Mirasa layık görülmeyen kız çocuğu. Başkaldırmalı mıyım?

avukatmisiniz yada bu kinularda bir bilginiz varmi size ozelden bir sey danismak istiyorum

Nasıl talep etmeyi düşünüyorsunuz? Sozle ise zaten yine vermez babanız. Vefat ederse size kalır bir kısmı onu alabilirsiniz. Ama yaşarken abilerinize vs bağışlayabilir, hak iddia edemezsiniz maalesef
Öyle bişey yok öyle al sana verdim diyemez kanunda her bireye eşit verilir dava açılır

Miras hukuken de dinen de haktir erkek kiz farketmez sonucta yillardir cocgundan bir haber olanlarin sonradan cikan evlatlarina bile payy dusuyor ilk kez boyle birsey duydum ve cok uzuldum konunuza allah yardimciniz olsun

İyi de adam ölmemiş ki. Mallar hala onun tasarrufunda. Abisine bile verebilir.
Değil aslında. Baba malını istediği çocuğa verip istemediğine sana yok diyemiyor. Birkaç hukuk sayfası takip ediyorum. Oralarda sık sık böyle davalardan konular açılıyor. Avukatların bir başvurusuyla babanın çocuğun üzerine geçirdiği mallar devlet eliyle donduruluyor. Dava sonunda da kızlar haklarını alıyorlar.

İyi de adam ölmemiş ki. Mallar hala onun tasarrufunda. Abisine bile verebilir.
Hayır evlatlıktan Red etmediği sürece mahkeme açıp Red olmazsa, kardeşlerinden birine malları verip evlat ayrımı yapamaz. Yasalar çok katı kendince evlat ayrımı yapıp tapuyu verebilir ama sonra kardeşler mahkemeye verip kararı tapuyu üstten düşüttürür. Ortak girerler kardeşler tapuya. Ancak başkasının üstüne verip aileden biri olmaması lazım ve para karşılığı dekont olmalı sonra dört beş yıl üstte durduktan sonra kardeş kendi üstüne geçirirse ona birşey yapamazlar.

Mirasta saklı pay diye bir şey var.
Anne babanız hayatta iken tüm varlıklarını belli çocuklarının üstüne yapsalar bile ölümleri halinde dava açılıp “miras kaçırıldı” diye iddia edilerek dava açılıp hak alınabiliyor.

Kardeşleriniz/abilerinizle papaz olacaksınız demektir

Ama bu geleneğe karşı çıkacaksanız bir ilk ve önder olursunuz.

Aileniz malları erkek kardeşlerinizin üzerine mi yaptı?

Maalesef ailenizin zihniyetinde bir çok insan var
Elin kızına yığarlar kendi kızlarını köşeye atarlar
Umarım mirastan hak alır kendi hayatınızı kurarsınız ama çok dişli size yamuk yapmayacak bir avukat bulmanız lazım

Çocuğun eğitim hakkını engellemek, evliliğe zorlamak çocuk istismarına giriyor. Keşke böyle şeyler için de dava açıla bilse
En büyük pişmanlığımdır. Aslında aklımdan çok kere geçti ama o ortamdayken onlardan çok korkuyordum. Adam nişanlıyken çağırınca korkup gitmedim diye tüm akrabaları toplayıp önlerinde sinir krizi geçirip beni dövmeye kalkmıştı, polise gidersem öldürür diye korkuyordum. Ahh keşke keşke gitseydim.

Yasadıklarınız ck zor seyler anlamaya calısıyorum. Bu noktada yapılacak en iyi sey iyi bir avukat bulup danısmak. Ölmeden bir hakkınız var mı var ise alabilir misiniz vs. Ben olsam sonuna kadar ugrasırım cünkü bu paraya ihtiyacınız var belli ki yasal olarak hakkınız ise neden almayasınız? Türlü türlü laflar duyarsınız belki ama sonucu sizin acınızdan iyi olucaksa buna bir sürec olarak bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…