• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

miras tartişmasi acil

Haksızlığa tahammülüm yok. Sadece eşimle konuşurdum ama ortada bir haksızlık olduğunu görürsem çıkar orta yere hiçkimseden lafımı esirgemezdim. Kocamın üzülmesine de hakkının yenilmesine de asla göz yummam. Para pul meselesi değil her konuda böyle.

Tabi şahsi fikrim.

İşte musibet çikmasin diye de eşim eşit paylaşimi kabul ediyor. Ben zaten saygimi eksik etmiyorum arkadaşlar

Herkes beni paraci görmüş :) bunun cevabini gür bir şekilde islami kurallara göre dagitilmasini isterdim. Cünkü benim icin Allah'in kurali elzemdir. Ve hatta Ben de eşimin eşit paylaşmalarini istiyorum cunku haklarina girmekten korkarim. Ama bu durum bende olsa Kuran ne diyorsa onu yapardim. Cümlelerim yanliş anlaşlmasin ınşaAllah. Hayrli gunler

HER NE KADAR EŞİT PAYLAŞILSA BİLE HER HALÜKARDA ERKEKLER KARLI ÇIKIYOR ZATEN
GENEL OLARAK ERKEK ÇOCUKLARIN EVLİLİKLERİNE YARDIM EDİLİYOR
BABA EVİ ERKEĞE KALIYOR FALAN
BENİM BABAM DA AYIRDI MALLARI KÖYDEKİ VE ŞEHİRDEKİ EV ABİMİN MESELA
EE KİMİN OLACAKTI ÖZ ABİMİZİ EVDEN ATACAK HALİMİZ YOK
YA DA KÖYE GİDİP FINDIKLARI BEN TOPLAMICAM ABİM GİDİP UĞRAŞACAK
GERİSİ DE Bİ ZAHMET EŞİT OLSUN

AYNI SİZİN MANTIĞINIZLA HAREKET ETTİ DAYIMLAR
3 KURUŞ VERDİLER ANNEMLERİN ELİNE
ABİMİZDİR DEDİ KİMSE SES ÇIKARMADI ZAMANINDA
ŞİMDİ 40 YIL SONRA NE OLDU BİLİYOR MUSUNUZ
SON YAŞAYAN DAYIM DA VEFAT ETTİ VE ÇOCUĞU OLMADIĞI İÇİN 5 TRİLYONDAN FAZLA PARASI MALI MÜLKÜ O KIZ ÇOCUKLARINDAN KAÇIRDIKLARI TÜM TARLALAR BUGÜN KIZ KARDEŞLERİNE KALIYOR
VE ANNEM DİYOR Kİ DEMEK Kİ HAKKIMIZ VARMIŞ BUGÜN GELDİ BULDU BİZİ DİYOR
İLAHİ ADALET BİR GÜN YERİNİ BULUYOR ÇOK ŞÜKÜR

ÇOK MERAKLIYSANIZ SİZ KENDİ AİLENİZDEN AZ ALIRSINIZ:ssz:

konuyu baştan sona kadar okumadım ama bence siz karışmayın eşimin ailesinin miras paylaşımı beni ilgilendirmez. benim ve ailemin miras paylaşımıda eşimi ilgilendirmez. herkes kendi hakkını savunsun :ssz:

Arkadaşlar eşlerinizin ailesiyle miras paylaşimlarina karişirmiydiniz?

HAYIR (yakın geçmişte miras paylaşımı oldu ağzımı açmadım,hatta konuşmalara dahil olmamayı ben tercih ettim)

Eşinize haksizlik yapildigini görseniz yine annesiyle vs. İyi olurmuydunuz?

STABİL (değişken olmayan) annesine karşı önceki ilişkimdeki tutumumu korurdum.

İslama göremi yoksa hukuken mi paylaşildi? Bide bu kadar kargaşaya degermiymiş sizce?

HUKUKEN... İslam devleti olmadığımıza göre,yasalar neyse o...
(Kargaşa çıkaran kesin ''ŞİRRET'' (!!!!) yasalar karşısında hakkını arayan kadın oldukları için haklarının teslim edilmemesi gereken KAYNANA ve GÖRÜMCELERDİR)

Eşim konuşuyor ama karşi taraf nasil anlamak istiyorsa öyle anliyor. Eşimde artik kapansin konu diyerek fazlada konuşma taraftari olmuyor. Mallar paylaşilsin ve herkes yoluna baksin diyor. Aslinda bende eşit paylaşilsin istiyorum ama eşim dinimize göre paylaşilmasini istiyordu. Anlatiyor ama ne annesi ne kardeşleri anlamak istemedikleri icin kendi aralarinda sknti yaşiyorlar. Ben de haliyle annesi ve kardeşleriyle cok iyi olmak istemiyorum. Olanlari görünce. Baba vefat ettigi icin paylaşiyorlar. Cok zor işler..

Eşiniz erkek olduğu için dini (bu da neyse yasalarda yeri yok) paylaşım istiyor,pastanın büyük dilimi erkeğe elbette..
ehh ne de olsa kızlar kıymetsiz kızlara gelen eşlerinden gelsin..
Eşit paylaşımı siz de destekliyorsanız neden anne ve kardeşleriyle çok iyi olmayı istemiyorsunuz?

Kadın olarak HAK ve HUKUKUN yanında olmanız gerekmiyor mu?
Yarın siz aynı durumda olsanız hani benim hakkım,nerede yasalar demeyecek misiniz?
Peki kızınız varsa veya olursa?????
Kanunlar karşısında tüm evlatlar hatta sonradan evlat edilen çocuklar bile öz çocuklarla eşitken,
kızlar ayrılsın mı???

Haksızlığa tahammülüm yok. Sadece eşimle konuşurdum ama ortada bir haksızlık olduğunu görürsem çıkar orta yere hiçkimseden lafımı esirgemezdim. Kocamın üzülmesine de hakkının yenilmesine de asla göz yummam. Para pul meselesi değil her konuda böyle.

Tabi şahsi fikrim.
Konu sahibinin olayında ortada hakkı yenen bir koca yok canım,kocasının ailesi mirası çocukları arasında eşit paylaşılsın demiş ama konu sahibi İslami usullere göre bölüşülmesini istiyor yani erkeğe çok kıza az,en doğrusunda eşit paylaşım Zaten.

hayır karışmazdım.. karışmıyorum da zaten.. bizim taraflarda kız çocuğu erkek çocuğu ayrımı yapılmıyor eşit olunur herşey.

Arkadaşlar eşlerinizin ailesiyle miras paylaşimlarina karişirmiydiniz?

Ben karışmazdım mal mülk için kimseyle kötü olmak istemem fani dünya para mal geçici insanlık kalıcı

Arkadaşlar;

eşim kredi çekmeye yaklaşmıyor,belli bir birikimden sonra yaklaşık (90 bin) tl olunca bu parayla arsa alıp müteahhite satıp belli katta daire yapmasını ve bu daireden 2 daire 1 dükkan sahibi olmak avantajlı mı? bunu zararlı mı kârlı mı olduğunu bilemiyorum. hiç öyle bir yatırım yapanınız oldu mu? anlaşmalar nasıl oluyor?

Kuran'a göre faiz yani kredi de haram değil mi??

Back
X