Mirasa layık görülmeyen kız çocuğu. Başkaldırmalı mıyım?

Yaslanip elden ayaktan düşünce o gelin mi bakacakmis anne babaniza ? Rabbim hakkinizi onlara birakmasin

Evet ya başkasına satıp sonra oğluna satmış gibi gösterenler var
Umarım bu kadar ince düşünmemişlerdir

Muris muvazaası davası, miras bırakanın ölümünden sonra açılabilir. Dava, zamanaşımı veya herhangi bir hak düşürücü süreye tabi değildir.

Ş
Şu an anladığım kadarıyla tüm haklarım saklı bulunuyor. Ses çıkarmadan beklemem en iyisi. Çok teşekkür ederim, konuyu açarken acaba diyordum ama şimdi eminim hakkımı alacağım.

Muris muvazaası davası, miras bırakanın ölümünden sonra açılabilir. Dava, zamanaşımı veya herhangi bir hak düşürücü süreye tabi değildir.
Evet doğrudur, ölümü halinde diye biliyorum zaten ama aklımda zamanaşımı oluyor diye kalmış, demek ki zamanaşımı yokmuş.
Öyle yapılırsa bozulamıyor ispat edemiyorsun veya baba sağlığında malları satıp edinilen nakiti çocuklara elden verir, hiçbir banka girdisi olmazsa yine ispat edemiyorsun.

Ş

Şu an anladığım kadarıyla tüm haklarım saklı bulunuyor. Ses çıkarmadan beklemem en iyisi. Çok teşekkür ederim, konuyu açarken acaba diyordum ama şimdi eminim hakkımı alacağım.
Abilerinizle bu konuda olası bir mesajlaşma vs olursa saklayın. ''Babam sana asla mal vermeyecek. Hepsini bizim üstümüze yapacak'' gibi. Bu manaya gelen her şeyi, mesajı, delili saklayın. İlerde lazım olacak. Ses kaydetme yoluna gitmeyin, hukuka aykırı delil. Yine aynı şekilde ilerde açacağınız davada kullanabileceğiniz her bilgiyi bir kenara not alın.
Ayrıca cesaretinizden dolayı kutluyorum sizi.

Hiç sanmam. Hem böyle şeylerden anlamazlar hem de benden böyle birşey beklemiyorlar. Annem beni verdiği gece ben yalvarırken demişti ki "yaşın oldu 20 (halbuki17ydi) hayatımın sonuna kadar seni mi besleyeceğim, defol git burdan, bu saatten sonra kefeninle gireceksin bu eve". Yani onlara göre beni verdikleri gün benimle işleri bitti. Bakalım gerçekten bitmiş mi

Hep de elden ayaktan düşünce o beğenmedikleri kız çocuğunun eline kalırlar... çünkü oğulları alacaklarını almış olur ve gelin kayınpederin tabiri caizse b.klu donlarını temizlemek istemez...
Çevremde 2 tane şahit oldum böylesi bir duruma ve hiç sekmedi... Allah büyük.

Bugünlerde yeni geline ev döşüyorlar muhtemelen evi de abimin üzerine geçirirler şu sıralar. Ben beklemede kalayım. Mesaj vs olursa saklarım çok teşekkürler

Ş

Aynen öyle, hiç ses çıkarmayın, ki zaten babanız sağ olduğundan şu an itibariyle mirasçılığınız babanızın mallarında hak iddianız diye bir şey söz konusu değil, ölümü halinde hukuken atacağınız adım mallar babanızın üzerineyse yani abilerinize devretmediyse kimseye vekaletname vermeden, miras hakkınızdan feragat ettiğinize dair noter belgesi imzalamadan yasal hakkınızı üstünüze almanız, yok şayet babanız sağlığında malları abileriniz üzerine devrederse de muris muvazaası davası açmak en uygun yol ve size tavsiyemi yineliyorum dava açarak hakkınızı almanız gerekirse mutlaka miras hukuku davalarına bakan bir avukatla anlaşın, bu arada Allah sağlık versin babanızdır en nihayetinde lakin ölümü halinde abileriniz size veraset ilamı örneği göndermese bile noterden babanız için veraset ilamı çıkarabiliyorsunuz, bu ilam ve nüfus kağıdınız hatta gerekirse vukuatlı nüfus kaydı örneğiyle bağlı bulunduğunuz il/ilçenin tapu müdürlüğüne gidip babanıza ait malların dökümünü de alabiliyorsunuz, en azından nerede hangi arsa var, hangi ev, hangi tarla var öğrenme imkanınız oluyor, yapamazsanız da tereke tespit davası da açabiliyorsunuz, ben çok uğraştım böyle şeylerle, ölenin şehrine gitmeden ön araştırmayı bağlı olduğum şehirde yaptım, elim kuvvetli çıktım herkesin karşısına :)

Kusura bakma bacım beddua edicem Allah onların başını oğullarından yaksın erkek evlat diye götunu kaldirdiklarindan göstersin senin eline mahkum etsin inşallah

Benim hayatımı karartmış olsalar da annem babam sonuçta, kalp kırık da olsa sevmekten vazgeçmiyor. Uzun olsun ömürleri. Doğrusu ben son 1.5 yıldır ağır bir depresyondaydım. hep mutsuzdum ama yaşam ışığım tamamen söndü bu dönemde. 2011den beri kesintisiz takip ettiğim bu forumu bile 1.5 yıl sonra ilk kez açtım. Bu mesele her ne kadar tatsız gelse de benim için bir amaç, bir hedef olabilir. Bilgiler, Allah gecinden versin zamanı gelince lazım olucak, kaydettim hepsini

Kusura bakma bacım beddua edicem Allah onların başını oğullarından yaksın erkek evlat diye götunu kaldirdiklarindan göstersin senin eline mahkum etsin inşallah
Ahh lütfen yanmasın başları falan, mutlu olsunlar sağlıkla yaşasınlar ama hayatıyla beraber gönlünü de parçaladıkları bu kız içlerinde sızı olsun. Kardeşlerim günahsız onlar da doğru düzgün bir aile görmediler, en büyük ahım anneme. Allah onun da kalbini yumuşatıp en azından pişmanlık nasip etsin. Çünkü ona göre hala o haklı ne yaptıysa benim için yapmış, gerisini ben uyduruyormuşum.

Esrin mine eşinle ,eşinin ailesi ile ilişkin nasıl? Umarım kurduğun /kurmaya zorlandigin kendi çekirdek ailende mutlusundur
Bu ayrı bir hikaye. Kendime bile 25 yaşında, başıma gelenlerden tam 7 yıl sonra itiraf edebildiğim bir hikaye. Onu hiç sevmedim, hep reddettim hep ağladım, tiksindim. Ben daha 17 yaşındayken korkudan titrerken o bana el sürüyordu. Üstelik sadece nişanlıydık. Kaçıp gittim diye beni aileme şikayet etti. Ne mi oldu. Öz ailem rızam dışında bana dokunan bu adam için beni dövüp saatlerce bağırarak aşağıladı, adamı arayıp "çağırdığında gelmezse bize söyle onu öldüreceğiz" dedi. Bunları yazarken yan odada uyuyor ve ben hıçkırığımı zor tutuyorum. Çektiklerimi, uğradığım tacizleri tecavüzleri allah biliyor. İşte kaçacak yerim yok, yine bu adamın yanındayım. Ne diyeyim. Keşke hiç doğmasaydım.

Zaten sizin onayiniz (imzaniz) olmadan babanizin tum mal varligini abilerinize verebilme gibi bir lüxü yok. (Yani direkt yoldan yok- çesitli oyunlar döndürmedikleri takdir de) Önünüze bir kagıt fln getirdiklerinde güvenmeyin, iyice okuyun katekulliye getirip kagit fln imzalatamasinlar size. Tek basiniza bu insanlarla baş etmeniz her ne kadar da zor olsa da imkansız değil. Keşke basınizda size destek olabilcek bir aile buyugunuz ya da esiniz olsaydi. Bu para pul, miras isleri isin icerisine girdiginde kardeslerin (özellikle de erkek kardeslerin) gozleri donebiliyor. Bunlar sirf mal varligi yuzunden insana zarar verebilirler. O yuzden size guclu olun hakkinizi arayin tarzinda seyler soyleyemem. Bu karar size ait.

Hakkinizi aramaya karar verirseniz şayet, bunu ailenizle paylasmadan önce muhakkak bir avukatla konusup bilgi edinin. Ailenize simdiden hak hukuk istiyorum derseniz bu işi katakulliye getirebilirler. Şöyle ki babanız mal varligini;(diyelim ki arsanız var) arsanizi kagit ustunde baska birine satıp, daha sora da o sattigi kisiden abiniz veya abileriniz sanki yeniden satin almis gibi gosterip bu hakkı tamamen kendilerine saklayabilirler. Yani babaniz arsayi birine para karsiligi satiyor ve aradan bi zaman sonra abileriniz parasiyla mal sahibinden yeri tekrar satin aliyor gibi. Bu sekilde sizi ekarte edebiliyorlar diye biliyorum. Bu konularda tecrube sahibi olan insanlar yorum yaparlarsa daha saglikli olur tabi. Senin durumunda olan kadinlar instagram uzerinden avukat bulup dm'den bu avukatlara sorular soruyor, avukatlar da hayrina cevapliyor. Tanidigin bir avukat yoksa bu yolla da bir seyler ogrenebilirsin diye dusunuyorum. Hakkinda hayirlisi olsun..

Ah canım benim.. sığınma evine fln gitmeyi hiç düşünmedin mi peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…