• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir zamanlar çeyiz alışverişleri, kıyafet, eşya derken kızım doğduktan sonra minimal yaşam serüvenime başlamış oldum.
Sürekli bitmeyen ev işlerinde bu süreci hızlandırdı diyebiliriz.
Evin dağınıklığı negatif enerjisini üzerimden atmak istiyorum.
Deneyimlerimi paylaşacağım burada.
Hoppa
Bende evlenmeden önce deli gibi alışveriş yapan biriydim ve evimizde türlü türlü gereksiz eşyalar vardı kullanılmayan. Ama evlenirken (zaten evler küçük😂) eşya yığınından hep nefret ettim hiç bir şeyi stoklamadan, bana göre minimal bir ev yaptık eşimle dolabımda bile sadece 4 nevresim var🫠 artık her şey pahalı ve güzel kıyafette bulamadığım için alışverişte yapamıyorum😂 bence minimal olmak çok daha iyi, tabi bu da bir anda olmuyor insan stresten sıkıntıdan, yalnızlıktan ve bir arayıştan bile eşya kıyafet gereksiz stok yapabiliyor. Bu da bir çeşit hastalık olabilir belki bilemiyorum. Ama daha sade yaşamı seçince İnsanın içi ferah oluyor eşya kalabalıklığı olmuyor ev daha temiz düzenli görünüyor, ve israf boyutunuda düşünürsek, insanlar hala bu zamanda yiyecek yemek bulamıyorken, kiracı olduğumuz bu dünyada haddinden fazla eşya kıyafet tabak çanak depolamaya gerek yok. Depolayacağımız şeyler sevgi, saygı, hoşgörü, tatlı dil, kaliteli insanlar, hayatımıza anlam katacak, sıkılmayacağımız şeyler olmalı.. naçizane 🤍

Bende evlenmeden önce deli gibi alışveriş yapan biriydim ve evimizde türlü türlü gereksiz eşyalar vardı kullanılmayan. Ama evlenirken (zaten evler küçük😂) eşya yığınından hep nefret ettim hiç bir şeyi stoklamadan, bana göre minimal bir ev yaptık eşimle dolabımda bile sadece 4 nevresim var🫠 artık her şey pahalı ve güzel kıyafette bulamadığım için alışverişte yapamıyorum😂 bence minimal olmak çok daha iyi, tabi bu da bir anda olmuyor insan stresten sıkıntıdan, yalnızlıktan ve bir arayıştan bile eşya kıyafet gereksiz stok yapabiliyor. Bu da bir çeşit hastalık olabilir belki bilemiyorum. Ama daha sade yaşamı seçince İnsanın içi ferah oluyor eşya kalabalıklığı olmuyor ev daha temiz düzenli görünüyor, ve israf boyutunuda düşünürsek, insanlar hala bu zamanda yiyecek yemek bulamıyorken, kiracı olduğumuz bu dünyada haddinden fazla eşya kıyafet tabak çanak depolamaya gerek yok. Depolayacağımız şeyler sevgi, saygı, hoşgörü, tatlı dil, kaliteli insanlar, hayatımıza anlam katacak, sıkılmayacağımız şeyler olmalı.. naçizane 🤍
Merhaba
Söylediklerinize katılıyorum.
Sade yaşamla birlikte huzur buldum ve hayatım çok değişti.
Aldığım herseyi özenle seçiyorum ama eskidiginde ondan kopamayacak kadar da bağlı kalmıyorum. Aşırı sade değilim ama fazla da esyaya sahip degilim. O dengeyi bulmam uzun sürdü.

Artık daha sakin ama anılar biriktirdiğim hayatım var.

Selamlar yeni yıla güzel giriş yapmıştım ama son haftalar ajandayi elime bile almıyorum
Gördüğüm işleri yapıp dinlenmeye çalışıyorum.
Bazen unutuyorum.
Uyku düzenim de iyi durumda değil
Sağlık olsun duzelir hepsi zamanla.
Ben de başlamıştım ajandaya, o günden beri hiç açmadım. Plan yapmak falan korkutuyor artık beni 🥺

Arkadaşlar ben oda oda gidiyorum sadelesmeye. Önce mutfak başladım sonra yatak odası dolabı derken en çok iş çıkaran kısımlar bunlardı.

Back
X