Miras

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Hanımlar iyi geceler
Benim problemim değil ama çözüm konusunda bir türlü anlaşmaya varamadık
Mesele şu ki bir miras söz konusu
Miras 10 kişi arasında pay edildi anne ve 9 çocuk mirasçılar
Anneye 3 pay çocuklara 1pay
Şimdi bu durum çocuklar tarafından kabul edilmiyor annenin sorumluluğu yok problemi yok haksızlık diyorlar
Siz olsanız ne derdiniz

Mirasın boyutuna ve kişilere göre değişir.
Örnek veriyorum annenin kayırdığı çocuk varsa mal kaçırma ihtimali varsa diğer kardeşlere haksızlık olabilir. Hele ki ortada ciddi mal mülk varsa...
Bence daha anne sağken miras olayına girmemek daha doğru.

Kanun ne derse o ,
Medeni kanun degismeden onceki evliliklerde olumle esten gelen mirasin 4 te biri ese duser gerisi cocuklara paylastirilirdi ,
Degisimle beraber,yarisi ese ,yaridi cocuklara oldu ,
Cocuklar fazla bile almislar 9 tane olunca az dusmus tabi ,Normal bir durum ,
Anne uvey mi ?

Hukuken malın 4 te biri anneye kalır sonra kalan çocuklar arasında paylaştırilir diye biliyorum. Bu durumda anneye 2 buçuk pay düşüyor. Yani çok da adaletsiz bi durum yok. Hem o anne yahu niye haksızlık olsun

Miras bayağı buyuk bir rakam anne 85 yaşında çocuklarından birinin maddi durumu kötü yavrusunun kalbi delik çok zor zamanlar geçiriyor
Diğerinin 5 çocuğu var evi üzerine haciz var oda zor durumda
Yani kardeşlerden maddi durumu kötü olan 4 kardeş var diğeri bu durumu kabul etmiyor
Annenin bir fikri yok nasıl yönlendirilse onu kabul edebilecek durumda
Ha şunuda belirteyim kardeşlerden biri annesine düşen payı yedirmez anneye, ne yapar eder o parayı kadıncağızdan alır
Anne öz üvey değil

5 çocuğu olan mirasa mı güvenmiş çocukları yaparken? Kalbi delik olan da SGK karşılamıyor mu? Kadın akli baliğ ise ki miras hakkı olduğuna göre öyle görünüyor ihtiyacımız var diye konuşabilirsiniz kendi parasını belki verir belki vermez.

Konu sahibi
Bu ve benzeri yorumları dikkate alma

Yasal olarak durum bu, değişmez
Vekalet verilmezse

Hayır mesele annenin ihtiyacı olmaması bu malın ihtiyacı olana faydası olabileceği
Ve ortada zorba bir kardeşin olması

Hayır mesele annenin ihtiyacı olmaması bu malın ihtiyacı olana faydası olabileceği

Yahu annenin ihtiyacı yoksa yoktur. Onun parası neticede, eğer düzgünce açıklarsanız verir vermez o onun bileceği şey. Maddi durumu kötü olan evlenmeseydi çocuk yapmasaydı, anne bakmak zorunda mı?

Bu miktarda bir parayı kadına yedirmezler zaten yiyemez de zorba olan bu parayı alır
Zaten başından beri malda kızların hakkı olmadığını savunuyordu
Şimdi biz bu işin torun boyutundayiz
Kuzenim anneannesinin halkından vazgeçmemesi gerektiğini söylerken bence bu durumun anneannemi daha çok zorlayacagini başka bir çözüm konusunda uzlaşma olmalı diyorum

Herkes yasal payına razı olsun derdim, anne kendi rızasıyla kendine kalan mirası çocuklarına hibe etmediği sürece, kimsenin annenin payına göz koymaya hakkı yok.

Kardeşlerin biri değil hepsi zorba. Kadının yasal hakkına göz dikmisler. Yarın kadına birşey olsa kimse dönüp yüzüne bakmaz. Anneyi tanıyorsanız söyleyin sahip çıksın parasina. Çok miras istiyorlarsa annenin ölümünü de beklesinler bi zahmet. Kadın daha sağken akbabalar gibi üstüne üşüşmeye gerek yok.

aç gözlüler derim..
herkes hakkına riayet etsin bir zahmet. başkasının hakkınada göz dikmesin.

Paylarina düşen mirasi almislar.

Simdi annenin payina göz dikmisler.

Suzin demenize gore zorba kardeş parayu anneye yedirmez kendi yer.

Peki diger kardesler o parayi yerse zorba olmazkar mi ?

Ben hepsi aç gözlü derim.

Bir zahmet anne de düşünsün 5 torununa destek olmayı veya kalbi delik torunu için yardımcı olmayı.

Kadına 3 çocuklara da 1 er pay düşmüş. Arada çok fark yok gibi. Yani o 2 pay farkı anne ve çocuklara bolustursen tekrar herkese 1.2 gibi bişey düşecek.

Bir zahmet anne de düşünsün 5 torununa destek olmayı veya kalbi delik torunu için yardımcı olmayı.

Kadına 3 çocuklara da 1 er pay düşmüş. Arada çok fark yok gibi. Yani o 2 pay farkı anne ve çocuklara bolustursen tekrar herkese 1.2 gibi bişey düşecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…