Misafir ağırlama sorunu

Başkalarının hakkınızda ne düşündüğünü çok fazla önemsiyorsunuz, bu bir zayıf noktadır.
Bol güler yüz, çay / kahve eşliğinde hoş bir sohbet bile çoğu misafir için yeterlidir.
Ben de oyleyim maalesef Misafirlik disinda insanlarin ne dedigini takmam ama yakin uzak kim gelse mutfakta hemen arkamizdan gelip sagi solu inceleyen. Aaa buzdolabin ne kadar buyuk ici genis mi bakiyim diyip teklifsiz acan misafirlerin yuzunden fobik oldum.

Eşinizin ailesi ise , calistiginizi biliyorlar. Rahat olmalısınız. Kasmayın kendinizi derim.

Pastaları birkaç gün önceden buzluğa koysak olur mu

pastayı 1 gece önceden yap o fırında pişerken de böreğini sar at buzluğa. pastan hazır olsun böreğinde sadece fırına atmalık kalır. sabah kalkıp hem temizlik hem yemek hem de çay için yiyecek hazırlayamazsınki.

temizlik bitmiş olmalı sadece ortalığın kalabalığı kalmalı misafirin geleceği gün.

yemeğini de bir kısmını yine yap akşamdan mesela çorbanı yap at dolaba

Aynen ya valla evde agirlamak iskenceye donuyor bir de cocugum var hazirlik temizlik cok zorluyor beni

Pastaneden ustun koru seyler al,
Calisan kadina hafta ico ne misafiri gelirmis yahu ,
Ev mi temizlesin ,yemek mi yapsin ,
Kabul etmeyin boylesini yahu ,
Onu gectim bu sicakta ,akil mi yok ,avm ye gitsinlet serin serin gezsinler ,
Soyle bir bayilip caylari ustlerine dokun ,bir daha gelmezler

Tatlıyı, mezeleri hazır alsanız. Börek çörek müsait zamanda yapıp buzlukta bulundurabilirsiniz. Kenara da temiz şık ev kıyafetleri koyun, temiz ütülü bulunsun. Bir nebze rahatlatır belki.

Bende böyleyim ev işi pasta börek tatlı vs herşey olsun istiyorum günün sonunda kendim dahil tertemiz bi ev hazırlamaya çalışıyorum ve bu çokkk yorucu oluyor
Misafiri de çok severim o ayrı ama bazen uykusuzluktan ölür gibi uyukluyorum gün içerisinde

Ahaha ben de bi pilav yapmayı beceremem, normalde hep kendim yaparım ama misafire eşime yaptırırım

Off ben de boyleyim. Yani evim derli toplu da olsa gene bi bastan baslayim supuruyum viledalayim toz aliyim falan derdim mesela.... haha simdi bi bebegim var ve sadece derli toplu olsa tozlu yada supurulmemis vs de olsa idare eder gozuyle bakiyorum. Napiyim :/
Insan cidden zorlaniyo. Aslinda pasta borek elimden gelir,ben de bikac cesit olsun isterim 1tuzlu 1tatli degil de cok cok olsn isterim..severek de yaparim ama iste temizlikle mutfak isleri zor oluyo . Bi de pastani falan hazrlycan mutfagi toparliycan ohooo.. bilmiyorum bikac zamandir misafir cagiramiyorum da zaten..

çalışan bir bayanım, Misafirim sınırlıdır. Genelde herkesle dışarda görüşürüz.

Ha eve birilerini çağıracağımız zaman pastaneden kişi başı 1 dilim düşecek şekilde trileçe alırız... yanına çay demleriz oldu bitti.

Misafirlikte sohbet muhabbet önemli.. önümüze koyulan börek çörek hiç önemli değil. Kim ne diyecek ne bekler diye düşünürsek misafir eziyet olur. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye boşa söylememişler.....

Yemişim tabii kısırını, böreğini, küçümsemeyelim ama :)

Şaka bir yana sırf bu yüzden misafir çağıracağımız zaman düşünüyorum, erteliyorum, herkesin enerjisi bir olmuyor ben de zorlanıyorum.
Bazı arkadaşlarla hiç ikram işine girmiyoruz, hazır tatlı-çay, bu kadar.
Ağırlamanın da muhabbetin de tadına varılmıyor, tavsiye ederim.
Hazırlık yapılacak kişilerle de pek sık görüşmüyoruz açıkçası.

Eşinizin ailesi ise , calistiginizi biliyorlar. Rahat olmalısınız. Kasmayın kendinizi derim.
No no no... Ne sen sor ne ben anlatayim. Yoksa konu baska yere sapar. Bana gelen misafir calistigim gercegini her zmaan goz ardi ediyor. Kalabalik bir aileden gelmeme ragmen sirf bu sebepten yabani birine donustum. Misafirden sogudum diyim sen oradan anla artik :)

Temizliği bi gün önceden yap.
Dondurucuda poğaca börek bulundur hep
Tatlıyı (pastayı) hazır al o günde 2 çeşit salata yap hiç yorulmazsın.. ben böyle geçiştiriyorum hep.

Al bendende o kadar,misafir diyince kalbimin atışı hızlanıyor,bunlar hep mükemmelliyetçilikten,a dan z ye herşey kusursuz olsun istiyorum sonrada pilim bitiyor...

Buzlugunda mutlaka hazir iki cesitin dursun mesrla benim dolabimda patatesli borek ve elmali pastam olur. Al sana 2 cesit hazir yaninada pratik bir kac sey daha yap bitti gitti.
İnsan stres oluyor etbette ama cokta kasmamak gerek.
Mesela aksamdan bir cook seyini hazirla pisirmesen bile. Mesrla salataya konacak malzemeleti dogra tapirlara koy. Vs

YAZ GUNU bu yemekleri nasil tuketiyorsunuz, kac kalori bu saydiklariniz offfffff

Bazı bayanlar o kadar pratik ki bizde mi bi sorun var:) bi arkadaşım 5 odalı evde oturuyor evi tertemiz bal dök yala yemekler pastalar börekler sihirli değnek var sanırım:) valla ben misafir gelmeden üç dört gün öncesi kara kara düşünüyorum

Keşke bi ikizim olsaydı benim yerime her şeyi yapsaydı:) yok arkadaş misafir ağırlamak benim işim değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…