Miras meselesi

smeeygle

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
2.391
4.623
83
43
Bugün biraz eşimle atıştık. Ailesi ölürse kızkardeşine verecekmiş evi,miras almam dedi. Kardeşini düşünüyorsun iyi güzel de onun çocuğu varsa senin de çocuğun var ona haksızlık yapıyorsun dedim. Bana sana ev alacağım ya ;daha ne olsun bir de ailenden miras kalacak (annem evlenmeden önce evi benim üstüme aldı) dedi. Ben de o zaman hastalanınca kapıdan içeri sokmam onları,kardeşin baksın dedim. Sonra eşim sanki pay alsam bakacak mısın dedi. Ben alsan da almasan da bakmam onlara,hem alsan oğluna bırakacaksın benim ihtiyacım yok evim şükür var dedim. Çok sinirliyim karışık olabilir.şimdi ben haksız mıyım objektif yorum istiyorum Lütfen. Eşim çok iyidir, evi o süpürge siler, ev işlerine yardım eder,çocuğu alır gezdirir dinlen der. Bunlara karşı görmezden mi gelmeliyim nalet olsun onlara da mallarına da mı demeliyim.

Ayrıca kaç kardeşsiniz anneniz size ev almış ama kardeşiniz varsa digerlerine de aldı mı ki ?

Kisiler hayatta ama aradaki fark bu, belki onlardan önce size bir şey olacak belli mi?
Allah korusun
Elbette kimsenin garantisi yok. Ama ben hayırlı evladım bir de miras mı alacağım diyince sinirim zıpladı. Olmayan bir şeye can sıkıyoruz

burda herkes üzerinize gelir şimdi:))

haklısın
senin ailenden kalan ev var ya diyor ama kendı aılesınden kalacak olanı kardesıne verıyor
ne ala

benım eşim de cok ıyı ınsandır
ancak aynı durumda olsak o da bizim evımız var dıye ailesinden kalan evi ablasına bırakabılır:)
biz ne sıkıntılarla alıyoruz oysa ki

Evet herkese ev verdi 4 kardeşiz
Anladım ama gerçekten bu tip mevzulara girişmemeniz gerek.
Miras onların kendi aralarındaki bir mevzu, şimdiden kim öle kim kala bu tip şeyleri konuşup huzur bozmaya ne gerek var ?
Sizde ev var diye eger bu tip bir efelige de girişmişse evi almıyorum aileme devredecegim deyin bakalım bir de

Elbette kimsenin garantisi yok. Ama ben hayırlı evladım bir de miras mı alacağım diyince sinirim zıpladı. Olmayan bir şeye can sıkıyoruz

İyide eşiniz hak alır almaz kendi bileceği iş karisamazsiniz ki ,haliniz vaktiniz yerindeymis aç gözlü davranmayin

Babam vefat etti ,üstünde olan şeyleri kardeşime devrettim hiç bir hak iddia etmeden helâli hoş olsun

Anladım ama gerçekten bu tip mevzulara girişmemeniz gerek.
Miras onların kendi aralarındaki bir mevzu, şimdiden kim öle kim kala bu tip şeyleri konuşup huzur bozmaya ne gerek var ?
Elbette çok saçma ama canımı sıktı dediği.

Çok afedersiniz de yaptığınız çok seviyesizce görünüyor buradan.Hastalanınca hiçbirine bakmam,kapıdan sokmam dediğiniz insanların malına da tenezzül etmeyin o Zaman.Eşimin o mallarda Hakkı var diye düşünüyorsanız Hakkı'ndan kendisi feragat ediyor zaten.Oğlunuzun mal mülk sahibi olmasını düşünüyorsanız da siz çalışın evladınıza bir şeyler bırakın.Sizin müdahil olacağınız en son şey eşinize ailesinden kalan miras.Eşinizde iyi sabır varmış.Söyleyiş şekliniz irrite ediyor.

Benim sormak istediğim de buydu karışmamalı mıyım

Benim sormak istediğim de buydu karışmamalı mıyım

Eşim bana neden kardeşine devrediyorsun diye sormadı mesela ,sorsa bile kendi hakkımdan feragat ediyorum diyecektim çünkü allaha şükür evimiz arabamız gelirimiz var ,ihtiyacım olmadığı için ve kardeşimin benden daha fazla ihtiyaci olduğu için istemedim bir sey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…