- 22 Ocak 2013
- 41.707
- 210.634
- 798
- Konu Sahibi Esrin mine
-
İyide miras ölünce hak edilir. Ölen kim?Babamdan istersem hemen şu an bütün mallarını kardeşlerimin üstüne yapar. Hatta şu an yapmış bile olabilir. Ben adalet yoluyla almaktan bahsediyorum.
Düşünebilecek yaşa gelmeme müsaade etselerdi ben kendi ayaklarım üzerinde dururdum. Ama evlilik üzerine hamilelik o kadar hızlı ve ben anlamadan oldu ki, hep herşey normalmiş gibi inandırdım kendimi. Oralarda da huzur yok malesef, çocuklar hapis hayatı yaşıyor, okul değişiyor, iş bulma mecburiyeti falan var. Benim bir sağlık sorunum da olduğu için çocuklarımı alıp çıkamıyorum. Elimde beni hastalığımda da yaşatıcak kadar para lazım. O da yok malesef. Bu iş nereye gider ne olur bilmiyorum.Ah canım benim..sığınma evine fln gitmeyi hiç düşünmedin mi peki?
Ölünce hak edilir ama hakkaniyetli aileler ölmeden önce malını mülkünü eşit paylaşır. Benimkiler ise kızları hesaba katmadan paylaşacak. Tutup da baba o evi kardeşime veremezsin benim de hakkım var diyemem. Dersem bu kez mal kaçırmak için hesap kitap yapıp yine bırakmazlar.İyide miras ölünce hak edilir. Ölen kim?
Yok söylemek istediğim o değildi, annemin şikayet ettiği şeyi kendisinin de yapmasını anlatmak istemiştim. Bir sonraki mesajımda sizi desteklediğimi göreceksinizEn azından okutup öğretmen yapmışlar ve eşinizi de kendiniz seçmişsiniz anladığım kadarıyla. Aynı şartlar olsa ben de olduğu gibi bırakırdım sanırım
Sanırım şeriat esaslarına uyan muhafazakar bir aileniz var. Ancak medeni hukuk sistemi olan laik bir devlette yaşıyoruz. Hakkınızı sonuna kadar savunun. Kadın erkek eşittir.
[/QUO
muhafakar aileler değil bilakis, islamiyetten uzak ailelerin uygulamasıdır bu, lütfen genellemelerinize dikkat edin. Lafınızın nereye gittiğini bi düşünün yazmadan önceSanırım şeriat esaslarına uyan muhafazakar bir aileniz var. Ancak medeni hukuk sistemi olan laik bir devlette yaşıyoruz. Hakkınızı sonuna kadar savunun. Kadın erkek eşittir.
Düşünebilecek yaşa gelmeme müsaade etselerdi ben kendi ayaklarım üzerinde dururdum. Ama evlilik üzerine hamilelik o kadar hızlı ve ben anlamadan oldu ki, hep herşey normalmiş gibi inandırdım kendimi. Oralarda da huzur yok malesef, çocuklar hapis hayatı yaşıyor, okul değişiyor, iş bulma mecburiyeti falan var. Benim bir sağlık sorunum da olduğu için çocuklarımı alıp çıkamıyorum. Elimde beni hastalığımda da yaşatıcak kadar para lazım. O da yok malesef. Bu iş nereye gider ne olur bilmiyorum.
Biliyor musunuz, mesajlarınızı okurken içimden bir ses gerçek olmadığınızı söyleyip duruyor.ben
Enteresan banada öyle geldi bir annenin kızına defol git demesi çok kötü diyemez diye düşünüyorum
Ben konu sahibinin gerçek /gerçek olup olmadığını bilmiyorum ...Biliyor musunuz, mesajlarınızı okurken içimden bir ses gerçek olmadığınızı söyleyip duruyor.ben onu bir susturup devam edeyim
Tam olarak kaç tane evi var ki babanın? Kardeşlerinin bu konudaki tutumu ne?İçime su serpildi sağolun. Çünkü evlerden ikisini kardeşimin üzerine geçirmişler bile.
"fake"ci tayfa da yerini almış. Bunlar" kaynım bize geldi, eltimgil dedikodumu yapıyor" ayarında olmayan her konuya gelip "bağa hec inandırıcı gelmeeyoo" diye sabote ederler. Hayatta sizin minik dertlerinizin yanında ciddi dertler de var. Ve sizin nickler arkasına saklanıp insanların yaşanmışlıklarını böyle alaya alma hakkınız yok. Bir yorum yazmadan önce "ya gerçekten yaşamışsa ve ben böyle bir geçmişi olan birini alaya alıyorsam Allah sormaz mı" diye sorun kendinize. Kendinize eğlence arıyorsanız da bol dedikodulu, bol entrikalı konularda şansınızı deneyin. Benim cesaretimi toplayıp da zar zor açabildiğim kalbimle uğraşmayın.
Velev ki siz bu olayları yasamadiniz ama burada kendi konusunu anlatırken eşinin tarafında "kız çocuğuna " mal verilmediğini soyleyen üyeler dahi var.Ustelik sizin konunuza yapılan yorumlarda kendisi veya annesi boyle bir durumu yaşadığını anlatan iç döken arkadaşlar oldu .Benim babamın babası, babamı ve halamı alanı şekilde ayırdı yani bu tür şeyler yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek.En azından konunuz bu durumu yaşayan kadınlara bir ışık olur.Burada verilen-paylasilan hukuki bilgiler insanlara rehber olur"fake"ci tayfa da yerini almış. Bunlar" kaynım bize geldi, eltimgil dedikodumu yapıyor" ayarında olmayan her konuya gelip "bağa hec inandırıcı gelmeeyoo" diye sabote ederler. Hayatta sizin minik dertlerinizin yanında ciddi dertler de var. Ve sizin nickler arkasına saklanıp insanların yaşanmışlıklarını böyle alaya alma hakkınız yok. Bir yorum yazmadan önce "ya gerçekten yaşamışsa ve ben böyle bir geçmişi olan birini alaya alıyorsam Allah sormaz mı" diye sorun kendinize. Kendinize eğlence arıyorsanız da bol dedikodulu, bol entrikalı konularda şansınızı deneyin. Benim cesaretimi toplayıp da zar zor açabildiğim kalbimle uğraşmayın.
Hanımefendi saklı paylı mirasçı. Dolayısıyla yoksunluk sebepleri olmadığı (1.Miras bırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenler, 2.Miras bırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak sürekli şekilde ölüme bağlı tasarruf yapamayacak duruma getirenler, 3.Miras bırakanın ölüme bağlı bir tasarruf yapmasını veya böyle bir tasarruftan dönmesini aldatma, zorlama veya korkutma yoluyla sağlayanlar ve engelleyenler, 4.Miras bırakanın artık yeniden yapamayacağı bir durumda ve zamanda ölüme bağlı bir tasarrufu kasten ve hukuka aykırı olarak ortadan kaldıranlar veya bozanlar), ıskat sebepleri (Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın yakınlarından birine karşı ağır suç işlemiş olmalıdır ya da Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın aile üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemiş olmalıdır.) gerçekleşmediği ve miras bırakan ıskat işlemi yapmadığı ve kendisi feragat etmediği sürece kendisini saklı payından men edemez babası. Türk filmlerinin bize kattığı bir galatı meşhur olduğunu söylemişti hocamız bu "mirastan men" olayının :)Ölüm hak, miras helal... babanız ölünce tabi ki hakkınızı talep edebilirsiniz ama babanız sağ olduğu halde buna hakkınız yok. Babanız isterse sizi mirasından men edebilir. Bunları dillendirmek için erken gibi geldi bana...
Ya durduk yere sinirimi bozma ablacım git çatacak başka yer bul. 13 yaşında okuldan alıp 17 yaşında evlendirdiler diyorum, başarısızlığı kendinde ara diyor. Te allam..
17de evlendirildim. Liseyi okumama izin vermemişlerdi ama ben ortaokuldan mezun olduğumda bir liseliden daha donanımlıydım.3 bin kişilik kalabalık bir okulun dereceli öğrencisiydim. Evlendikten sonra da her ne kadar sevmesem de bu adamın yanında açıköğretimden lise okudum daha sonra 4 yıllık üniversite. Aöf 2.5 yıl. İlk üniversitemi bitirdiğimde 24 yaşındaydım. İlkinin 2. yılında ikinci üniversiteye de başlamıştım ve şuan ona devam ediyorum. Günde en az 100 sayfa kitap okur, bir sayfa yazı yazarım. Ben bu hayatta tutunacak dal olarak Edebiyatı seçtim. O yüzden anlatımımın iyi olması gayet doğal. Yazım şekilim, anlatımım insanların dikkatini çekiyorsa ne mutlu bana. Bana inandırıcı gelmedi demek yerine buna sebep olan soruları sorabilirdiniz.Bağa heç inandırıcı gelmeyoo mu
Yahu alay etmedim ki.... Konunun sonundaki notunuz belki de... Yazım tarzınızın anlattığınız karakterle tutarsızlığı.. Okumak içinde çok büyük bir ukte gibi yazıp, sizin yazım şeklinize iltifat eden bir üyeye ikinci üniversiteyi okuyorum demeniz belki. Tamamen sahtesiniz demedim ama nasıl desem abartılı, roman havasında yazayım diye kasılınmış gibi...
Gerçekse de hakkınızı helal edin. Ne diyeyim. Umduklarınıza nail olmanız dileğiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?