Miras kalan evin arabanin devri ve kardesimi ikna etme

Veraset ilamı çıkaracaksınız. Sonra o malların önce size devri yapılacak sonra da annenize.

Annem bu durumda cocuklarimdsn mal kacirmis olur ki asla böyle bir sey yapmaz.

Peki şöyle sorayım, siz de kardeşiniz de miras hakkınızı annenize devrettiniz. Kardeşiniz yeni evli, allah göstermesin ama başına birşey gelip vefat etti. Anneniz de 10 yıl sonra vefat etti. Tek mirasçı olarak bütün hakkınızı alacak mısınız yoksa yarısını vefat eden kardeşinizin karısına verecek misiniz?

Annem bu durumda cocuklarimdsn mal kacirmis olur ki asla böyle bir sey yapmaz.
bu hayatta herşey olur arkadasım yanlis anlama beni annen vermezde kardeşin zorla alir belki ?
birde mal kacirmis olmaz sen gonullu olarak hakkindan feragat etmis payini annene vermissin o saatten sonra mal annenizin ne isterse onu yapar
yerinde olsam vermem ha tam terside olabilir payinizi vermediniz diyelim vefat ettiniz esiniz mirasci oldu bu seferde esiniz acabilir davayi
bu konular maalesef iki ucu seyli degnek herkesin hakki kendinde kalsin ama sunu yapabilirsiniz bana bir sey oldugu takdirde annem vefat edene kadar evdeki payimin satis yolu ile alinmasini istemiyorum gibi bir sey vardir mutlaka boyle birsey kardesinizde bunu kabul eder belki

Peki şöyle sorayım, siz de kardeşiniz de miras hakkınızı annenize devrettiniz. Kardeşiniz yeni evli, allah göstermesin ama başına birşey gelip vefat etti. Anneniz de 10 yıl sonra vefat etti. Tek mirasçı olarak bütün hakkınızı alacak mısınız yoksa yarısını vefat eden kardeşinizin karısına verecek misiniz?
yasalar olen kardesin hakkini esine birakmazmi zaten bu durumda?
mesela babam öldu babaannemden kalan arsa hem anneme hem bana hem abime kaldi
kimseye sormadilar veriyormusunuz gelinin hakkini diye

yasalar olen kardesin hakkini esine birakmazmi zaten bu durumda?
mesela babam öldu babaannemden kalan arsa hem anneme hem bana hem abime kaldi
kimseye sormadilar veriyormusunuz gelinin hakkini diye

Kardeşinin de hakkını annesine devrettiği durumdan söz ediyorum. Gerçi kafam karıştı şimdi. Geline de Anneye mirasçı olabilir mi ölen eşinin ardından bilmiyorum.

Daha 20 gün oldu annem oturuyor tabi. Ama kadin 54 yasinda belki 30 sene daha oturmasi gerek ama satalim edelim para lazim diye huzursuzluk cikarmasinlar. Ben zaten kendimden ve esimden eminim. Kardesim ve esinden korkuyorum. O yüzden birlikte devredelim diyorum.
Doğru bulursunuz bulmazsınız ama satabilir sonuçta kendi payına düşen hakkı o. Aile dinamiklerinizi bilemiyorum, evet anneniz sıkıntı yaşamasın diye devretse güzel olur ama para lazım da diyebilir hepimiz şahit olmuşuzdur böyle şeylere. Kardeş de olsa kimseyi zorlayamazsınız ve her şeyi öngörmeniz gerek. Hissesini satması durumunda siz satın alırsınız imkanınız varsa.

Kardeşinin de hakkını annesine devrettiği durumdan söz ediyorum. Gerçi kafam karıştı şimdi. Geline de Anneye mirasçı olabilir mi ölen eşinin ardından bilmiyorum.
kardes hakkini verdi bayanda verdi mulk annenin oldu
anne vefat etti geriye mirasci olarak evlenmemisse cocugu var yada yok gelin hanim ve bayan kaldi devlet gelininde bayaninda hakkini veriyor

kardes hakkini verdi bayanda verdi mulk annenin oldu
anne vefat etti geriye mirasci olarak evlenmemisse cocugu var yada yok gelin hanim ve bayan kaldi devlet gelininde bayaninda hakkini veriyor

E evlenirse? Gencecik kadın, hakkı olan mirası almak için kayınvalidenin ölmesini bekleyecek ve bu sürede evlenemeyecek mi?

İki kardesiz biz. İkimiz de evliyiz. Kardesim yeni evli ve henüz cocugu yok. Rahmetli babamdan kalan ev ve arabadaki paylarimizi anneme devredilim istiyorum. Sonucta annemden yine bize kalacak. Annem cok hassas bir kadin. Allah göstermesin evlatlariyla ya da gelin damatla bir sorun yasarsa kendi evim der ceker kapisini oturur. Diger türlü herkesin söz hakki olur kadin rahat edemez. Kardesim basta kabul etti sonra mal devrinin acelesi yok falan demeye basladi. 2 sorum var. 1.si kardesimi nasil ikna ederim? 2.si kabul ederse devir nasil yapiliyor bilen var mi?
Araba neyse de evi buluşmayın şimdilik annen otursun.. vefat ettiğinde iki kardeş bölüşürsünüz o zamn

Peki şöyle sorayım, siz de kardeşiniz de miras hakkınızı annenize devrettiniz. Kardeşiniz yeni evli, allah göstermesin ama başına birşey gelip vefat etti. Anneniz de 10 yıl sonra vefat etti. Tek mirasçı olarak bütün hakkınızı alacak mısınız yoksa yarısını vefat eden kardeşinizin

Babami defnetmeye gittigimizde gelmeyen ve dalga gecer gibi fistik siparisi veren karisina mi? Sanirim ona pay vermezdim.

kardesiniz bu ise pek yanasmayacak gibi geldi bana
Merhaba bende birşey sormak istiyorum size anne yada baba ölmeden mirasını başka birine bırakırsa çocuklar mahkeme yoluyla mı alır hakkını.. Yada satarsa hiç alamazlar mi.. annemin de evi var şu an kendi oturuyo biz otursun diye ses etmiyorz

Merhaba bende birşey sormak istiyorum size anne yada baba ölmeden mirasını başka birine bırakırsa çocuklar mahkeme yoluyla mı alır hakkını.. Yada satarsa hiç alamazlar mi.. annemin de evi var şu an kendi oturuyo biz otursun diye ses etmiyorz

Miras hakkı bakidir. Vasiyetnamede şu çocuğuma mirastan pay bırakmıyorum dese bile dava yoluyla alınabilir diye biliyorum. Ancak vefattan önce satış yapılırsa mirasçının hiç hakkı kalmaz.

Back
X