle başlıyorsun.ee ben ne anladım ha bu ay hepsini topluca almışım ha hepsini aylara bölüp parça parça almışım.önemli olan bence iktisadı bilmek.ikdisatlı alışveriş yapmak.boş beleş indirimlere kanıp haydi sepete dolduralım değil yani.kendi adıma gereksiz çok alışveriş yapmam.eşimde stokçuluk fazlaydı onuda dengeledik çok şükür.çamaşır deterjanlarında sıvı yağlarda vs fazla fazla alırdı.şuan bir kullanıyorsam sadece bir adet yedekte kalıyor.tabi şuanki düşüncem bu.yarın şartlar değişirse alışveriş orucuna bende girebilirim.

bunları koyman harikja olmuş. topik için aslında ara ara bir parça belirleyip onun üzerinden ilerleyebiliriz. fikrim geldi :KK70::KK70: ben de akşam bardaklarımı çekip koyayım. masaya yatıralım bu işi belki elerim :KK70::KK70:

Önceden ortak ayıklama yapmayı denedik ama pek verimli geçmedi.
herkesin enerjisi ve odak noktası farklı oluyor.
bende arada fikir amaçlı yüklüyorum.
artık elenecek çok eşyam kalmadığından olan eşyalarımı paylaşıyorum :)

ben kondonun tüm kıyafetlerini yığ önerisine mesafeli yaklaştığım için ilk turu bile dönemedim. hani diyor ya paltodan, çantaya, çoraptan, mayoya kadar her ne giyiyorsan yazlşık kışlık demeden yığ diye. göz gözü görmez o zaman
ben yığma işlemi yapmadım.başa çıkamam öyle olsa.zaten herşeyin yerini biliyorum bi gün doalaba bktıysam öbür gün çekmecelere vs şeklinde.eşiminkini yaparken yığdım ama

o zmn geçmişi kurcalayıp ortak yaptıklarınızla ilerleyeyim. bana verim olur bence :53:

takip etmekten ziyada ortak bişeyler bulup 2-3 günlük süreyle bence tekrar deneyebiliriz.yada işte sırlama oluşturulaım topiktekilerle.sırayla herkes bir odak noktası belirlesin günü geldiğinde topikte paylaşsın hem seni yormamış oluruz.

takip etmekten ziyada ortak bişeyler bulup 2-3 günlük süreyle bence tekrar deneyebiliriz.yada işte sırlama oluşturulaım topiktekilerle.sırayla herkes bir odak noktası belirlesin günü geldiğinde topikte paylaşsın hem seni yormamış oluruz.

O zaman katılmak isteyen olursa liste yapalım.
her hafta 1 kişi odak noktası belirlesin yada herkes görevi yaptığında yeni görev belirleyelim.
bana uyar.

Back
X