Mirasa layık görülmeyen kız çocuğu. Başkaldırmalı mıyım?

Ah canım benim.. sığınma evine fln gitmeyi hiç düşünmedin mi peki?
Düşünebilecek yaşa gelmeme müsaade etselerdi ben kendi ayaklarım üzerinde dururdum. Ama evlilik üzerine hamilelik o kadar hızlı ve ben anlamadan oldu ki, hep herşey normalmiş gibi inandırdım kendimi. Oralarda da huzur yok malesef, çocuklar hapis hayatı yaşıyor, okul değişiyor, iş bulma mecburiyeti falan var. Benim bir sağlık sorunum da olduğu için çocuklarımı alıp çıkamıyorum. Elimde beni hastalığımda da yaşatıcak kadar para lazım. O da yok malesef. Bu iş nereye gider ne olur bilmiyorum.

Yanlış bilmiyorsam zaten oğullarının üzerine yaptıysa hiçbir şansın yok demektir

İyide miras ölünce hak edilir. Ölen kim?
Ölünce hak edilir ama hakkaniyetli aileler ölmeden önce malını mülkünü eşit paylaşır. Benimkiler ise kızları hesaba katmadan paylaşacak. Tutup da baba o evi kardeşime veremezsin benim de hakkım var diyemem. Dersem bu kez mal kaçırmak için hesap kitap yapıp yine bırakmazlar.

En azından okutup öğretmen yapmışlar ve eşinizi de kendiniz seçmişsiniz anladığım kadarıyla. Aynı şartlar olsa ben de olduğu gibi bırakırdım sanırım
Yok söylemek istediğim o değildi, annemin şikayet ettiği şeyi kendisinin de yapmasını anlatmak istemiştim. Bir sonraki mesajımda sizi desteklediğimi göreceksiniz

Ya miras söyle dursun bu anne babalar bu kız evlatlarının haklarını nasıl verecek toprağın altını hicmi düşünmüyorlar merak etme canım sen hiç üzülme bak görürsün gelinlerinden oğullarından çekerler senide mumla ararlar kac tane boyle ana baba tanidimsa hepside boyle yine kizlarin eline kalıyorlar mirasi baba sağken onlara verir ortalığı ayaklandırip suyu bulandırma ancak ölünce devlet pay ediyor zaten kardeşlere kızı erkeği yok

Biliyor musunuz, mesajlarınızı okurken içimden bir ses gerçek olmadığınızı söyleyip duruyor. ben onu bir susturup devam edeyim

Allah yardimcin olsun canım.. gercekten de o paraya ihtiyacin var, umarım hakkin olanı alırsın

Sey geldi aklima teyzeminde anneminde okuma yazmasi yok. Babadan kalan tarlalari var annemide teyzemide kandirip imza attirdilar dayilarim . Hicbisi alamazlar diye biliyorum. Dikkat et senide kandirmasinlar

Biliyor musunuz, mesajlarınızı okurken içimden bir ses gerçek olmadığınızı söyleyip duruyor. ben onu bir susturup devam edeyim
Ben konu sahibinin gerçek /gerçek olup olmadığını bilmiyorum ...
ama burada eşinin
İçime su serpildi sağolun. Çünkü evlerden ikisini kardeşimin üzerine geçirmişler bile.
Tam olarak kaç tane evi var ki babanın? Kardeşlerinin bu konudaki tutumu ne?

"fake"ci tayfa da yerini almış. Bunlar" kaynım bize geldi, eltimgil dedikodumu yapıyor" ayarında olmayan her konuya gelip "bağa hec inandırıcı gelmeeyoo" diye sabote ederler. Hayatta sizin minik dertlerinizin yanında ciddi dertler de var. Ve sizin nickler arkasına saklanıp insanların yaşanmışlıklarını böyle alaya alma hakkınız yok. Bir yorum yazmadan önce "ya gerçekten yaşamışsa ve ben böyle bir geçmişi olan birini alaya alıyorsam Allah sormaz mı" diye sorun kendinize. Kendinize eğlence arıyorsanız da bol dedikodulu, bol entrikalı konularda şansınızı deneyin. Benim cesaretimi toplayıp da zar zor açabildiğim kalbimle uğraşmayın.

Stajyer avukatım o yüzden kısa bir bilgi vermek istedim. Babanız vefat etmeden mirası ile hiçbir işlem yapamaz hak iddia edemezsiniz.
Ancak babanız vefat ettikten sonra sulh hukuk mahkemesinde mutlaka dava açarak hakkınızı isteyin. Merak etmeyin malları kardeşlerinizin üzerine geçirmiş bile olsa muris muvazaası olması sebebiyle hakkınızı alırsınız. Nitekim tenkis, denkleştirme gibi müesseseler de bunun önüne geçmek için var zaten.
Muz Cumhuriyeti değil burası, asla sizi sindirmesine izin vermeyin. Dişli, işini işi bilen bir avukatla görüşün o size daha ayrıntılı bilgi de verir zaten olayı tam olarak öğrenince. Ve MUTLAKA hakkınızı alın.

Bağa heç inandırıcı gelmeyoo mu
Yahu alay etmedim ki.... Konunun sonundaki notunuz belki de... Yazım tarzınızın anlattığınız karakterle tutarsızlığı.. Okumak içinde çok büyük bir ukte gibi yazıp, sizin yazım şeklinize iltifat eden bir üyeye ikinci üniversiteyi okuyorum demeniz belki. Tamamen sahtesiniz demedim ama nasıl desem abartılı, roman havasında yazayım diye kasılınmış gibi...
Gerçekse de hakkınızı helal edin. Ne diyeyim. Umduklarınıza nail olmanız dileğiyle.

Velev ki siz bu olayları yasamadiniz ama burada kendi konusunu anlatırken eşinin tarafında "kız çocuğuna " mal verilmediğini soyleyen üyeler dahi var.Ustelik sizin konunuza yapılan yorumlarda kendisi veya annesi boyle bir durumu yaşadığını anlatan iç döken arkadaşlar oldu .Benim babamın babası, babamı ve halamı alanı şekilde ayırdı yani bu tür şeyler yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek.En azından konunuz bu durumu yaşayan kadınlara bir ışık olur.Burada verilen-paylasilan hukuki bilgiler insanlara rehber olur

Yaşın kaç olursa olsun çatır çatır al o mirası, tabi bu çürük zihniyettekiler salça olacak sana tehtidler hakaretler. İlerle yolunda. Kocan nasıl bilmiyorum görmedim konularını ancak sana destek ise eğer açıktan da olsa okumaya çalış ancak yok değilse, miras davasını ona dahi söylemeden halletmeye bak. Yapabilirim dersen boşan. Tabi acıyı çeken anlar güzel kardeşim, benim de öz baba demeye bile utandığım adamdan çektiğimi bir ben bir Allah bilir, altımda giyecek eşofmanımın olmadığı zamanlarda oğullarına market poşetleri dolusu abur cubur, kebaplar yedirirdi geceleri ben görmeyeyim diye. Allah görsün boşver..
Ben de ölmesini bekliyorum, açacağım dava elbette.

Hanımefendi saklı paylı mirasçı. Dolayısıyla yoksunluk sebepleri olmadığı (1.Miras bırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenler, 2.Miras bırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak sürekli şekilde ölüme bağlı tasarruf yapamayacak duruma getirenler, 3.Miras bırakanın ölüme bağlı bir tasarruf yapmasını veya böyle bir tasarruftan dönmesini aldatma, zorlama veya korkutma yoluyla sağlayanlar ve engelleyenler, 4.Miras bırakanın artık yeniden yapamayacağı bir durumda ve zamanda ölüme bağlı bir tasarrufu kasten ve hukuka aykırı olarak ortadan kaldıranlar veya bozanlar), ıskat sebepleri (Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın yakınlarından birine karşı ağır suç işlemiş olmalıdır ya da Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın aile üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemiş olmalıdır.) gerçekleşmediği ve miras bırakan ıskat işlemi yapmadığı ve kendisi feragat etmediği sürece kendisini saklı payından men edemez babası. Türk filmlerinin bize kattığı bir galatı meşhur olduğunu söylemişti hocamız bu "mirastan men" olayının :)
Not: bir de koruyucu ıskat denilen bir durum var ama bunun konuyla ilgisi yok :)

Ya durduk yere sinirimi bozma ablacım git çatacak başka yer bul. 13 yaşında okuldan alıp 17 yaşında evlendirdiler diyorum, başarısızlığı kendinde ara diyor. Te allam..

yorum yapan kişinin yorumları doğru değil ama sizin de şu tavrınız çok hoş değil. zor bir hayatınız olmuş anlıyoruz ama bu hayatı zorlaştıran burada ki insanlar değil bunun bilincinde olun. ben size üzüldüm miras almanızı tavsiye ederim ama herkesten size üzülmesini bekleyemeyiz. sizden daha zor hayatı olanlar da var aramızda.

17de evlendirildim. Liseyi okumama izin vermemişlerdi ama ben ortaokuldan mezun olduğumda bir liseliden daha donanımlıydım.3 bin kişilik kalabalık bir okulun dereceli öğrencisiydim. Evlendikten sonra da her ne kadar sevmesem de bu adamın yanında açıköğretimden lise okudum daha sonra 4 yıllık üniversite. Aöf 2.5 yıl. İlk üniversitemi bitirdiğimde 24 yaşındaydım. İlkinin 2. yılında ikinci üniversiteye de başlamıştım ve şuan ona devam ediyorum. Günde en az 100 sayfa kitap okur, bir sayfa yazı yazarım. Ben bu hayatta tutunacak dal olarak Edebiyatı seçtim. O yüzden anlatımımın iyi olması gayet doğal. Yazım şekilim, anlatımım insanların dikkatini çekiyorsa ne mutlu bana. Bana inandırıcı gelmedi demek yerine buna sebep olan soruları sorabilirdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…