Mis doğal ustalarından ev yapımı tarifler

bende mayalı hamurla uğraşmak istemediğim zamanlarda yaptığım poğaçamı paylaşayım.tarifin sahibi ''lezzetedairnevarsa'' ,bu tarifi uzun zamandır kullanıyorum,sizde kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçalar yapmak istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz :34:

1 Paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz+1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 yada 5 bardak)

İç malzemesi için

1 su bardağı peynir
maydonoz

**Tüm malzemeleri karıştırıp azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine peynir ve maydonozlu iç harcımızdan koyup yuvarlak şekil veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz .Bir çatal yardımıyla enine ve boyuna çizikler atıp çörek otu ve susam serpiyoruz.
200 derecde ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

$Foto1025.webp

bende mayalı hamurla uğraşmak istemediğim zamanlarda yaptığım poğaçamı paylaşayım.tarifin sahibi ''lezzetedairnevarsa'' ,bu tarifi uzun zamandır kullanıyorum,sizde kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçalar yapmak istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz :34:

1 Paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz+1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 yada 5 bardak)

İç malzemesi için

1 su bardağı peynir
maydonoz

**Tüm malzemeleri karıştırıp azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine peynir ve maydonozlu iç harcımızdan koyup yuvarlak şekil veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz .Bir çatal yardımıyla enine ve boyuna çizikler atıp çörek otu ve susam serpiyoruz.
200 derecde ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 625672

mükemmel görünüyor cnm acaba bu paket yağ yerine tereyeğı sıvı yağ fln denedin mi:56:

Sebzeli Karnıyarık benim gibi et yiyemeyenlere gelsin :)

karniyarik.jpg
Malzemeler (4 Kişilik)

4 adet patlıcan
2 adet havuç
2 adet kabak
4 adet kırmızı kapya biber
1 su vardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktansonra bütün olarak kızartın. Havuç, kabak ve biberleri temizledikten sonra jülyen doğrayın ve üzerine hafifçe tuz serpip ovalayın. Kızaran patlıcanların ortasını bir bıçak yardımıyla açın ve sebzeleri içine doldurun. Önceden ısıltılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp peynir eriyip kızarana kadaryaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Malzemeler (4 Kişilik)

4 adet patlıcan
2 adet havuç
2 adet kabak
4 adet kırmızı kapya biber
1 su vardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra bütün olarak kızartın. Havuç, kabak ve biberleri temizledikten sonra jülyen doğrayın ve üzerine hafifçe tuz serpip ovalayın. Kızaran patlıcanların ortasını bir bıçak yardımıyla açın ve sebzeleri içine doldurun. Önceden ısıltılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
:56::56::56:

Son düzenleme:
[h=2]Fırında Kremalı Patates[/h]
Malzemeler

4 adet patates
1 paket krema
Yarım su bardağı süt
Kaşar peyniri
Tuz
Eki Görüntüle 622812

Hazırlanışı

Patatesleri soyduktan sonra kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Kullanacağınız kabı yağlayın ve patatesleri tuzladıktan sonra kaba dizin. Dizerken çok sıkışık olmamasına dikkat edin, eğimli olarak dizin. Üzerine sütü ve kremayı dökün. 160 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra üzerine ince ince dilimlemiş olduğunuz kaşar peynirini ekleyin ve eriyinceye kadartekrar fırında bekletin. Servis ederken karabiber ya da pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.:56::56::56:[/I][/B]

balığın etin yanına sıklıkla yaparım.. seviyorum bu tadı...

ama marketlerde satılan kremalara ben hiç güvenemiyorum :50:

geçenlerde sağlıklı olsun diye kepekli unla damla çikolatalı kurabiye yaptım, kazık gibi oldu :9: eşim çayın yanında güzel gittiğini söyledi ama ikna olmadım. dün artan muhallebim vardı. borcama kurabiyeleri koydum, üstüne de muhallebiyi. şimdi de şekerpare gibi olmuş tadı, ama böyle sevdim :16:

ben de yaptım, pişmedi gibi geldi tarifte yazandan biraz fazla tuttum, tadı güzel oldu ama taş gibiydi:1:

süt her zaman krema ile eşdeğer olmuyor ama...:ssz:

Back
X