• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bodrum katindan bildiriyorum
burada isler cigirindan cikti
en son cadir tulumu buldum cikardim, esim bir ara almis atmis köseye
sabahtan bagislanan kiyafetleri attik, ama buz daginin görünen kismiymis bu
bugün burada bayram, heryer kapali, cöpleri ayristirip atma imkanimiz yok
coook is var ama elim kolum bagli, yaptigim tek sey esyalari bir o yana bir bu yana koymak oldu
bir sürü nevresim var, onlari cöpe nasil atarim bilmiyorum
evde yemek yapip bir daha asagiya inecegim
Senelerin birikmisligi var, ancak zaman bulabildim, keske bu kadar boslamasaydim

mavimli mavimli sen nasılsın? Almanya’da nasıl gidiyor süreç? En azından ikizlerle bahçeye çıkabiliyorsunuz ne güzel :)
Iyiyiz canim. Burasi sakin. Insanlar cok sakin ve mesafeli. Yasak yok ama varmiscasina gerek olmadikca kimse cikmiyor.
Bahcemizde zaman geciriyoruz, sebze, meyve, cicek, böcek. Hava iyi. Evde kalmak iyi geldi bizim aileye. Kaliteli zaman geciriyoruz.
Odalari da teker teker gözden geciriyoruz yavas yavas esimle. Fazlaliklardan kurtuluyoruz, düzenleme yapiyoruz. Durum böyle.
Sizler nasilsiniz?

Iyiyiz canim. Burasi sakin. Insanlar cok sakin ve mesafeli. Yasak yok ama varmiscasina gerek olmadikca kimse cikmiyor.
Bahcemizde zaman geciriyoruz, sebze, meyve, cicek, böcek. Hava iyi. Evde kalmak iyi geldi bizim aileye. Kaliteli zaman geciriyoruz.
Odalari da teker teker gözden geciriyoruz yavas yavas esimle. Fazlaliklardan kurtuluyoruz, düzenleme yapiyoruz. Durum böyle.
Sizler nasilsiniz?
Biliyorsundur gerçi burda 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına yasak var. Çalışanların kimi tam zamanlı çalışmaya devam ediyor, kimi yarı zamanlı, kimi tamamen homeoffice.. Çalışma şekilleri mesleğe ve firmaya göre belirlenmiş durumda. Ben zaten evdeydim yılbaşından beri o yüzden iş yaşamı beni etkilemedi ama sevdiklerimizi göremiyoruz, parka çıkamıyoruz vs. Apartman hayatı dolayısıyla minik balkonumuzda güneş alıyoruz :)

Teşekkürler denemek istiyorum bakalım :)

20200410_181707.webp20200410_181906.webp

Bebek yatagimi hediye veriyordum, internette ilan vermistim
almaya geldiler bugün, yaninda da kullanmadigim tüm halilarimi verdim
üc büyük hali, iki uzun hol halisi, iki de kücük hali
bir de üzerine bebekler icin anakucagi gibi ama evde kullanilan sallanan yataklardan verdim
aslinda satisa koyabilirdim ama bu da bir yerde zaman aliyor
bazisini satiyorum bazisini veriyorum bu sürecte
bir de cocuklarin üc tekerlekli bisikletini de 7 euroya sattim
zamanla bodrum adam oluyor, ben cidden hafifledim ve hafiflemeye de devam ediyorum
neden mi bodruma taktim? Tüm gereksiz esyalardan kurtulup,prayi temizleyip kendime atölye yapmak istiyorum
evde calisma odam yok, atölye gercekten lazim
iyice temizleyip zemine parke döseyip duvalardi da boyadiktan sonra koltugumu da indirecegim
aydinlatmayi da halledince zaman buldukca termosta cayimi alip inecegim bir mekan olacak

Bugün kızımın gardrobunu boşaltıp sildim. İçindeki kapitone örtüleri yıkayıp ütüledim. Kışlıklarını hurca koyup yazlıklarını çıkardım. Küçük gelen kıyafetleri ayırdım, kıyafet kumbarasına gidecek. Oyuncakların büyük bir kısmını kaldırdım, bunaldım etrafta oyuncak görmekten.
2 makine çamaşır, 1 makine bulaşık yıkandı.
Yarın onlar yerleşecek, ütü yapılacak
Eşime de avizeleri sildireceğim..

Bugün oturma odası ve salonu temizledim. Oturma odasında soba vardı. Sobayı kaldırınca perde, koltuk örtüleri, kırlentler, tv ünitesi örtülerini yıkadım. Ütüledim, temizleyince yerine yerleştirdim. Cam silindi. Sineklik tülü yıkandı. Yerine takıldı.
Duvarları ufaklık "sanat galerisine" çevirdiği için, hem de soba olunca boya işi var ama şu anda önümüzü göremediğimiz için şimdilik yaza kadar erteledik. Kendim boyasam mi diye düşünmedim değil. :KK53:
Salonda da aynı sil süpür yerleştir. Cam sil. Sineklik yıka, tak.
Yarın da inşaallah diğer tarafları yapmaya çalışacağım. Çocuk odası temizliği ve düzenini çocuklar yapıyor. Olduğu kadar artık.
Bitsin de etkinlikler yapayım çocuklarla diye bakınıyorum.

Bugün planladığım temizliği yapamadım. Dün dip köşe temizikte yorulmuşum. Hem de açıkçası canım istemedi. Temiz olmayı sevip, temizlik yapmayı sevmeme kısırdöngüsünde, hangi tarafım kazanırsa ona göre hareket ediyorum. :olamaz:
Çamaşırları katladım. Kırlentlerin örtüsünü ütüledim, taktım. Kızımın perdesini ütüledim. Tüm evin perdeleri ütülenmek zorunda. Yoksa kırış kırış oluyor.:silah::bicak:
Evde olan sebzelerden türlü yaptım.
Etrafı biraz toparladım.

Ama bugün balkonda kahvaltı yaptık çocuklarla. Bu iyi hissettirdi. Hem güneş aldık, hem de balkonumuza uzanan ağaçlar yeşerdiği için pikniğe gitmiş saydık kendimizi. :KK36:
Sonra çocuklar kurabiye yapmak istediler. Tarif seçtiler, yaptılar. Ben de pişirdim. Dereotu olunca evde, değerlendirelim diye poğaça yaptık. Bu süreçte kilo almasam çok iyi de, yemeyeceğim derken bile birkaç lokma ısırmış oluyorum. :KK57::olamaz: Umarım dengeyi sağlarım.

Bugün ikinci elden bir bisiklet alip onu iyice temizledik
iki tekeri de patlakti, 10 euroya aldik bu yüzden
tekerleklerini, frenini falan herseyi cikardik, iyice bir temizledik. kazidik
iki lastik ve de bisiklet spreyi siparis verdik, haftaya geliyor
10 euro bisiklet, lastiklerle boya da 55 euro tutuyor, yani 65 euroya retro tatlis bir bisikletim olacak
bu bisiklet icin en at 250 euroyu gözden cikarmam gerekti, sifirlari 200 euro üzeri en ucuz haliyle
65 e geliyor, kendimiz ugrastik, degerlendirdik
böylesi cok daha güzel oldu
sabirsizlikla bekliyorum su an gelecek olan malzemeleri

Günaydınlar bugün işe geldim.
odamı görseniz o kadar iş birikmiş ki :bicak:

Ama tabi olayın bütününe baktığımda imkansız gibi gelse de bu işleri parçalara böldüğüm de işler daha kolay oluyor :)
planımı yapmaya başlayayım o sırada çayımı içeyim :kahve:

Bugün ikinci elden bir bisiklet alip onu iyice temizledik
iki tekeri de patlakti, 10 euroya aldik bu yüzden
tekerleklerini, frenini falan herseyi cikardik, iyice bir temizledik. kazidik
iki lastik ve de bisiklet spreyi siparis verdik, haftaya geliyor
10 euro bisiklet, lastiklerle boya da 55 euro tutuyor, yani 65 euroya retro tatlis bir bisikletim olacak
bu bisiklet icin en at 250 euroyu gözden cikarmam gerekti, sifirlari 200 euro üzeri en ucuz haliyle
65 e geliyor, kendimiz ugrastik, degerlendirdik
böylesi cok daha güzel oldu
sabirsizlikla bekliyorum su an gelecek olan malzemeleri

Çok güzel bir değerlendirme olmuş
babamda bir zamanlar hobi olarak bisiklet tamir ederdi.
sonra deposu olmayan bir eve taşınınca bütün malzemeleri başkasına satmıştı.

Bugün planladığım temizliği yapamadım. Dün dip köşe temizikte yorulmuşum. Hem de açıkçası canım istemedi. Temiz olmayı sevip, temizlik yapmayı sevmeme kısırdöngüsünde, hangi tarafım kazanırsa ona göre hareket ediyorum. :olamaz:
Çamaşırları katladım. Kırlentlerin örtüsünü ütüledim, taktım. Kızımın perdesini ütüledim. Tüm evin perdeleri ütülenmek zorunda. Yoksa kırış kırış oluyor.:silah::bicak:
Evde olan sebzelerden türlü yaptım.
Etrafı biraz toparladım.

Ama bugün balkonda kahvaltı yaptık çocuklarla. Bu iyi hissettirdi. Hem güneş aldık, hem de balkonumuza uzanan ağaçlar yeşerdiği için pikniğe gitmiş saydık kendimizi. :KK36:
Sonra çocuklar kurabiye yapmak istediler. Tarif seçtiler, yaptılar. Ben de pişirdim. Dereotu olunca evde, değerlendirelim diye poğaça yaptık. Bu süreçte kilo almasam çok iyi de, yemeyeceğim derken bile birkaç lokma ısırmış oluyorum. :KK57::olamaz: Umarım dengeyi sağlarım.

Perde tül ütülemek mi seni çok iyi anlıyorum kolay gelsin :KK19:

Günaydın herkese;

Yoğun bir pazartesi gününden merhaba. Geçen hafta kiralık bir ev bulduk. Şu anda yaşadığımız yere yakın. 3 sokak ötede. Bu ay taşınacağız işallah. Bu ay bütün evde sadeleşme çalışmaları yapacağız. Hafta sonu oturma odasındaki ıvır zıvırları çıkartıp iyice temizledim. Eşim sokağa çıkma yasağı olduğu için ofisine gidemedi. Ona güzel bir çalışma mekanı ayarladım.

Bu akşamdan itibaren etap etap kolileme ve sadeleşme çalışmalarına başlıyorum.

Back
X