- 25 Temmuz 2014
- 462
- 183
- 83
- Konu Sahibi unutursamfisilda
-
Fasulye yapmayı bilmiyorum, börek yapmayı da bilmiyorum, cacığı da sadece tahmin edebiliyorumPilav
Taze fasulye
Cacık
Börek
Klasik menü
Aman Allahım çok zekisiniz nasıl aklıma gelmediYemek siteleri sana yardimci olacaktir:)
Özenilmiş bişey olsun istiyorum ama biraz, mutlu olsun adammenenemen yap. hem yaz yemegi agır degil
yanınada bi bulgur pilavı oh mis.....
HarikasınızTavuk göğüs al, kuşbaşı gibi doğra tavaya koy, minnacık su koy pişir. Pişince varsa tereyağ, yoksa sıvıyağ koy kavur. Sonra üstüne baharat at (ben tavuk baharatı atıyorum ama evde ne baharat varsa atabilirsin, pul biber kekik tuz falan)
Bulgur pilavı yap. Ben şöyle yapıyorum. Tencereye biraz sıvı yağ koy, sonra bir tutam şehriye, şehriyeler hafif koyulaşınca 1 su bardağı bulguru koyup kavuruyorum, biraz kavur, sonra 1 bardak suyu koy karıştır, su kaynayınca tuz at, altını kıs, pişsin. suyu çekince karıştır üstüne havlu kağıt falan ört, tamam.
Çorba, bizim mutfak yada knorr un yeni çok güzel çorbaları var, erişteli mercimekli, köfteli bulgurlu falan, onlardan yap derim. O kadar lezzetli oluyor ki hemde taneli çorba oluyor.
Yanına salata, salata olmazsa soğuk ayran, yada meyve koyabilirsin.
HarikasınızÇok teşekkür ederim! Müthiş oldu bunu okumak, sanırım aynen böyle yapacağım
Ilk kez deneyeceğim için malzemeleri heba etmek istemiyorum ama sevinsin güzel bişeyler yesin de istiyorum. Öyle işteCanım bilmiyorum diyosun özenilmıs olsun dyosun nasıl olacak.
Firinda patatesli tavuk yap
Bide bulgur pilav.ben sana tarif edeym istersen fasülyeyi.çokta güzel olur
Ben bayılırım salçaya ama babam baharatlı sever.Rica ederim. Tavuk göğüsü o kadar güzel birşeyki hem çabukcak pişiyor hemde her türlü şekle giriyor, mesela kavururken birazcık salça koyarsanız soslu gibi olur
Hiç yemek bulamadığımda yapıyorum ben, kurtarıcım :)
Ilk kez deneyeceğim için malzemeleri heba etmek istemiyorum ama sevinsin güzel bişeyler yesin de istiyorum. Öyle iştefasulyeyi değil de, cunku o zor gibi, fırında patatesli tavuğu tarif edersen çok mutlu olurum
Yaa ne iyisiniz. Çok teşekkür ederim. Fırın tepsisini yağlarken katı yağ ya da sıvı yağ kullanmak fark eder mi?Öncelikle tavukları yıka.parçalara ayır xada ayrılmış al.fırın tepsisini yagla önce.tavukları biraz tuzla .sonra patatesleri kızartmalık dogra yıka onuda tepsiye diz.bi tavada sogan ve dometes dograyıp kavur.salça da ekleyebilirsin biraz.sonra bu sosu tepsiye tavuk ve patateslerin üstüne dök.dagıt.fırına ver sonra.
Yanınada bulgur yap .tereyagnı kavur.sonra bulguru kat(1su bardagı) azck karıstır üstne sıcak su kat.kaynasn braz sonra tuzunu at.suyu çekilmeden ki suyuna bakıp tuzunu anlayasn.kaynadıktan sonra altını kıs kapagnı kapa.suyu çekince hemen kapt daha da karıstrma
Cacık
Salatalıkları soy rendele.
Bi kapta yogurt çırp sonra salatalıkları yogurta kat.sonrd da su kat.istdgn kadar.bi diş sarımsak rendele koy.istern nane ve dereotuda koy
member: 613029"]Yaa ne iyisiniz. Çok teşekkür ederim. Fırın tepsisini yağlarken katı yağ ya da sıvı yağ kullanmak fark eder mi?
Fasulye bildiğimiz kuru fasulye değil mi? Onu haşlama gerekiyo falan, düdüklü tencerede yapmak gerekiyor. Bilemiyorum ki yapabilir miyimSıvıyag kullan canım.
Fasulyeyi tarif edeym mi o daha kolay.
Fasulye bildiğimiz kuru fasulye değil mi? Onu haşlama gerekiyo falan, düdüklü tencerede yapmak gerekiyor. Bilemiyorum ki yapabilir miyim
Ben bunu tavaya biraz yağ koyup çevirerek kızartarak yapıyorum normalde. Gerçekten enfes oluyor tadı, bir de böyle denemek lazım :) Ay çok mutlu oldum ya bi sürü alternatifim oldu şu an. Birazdan markete gideceğim bakalımsana cok kolay bir tarif vereceğim. tavuk kanatlardan al minik minik oluyor ya. onları yıka tencereye koy. hiç su koyma hiçbir şey koyma içine. ocağı kısık ateşe al bırak. o kendi kendine sen hiçbir şey yapmadan yağını bırakmaya başlayacak ve kendi yağında kızaracak. arada bir karıştır kızarmaya başladığında da tuz ekle. isteğine göre kekik karabiber hatta biraz sulandırılmış salça da ekleyebilirsin, ya da sade yiyebilirsiniz.cok nefis oluyor. pişmesi de yarım saatı biraz geçiyor.olmadı catalın ucuyla bir parca al tavuktan pişip pişmediğine bak garanti olsun :) hem kolay hem güzel. ama dikkat etmen gereken şeyler mutlaka kısık ateşte olması ve arada bir karıştırman. ben evliyim bazen yemek yapacak zamanım olmuyor ya da yorgun oluyorum.hemen atıyorum tavukları tencereye. yanına bir salata yogurt süper bir menü oluyor. dilersen bir de hazır corba alabilirsin. onu da eklersin menüye.
Aaa çok kolaymış gerçektenHayır yeşil fasülye kuru degil.
Bak şimdi ortadan ikiye bölüp yada julyen kes.sonra yıka.
Tencereye biraz sıvıyag biraz zentinyagı kat soganları dogra tencere at biraz kavursun.sonrada salça kat iyice karıştır kavur.fasülyeleri de kat karıştır biraz.
Bi taraftan e domates dogra kabuksuz.ne küçük ne büyük.fasülyelern üstne at karıştrma.
Sonra sıcak su dök üstnü gecsin kaynasın sonrada tuz at karıştır.fasulye yumuşaynca yani zaten bakarsn tadına sonra altnı kapat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?