• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

• 1,5 çay bardağı bulgur
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 iri diş sarımsak (isteğe bağlı ben koymuyorum)
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz nane (ben pul biberde ekliyorum zevk meselesi)

• Tencereye bulgur, sıvı yağ ve bulgurun üzerini geçecek kadar su koyulur. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır. Üzerine bulgurun kaynadığı sıcak sudan epey alınarak ılıtılır.
  • Ardından karıştırılarak yavaş yavaş çorbaya eklenir. Bu noktada eğer çorbanız koyu olursa kaynamış sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Kaynayınca ince rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenir. 7-8 dk daha kaynatılarak altı kapatılır.
  • Servis kaselerine alınarak üzerine kızdırılmış yağ ve nane karışımı gezdirilir ve servis yapılır.
  • Netten tarif kopyaladım kolay olsun diye
  • 😄 😄
Çok pratik ve doyurucu ve yayla çorbası pirinçli ve kalorili ama bu daha pratik. Birde normal yoğurtla olmak pratik bence süzme yoğurt derdi yok
Bugün deneyebilirm :) teşekkürler

dün bir cöp posedini doldurdum
iki tava, kapakli tupperwarelerden doluydu kullanmadiklarim hepsini koydum
Plastik cocuk tabak canaklarini doldurdum
ya cer cöp cogu sey cidden elden cikarmasi da yorucu
oglumum araba sürme pistini falan kaldirdim, hal daha cok sey var gözüme batan
sokaga cikma yasagi varken yapardim diyorum ama kücük cocukla gercekten is bitiyor

İş biter mi hiç yaaa, baya ayıklamışsn ama kolay gelsin

Ben de özel sektörde çalışmak zorunda kalanlardanım. 60 yaş üstü izinli olunca bizim izinler iptal edildi. Gerçi odamda tek başıma kaldım. Hiç çıkmadan işlerimi yürütmeye çalışıyorum :)

Allah sonumuzu hayretsin. Umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer.

Z@mia
Al benden de o kadar 3 aydir evdeyim gel gitler yasiyorum surekli. Bi gun iyiyim bi gun kotu. Daha dogrusu duygusalim hep bu ara.
Ben de vallahi aynı... Dün bir dede sokağa çıkmış muhabir diyo neden çıktın amca yasak evde hanımla hep kavga ediyoruz diyo, bende izinliyim eşim de evde sürekli tartışıyoruz 😑😑😑😑yeri burası değil ama bu adamla nasıl bir ömür geçecek kaç gündür bunu düşünüp kafayı yiyeceğim

Z@mia

Ben de vallahi aynı... Dün bir dede sokağa çıkmış muhabir diyo neden çıktın amca yasak evde hanımla hep kavga ediyoruz diyo, bende izinliyim eşim de evde sürekli tartışıyoruz 😑😑😑😑yeri burası değil ama bu adamla nasıl bir ömür geçecek kaç gündür bunu düşünüp kafayı yiyeceğim
Ozel degilse problem nedir

Ozel degilse problem nedir
Özel değil canım, özel bi problem yok karı - koca olarak ama sürekli telefonla uğraşıyor bir grubu var virüsten önce her boşlukta bunlarla çıkardı, şimdi de o grupla yazışıyor, bir şey söyleyince beş kere tekrar ediyorum genelde kulağı bende olmuyor, adamın resmen organı olmuş zaten yemek falan yerken solunum cihazını yanına ak diye takılıyorum artık ama beni çoğu zaman dinlemediği için artık sürekli bağırıyorum sinirlerim bozuldu. Bu gruptan önce ve sonra çok farklı iki kişi oldu. Sırf bu yüzden tayin istemek istiyorum ama kabul etmiyor, bu şekilde zinhar tahammül edilecek gibi değil ev içi sıfır iletişim

Evden çıkmayınca kendimi de iyice bıraktım, içimden gelmiyor bu günlerde biraz karamsar ve keyifsizim

Geçen hafta başında baya modum düştü. İçimden hiçbirşey yapmak gelmedi.İlçemize kadar geldi bu virüs.
ama düşündüm yarının ne olacağı belli değil ki zaten.
o sebeple en iyisiyle yaşamaya karar verdim.
en sevdiğim yemekleri yapıyorum.
en sevdiğim müzikleri dinliyorum
kendime bakıyorum.
yani hayatımı öleceğim günü bekleyerek geçirmek istemiyorum veya hasta olduğumda karantinaya bile alınsam daha da düşmek istemiyorum tek korkum annem ve babam en azından aşısı ilacı bulunana kadar hastalık kapmamaları.

Özel değil canım, özel bi problem yok karı - koca olarak ama sürekli telefonla uğraşıyor bir grubu var virüsten önce her boşlukta bunlarla çıkardı, şimdi de o grupla yazışıyor, bir şey söyleyince beş kere tekrar ediyorum genelde kulağı bende olmuyor, adamın resmen organı olmuş zaten yemek falan yerken solunum cihazını yanına ak diye takılıyorum artık ama beni çoğu zaman dinlemediği için artık sürekli bağırıyorum sinirlerim bozuldu. Bu gruptan önce ve sonra çok farklı iki kişi oldu. Sırf bu yüzden tayin istemek istiyorum ama kabul etmiyor, bu şekilde zinhar tahammül edilecek gibi değil ev içi sıfır iletişim
Böyle mutlu bi zamaninda sakince konussan ya da hadi gel film izleyelim ya da hadi bak sunu beraber yapalim deyip farkli yollarla yanina cekmeyi denesen. Kafayi ordaki arkadaslariyla dagitiyordur fazlasi olunca da senin canini sikmis tabi. Ama duzelmeyecek sey degil biraz ugras bakalim olacak gibi mi. Ah bu erkekler ya.

Geçen hafta başında baya modum düştü. İçimden hiçbirşey yapmak gelmedi.İlçemize kadar geldi bu virüs.
ama düşündüm yarının ne olacağı belli değil ki zaten.
o sebeple en iyisiyle yaşamaya karar verdim.
en sevdiğim yemekleri yapıyorum.
en sevdiğim müzikleri dinliyorum
kendime bakıyorum.
yani hayatımı öleceğim günü bekleyerek geçirmek istemiyorum veya hasta olduğumda karantinaya bile alınsam daha da düşmek istemiyorum tek korkum annem ve babam en azından aşısı ilacı bulunana kadar hastalık kapmamaları.
Çok haklısın, ben de geçen hafta ülkede tek bir vaka varken aylık alışverişi yaptm pek çıkmıyoruz artık öyle umudu kesmiş de değilim ama sanırım ev içi haller benim moralini daha çok etkiliyor

Canım genelimiz o durumda.
O yüzden bende 2. çocuğu asla düşünmüyorum artık.
pazar günü bile çalışmak istiyor.
eve gelse kısıtlı zaman yemek ye tv izle az sohbet et uyu.
kızımızla çok olmasa da ilgilenir ama ev işiyle ilgisi yok evcimen değil.
görümcemin bebeği olacak inş cinsiyeti kız olursa bütün kıyafetleri vereceğim.
erkek olursa da başka birini bulurum yada satarım hep yenileri saklamıştım.

Böyle mutlu bi zamaninda sakince konussan ya da hadi gel film izleyelim ya da hadi bak sunu beraber yapalim deyip farkli yollarla yanina cekmeyi denesen. Kafayi ordaki arkadaslariyla dagitiyordur fazlasi olunca da senin canini sikmis tabi. Ama duzelmeyecek sey degil biraz ugras bakalim olacak gibi mi. Ah bu erkekler ya.
Canım inan her şeyi deniyorum, kahve yapıyorm hadi gel içelim diyorum gelene kadar buz oluyor, içimden telkin ediyorum kendimi sus bişey deme bozma vs ama bir iki üç dayanamıyorum, çok sık dışarı çıkar sürekli telefonda oyalanır virüs sadece dışarıyı azalttı, telefon arttı da arttı , hiç oturup sohbet edelim yok, dün gece iki kağıt kalem getirdim sen benden rahatsız olduğun şeyleri yaz bende senden bunları düzeltmeye çalışalım dedim saçmalama herşeye müdahale etme deyip hiç yanaşmadı bile çok kırıldım aldım kağtlarj oğlumla etkinlik yaptm tabi ona söylene söylene :KK43:

Son düzenleme:

Ben film açıp telefondan yanına oturup izliyorum bir süre sonra ilgisini çekiyor mecbur izliyor :KK70:

Canım genelimiz o durumda.
O yüzden bende 2. çocuğu asla düşünmüyorum artık.
pazar günü bile çalışmak istiyor.
eve gelse kısıtlı zaman yemek ye tv izle az sohbet et uyu.
kızımızla çok olmasa da ilgilenir ama ev işiyle ilgisi yok evcimen değil.
görümcemin bebeği olacak inş cinsiyeti kız olursa bütün kıyafetleri vereceğim.
erkek olursa da başka birini bulurum yada satarım hep yenileri saklamıştım.
Ah bu erkekler ki hem de ne ahhh.
Ev işlerine falan çok yardım ederdi son bir yıldır oflaya poflaya yapıyor, oğlumla çok ilgilidir. Ben de ikinci çocuğu çok istiyorum ama bazen düşünüyorum yani bundan emin miyim diye hem Oğluma kardeş olur hem arkadaş, benim gelirim iki çocuğa da yeter ki öyle bir ayrılık durumu yok yani o boyutta değil. O ne yaparsa yapsın ben sussam bana eve çocuğa çok iyidir ama bende sürekli telefona gömülüp her fırsatta dışarı çıkmasına sessiz kalamıyorum :(

Ah bu erkekler ki hem de ne ahhh.
Ev işlerine falan çok yardım ederdi son bir yıldır oflaya poflaya yapıyor, oğlumla çok ilgilidir. Ben de ikinci çocuğu çok istiyorum ama bazen düşünüyorum yani bundan emin miyim diye hem Oğluma kardeş olur hem arkadaş, benim gelirim iki çocuğa da yeter ki öyle bir ayrılık durumu yok yani o boyutta değil. O ne yaparsa yapsın ben sussam bana eve çocuğa çok iyidir ama bende sürekli telefona gömülüp her fırsatta dışarı çıkmasına sessiz kalamıyorum :KK43:

Ya eşimde çok iyidir ne istesek yapar alır. kızıma ne alırsam al der ne gerekiyosa yap der.
sabah ilgilenir akşam sırayla uyuturuz banyosunu birlikte yaptırırız ama çoğu zaman kızım benim peşimde.
Ama herşey eşya mal mülk değil ailecek çok az vakit geçiriyoruz. işleri yoğun her yönden o yüzden 2. çocuğa ben zaten yetemem eşimde yetemez boşu boşuna hayatımı zorlaştırmak istemiyorum.

Ya eşimde çok iyidir ne istesek yapar alır. kızıma ne alırsam al der ne gerekiyosa yap der.
sabah ilgilenir akşam sırayla uyuturuz banyosunu birlikte yaptırırız ama çoğu zaman kızım benim peşimde.
Ama herşey eşya mal mülk değil ailecek çok az vakit geçiriyoruz. işleri yoğun her yönden o yüzden 2. çocuğa ben zaten yetemem eşimde yetemez boşu boşuna hayatımı zorlaştırmak istemiyorum.
Evet haklısın çocukla ve eşlerin birbirleri ile geçirdiği kaliteli zamanlar olması lazım, ben eşime de kaç kere söyledim iyi mi yaptm bilmiyorm ama tutamadım içimde, çok iyi bir babasın mükemmel gerçekten herşeyiylr ilgili, ama o derece bir eş değilsin yani bana karşı çok duyarsız sorun bendedir belkş bilmiyorum neyi yanlış yapıyorum, şu arkadaşlarının da eşleri ile konuştum hepsi değil de bir kaçıyla onlar da benim gibi aynu konulardan muzdarip, neyse bunlar üzerinde çok konuşulacak şeyler de değil ama çözüm öneriniz olursa açığım, kendim üzerinde fazla durmadan yaşarsam daha mutlu olacağım gibi

Evet haklısın çocukla ve eşlerin birbirleri ile geçirdiği kaliteli zamanlar olması lazım, ben eşime de kaç kere söyledim iyi mi yaptm bilmiyorm ama tutamadım içimde, çok iyi bir babasın mükemmel gerçekten herşeyiylr ilgili, ama o derece bir eş değilsin yani bana karşı çok duyarsız sorun bendedir belkş bilmiyorum neyi yanlış yapıyorum, şu arkadaşlarının da eşleri ile konuştum hepsi değil de bir kaçıyla onlar da benim gibi aynu konulardan muzdarip, neyse bunlar üzerinde çok konuşulacak şeyler de değil ama çözüm öneriniz olursa açığım, kendim üzerinde fazla durmadan yaşarsam daha mutlu olacağım gibi

Aynen üzerinde çok durma.
Kendine dön sen ne istiyorsun ne düşünüyorsun.

Bu konuları gündemde tutmak sürekli gerginliğe sebep olacak ve kendini en rahat hissettiği o telefona daha da bağımlı olacak.
bırak boşver
sen istediğini yap
çerezini al tv de film izle
çocuğunla ilgilen
başka odaya geç kitap oku
o özlesin o gelsin.

Back
X