Miras meselesi

Kendi anasının babasının malını istediği gibi kullanır. Bundan eşlere ne?
En hassas olduğum konudur bu. Benim annem babam kazanmış yapmış. O mal bana kalacaksa ben ister evime harcarım ister kardeşime. Bundan eşime ne? Babamın anamın malı eşimi mi gerdi.
Bende babamdan kalan dairedeki hakkımı erkek kardeşimle de konuşarak kız kardeşime verdim. Bunu yaparken eşime danışma gereği bile duymadım.
O malı eşimle birlikte elde etmedik. O mal benim annemin ve babamın malı. Eşimin karışma hakkı yok.
Kaldı ki daha millet hayatta iken mal kavgasına düşmüşsünüz.

hastalanınca kapıdan sokmam bakmam demenize takıldım kaldım. çıkamadım.ne kadar kotu bir durum değilmi bakımımızın bir başkasına muhtaç olacağı duruma duşmek...hep şimdiki gibi kolay cümleleri sarfedecek enerjimizin ilerde olmayacak olması ne kadar kötü birşey. arkamızdakilere mal bırakarakmı acaba hayatımızı garantileriz. bir tas çorba bir güler yüz göstermek için daha ne kadar yatırım yapmalıyız su hayatta. merhametimize insanlığımıza ne oldu. bu kadar sivri cümlelerle konuşmayın eşinizle. eşinizin hakkını savunmaktan öteye geçmiş konuşma.ailesi vermek istemese bir nebze eşinizin haklarını korumak anlamında konuya dahil olunabilir ama şu pozisyonda gerçekten sizin için gariptir ama üzüldüm

yani biraz erken olmuş ama eminim başka bir konudan gelmiştir olay buralara. annenizde size ev almakla hata etmiş sanki. eşit şartlarda olsaydınız da sizde kardeşlerime kalsın deseydiniz onun tepkisi ne olurdu acaba. bende mal mülk peşinde koşan biri olmadım hiç ama bu tavır bana da gösterilse sinirim bozulurdu açıkçası. ben sizi anladım aslında derdiniz miras falan değil de eşinizin fikriyatı. boşverin bence erkeklerin hepsi böyle malesef sizin eviniz olmasaydı da sizden önce yine kardeşini düşünürdü. benim eşim kendi alıp ödediği arabasını bile ablasına bıraktı evlenirken. hemde babasının üstüneydi. ablasıda o arabayı sattı yeni aldığını kendi üstüne yaptı bi güzel. ve bu miras falan değil eşimin kendi alın teri. ve biz borç harç evlendik. artı durumları da çok çok iyi hele görümcem bekar haliyle bizim ikimizin kazandığından çok kazanıyordu. ama dedim. benim hakkımsa Allah başka yerden verir. nitekim de hiç muhtaç olmadık onlara. olmayalım da inşallah bundan sonra. dediğim gibi ben sizin neye canınızın sıkıldığını anladım. bende hala ara ara canımı sıkarım bizim konumuza. yani mevzu para diil enayi yerine konulduğunu hissetmek.

kimse kusura bakmasın ama eşin çok haksız , evet zamansız bir tartışma olmuş ama ileridede olacagı kesin bir tartışma ,

Ordan öyle görünüyordur doğrudur.evladıma zaten bırakıyorum. Bakmayacağımı kV yüzüne söyledim zaten biliyor

Yani ihtiyacınız yoksa bence boşverin başınızın gözünüzün sadakası olsun eşiniz iyiymiş kaybetmeyin

Devretmek çözüm değil ki. Devir çok zor oğlumun geleceği orası. Ya iş bulamazsa oturur orda asgari ücretle de geçinir diyorum. Anne olmak zor

Oğlunuz kaç yaşında

Bu mal kaygısı biraz fazla gibi

Yani önce oğlum eğitim görsün vs deyin

Ailemin evi ben 16 yaşında iken oldu hiç bana kalsın diye almadılar oturalım diye aldılar sonra onu sattılar başka aldılar ama hala oturuyorlar yani

Ben geldim 40 ıma onlardan bana ev kalmasını mı bekleyeyim hala

Çalıştım çabaladım aldım evi oturuyorum

Bu şartlarda oğlumun eğitimini düşünüyorum bir ev daha alayım da o otursun fikri şu an çok uzak

Eşim 4 kardeş

Banasının evinin bekar ablasına kalması bence uygun ama onlar ne yapar bilemem

Önce anne baba vefat etsin sonra bakarlar o aşamada fikrimi sorarsa söylerim

Almasin miras,kendi problemi. Sizlik bir durum yok,bos yere caninizi skmayin

Aynen öyle laf lafı açtı hesabı. kardeşi slm bile vermiyor ne bana ne kendisine ama evi bırakacakmış.

Ordan öyle görünüyordur doğrudur.evladıma zaten bırakıyorum. Bakmayacağımı kV yüzüne söyledim zaten biliyor

Can'ım, o Zaman miras için de bir şey deme eşine.Mirası alsam da almasam da bakmayacağım,diyorsun.Bakmak zorunda değilsin seni kimse zorlayamaz buna.Ama o Zaman para-pul,miras konusunda da böyle konuşmalar yapma,dışarıdan bakınca gerçekten çirkin görünüyor.Zaten eviniz varmış ailenden gelen.Onların bırakacağı eve muhtaç mısın?Bırak gelirse Allah bereket versin,dersin gelmezse nasip değilmiş dersin.

Bakmama mevzusu miras ile ilgili değil. Servet bağışlasa yine bakmam tek 1 iyiliklerini görmedim.

Oradan kalacak miras eşinizin hakkı ve kendi hakkı ile ne yapacağına kendisi karar verir, miras malları boşanmada bile ayrı tutuluyor. Emeğiniz ve hakkınız olmayan bir mal üzerinde bu kadar hesap yapmak doğru değil. İnsanlar henüz hayatta ölümün sıralı geleceğine dair senediniz mi var, kimin öleceğini Allah bilir, hastalıkta bakmakta da insani bir durumdur, malla hasta bakılmaz, çok çirkin konuşmalar bunlar

eşinizin ailesi ile arasındaki mal meselesi sizi ilgilendirmez ister kardeşine verir ister sokaktan geçen adama. herkes kendi ailesi ile ilgili mal mülk mevzularına baksın. zaten ölmemiş insanlar ile ilgili mal davası güdülmesi mevzusuna hiç girmiyorum zira çirkinlikten de öte mevzular.
kısacası sizi ilgilendirmez.

Miras da dediysem öyle bir mebla
Hastalaninca yaşlaninca evime sokmam ama paralarına göz dikerim çünkü miras hak zaten anne baba hakkı diye bişey yok eşiniz de ağaç kovuğundan çıktı

Çok açıkgöz gördüm sizi bravo
Keşke Açıkgözlü olsam vicdan hesabı yapıp doğru mu yanlış mı diye size sormazdım

Bakmama mevzusu miras ile ilgili değil. Servet bağışlasa yine bakmam tek 1 iyiliklerini görmedim.
olabilir.iyiliklerini görmemiş bilakis kötülüklerine sahit dahi olsanız o cümleleri eşinize söylemeyin.evet bakmayabilirsiniz geçerli sebep ve nedenleriniz olabilir fakat bu sivri cümleyi eşinizin sizden duyması onu incitir.yani size her konuda destek olan eşinizi incitir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…