Kadin çocuğunu kendine bağımlı yasasin diye bilerek felç bırakıyor çok detay vermeyeyim ama etkilendim.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kadin çocuğunu kendine bağımlı yasasin diye bilerek felç bırakıyor çok detay vermeyeyim ama etkilendim.
ben de yapsam iyi olur :)önümüzdeki bir ay dondurucu boşaltma aktivitesi yapıcam, sonraki bir ay da dondurucu doldurma aktivitesi![]()
buzluğun müsaitse hamuru az mayalayıp buzluğa at, bir gece önceden buzdolabına indir ya da oda sıcaklığında bırak, sabah tam mayalanmış olur, öyle yapabilirsin.Kızlar kahvaltıda neler yapıyorsunuz. Benim çocuklar illaki hamur işi veya kızartma tarzı arıyor kahvaltıya. Sabahları uykumu almadan kalkıyorum ve kahvaltı hazırlamak çok zoruma gidiyor artık. İster istemez de bu ruh halim tüm günümü ele geçiriyor. Yeni fikirler bulmam lazım.
yumurta makinesi ben de kullanıyorum. başında bekleyemem valla. ötüyor pişince nasılsa. iş yerine de ortak aldık. ikisi de sinboMarkası sinbo
Ceyizime almıştım 7 yıldır kullanıyorum
Aldığım en mantıklı şey
Çünkü dk falan tutamam hiç ayarını bilemem
Hamur işi yapmayı pek seven biri değilim
Normalde bizde yenmez ama kahvaltıda iyi gidiyor![]()
Aynen çok pratikyumurta makinesi ben de kullanıyorum. başında bekleyemem valla. ötüyor pişince nasılsa. iş yerine de ortak aldık. ikisi de sinbo
bizimki patlatmalı yumurta sever. :)Aynen çok pratik
Kızımda yağda yumurta sevmez
Sürekli kullanıyorum iyi oldu.
Eylül de öylebizimki patlatmalı yumurta sever. :)
sabah kahvaltımız sıkıntılı.
1 salatalık
1-2 zeytin
1 dilim peynir ekmek
1 dilim tahin-pekmezli ekmek
şunlardan 1 veya 2sini yer. o kadar.
beslenmesine kuru üzüm ve çiğ kuruyemiş koyuyorum.
öğlen kayınvalidem besliyor.
Geçmiş olsun Mia aman dikkat et önemsemediğimiz şeyler kalıcı olabiliyorSelamlar
Dün damacanayı kaldırırken belimde acı hissettim.
Bugünde azaldı ama ayağa kalkınca hissediliyor.
Zeyna gibi güçlü olduğumu düşünürdüm
Bugün birsey yapmadım
Eylülü aldım geldim
Birkaç olması gereken işleri yaptım
Hazır boş vaktim varken ürün araştırması yaptım biraz.
Odanın ölçüsünü aldım.
Şimdi fiyat listesi yapacagim.
Yarında mezuniyet var
Pastayı ben yaptırıyorum önceden sipariş vermiştim. Son detayları konuştuk öğretmenle.
Akşam da kıyafet detayları ayarlarım.
Eylülün banyo günü
İş yapmadim dediğim gün böyle işte![]()
Akşam da sıkıntı hep aynı yemekleri pişiriyoruz da önce kahvaltıyı tam bi rayına koyayımAyy sabah birşekilde halloluyor da benim akşam menüleri çok sıkıntılı yaaaa büyük kız sürekli tavuk makarna yemek istiyor![]()
Muhteşemsin ellerine sağlokBizimkiler düz peynir zeytin vs yemiyor. Böreğin, poğaçanın içinde peynir yerler.
Reçel benim için boş kalori. Ben tercih etmiyorum. Bal, pekmez, tahin pekmez olabiliyor.
Yumurta yiyorlar. Tereyağında. Bazen de menemen. Genelde terayağı bitince menemene sarıyorum zeytinyağında.
Geçen açma yapmıştım. O iki günü kurtardı.
Nefis yemek tariflerinde "şimdi çıktı fırından" tarifini de sevdik. Pratik ekmek dilimi pizzası gibi.
Sütlü biber kavurması denedim. Ben ve eşim sevdik. Çocuklar yemedi.
Domatesi yuvarlak dilimleyip teflona koyuyorum. Çok az yağ altına. Biber de dilimleyip atıyorum birkaç. Tuz. Kapağı kapalı domatesler kendini biraz sakıncaya kadar pişiriyorum. Sonra kqpağı açıp domateslerin üzerine kaşar dilimi. Eriyince sıcak sıcak iyi gidiyor. Sucuk olursa onu da atıyorum içine. Pizza gibi oluyor.
Patatesleri yuvarlak dilimliyorum. Tencereye alıyorum. Üzerine az su. Kekik ve sarımsak ekliyorum. Su kaynayınca kısıp kapağı kapatıp pişiriyorum. Su kalmayınca ister tereyağı ister zeytinyağı döküp hafif kızartıp tabağa alıyorum. Bu aşamada sıcakken kaşar da rendelenirse tadı katmerleniyor. Suyunu iyi ayarlamak lazım yoksa patatesler hamur oluyor.
Biberleri az yağda çevire çevire kızartıp, kızarınca sarımsaklı domates rendesi döküp pişirmek de olabilir.
Semizotu+salatalık+kapya+çökelek+istenirse küçük soğan doğrayıp karıştırılabilir. Bunu da seviyorum. Hele ki yufka varsa.
Alanya ovmacı diye bir tarif var yine yufkadan. İstersen bir bak. Ben seviyorum.
Kabağı dilimleyip tuz zeytinyağı kekik pul biberle karıştırıp fırın kağıdı serili tepsiye döküp, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriliyor. Kahvaltıya olmaz tabii de sarımsaklı yoğurt da konursa güzel oluyor.
Yumurta kapama tarifi var. Çok uzattım. Netten bak istersen.
Uğraştırıcı ama güzel olacak bamya kızartması var.
Kaşık dökmesi, mıhlama, bir de eski bir tarif vardı.
Buldum, yazayım. Afyonlu bir emekli öğretmen teyzenin tarifi. Benim çok hoşuma gitti.
Tuzlu çörek
2sb sıvıyağ, 2 sb yoğurt, 1 kahve kaşığı karbonat (yarım limon üzerine sıkılacak), 4 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) Kek hamurundan daha sıvı olacak şekilde un eklenecek.
Bunları karıştırıp hamurun bir kısmını yağlanmış tepsiye döküp, içine peynir, maydonoz, patates...artık ne iç sevilirse o koyuluyor. Geri kalan hamur da üzerine gezdiriliyor. Açık yer bırakılmayacak. Üzerine yumurta sarısı, susam, çörekotu.
Çok pratik, aynı poğaça gibi oluyor.
Kayserili teyzede yediğim tarif. Krep yapıp her iki krepin arasına peynir maydanoz karışımı sere sere bir krep kulesi oluşturmuştu. ☺ Üçgen, yuvarlak pastayı keser gibi kesip servis yapmıştı. Bu da güzeldi.
Evet, aylık yazı kotamı doldurdum. Gelecek ay görüşmek üzere.![]()
Uzun zamandır topuklu giymiyorum ya heveslendim şimdi okuyunca.Bugün iş yerinde topuklu ayakkabılarımı giydim. Ama üstü jiletle kesilmiş gibi derisi çatlamış.
Çöpe gidecek birşey çıktı![]()
Canim burcun ne?Bizimkiler düz peynir zeytin vs yemiyor. Böreğin, poğaçanın içinde peynir yerler.
Reçel benim için boş kalori. Ben tercih etmiyorum. Bal, pekmez, tahin pekmez olabiliyor.
Yumurta yiyorlar. Tereyağında. Bazen de menemen. Genelde terayağı bitince menemene sarıyorum zeytinyağında.
Geçen açma yapmıştım. O iki günü kurtardı.
Nefis yemek tariflerinde "şimdi çıktı fırından" tarifini de sevdik. Pratik ekmek dilimi pizzası gibi.
Sütlü biber kavurması denedim. Ben ve eşim sevdik. Çocuklar yemedi.
Domatesi yuvarlak dilimleyip teflona koyuyorum. Çok az yağ altına. Biber de dilimleyip atıyorum birkaç. Tuz. Kapağı kapalı domatesler kendini biraz sakıncaya kadar pişiriyorum. Sonra kqpağı açıp domateslerin üzerine kaşar dilimi. Eriyince sıcak sıcak iyi gidiyor. Sucuk olursa onu da atıyorum içine. Pizza gibi oluyor.
Patatesleri yuvarlak dilimliyorum. Tencereye alıyorum. Üzerine az su. Kekik ve sarımsak ekliyorum. Su kaynayınca kısıp kapağı kapatıp pişiriyorum. Su kalmayınca ister tereyağı ister zeytinyağı döküp hafif kızartıp tabağa alıyorum. Bu aşamada sıcakken kaşar da rendelenirse tadı katmerleniyor. Suyunu iyi ayarlamak lazım yoksa patatesler hamur oluyor.
Biberleri az yağda çevire çevire kızartıp, kızarınca sarımsaklı domates rendesi döküp pişirmek de olabilir.
Semizotu+salatalık+kapya+çökelek+istenirse küçük soğan doğrayıp karıştırılabilir. Bunu da seviyorum. Hele ki yufka varsa.
Alanya ovmacı diye bir tarif var yine yufkadan. İstersen bir bak. Ben seviyorum.
Kabağı dilimleyip tuz zeytinyağı kekik pul biberle karıştırıp fırın kağıdı serili tepsiye döküp, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriliyor. Kahvaltıya olmaz tabii de sarımsaklı yoğurt da konursa güzel oluyor.
Yumurta kapama tarifi var. Çok uzattım. Netten bak istersen.
Uğraştırıcı ama güzel olacak bamya kızartması var.
Kaşık dökmesi, mıhlama, bir de eski bir tarif vardı.
Buldum, yazayım. Afyonlu bir emekli öğretmen teyzenin tarifi. Benim çok hoşuma gitti.
Tuzlu çörek
2sb sıvıyağ, 2 sb yoğurt, 1 kahve kaşığı karbonat (yarım limon üzerine sıkılacak), 4 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) Kek hamurundan daha sıvı olacak şekilde un eklenecek.
Bunları karıştırıp hamurun bir kısmını yağlanmış tepsiye döküp, içine peynir, maydonoz, patates...artık ne iç sevilirse o koyuluyor. Geri kalan hamur da üzerine gezdiriliyor. Açık yer bırakılmayacak. Üzerine yumurta sarısı, susam, çörekotu.
Çok pratik, aynı poğaça gibi oluyor.
Kayserili teyzede yediğim tarif. Krep yapıp her iki krepin arasına peynir maydanoz karışımı sere sere bir krep kulesi oluşturmuştu. ☺ Üçgen, yuvarlak pastayı keser gibi kesip servis yapmıştı. Bu da güzeldi.
Evet, aylık yazı kotamı doldurdum. Gelecek ay görüşmek üzere.![]()
Boğadır boğaCanim burcun ne?
Bu kadar güzel yemek anlatılıp can çektirebilinir![]()
Sağol canim bugün tamamen geçti iyi hissediyorumGeçmiş olsun Mia aman dikkat et önemsemediğimiz şeyler kalıcı olabiliyor
Yarın benim oğlumun da partisi var. Para topladı öğretmen pasta yaptıracak.
Bugün 3 sepet çamaşır katlayıp yerleştirdim.
WC lavabo yıkadım.
Mutfak toplamaca vs. Robotu çalıştırdım.
Ütü yaptım. Çabuk yoruluyorum artık.
Akşam kitap kulübü toplantımız var.
İkizlerCanim burcun ne?
Bu kadar güzel yemek anlatılıp can çektirebilinir![]()
Ben de sabah fırından direk hamur aldım kızarttımSizin pişi mesajlarından sonra akşam yemeğine pişi yapmama ne demeli![]()
Buzluk var hamur olarak koymadım hiç. Eskiden sarmam dolmam böreğim eksik olmazdı artık çok üşeniyorum iyice tembelleştimbuzluğun müsaitse hamuru az mayalayıp buzluğa at, bir gece önceden buzdolabına indir ya da oda sıcaklığında bırak, sabah tam mayalanmış olur, öyle yapabilirsin.
ya da yap pişir buzluğa at sabahtan çıkar. ısıt ya da oda sıcaklığında bırak.