- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Çüşşvardır bi bildikleri...
Evet ya başkasına satıp sonra oğluna satmış gibi gösterenler varBabanız sağlığında mallarını kardeşlerinizin üzerine yapsa dahi, ölümü halinde bunu mahkemeye başvurarak bozdurup miras hakkınızı alabiliyorsunuz, biraz uğraştırıcı olur ama mal kaçırmaya girdiği için bozulur, yeter ki babanız sağlığında malları satıp elden nakit para olarak kardeşlerinize vermiş olmasın veya önce akrabalık ilişkisi olmayan birine satmış gibi gösterip daha sonra kardeşlerinizin üzerine devredilmiş olmasın, yani babanız sağlığında direkt noterden kardeşleriniz üzerine malları geçirirse ölümünü takiben sanırım 5 yıl içerisinde olacaktı yanlış hatırlamıyorsam, mahkemeye başvurup muris muvazaası davası açarsınız, böyle bir durum yaşarsanız miras hukukuna hayiz sadece bu davalara bakan bir avukat tutmanızı öneririm zira muris muvazaası davası yanısıra tapu iptal davası açarak bile saklı miras payınızı alabiliyorsunuz.
Muris muvazaası davası, miras bırakanın ölümünden sonra açılabilir. Dava, zamanaşımı veya herhangi bir hak düşürücü süreye tabi değildir.Babanız sağlığında mallarını kardeşlerinizin üzerine yapsa dahi, ölümü halinde bunu mahkemeye başvurarak bozdurup miras hakkınızı alabiliyorsunuz, biraz uğraştırıcı olur ama mal kaçırmaya girdiği için bozulur, yeter ki babanız sağlığında malları satıp elden nakit para olarak kardeşlerinize vermiş olmasın veya önce akrabalık ilişkisi olmayan birine satmış gibi gösterip daha sonra kardeşlerinizin üzerine devredilmiş olmasın, yani babanız sağlığında direkt noterden kardeşleriniz üzerine malları geçirirse ölümünü takiben sanırım 5 yıl içerisinde olacaktı yanlış hatırlamıyorsam, mahkemeye başvurup muris muvazaası davası açarsınız, böyle bir durum yaşarsanız miras hukukuna hayiz sadece bu davalara bakan bir avukat tutmanızı öneririm zira muris muvazaası davası yanısıra tapu iptal davası açarak bile saklı miras payınızı alabiliyorsunuz.
Şu an anladığım kadarıyla tüm haklarım saklı bulunuyor. Ses çıkarmadan beklemem en iyisi. Çok teşekkür ederim, konuyu açarken acaba diyordum ama şimdi eminim hakkımı alacağım.Babanız sağlığında mallarını kardeşlerinizin üzerine yapsa dahi, ölümü halinde bunu mahkemeye başvurarak bozdurup miras hakkınızı alabiliyorsunuz, biraz uğraştırıcı olur ama mal kaçırmaya girdiği için bozulur, yeter ki babanız sağlığında malları satıp elden nakit para olarak kardeşlerinize vermiş olmasın veya önce akrabalık ilişkisi olmayan birine satmış gibi gösterip daha sonra kardeşlerinizin üzerine devredilmiş olmasın, yani babanız sağlığında direkt noterden kardeşleriniz üzerine malları geçirirse ölümünü takiben sanırım 5 yıl içerisinde olacaktı yanlış hatırlamıyorsam, mahkemeye başvurup muris muvazaası davası açarsınız, böyle bir durum yaşarsanız miras hukukuna hayiz sadece bu davalara bakan bir avukat tutmanızı öneririm zira muris muvazaası davası yanısıra tapu iptal davası açarak bile saklı miras payınızı alabiliyorsunuz.
Evet doğrudur, ölümü halinde diye biliyorum zaten ama aklımda zamanaşımı oluyor diye kalmış, demek ki zamanaşımı yokmuş.Muris muvazaası davası, miras bırakanın ölümünden sonra açılabilir. Dava, zamanaşımı veya herhangi bir hak düşürücü süreye tabi değildir.
Öyle yapılırsa bozulamıyor ispat edemiyorsun veya baba sağlığında malları satıp edinilen nakiti çocuklara elden verir, hiçbir banka girdisi olmazsa yine ispat edemiyorsun.Evet ya başkasına satıp sonra oğluna satmış gibi gösterenler var
Umarım bu kadar ince düşünmemişlerdir
Abilerinizle bu konuda olası bir mesajlaşma vs olursa saklayın. ''Babam sana asla mal vermeyecek. Hepsini bizim üstümüze yapacak'' gibi. Bu manaya gelen her şeyi, mesajı, delili saklayın. İlerde lazım olacak. Ses kaydetme yoluna gitmeyin, hukuka aykırı delil. Yine aynı şekilde ilerde açacağınız davada kullanabileceğiniz her bilgiyi bir kenara not alın.Ş
Şu an anladığım kadarıyla tüm haklarım saklı bulunuyor. Ses çıkarmadan beklemem en iyisi. Çok teşekkür ederim, konuyu açarken acaba diyordum ama şimdi eminim hakkımı alacağım.
Hiç sanmam. Hem böyle şeylerden anlamazlar hem de benden böyle birşey beklemiyorlar. Annem beni verdiği gece ben yalvarırken demişti ki "yaşın oldu 20 (halbuki17ydi) hayatımın sonuna kadar seni mi besleyeceğim, defol git burdan, bu saatten sonra kefeninle gireceksin bu eve". Yani onlara göre beni verdikleri gün benimle işleri bitti. Bakalım gerçekten bitmiş miEvet ya başkasına satıp sonra oğluna satmış gibi gösterenler var
Umarım bu kadar ince düşünmemişlerdir
Bugünlerde yeni geline ev döşüyorlar muhtemelen evi de abimin üzerine geçirirler şu sıralar. Ben beklemede kalayım. Mesaj vs olursa saklarım çok teşekkürlerAbilerinizle bu konuda olası bir mesajlaşma vs olursa saklayın. ''Babam sana asla mal vermeyecek. Hepsini bizim üstümüze yapacak'' gibi. Bu manaya gelen her şeyi, mesajı, delili saklayın. İlerde lazım olacak. Ses kaydetme yoluna gitmeyin, hukuka aykırı delil. Yine aynı şekilde ilerde açacağınız davada kullanabileceğiniz her bilgiyi bir kenara not alın.
Ayrıca cesaretinizden dolayı kutluyorum sizi.
Aynen öyle, hiç ses çıkarmayın, ki zaten babanız sağ olduğundan şu an itibariyle mirasçılığınız babanızın mallarında hak iddianız diye bir şey söz konusu değil, ölümü halinde hukuken atacağınız adım mallar babanızın üzerineyse yani abilerinize devretmediyse kimseye vekaletname vermeden, miras hakkınızdan feragat ettiğinize dair noter belgesi imzalamadan yasal hakkınızı üstünüze almanız, yok şayet babanız sağlığında malları abileriniz üzerine devrederse de muris muvazaası davası açmak en uygun yol ve size tavsiyemi yineliyorum dava açarak hakkınızı almanız gerekirse mutlaka miras hukuku davalarına bakan bir avukatla anlaşın, bu arada Allah sağlık versin babanızdır en nihayetinde lakin ölümü halinde abileriniz size veraset ilamı örneği göndermese bile noterden babanız için veraset ilamı çıkarabiliyorsunuz, bu ilam ve nüfus kağıdınız hatta gerekirse vukuatlı nüfus kaydı örneğiyle bağlı bulunduğunuz il/ilçenin tapu müdürlüğüne gidip babanıza ait malların dökümünü de alabiliyorsunuz, en azından nerede hangi arsa var, hangi ev, hangi tarla var öğrenme imkanınız oluyor, yapamazsanız da tereke tespit davası da açabiliyorsunuz, ben çok uğraştım böyle şeylerle, ölenin şehrine gitmeden ön araştırmayı bağlı olduğum şehirde yaptım, elim kuvvetli çıktım herkesin karşısına :)Ş
Şu an anladığım kadarıyla tüm haklarım saklı bulunuyor. Ses çıkarmadan beklemem en iyisi. Çok teşekkür ederim, konuyu açarken acaba diyordum ama şimdi eminim hakkımı alacağım.
Kusura bakma bacım beddua edicem Allah onların başını oğullarından yaksın erkek evlat diye götunu kaldirdiklarindan göstersin senin eline mahkum etsin inşallahMerhaba. Çook uzun bir aradan sonra yine dönüp dolaşıp buraya geldim. Hemen konuya girmek istiyorum.
Kısaca geçmişimden bahsetmem gerekirse; çok zor ve sevgisiz, eziyetlerle dolu bir çocukluk geçirdim. Çok başarılı olduğum halde ve deli gibi istememe rağmen okutulmadım. Daha dünyanın, kendimin farkına varamadan da zorla evlendirildim. Bu evlilikte de çok çok sorunlar yaşadım. Şu anki konu ise uzun zamandır aklımı kurcalıyor. Babamın mensup olduğu gelenekler dolayısıyla kız çocuğuna miras verilmez. Şimdiye kadar kıza miras bırakıldığı görülmüş şey değil. Ve yukarıda da bahsettiğim gibi ben hayatı ailesinin eliyle mahfedilmiş bir kız çocuğuyum. Bu duruma baş kaldırıp miras hakkımı almak istiyorum. Ama dediğim gibi bu görülmüş şey değil. Babam ilk gençliğinden beri malını mülkünü oğullarına kalıcak diye biriktirdi. Kimsenin aklında kızlara miras bırakma gibi bir fikir yok. Eğer eşit paylaştırılsa en az 100 binlik hakkım var.
eğer ki bana sineğin kanadı kadar değer verselerdi, dayağı eziyeti geçtim, hiç olmazsa okumama izin verip beni çocuk yaşta ellere bırakmasalardı bu konuyu aklımdan bile geçirmezdim, ama hem hayatımı mahfedip hem de bir çöp gibi kenara atmaları çok zoruma gidiyor.
2000lerin o meşhur soğuklarında sırtımda kırmızı ince bir hırkayla halk ekmek sıralarında saatlerce bekleten, donmuş olarak titrerken amma da abarttın diye alay eden bu anne baba, şimdi gelinleri için bilmem hangi markalardan pardesüler, bilmem kaç binlik kıyafetler alıyorlarmış. Benim gün yüzü görmediğim evi onun için dizayn ediyorlarmış. Ben kıskanç bir insan değilim. Ama içim kanıyor. Yıllarca eziyetini çektiğim, dayağını yediğim, lokması bile utana sıkıla boğazımdan geçen bu insanlar beni bir paçavra gibi atıp başka bir kıza tüm emeklerini feda ediyor. Hak mıdır, Allah katında müstehak mıdır?
Şimdi size soru. Yüzyıllardır devam eden bu aptal geleneğe uyup kenara çekilmek mi yoksa herkesin ağzına sakız olmayı kabullenip, erkek kardeşlerimin düşmanlığına hedef olup, belki daha da kötü ihtimallere hazırlıklı olup miras istemek mi?
Küçük bir not: önceki konularıma bakıp "ee sen eşinden iyilikle sevgiyle bahsetmişsin" demeyin. Ben yakın bir zamana kadar kendi gerçeklerimle yüzleşemeyecek kadar korkak ve küçüktüm, delirmemek için kendimi herşey çok normal, herşey çok yolunda diye kandırıyordum.
Sirf muhalefet olmak için yazıp durma allahaskina. Kadin neler cekmis neler anlatio karsidan gıcık gıcık akıl veriosunhiç kimse bu dünyaya kendi isteğiyle gelmedi ama bütün başarısızlıkları ailene mal etmesen...
Benim hayatımı karartmış olsalar da annem babam sonuçta, kalp kırık da olsa sevmekten vazgeçmiyor. Uzun olsun ömürleri. Doğrusu ben son 1.5 yıldır ağır bir depresyondaydım. hep mutsuzdum ama yaşam ışığım tamamen söndü bu dönemde. 2011den beri kesintisiz takip ettiğim bu forumu bile 1.5 yıl sonra ilk kez açtım. Bu mesele her ne kadar tatsız gelse de benim için bir amaç, bir hedef olabilir. Bilgiler, Allah gecinden versin zamanı gelince lazım olucak, kaydettim hepsiniAynen öyle, hiç ses çıkarmayın, ki zaten babanız sağ olduğundan şu an itibariyle mirasçılığınız babanızın mallarında hak iddianız diye bir şey söz konusu değil, ölümü halinde hukuken atacağınız adım mallar babanızın üzerineyse yani abilerinize devretmediyse kimseye vekaletname vermeden, miras hakkınızdan feragat ettiğinize dair noter belgesi imzalamadan yasal hakkınızı üstünüze almanız, yok şayet babanız sağlığında malları abileriniz üzerine devrederse de muris muvazaası davası açmak en uygun yol ve size tavsiyemi yineliyorum dava açarak hakkınızı almanız gerekirse mutlaka miras hukuku davalarına bakan bir avukatla anlaşın, bu arada Allah sağlık versin babanızdır en nihayetinde lakin ölümü halinde abileriniz size veraset ilamı örneği göndermese bile noterden babanız için veraset ilamı çıkarabiliyorsunuz, bu ilam ve nüfus kağıdınız hatta gerekirse vukuatlı nüfus kaydı örneğiyle bağlı bulunduğunuz il/ilçenin tapu müdürlüğüne gidip babanıza ait malların dökümünü de alabiliyorsunuz, en azından nerede hangi arsa var, hangi ev, hangi tarla var öğrenme imkanınız oluyor, yapamazsanız da tereke tespit davası da açabiliyorsunuz, ben çok uğraştım böyle şeylerle, ölenin şehrine gitmeden ön araştırmayı bağlı olduğum şehirde yaptım, elim kuvvetli çıktım herkesin karşısına :)
Ahh lütfen yanmasın başları falan, mutlu olsunlar sağlıkla yaşasınlar ama hayatıyla beraber gönlünü de parçaladıkları bu kız içlerinde sızı olsun. Kardeşlerim günahsız onlar da doğru düzgün bir aile görmediler, en büyük ahım anneme. Allah onun da kalbini yumuşatıp en azından pişmanlık nasip etsin. Çünkü ona göre hala o haklı ne yaptıysa benim için yapmış, gerisini ben uyduruyormuşum.Kusura bakma bacım beddua edicem Allah onların başını oğullarından yaksın erkek evlat diye götunu kaldirdiklarindan göstersin senin eline mahkum etsin inşallah
Bu ayrı bir hikaye. Kendime bile 25 yaşında, başıma gelenlerden tam 7 yıl sonra itiraf edebildiğim bir hikaye. Onu hiç sevmedim, hep reddettim hep ağladım, tiksindim. Ben daha 17 yaşındayken korkudan titrerken o bana el sürüyordu. Üstelik sadece nişanlıydık. Kaçıp gittim diye beni aileme şikayet etti. Ne mi oldu. Öz ailem rızam dışında bana dokunan bu adam için beni dövüp saatlerce bağırarak aşağıladı, adamı arayıp "çağırdığında gelmezse bize söyle onu öldüreceğiz" dedi. Bunları yazarken yan odada uyuyor ve ben hıçkırığımı zor tutuyorum. Çektiklerimi, uğradığım tacizleri tecavüzleri allah biliyor. İşte kaçacak yerim yok, yine bu adamın yanındayım. Ne diyeyim. Keşke hiç doğmasaydım.Esrin mine eşinle ,eşinin ailesi ile ilişkin nasıl? Umarım kurduğun /kurmaya zorlandigin kendi çekirdek ailende mutlusundur
Bu ayrı bir hikaye. Kendime bile 25 yaşında, başıma gelenlerden tam 7 yıl sonra itiraf edebildiğim bir hikaye. Onu hiç sevmedim, hep reddettim hep ağladım, tiksindim. Ben daha 17 yaşındayken korkudan titrerken o bana el sürüyordu. Üstelik sadece nişanlıydık. Kaçıp gittim diye beni aileme şikayet etti. Ne mi oldu. Öz ailem rızam dışında bana dokunan bu adam için beni dövüp saatlerce bağırarak aşağıladı, adamı arayıp "çağırdığında gelmezse bize söyle onu öldüreceğiz" dedi. Bunları yazarken yan odada uyuyor ve ben hıçkırığımı zor tutuyorum. Çektiklerimi, uğradığım tacizleri tecavüzleri allah biliyor. İşte kaçacak yerim yok, yine bu adamın yanındayım. Ne diyeyim. Keşke hiç doğmasaydım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?