Miras meselesi

Ah bu kadin milleti ahhh.... gozu hic doymaz... adam sana ev alicak hala miras diyosun. Size bisey yetmez yahu

Erkek kardeşiniz var mı? Onun eşi aynısını yapsa anne babanızı eve sokmayacağını söylese tepkiniz ne olurdu?

Size laf düşmez. Şuan eşinizden boşansanız sizle hiçbir bağı kalmayacak insanların malına göz dikmek ne kadar çirkin ya.

Sizin konuşma tarzınız çok yanlış. Ne olursa olsun eşinizin ailesi onlar. Onlara karşı duygularınız ve düşünceleriniz böyle olabilir ama adamın suratına vurmayın küt diye bence. Asıl konuya gelirsek orada da siz haklısınız bence. Eşiniz tamamen size kalacak olan eve güvenip kız kardeşine vermek istiyor evi. Allah korusun anneye babaya da bir şey olsa en büyük kazığı da kız kardeş atar evi aldıktan sonra. Genelde böyle oluyor bu işler. Ben olsam kabul etmezdim ya da şöyle söyleyeyim, benim de babamın malı mülkü var ileride ben de böyle şeyler yaşayabilirim kendimi sizin yerinize koyduğumda sırf benim malım olduğu için cesaret bulup kendine kalanı kız kardeşine bağışlamaya çalışan birini ben de kendime kalanlara asla karıştırmazdım. Yarın öbür gün size o ev için talepte bulunacaktır er geç. Sizin yerinizde olsam asla karıştırmam.
Bu arada insanlar daha hayatta, bir sıkıntıları yok şimdiden böyle konulara girip huzurunuzu kaçırmayın.

Benimde annemden miras kaldı bu eşimide kimseyide ilgilendirmez.
Bir hakkım varsa istersem hukuk yoluyla alırım,istemezsem almam kime ne.
Ayrıca sizde ölende yok daha.
Kim öle kim kala.
Yaşarkende çocuğunun üstüne yaparsa evi,ölünce mirastan sayılmaz

Olum denen sey sirayla mi?

Devir durumunda miras kacirma davasiyla kolayca geri alinabiliyor. Ancak elden para verip direkt kendilerininmis gibi alinabilir ancak.

Olum denen sey sirayla mi?

Devir durumunda miras kacirma davasiyla kolayca geri alinabiliyor. Ancak elden para verip direkt kendilerininmis gibi alinabilir ancak.
dediğiniz şey anne baba ölmeden sadece vasiyette şu mülküm şu çocuğumun olacak ben öldükten sonra derse. Bu dava açılıyor ancak çok büyük bir pay elde edilniyor.
Anne baba hayattayken örneğin bir evi çocuğunun üzerine yaparsa bundan hak talep edilemiyor.
Miras demek zaten ölümün ardından gerçekleşen bir hukuktur.

Hayor hak talep edebiliyor. Oyle vasiyetimdir butun mallar mulkler falanca cocugumundur, digerlerine bisey yok diye vasiyetler de gecerli degil. Bir tanidigimiz bu sekilde abisine gecen mallardan hak aldi. Dava fazla da surmedi ustelik.

konu sahıbı bende sızın gıbı kv ve kp bakmam dıyen bır ınsanım ama bır farkla mallarınıda ıstemem onlardan gelıcek hayır mal mülk allahtan gelsın. Sende eşinin güzel kalbını kazan mal mülkten heleki o bakmak ıstemedıgımız kv ve kp den gelecek mal mülkten daha kıymetlıdır.

ya siizn ihityacınız yok ki kendi eviniz varmış o da ölünce onun olsun boşverin ki ölmeden bunları konuşmak saçma. herkes kendi hesabını yapsın siz karışmayın sonra kötü olursunuz. o görümce çok değerli olur onun gözünde. hele sevdiği bir kardeşi ise kapıdan sokmam falan demeyin politik olun biraz yaa.

Kızınız olsaydı belki biraz daha ince bakabilirdiniz.

Benim erkek kardeşim de ev sizin (ablalarına) falan diyor ama o nezaketten, kız cocuğunun kimseye muhtac olmasını istemediğinden. Tıpkı sizin aileniz gibi...

Ölüm hak miras helal fakat insanlar hayattayken bu ne mal sevdası anlayan beri gelsin.

Kendiniz farklı bir cinsiyettesiniz herhalde? Ya da erkekler doyuyor yine suçlu biz kadınlarız galiba...
Hayir bende kadinim ama kadinlarin cogu haraketini sacma buluyorum kendiminde hatta.. cok ac gozlu ve cok konusuyoruz... bunu kabul ederim her zaman bende oyleyim (konusma konusunda sadece ama

Ayricada nefret ettiginiz insanlarin hasta olsa bile bakmam dediginiz insanlarin gururum olsa malindan igne bile almam bu neyin ofkesi? Bu neyin gurursuzlugu??

Şimdi sanki kimse böyle planlar yapmazmış gibi tefe koymuştur konu sahibini :)

Eşin ucuz kahramanlığa soyunmasın. Senin ailenden evin varsa onun ailesinden de pay var. Nasıl ki senin evin çocuğuna kalacaksa o diğer pay da çocuğunuza kalacak.

Eşim çok iyidir, evi o süpürge siler, ev işlerine yardım eder,çocuğu alır gezdirir dinlen der. Bunlara karşı görmezden mi gelmeliyim nalet olsun onlara da mallarına da mı demeliyim.

Bir de buraya takıldım. Her İNSANIN yapması gereken şeyleri keşke çok büyük fedakârlıkmış gibi görmekten vazgeçsek.
O evde yaşayan da o çocuğun babası da eşin zaten. Şu işleri kahramanlık gibi anlatmadığımız gün gelişmiş olacağız galiba.

Sevinmen gerek bence eşinin bu düşüncesine ben erkeğim tabi benim olacak düşüncesinde değil demekki. Kendi evini alacakmış zaten çocuğunu düşünüyor. Çok yanlış bir düşünce sende ki gibi geldi bana ayrıca evet kişiler daha sağ iken arkalarından mal derdine düşmekte çok ayıp. Ayrıca bende şu ülkede şu zamanda o tür şeylerin büyük payının kadınlara verilmesi taraftarıyım. Hergün görüyoruz okuyoruz bütün kadınlarımız çalışan kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler değil malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…