Az kaldılar bir yere gidersem süreceğim 🥲 yaz sonu bitmis olurlar
Normal günlük renksiz kullanıyorum genelde elim her ne kadar renklilere gitsede 😅
Dışarı çıkmadığın gün de sürüyor musun?
Ben yanlış mı yapıyorum. Sadece dışarı çıkarken sürüyorum.

Bende renkli güneş kremini kullanıyorum sür çık daha pratik geliyor bana
Büyük kızıma geçenlerde solante aldım sanki sivilce yapıyor ya anlamadım kutusu da büyük 🥹🥹
Solante pregna kullanıyorum. Cildim hassastır hemen sivilce çıkar normalde bende hiç sivilce yapmadı.🧿🧿🧿

Vallq canım bende önceden kullandım bende bişey olmadı o yüzden kızıma almıştım

Napim artık baktım olmadı ben kullanırım
Her cilt tipi aynı değil işte. Ben kendimden korkardım şaşırdım . Ama belki pregna hamilelere özel ya belki de ondan. Diğer türlerini bilmiyorum canım.

Ortalığı toparladım bulaşık makinasını boşlattım
Kemik sulu mercimek çorbası yaptım
Yoğurtlu garnitürlü makarna salatası yaptım

Hafif olsun öğlene akşama balık yemeye gideceğiz

Ortalığı toparladım bulaşık makinasını boşlattım
Kemik sulu mercimek çorbası yaptım
Yoğurtlu garnitürlü makarna salatası yaptım

Hafif olsun öğlene akşama balık yemeye gideceğiz
Off yazın salata güzel gider ya.
Soğuk soğuk yapıp yapıp yiyceksin.

Etrafı toparladım supurdum mutfağı oturma odasını sildim.
Çöpü attım balkon yıkadım
Makineye minder kiliflarini attım
Şimdilik bu kadar birazdan öğlen yemeği hazirlar kahvemi içerim
Sonrasına bakacağız artık 😁

Hergun kullanıyorum gün ışığı evde bile etkiliyor
Yaaa benim evim çok güneş almıyor. Bir de bütün perdeler kapalı oluyor 🤣yine de zarar verir mı 🤣rutin mı yapayım şimdi 🤣
Evler arası çok yakın ince tüller gösterir gibi içime sinmiyor.
Balkon sadece sonuna kadar açık kapı pencere.
Evde yaz günü bir de aşırı rahat giyiniyorum. 😁

Günaydınlar 🌻
Dün minik prensesimin doğum günüydü 🥹 nasıl da geçti koca bir yıl, dün gibi doğum odasındaki bekleyiş☺️
Hamileliğimi öğrendiğimde yaşadığım şoku bilen bilir 🙈 ama şimdi iyi ki diyorum iyi ki gelmiş kuzum, ben cesaret edip de o adımı atamazdım yoksa 😅
Aile arası küçük bir kutlama yaptık.
Eşim büyük oğlumla bu hafta eve dönecek. Biz burda devam. Kayıt işleri vs var. Çocukları bol bol gezdirdik bu hafta deniz vs. Minik bi tatil planımız var ağustosta. Havalar çok sıcak. Biraz annemin dolaplara girmeyi planlıyorum bir ara ilham gelirse 😂 zaten düzenli de belki elenecek bir şey çıkar 😅

Yaaa benim evim çok güneş almıyor. Bir de bütün perdeler kapalı oluyor 🤣yine de zarar verir mı 🤣rutin mı yapayım şimdi 🤣
Evler arası çok yakın ince tüller gösterir gibi içime sinmiyor.
Balkon sadece sonuna kadar açık kapı pencere.
Evde yaz günü bir de aşırı rahat giyiniyorum. 😁
Bilmemki belki etkilemiyordur 😊

Günaydınlar 🌻
Dün minik prensesimin doğum günüydü 🥹 nasıl da geçti koca bir yıl, dün gibi doğum odasındaki bekleyiş☺️
Hamileliğimi öğrendiğimde yaşadığım şoku bilen bilir 🙈 ama şimdi iyi ki diyorum iyi ki gelmiş kuzum, ben cesaret edip de o adımı atamazdım yoksa 😅
Eşim büyük oğlumla bu hafta eve dönecek. Biz burda devam. Kayıt işleri vs var. Çocukları bol bol gezdirdik bu hafta deniz vs. Minik bi tatil planımız var ağustosta. Havalar çok sıcak. Biraz annemin dolaplara girmeyi planlıyorum bir ara ilham gelirse 😂 zaten düzenli de belki elenecek bir şey çıkar 😅
Mutlu yıllar minige çok tatlı maşallah ❤️

Kızımla oyun oynadık yeni kahve yaptım
Akşam yemeği öncesi ocağı silip öyle yapacağım

Şimdi biraz ödev yaparken kızım bende kitap okuyayım.

Günaydınlar 🌻
Defne'ye maşallah🧿.
Hamileydin tanıştığımızda zaman ne çabuk geçmiş gerçekten.
Belki oğlanı büyütünce bana da ilham gelir bir de kızçem olur 🤣hayırlısı tabi 😁

Minimal Yaşam Serüveni - Konmari metodundan esinlenilmiştir.

Neden sade yaşam derseniz... Cevabı herkes için farklıdır.
Mesela evde aradığını bulamıyor musun? Yada o kadar dolabın dolu olduğu halde giyecek kıyafetin mi yok kombinlerken mutlu değil misin ? Evin çabuk dağılıyor mu ?

Çoğunlukla cevabın evetse aramıza hoş geldin seni görmek çok güzel :)

Evet başlangıç olarak buna hazır olmak gerekiyor uzun bir yolculuk. Hemen yapalım bitsin hızlıca toparlayayım atalım huzura kavuşalım diye düşünmek malesef bu süreci yarıda bırakmak olur.
Heyecan ve istek olmalı ... Zaman derseniz mutlaka bulunuyor istedikten sonra.

Tüm bunlara karar verdikten sonra hedefimizi belirlemek kalıyor.
Evimizin nasıl olması gerektiğine ve kendimize nasıl bir hayatın beklediğini düşünmek hayal etmeliyiz ki o yolda bize rehberlik etsin.

Bu süreçte kullanmadıklarınız evden gidecek kalanlarda en güzel şekilde düzenlenecek.
bu konuda en güzel şekilde yapmaya çalışın.
Çok sayıda depolama eşyalarına ihtiyacınız olacak ama bunu zamanla da yapabilirsiniz

Eşyaları yerine göre değil kategoriye göre sınıflandırın.
Her kategoriyi tek seferde başlayın bitirin kaç gün sürdüğü önemli değil ama istikrarlı olun.
Öncelikle kendi eşyalarınızdan başlayın. Evde şok etkisi olabiliyor bazen bu durum eşimin tepkilerine gülme krizi geçirdiğim dönemler olmuştu ama sonra o da alıştı :)

Kategori

Kıyafetler
Kitaplar
Belgeler
Diğer eşyalar
Manevi değeri olanlar

Zamanla evinizdeki eşyalar yerini bulacak istediğiniz görüntüye kavuşacaksınız tabiki de yaşanılan ev dağılıyor ama toplaması çok kolay hale gelecek
Evimdeki eşyaların yarısını elemiş biri olarak bu yolculuk bana çok iyi geldi
Artık minimal birisi değilim ama bu süreçte kendimi tanıdım kıyafetlerimi özenle seçiyorum
aldığım her ürünü kullanıyorum bana uygun değilse eliyorum.
bol bol keyif saatlerim oluyor dizi film izliyorum, kızımla oyun oynuyorum , bol bol araştırma yeni hobiler ediniyorum.
kitap okuyorum
mümkün oldukça konser sinemaya gidiyorum.
gezeceğimiz yerleri planlıyorum gitmek nasip olur umarım.
Kendime bakım yapmayı geliştirdim ve çok sevdim.
Yani dünyayı keşfe çıkamadım ama iç dünyam huzurlu :)
Eksiklerim yanlarım elbette vardır ama deniyorum bana uygun olan şeyleri keşfetmeye çalışıyorum.
Evimi ve düzeni seviyorum
Buraya böyle düşünüp konu planlayıp yazmayı da seviyorum :)

Kızlar pazarda ürün yok şaka gibi.
Sebebi ne ola ki.
Bayram arası vs tamam da.
Esnaf bile yoktu yarısı tezgah bile açamamış.
Yazın sebze meyveyi en tanesinden yememiz gerekir. Alacak ürün yoktu . Baygın baygın.
Fiyatları zaten malum. Mantar 70,patates 3 kilo 70,bamya 50,pembe domates 50-30 arası.
Tırı vırı market pazar 1000 tuttu elle tutulur bir şey yok bence.

Kızlar pazarda ürün yok şaka gibi.
Sebebi ne ola ki.
Bayram arası vs tamam da.
Esnaf bile yoktu yarısı tezgah bile açamamış.
Yazın sebze meyveyi en tanesinden yememiz gerekir. Alacak ürün yoktu . Baygın baygın.
Fiyatları zaten malum. Mantar 70,patates 3 kilo 70,bamya 50,pembe domates 50-30 arası.
Tırı vırı market pazar 1000 tuttu elle tutulur bir şey yok bence.
Aynı durumu dün yaşadım.
Bayram arası nakliyat olmadı sanırım.
Belki haftaya gelir.

Back
X