• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

miras tartişmasi acil

Ne münasebet yahu, ne karışıcam? Para pul işlerine asla burnumu sokmam.

Ayrıca elbette eşit paylaşılacak, bırakın şu kadınları 2. sınıf vatandaş kalıbına sokmayı. Türkiyede medeni hukuk kuralları geçerlidir. İslami kurallar değil. O kızkardeş dava açsa kazanır, hiç te bişey yapamazsınız.

Sizin yerinizde olsam, "daha fazla pay" isteyen eşimi bir silkelerdim kendisine gelsin diye.

Yine cinsiyet ayrimi yine kadini yok sayma. Tam tersi olmali aslinda. Kadin kocasina ne kadar guvensin peki. Adam kapiya koydugunda ortada kaliverecek sonra.
esitlik diyoruz.birakin bu ayrimciligi artik.kadin dlger kadina bunu yaparsa erkek hayli hayli yapar elbet.
ha bu arada islam kurallarina gore yasiyormussunuz ya.
bu secimlrede oy kulanmayacaksiniz sanirim.:ssz:

Madem konu islama gelmis sunu da acikliga kavusturmak guzel olur. Evet miras islama gore erkeklere tam kizlara yarim hisse verir. Bunun sebebiyse eskiden toprak ekme bicme isleriyle erkekler ilgilendigi icin is imkanlari bizulmasin diye onlara verilirdi. Ama buna karsilik olarak kizlarin magdur olmamasi ve calismak zorunda evlenmek zorunda hissetmemeleri icin erkek kardeslerin kiz kardeslere her kosulda bakma, ihtiyaclarini karsilama zorunlulugu verilmistir. Peki bu mallar islami usullere gore dagitilsa gorumcenizin her ihtiyacini karsilayacak misiniz? Yani abi suna ihtiyacim var dediginde hic surat asmadan esinizin maddi her turlu yardimi yapasina ses cikarmayacak misiniz? Abi malin var ve bana ev almam icin para vereceksin dediginde esiniz hayhay kardesim buyur bu ev icin para diyebilecek mi? Eskiden insanlar evlendiklerinde ayri aile olmuyorlardi. Ayri da otursalar onlar hala bir aileydi. Islami kurallar dortdortluk uygulansa emin olun kimsenin mirasta bile gozu olmaz. Ama o kadar mukemmel abi ve esi var mi acaba?

İslami kuralları önemseseniz bile, eşit dağıtılsa herkes de hakkını helal etse geline pek bir şey söylemek düşmez bence. Ve aile buna razıyken, herkes buna razıyken ama ben islami kurallara göre istiyordum demek kusura bakmayın islami kuralları önemsemekten çok parayı önemsemektir bence. Çünkü herkes hakkını helal ettikten sonra islama aykırı bir şey olmuş olduğunu sanmıyorum. E o zaman sıkıntı ne oluyor para. Bir hemcinsime yakıştıramadım kusura bakmayın.

Madem konu islama gelmis sunu da acikliga kavusturmak guzel olur. Evet miras islama gore erkeklere tam kizlara yarim hisse verir. Bunun sebebiyse eskiden toprak ekme bicme isleriyle erkekler ilgilendigi icin is imkanlari bizulmasin diye onlara verilirdi. Ama buna karsilik olarak kizlarin magdur olmamasi ve calismak zorunda evlenmek zorunda hissetmemeleri icin erkek kardeslerin kiz kardeslere her kosulda bakma, ihtiyaclarini karsilama zorunlulugu verilmistir. Peki bu mallar islami usullere gore dagitilsa gorumcenizin her ihtiyacini karsilayacak misiniz? Yani abi suna ihtiyacim var dediginde hic surat asmadan esinizin maddi her turlu yardimi yapasina ses cikarmayacak misiniz? Abi malin var ve bana ev almam icin para vereceksin dediginde esiniz hayhay kardesim buyur bu ev icin para diyebilecek mi? Eskiden insanlar evlendiklerinde ayri aile olmuyorlardi. Ayri da otursalar onlar hala bir aileydi. Islami kurallar dortdortluk uygulansa emin olun kimsenin mirasta bile gozu olmaz. Ama o kadar mukemmel abi ve esi var mi acaba?

Çok çok güzel anlatmışsınız. İşte bu dinin işimize gelen yönlerini yaşamamıza en güzel örneklerden biri.

Çok çok güzel anlatmışsınız. İşte bu dinin işimize gelen yönlerini yaşamamıza en güzel örneklerden biri.

Zaten sozumona gunumuz hocalari nedense kadinlarin lehine olan seyleri anlatmiyor. Hepsini anlatsalar sanirim erkeklerin yarisi din degistirir :1:

Bu arada bir islam ulkesi olsaydik bile tum kardesler esit paylasmayi kabul etse bile (aslinda bu erkek kardes lehinedir omur boyu kizkardese bakmak zorunda kalmayacak) kimseye laf soylemek dusmez. Dusuyorsa da lutfen amacim islama gore deyip islami carpitmayin.

iyi ki paylaşmanın tartışılacağı, huzursuzluk çıkarılacagı kadar malı yok babamın.
olsa da heralde ben durumu kötü kardeşim varsa ona hakkımı verirdim. neticede kardeş candan ötedir. o daha az alsın diyebilir mi insan :25:

Allah parayla sınamasın kimseyi :26:

:2:
Yorumlariniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sagolun. Ben hep islami kurallara göre gördügüm icin sormuştum. Öpüyorum hepinizi :)

Eğer islamı kuralları cok uygulamak istiyosaniz eşinizin bu saatten sonra annesinin ve bekar kız kardeşlerinin tum sorumluluğunuda üstüne alması lazım. Yok oyle hem iki katı mirastan pay alicam hemde kendi isime bakicam. Nasıl ki bosaninca medeni hukuka gore tazminatıda nafakayida istiyo kadinlar sadece mehire razı olmuyosa kız kardeşlerde gelinlerden daha salak değiller. Asla abime iki kat pay verilmesine izin vermem hakkım olanı alırım

bence konu sahibi ve eşi bunu bilmiyordu
sanırım eşit pay isterler artık bunu öğrendiklerinde:6:

Son düzenleme:
Ayrica sunuda soylemek isterim... Konu basligi 'miras tartismasi'icerik 'siz karisir miydiniz' gelinen nokta: esim esit olmasina razi geldi:ssz:
Ve gelinin dsuncesi, islama gore uyulmasi
Yani, erkege daha cok verilmesi:ssz:
Buradan cikar olay belli, her sey esitse nasil miras kavgasi oluyor bu anlamadim:ssz:

Valla ben de sandım az veriyolar:53: Eşit yazısını okuyunca şok oldum:9:
Acaba az alan taraf olunsaydı yine islama göre olsun diye diretilir miydi:44:
Ne güzel aile kardeşler birbine düşmesin ortak bölünsün demiş. Bunun üstüne durup olmaz islama göre erkek olarak benim fazla almam lazım dendiyse ayıp valla normalde de bu kadar uyuyo musunuz acaba şartlara:44:
Valla insanlara yaranmak zor :26:

Medeni hukuk kurallari gecer. Kaldi mi artik erkegin bu konularda ustun tutulmasi Allah askina? Isinize gelince ne kadar da Islam'a uygun yasiyorsunuz oyle.

Esit paylasimi, yani zaten olmasi gereken birseyi, lutfetmis gibi anlatiyorsunuz.
Miras kavgalari sizin gibi "ben daha cok isterim, ben daha cok hakediyorum" diyenler yuzunden cikiyor iste. Haksizlik yapan onlar degil, sizsiniz.
Bu kadar paragoz olmayin. 3-5 lira daha cok alacaksiniz diye kac tane kardesin arasi acilacak, degmez para icin. Dunya mali dunyada kalir.
Size bu konuda zaten hic soz hakki dusmuyor. Esiniz haksizlik yapmak isterken ona mani olacaginiza, hala ona haksizlik ediliyor karissam mi diyorsunuz bir de.

Karismam. Onun ailesi, esim gerekeni yapacaktır. Ayni şekilde kendi ailem ile ilgili benzeri konularda karisilsin istemem

KK application kullanılarak GM Discovery cihazından gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Herkes beni paraci görmüş :) bunun cevabini gür bir şekilde islami kurallara göre dagitilmasini isterdim. Cünkü benim icin Allah'in kurali elzemdir. Ve hatta Ben de eşimin eşit paylaşmalarini istiyorum cunku haklarina girmekten korkarim. Ama bu durum bende olsa Kuran ne diyorsa onu yapardim. Cümlelerim yanliş anlaşlmasin ınşaAllah. Hayrli gunler

ok sizin için müslüman olan herkes için ALLAH kuralları elzemdir...ama ben şöyle düşünürdüm bu devlet bir hukuk devleti ve ortadaki miras islami kurallara göre dağıtlırsa karşı taraf hukuk devletinin bir bireyi olarak bunu farklı yerlere taşıyıp aile ilişkilerinin bozulması aşamalarına götürebilir olayı... dolayısıyla eşit paylaşılsın ki sorun olmasın...bu noktada islami kurallar uygulanmadı diye miras size haram kılınmaz diye düşünüyorum..şimdi herkes paracı olarak bakmış bana diyorsunuz ama madem eşit bir paylaşım var neden böyle bir konu açtınız sanki eşiniz mağdur edilmiş gibi olmuş ama konu içeriğini okuyunca insanlar ister istemez daha ne istiyorsun der yani onu da siz hoş görmelisiniz. diğer taraf feragat eder hakkından ok ama islami bir paylaşım yapılsa diğer tarafın kendi hakkı olduğunu düşündüğü mirası alıp gönül rahatlığıyla sefasını nasıl süreceksiniz ?

bend konuyu eşimle konuşur diyerleriyle tartışmazdım eşine haksızlık yapılyorsada tabi ailesine karşı tavrım değişir amatepki vermesi gereken eşim olacağı için birşey demezdim

kadın kadının düşmanıdır derler doğruymuş.

bir kadın yine başka bir kadının hakkını alabilmek için. miras davası için aileyi birbirine karıştırmayı (fiilen yapmasa bile) düşünüp planlayabiliyor.

keşke islami kurallar ülkemizde ve bütün müslüman toplumlarda hakkıyla uygulanabilse. eğer öyle olsaydı iki katını alırdınız ama sonra görümcem bana çok geliyo kaynanam evimin kapısını aşındırıyo vs diye de şikayet edemezdiniz. gerçek bir aile olup 2 katı aldığınız payı da aileyle paylaşmayı bilirdiniz. iş paraya gelince islami kurallar, diğer türlü olunca da alıp başımı gideyim oh ne ala dünya.

İslama göremi yoksa hukuken mi paylaşildi? Bide bu kadar kargaşaya degermiymiş sizce?

Muhtemelen islama göre paylaşildi ki enişteniz karişti :/

Eşim konuşuyor ama karşi taraf nasil anlamak istiyorsa öyle anliyor. Eşimde artik kapansin konu diyerek fazlada konuşma taraftari olmuyor. Mallar paylaşilsin ve herkes yoluna baksin diyor. Aslinda bende eşit paylaşilsin istiyorum ama eşim dinimize göre paylaşilmasini istiyordu. Anlatiyor ama ne annesi ne kardeşleri anlamak istemedikleri icin kendi aralarinda sknti yaşiyorlar. Ben de haliyle annesi ve kardeşleriyle cok iyi olmak istemiyorum. Olanlari görünce. Baba vefat ettigi icin paylaşiyorlar. Cok zor işler..

İşte musibet çikmasin diye de eşim eşit paylaşimi kabul ediyor. Ben zaten saygimi eksik etmiyorum arkadaşlar

Herkes beni paraci görmüş :) bunun cevabini gür bir şekilde islami kurallara göre dagitilmasini isterdim. Cünkü benim icin Allah'in kurali elzemdir. Ve hatta Ben de eşimin eşit paylaşmalarini istiyorum cunku haklarina girmekten korkarim. Ama bu durum bende olsa Kuran ne diyorsa onu yapardim. Cümlelerim yanliş anlaşlmasin ınşaAllah. Hayrli gunler

Şu yazdıklarınızı okuyan bir genç islamın yeniden arap kültürüne döndüğünü düşünür. Kur'an kadını korur ama burası Türkiye Cumhuriyeti ve hukuk kuralları geçerli. Üstelik islamda da hak yemek diye bir mevhum var. Paraya gelince cukka, hakka gelince kulak arkası.

Eşinize söyleyin de bir gün miras kavgasına giren siz olmayın, bu kafayla ailenizden beş kuruş alamazsınız cünkü.

Birak mirasi falan en ufak sorunlarina bile karismam:)
Beni alakadar eden bir konu varsa yanlizken esime fikrimi soyler onlarin yaninda beni konuya dahil edip kimseyle yuzgoz etme diye tembihlerim:))

Karışmazdım, babama dedemden kalan şeyler beni ilgilendirmezken, halamın oğlu tam tersi, kaç kere babaanne dede gördü dersen bayram' dan bayrama, ama bizim mallar, miraslar diye bahsederken ayrı bir sinir olurum. Senin değil annenin, benim değil babamın! Hal böyle iken eş tarafına karışma hakkını hiç ama hiç görmüyorum kendimde, akıl isterse doğru olanı söyler fikrimi paylaşırım sadece. :31:

Back
X