Mirasa layık görülmeyen kız çocuğu. Başkaldırmalı mıyım?

Eğer babanız ölmeden önce diğer kardeşlere verirse boşuna çırpınmayın borç harç bişi uydururlar ,satış yaptık derler vs .
Bu benim mirasım diyip babanız hayattayken şerh koyamıyorsunuz ,
Akli melekesi yerinde oldukça ...
Vefattan sonra noterden veraset ilamı çıkıyor tüm mirasçılar gözüküyor siz imza atmadan hiçbir hakkınızı ne tapu ne banka devretmiyor başkasına ...

Hukuki olarak elinden geleni ardına koyma kardeşim..
Muz cumhuriyetinde yaşamıyorsun. Töre falan hikaye artık..

Elalem ne der deme. O elalem yaşamıyor senin hayatını..

Her şeyin bir ilki vardır. Kimbilir belki çevrende seni örnek olup bu iğrenç zihniyeti yıkacak başkaları da takip eder..

Ben senin güçlü bir kadın olduğunu hissettim. Kır bu zinciri..

Sanırım şeriat esaslarına uyan muhafazakar bir aileniz var. Ancak medeni hukuk sistemi olan laik bir devlette yaşıyoruz. Hakkınızı sonuna kadar savunun. Kadın erkek eşittir.

Sanırım şeriat esaslarına uyan muhafazakar bir aileniz var. Ancak medeni hukuk sistemi olan laik bir devlette yaşıyoruz. Hakkınızı sonuna kadar savunun. Kadın erkek eşittir.

3 sene Ağrı'da yaşadım bu kız çocuğunu ayrıştırma o bölgede çok yaygın.Trilyonluk araziler için kız kardeşlerden bir imza alıp gözlerinin içine baka baka tüm malı mülkü kendilerine alıyordu abiler erkekler kardeşler.Tamamiyle gelenekle,kadına değer vermemekle alakalı.Şeriatta sistem bu şekilde işlemiyor islam kadına değer verir mirastan hakkını da verir.

vardır bi bildikleri...
Siz erkeksiniz degil mi?
Bu konu karsisinda hicbir kadinin sizin kadar kotu kalpli olabilecegine inanmiyorum
Kesin tum kadinlar tarafindan nefret edilen , ici disi pis ve kotulukle dolu bir erkeksiniz , allah akil fikir azicik da vicdan versin size

O nedemek mis ya hangi dünyada yaşıyorsunuz benim annem babam hala hayatta allaha şükür ama anneme ailesi güzle bi kaşık atmis ben hala onun taramasını yapıyorum zamanı gelince vize kalacak bizim haklarimiz yeniyor halkımızı alanaa kadar da durmaya niyetim yok böyle devam ederse imza yetkisini alıp hukiki yollara basvurucam hatta sizde öyle yapın sizden imza almadan hiç bise yapamazlar ama aile yaşıda önemli yaka geçmeden ahilerinize paylaşmışsa hiçbişey yapamazsıniz ezdirmeyin kendinizi yok öyle dünya

Mallarını abilerinizin üzerine geçirmiş olabilir mi simdiden babanız?
Eğer memleketinizde öyle bir gelenek (ki bana göre saçmalık) varsa kılıfına uyduruyorlardir belki. İnşallah öyle birşey yapmamıştır, babaniz hakkin rahmetine kavuşunca sizin imzaniza mahkum olurlar.

Şimdiden iyi bir avukatla görüşebilseniz keske.
Allah yardımcınız olsun umudunuzu kaybetmeyin, hakkınızı da bırakmayın.

Konu sahibi , babaniz vefat edince siz yasal mirasci olacaksiniz ve hakkinizi alacaksiniz , vermezlerse dava acacaksiniz , ha yasarken herseyi erkek cocuklarina verdiyse yine dava acip hakkinizi alacaksiniz
Mahkemeler genelde kiz cocuk lehine sonuclaniyor, hakkinizi birakmayin
Ayrica cok cok uzuldum yasadiklariniza , dilerim mirasi alip kendinize yeni bir hayat kurarsiniz , dualarim sizinle

vardır bi bildikleri...

Sizin trol ya da erkek uye oldugunuz o kadar asikar ki. Yorumlariniz artik kendini belli eder durumda. Kac zamandir gozume carpiyorsunuz. Hicbir kadin boyle bir yorum yapmaz. 17 yasinda daha resit degilken zorla evlendirilmis bir kiz cocugundan bahsediyoruz. Trollukte bir yere kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…