• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

miras tartişmasi acil

bildiğim kadarıyla islam hukukuna göre belli durumlarda (örneğin1 erkek 1kız evlat varsa ancak 2 kız bir erkek evlat varsa hisse hesabı değişir 1/3 erkek alır, 2/3 anne ve kız çocukları gibi ) erkek evlat 2 hisse alır kız evlat 1 hisse sanırım bundan bahsediyorsunuz, ancak ülkemizde medeni hukuk kuralları geçerli, kusura bakmayın ama bence kesinlikle karışmamalısınız zaten eşit bölüşülüyor muş miras

Son düzenleme:
Yorumlariniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sagolun. Ben hep islami kurallara göre gördügüm icin sormuştum. Öpüyorum hepinizi :)

Yorumlariniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sagolun. Ben hep islami kurallara göre gördügüm icin sormuştum. Öpüyorum hepinizi :)
o evin gelini değil de kızı olsaydınız miras dağıtımını islami usüllere göre mi medeni kanuna göre mi yapılması gerektiğini savunurdunuz ? çok merak ettim doğrusu

İşte musibet çikmasin diye de eşim eşit paylaşimi kabul ediyor. Ben zaten saygimi eksik etmiyorum arkadaşlar

bu ne şimdi:26:

ben de size daha az veriyorlar zannettim:51:

bir tanıdığım var.babaları vefat etmiş,miras paylaşımı söz konusu olmuş.annesi kızına demişki abinin ihtiyacı var,sen mirasdan vazgeç.kocan baksın sana demiş.bu tanıdığında durumu çok iyi değil.kendisi çalışmıyor,okuyan 3 çocuk var ve krediyle yeni ev aldılar,doğru dürüst eşyası bile yok.neyse kocasına sormuş,kocası da ben karışmam,ne istersen öyle hareket et,demiş.bir arkadaşına fikir danışıyor o da sen deli misin demiş.ölüm hak,miras helal.o para senin tabii ki alacaksın,ihtiyacın olduğunda sana faydaları oldu mu hiç demiş.neyse düşünmüş,taşınmış parayı aldı.evinin eksiklerini tamamladı.kalanıyla da bir daire alıp kiraya verecek ve kızının üniversite de harcaması için kullanacak:34:

İslama göremi yoksa hukuken mi paylaşildi? Bide bu kadar kargaşaya degermiymiş sizce?

İslama göre paylaşılmadı öyle bir şey olsa karışmış olmasına bu kadar kızmazdık.
Sebep kısaca şu, dedem dayıma küçük bir arsa vermiş zamanında, çok sonraları o arsaya mütahit geldi ve bir daire verdi. Dayım bedensel engelli ve dedeme bakmıştır yıllarca o yüzden kimse sesini çıkarmadı. Neyse dedem vefat etti. Annemiz de vefat ettiği için dedemin mirasçıları biziz direkt. Kalan malları üzerinden paylaşım yapıldı ama eniştem dayımın malum arsa yüzünden mirastan çekilmesi gerektiğini düşünmüş ve bunu açık açık söyledi dolayısıyla sorun oldu. Öyle kavga kıyamet yok ama sevilmiyor artık. Ben de evliyim ama eşim lafını bile etmedi ve oradan aldığım mirasa da hiç dokunmadı.
Bu kadar kargaşaya değmezmiş gerçekten gerek yok biraz sağduyu ve üslup lazım sadece...
Eşiniz teklif eder böyle bir şeyi güzelce kabul edilmiyorsa yapacak bir şey yok yasal hak var ortada. Bunun için aile huzurunuzu bozmayın

Son düzenleme:
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bunun kitabı var kanunu var. Miras hukukuna aykırı yapılan işlemlerde mağdur olan taraf gereken yerlere başvurup hakkını alabilir. Yani kimsenin eşine karışmasına gerek kalmaz.

İşte musibet çikmasin diye de eşim eşit paylaşimi kabul ediyor. Ben zaten saygimi eksik etmiyorum arkadaşlar

Miras eşit bir şekilde paylaşılıyor galiba daha iyi değil mi ?Siz nasıl paylaşılsın istiyorsunuz eşinize fazla kızlara daha az mı verilsin diye bir beklentiniz var ?Bizim ailemizde de miras durumları eşit şekilde paylaşılır ve en iyiside eşit şekilde paylaşılması.

Hatun, sendeki dagdan gelip bagdakini kovmak:ssz: senin baban abinlere fazla, sana az verse fikrin ne olur?

Garipmis:ssz: pesss oldu herkesin payi size dussun
Senin gibi yengem olsa fena yaparim:ssz:

Eşim benim babamın vefatında hiç karışmamıştı miras işine bana da hiçbirşey alma borcu varsa ödensin demiştî rahmetli babamın bize de borcu vardı ama lafını bile etmedi eşim
Bende onun tarafında böyle bir durum olursa asla karışmam

o evin gelini değil de kızı olsaydınız miras dağıtımını islami usüllere göre mi medeni kanuna göre mi yapılması gerektiğini savunurdunuz ? çok merak ettim doğrusu

Herkes beni paraci görmüş :) bunun cevabini gür bir şekilde islami kurallara göre dagitilmasini isterdim. Cünkü benim icin Allah'in kurali elzemdir. Ve hatta Ben de eşimin eşit paylaşmalarini istiyorum cunku haklarina girmekten korkarim. Ama bu durum bende olsa Kuran ne diyorsa onu yapardim. Cümlelerim yanliş anlaşlmasin ınşaAllah. Hayrli gunler

Hatun, sendeki dagdan gelip bagdakini kovmak:ssz: senin baban abinlere fazla, sana az verse fikrin ne olur?

Garipmis:ssz: pesss oldu herkesin payi size dussun
Senin gibi yengem olsa fena yaparim:ssz:

Cok komiksin. :) bu konuyu burada size sormak yanlişti. Ne edebli cevaplar veriyorsunuz. Yanliş soru yanliş birtakim insanlar. Son cevabimdir. Konu kilitlenebilir

Arkadaşlar eşlerinizin ailesiyle miras paylaşimlarina karişirmiydiniz?

ben söylemeden o sorar sence ne yapmalıyım diye ..

Birde eşin ömür boyu birliktelik netliği var ortada kesinlikle senin sormadan onun sana sorması lazım

aslında
:31:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrica sunuda soylemek isterim... Konu basligi 'miras tartismasi'icerik 'siz karisir miydiniz' gelinen nokta: esim esit olmasina razi geldi:ssz:
Ve gelinin dsuncesi, islama gore uyulmasi
Yani, erkege daha cok verilmesi:ssz:
Buradan cikar olay belli, her sey esitse nasil miras kavgasi oluyor bu anlamadim:ssz:

Back
X