Miras kalan evin arabanin devri ve kardesimi ikna etme

Merhaba bende birşey sormak istiyorum size anne yada baba ölmeden mirasını başka birine bırakırsa çocuklar mahkeme yoluyla mı alır hakkını.. Yada satarsa hiç alamazlar mi.. annemin de evi var şu an kendi oturuyo biz otursun diye ses etmiyorz
miras olarak birakmissa alabilir diye biliyorum ama eger satmişsa karsi taraf ucretini odemisse mantiken yapacak bir sey yoktur diye dusunuyorum sonucta hibe etmemis karsiliginda bir para almis o parayida kendi istegi dogrultusunda harcamissa yapacak bisey yok olan parayi miras olarak saklamak zorunda degiliz sonucta harcama hakkimiz var ama oldukten sonra mirasa dustuyse cocuklari yoksa anne babasi veya kardes cocugu dava yoluyla bir miktarina hak kazaniyor diye biliyorum

miras olarak birakmissa alabilir diye biliyorum ama eger satmişsa karsi taraf ucretini odemisse mantiken yapacak bir sey yoktur diye dusunuyorum sonucta hibe etmemis karsiliginda bir para almis o parayida kendi istegi dogrultusunda harcamissa yapacak bisey yok olan parayi miras olarak saklamak zorunda degiliz sonucta harcama hakkimiz var ama oldukten sonra mirasa dustuyse cocuklari yoksa anne babasi veya kardes cocugu dava yoluyla bir miktarina hak kazaniyor diye biliyorum
Satarsa alamıyoruz ama başkasına miras olarak birakirsa alabiliyoruz dimi yine dava açmak gerekir bu durmda dimi..

Miras hakkı bakidir. Vasiyetnamede şu çocuğuma mirastan pay bırakmıyorum dese bile dava yoluyla alınabilir diye biliyorum. Ancak vefattan önce satış yapılırsa mirasçının hiç hakkı kalmaz.
Satacagim diyordu bir ara ama değeri düşük evin satsa bile yeni ev almaya yetecek para değil evin degeri.. Satarsa da yapcak birşey yok

Benaslindayoum Benaslindayoum bir tanidigimiz kizina mal birakmamak icin evini ogluna para ile satmis gibi yapmiş oglu parayi bankaya annesinin hesabina yatiriyor kadin parayi cekiyor tekrar ogluna banka yoluyla bir kac sene sonra yatiriyor yani cocuk satin almis gibi yapip parayi annesinden tekrar aliyor kizi bunu farketmisti mahkemelik olmuslardi ama sonra ne oldu bilmiyorum

Tam durumu anlatsanız daha kolay yardımcı olabiliriz aslında.
Komşularıyla anlaşamıyordu annem de evi satip baska yerde alacam diyordu.. eskiden görüşmüyorduk annemle simdi yeni yeni barıştık.. belki satar ölmeden yada bize kızdığı için başkasına bırakabilir kandirilabilir diye sorayim dedim burda..

Komşularıyla anlaşamıyordu annem de evi satip baska yerde alacam diyordu.. eskiden görüşmüyorduk annemle simdi yeni yeni barıştık.. belki satar ölmeden yada bize kızdığı için başkasına bırakabilir kandirilabilir diye sorayim dedim burda..

Ev babanızdan kaldıysa sizin onayınız olmadan satamaz. Kendi eviyse satabilir o zaman pay alamazsınız. Ama miras konusunda dava ile alırsınız.

Benaslindayoum Benaslindayoum bir tanidigimiz kizina mal birakmamak icin evini ogluna para ile satmis gibi yapmiş oglu parayi bankaya annesinin hesabina yatiriyor kadin parayi cekiyor tekrar ogluna banka yoluyla bir kac sene sonra yatiriyor yani cocuk satin almis gibi yapip parayi annesinden tekrar aliyor kizi bunu farketmisti mahkemelik olmuslardi ama sonra ne oldu bilmiyorum
Kardeşler aramızda öyle bi sikintimiz yok bizim ev konusunda kardeşler olarak eşit düşünüyoruz.. annemle konuşmuyorduk bi ara belki kizginligindan başkasına birakabilir yada orda tek yaşadığı için kandirilabilir bu ihtimal düşük son ihtimal satıp başka yerden alcan diyordu.. benim aklıma ilk gelen bize kizginligindan bırakmaz bize belki diye

Ev babanızdan kaldıysa sizin onayınız olmadan satamaz. Kendi eviyse satabilir o zaman pay alamazsınız. Ama miras konusunda dava ile alırsınız.
Evi devlet yaptı bize barakada kalanlar için düşük bir miktar karşılığında yaptı devlet babamın üstüneydi daha tapular verilmeden satmaya kalkınca babam kumar derdine kaymakam annemin üzerine yaptı evi.. sonra da boşandılar zaten

Ben çocuklarımı düşünürüm .
Kardeşiniz devrettikten sonra ölürse karısı ve çocukları hiçbirşey alamaz .
Herşey size ve annenize kalır .
Dünya bu tam terside olabilir .
Devrettikten sonra
Siz ölürseniz tüm mallar geline kardeşinizin çocuklarına kalırsa ne olacak.
Bunu düşündünüz mü???

Ben çocuklarımı düşünürüm .
Kardeşiniz devrettikten sonra ölürse karısı ve çocukları hiçbirşey alamaz .
Herşey size ve annenize kalır .
Dünya bu tam terside olabilir .
Devrettikten sonra
Siz ölürseniz tüm mallar geline kardeşinizin çocuklarına kalırsa ne olacak.
Bunu düşündünüz mü???
Ben annemden önce vefat etsem de cocuklarim benim yerime mirasci oluyor diye biliyorum ben. Kesin bilgidi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.

Ben annemden önce vefat etsem de cocuklarim benim yerime mirasci oluyor diye biliyorum ben. Kesin bilgidi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.
Hanfendi siz miras hisselerinizi annenizin üstüne yapıp ölürseniz tabi ki Çocuklarınıza hiç bir şey kalmaz çünkü bu durumda tapuda hisseniz olmaz. Gidip kardesinizle annenize evde üst kullanım hakkı serhi düşerseniz tapuda o zaman ölene kadar oturur. Kimsenin hakkı da kimseye geçmez

Anneniz ölmeden tüm hakkını kardeşinize verebilir
Çünkü siz hakkınızı annenize verdiniz.kocanız ve çocuklarınız
Yada
Tam tersi gelin ve çocukları ağabey bakar kalır.
Yada anneniz evlenirse
İkinizde bakar kalırsınız 😬
Bırakın dağınık kalsın dermişim 🤦‍♀️

İki kardesiz biz. İkimiz de evliyiz. Kardesim yeni evli ve henüz cocugu yok. Rahmetli babamdan kalan ev ve arabadaki paylarimizi anneme devredilim istiyorum. Sonucta annemden yine bize kalacak. Annem cok hassas bir kadin. Allah göstermesin evlatlariyla ya da gelin damatla bir sorun yasarsa kendi evim der ceker kapisini oturur. Diger türlü herkesin söz hakki olur kadin rahat edemez. Kardesim basta kabul etti sonra mal devrinin acelesi yok falan demeye basladi. 2 sorum var. 1.si kardesimi nasil ikna ederim? 2.si kabul ederse devir nasil yapiliyor bilen var mi?
Sizde kardeşinizde annenizi sokağa atmayacağınıza göre böylede kalabilir bence. Eşlerinizi ilgilendiren bi durum yok miras sizin.

Back
X