şamğuan otacı ydı (yağlı saçlar için olanı tavsye etmem çünkü çam terebentin saçını kurutacak

)
ben o dönem cildiyeye gitmiştim hiç troid falan bahsetmedi
demirim normal değerin yarıdan azdı onun için ilaç vermişti ama kilo aldırdı diye bıraktım sonra şampuana başladım
troid problemim kaşlarım bile dökülmeye başlayınca doktora gittim az çalıştığını söyledi
ilacı düzenli kullandım
internette çok fazla döküman var neler yememiz gerektiğine dair onlardan da döküm alıp onlara göre beslendim
hiç mi yaramazlık yapmadın dersen yaptım hem de çok fazla
birde tesadüf bir yerde süt ürünleinin de troid in bir türü için zararlı olduğunu okudum o zaman süt ürünlerini kestim haftada toplam 1 küçük kase yoğurt yiyorum haftasonları peynir abartmamakla birlikte yiyorum onun dışında sütü neredeyse hiç tüketmiyorum (ama benim migrenim var migrenime de zarardı ki ben geçen yıl migrenimle ilgili herşeye dikkat edip sütü arttırmıştım şimdi yine bıraktım ama siz yine de doktorunuza da sorun)
ben hala mtroidin 2 çeşiti neydi isimleri karıştırıyorum :) ama benim az çalışıyordu
benim troid maceram 5 ay sürdü (nisandan eylüle kadar)
doktor son tahlilde hata mı var acaba tekrar isteyelim mi troid ömürlük bir hastalıktır normal çıkması şaşırtıcı dedi (temmuzda 6,20 idi eylül de 3,83 dü)
bana problemleri sordu ilacı 1 hafta önce bıraktığımı söyledim, ilk geldiğim gibi değilim dedim şuan iyiyim dedim şimdi istemeyelim o zaman ilaç da içme ama 2 aya gel dedi birdaha ki ay 3 ay olacak o zaman gideceğim
özetle
1--ilacınızı düzenli için
2--tahlillerinizi doktorunuz ne zmaan gel dediyse o zaman gidin kontrol ettirin (bende doktor ilk tahlilde direkt teşhis konmaz yani ne derecedesin o anlamda yoksa ömür boyu ilacı kullancaksın 3 defa 2 ayda bir gelmen lazım seyrin nasıl ilerliyor görmemiz lazım demişti)
3-- beslenme düzeninizi araştırın
facebook ya da burada troidli hastalarla ilgili bölümlere muhakkak göz gezdirin