- 7 Mart 2016
- 1.384
- 2.191
- 83
- Konu Sahibi Hellohappiness
mirasci olur. bebegim doğumu beklenir. tam ve sağ doğduğu an bebek mirasci olur.Nasıl yani anne karnındaki bebek mirasçı sayılmıyor öyle mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mirasci olur. bebegim doğumu beklenir. tam ve sağ doğduğu an bebek mirasci olur.Nasıl yani anne karnındaki bebek mirasçı sayılmıyor öyle mi?
Peki vasi çocuğun yerine miras hakkından feragat edebilir miKişilik anne karnındayken başlar ve tam ve sağ doğum ile hüküm doğurur. Yani henüz doğmadan babası ölen çocuğun miras hakkı olur. Ehliyetli olmayan kişilerin mallarının yönetimi vasi tarafından yürütülür. Ancak vasi mahkemeden izin almadan borçlandırıcı işlem yapamaz.
hayirPeki vasi çocuğun yerine miras hakkından feragat edebilir mi
Edebilir. Annem abin ve benim miras hakkimin bir kısmını babaneme devretmisti 28 yıl önce. Kurallar değişmedi ise tabii.Peki vasi çocuğun yerine miras hakkından feragat edebilir mi
İşte benimde hemen hemen o yıllarda olmuş ne oldu ise demek ki o zaman edebiliyordu belki.Edebilir. Annem abin ve benim miras hakkimin bir kısmını babaneme devretmisti 28 yıl önce. Kurallar değişmedi ise tabii.
Peki 28 yıl önce falan da böyle mi idi bilginiz var mi
karşılıksız feragat ederse hanımefendinin cocuklari mirasci olur hak kaybı olmaz.yanlis anladiniz beni
siz hakkinizi annenize devrettiniz ve annenizden once vefat ettiniz annenizdekendisi vefat etmeden once gitti o evi kardesinize devretti
ozaman cocuklariniz hic bisey alamaz
28 sene öncede olmaması gerekir.gerçi o zaman yürürlükte olan kanunları bilmiyorum.Peki 28 yıl önce falan da böyle mi idi bilginiz var mi
He bi de anneannemin resmi nikahı yokmuş bekar ölmüş görünüyor nüfusta ama annem anneannemin üstüne kayıtlı nüfusta ana adı yazıyor yani.Madem herkes bir şeyler sormuş bende sorayım bilen biri çıkar elbet.
Benim anneannem dedemle resmi nikahı yokken 21 yaşında annem 6 aylıkken vefat ediyor. Anneannemin babası çoook sonra vefat etti yani kızından sonra. Annemin dayılarına ve teyzesine mal kaldı ama annem mirasçı görünmüyor deyip üstünü kapattılar. Anneannem babasından önce vefat ettiği için annem dedesinin malından bir şey alamadı. Biraz karışık oldu ama böyle mi oluyor bu işler?
anneniz anneannenizin nüfusuna kayitlimiydi peki? kayıtlı ise öyle bisey olması mümkün değil. torun mirasci olur. annenin deden once ölmesinin bir önemi yok.Madem herkes bir şeyler sormuş bende sorayım bilen biri çıkar elbet.
Benim anneannem dedemle resmi nikahı yokken 21 yaşında annem 6 aylıkken vefat ediyor. Anneannemin babası çoook sonra vefat etti yani kızından sonra. Annemin dayılarına ve teyzesine mal kaldı ama annem mirasçı görünmüyor deyip üstünü kapattılar. Anneannem babasından önce vefat ettiği için annem dedesinin malından bir şey alamadı. Biraz karışık oldu ama böyle mi oluyor bu işler?
Evet annem kayıtlı anneannemin üstüne kimliğinde ana adı yazıyor hem de bi ara şu e devlette soy bilgisi fln olayı çıktı ya orda da gayet annem görünüyor bütün hepsi.anneniz anneannenizin nüfusuna kayitlimiydi peki? kayıtlı ise öyle bisey olması mümkün değil. torun mirasci olur. annenin deden once ölmesinin bir önemi yok.
Ben demem ama kardesim parasini carcur edip o
İntifa hakki hakkinda detayli bilgi verebilir misiniz?
anneniz anneannenizin nüfusuna kayitlimiydi peki? kayıtlı ise öyle bisey olması mümkün değil. torun mirasci olur. annenin deden once ölmesinin bir önemi yok.
Sükna hakki tesis etsek de yine de kardesimin talebiyle bu hak tapudan kaldirilabilir mi?Miras paylarını anneye devretmek hem masraflı hem de sıkıntı doğurabilecek bir durum. Bunun yerine annenize sükna hakkı tesis edin derim.
Amin. Allah razi olsunGayrimenkul adına tapu müdürlüğünde anneniz lehine yaşadığı müddetçe evi oturarak kullanma veya kirasını alabilme hakkını veriyorsunuz intifa hakkı vererek. Düşünün ki anneniz yaşarken sizin veya kardeşinizin vefatı halinde mevcut durumda mirasçı olacak olan eş ve çocukların kendi paylarını isteme hakları doğuyor . Bu durumda da ev satılıp annenize sadece 2/8 pay ödeniyor. Başkaca bir birikimi de yok ise oturabileceği bir evi kalmıyor yaşlılığında. Kardeşinize eşin böyle bir durumda hak isteyebilir diye düşünüyorum demeniz kolay değil. Ancak sizin eşinizin de vefatınız halinde yasal olarak mirasçı vasfı ile hak isteyebileceğini söylerseniz, annesinin yaşlılığında evsiz kalmaması için kendi payı üzerinde anne Leh’ine intifa hakkını verebilir diye düşünüyorum. Bir de araba demişsiniz. Anneniz araba kullanmıyor ise arabanın onun üzerine devrini istemeniz çok mantıklı durmuyor. Ya satıp ihtiyacı var ise parayı annenizin hesabına yatırabilirsiniz ya da ihtiyaç yok ise satıp 2/8 i anneye verip kalan 6/8 i de iki kardeş arasında pay edebilirsiniz. Ve bu arada başınız sağolsun. Allah Babanıza rahmet eylesin.
Amin. Allah razi olsunpeki intifa hakki kardesimin talebiyle ileride kaldirilabilir mi?
Rica ederim. İntifa hakkı bir kez verildikten sonra kardeşiniz de, Allah esirgesin vefatı halinde mirasçıları da bunu kaldıramazlar. Anneniz kendisine devredilmiş bu haktan yaşadığı sürece faydalanır . Benim bilgim bu doğrultuda.