Misafir ağırlama sorunu

Temizliği bi gün önceden yap.
Dondurucuda poğaca börek bulundur hep
Tatlıyı (pastayı) hazır al o günde 2 çeşit salata yap hiç yorulmazsın.. ben böyle geçiştiriyorum hep.
Canım bunları düşünmek bile yoruyor yapması işkence:)

Yaşınıza bakmadım Zaman'la pratiklik kazanıyor insan

Dün şehir dışından misafir geliyor dendi

Sadece bir erkek ismi ve ler

Yani o ler içinde kim var bilmiyoruz

Neyse ev almış başını gidiyordu tatilden geldik her yer yıkanmış çamaşır vs

Oğluma dedim -7 yaşında- topluyoruz evi topladık o arada

Ben mutfağı toplarken tel çaldı misafirin kime geleceği bekli değildi eşim ablama gelirler demişti

Abla aradı yemek saatine gelirler ne yapalım dedi saat 11.30 idi

Saat 1.30 da pilav 4-5 çeşit meze salata kek bizim evde hazırdı o da ana yemek yaptı

Bu arada eV'leri mutfağı tekrar topladık vs

Misafir çok gelmez ama pratik olabilmek önemli yani 3 saatte çok rahat ev toplayıp yemek hazırlanır ki biz 10 kişi idik kim geleceğini bilmediğimiz ve bende çocuk olduğu için yemekler de ikili idi acılı acısız vs gibi

Kalabalik sana zor geliyorsa azar azar cagirabilirsinz. Ve ya temizlikgi yada yiyecekleri 1 gun onceden yapabilrsin. Ben sadece lavoba temizligini som dk ya birakiyrm gerisini onceden hallediyorum. Yiyecklerden de taze olmasi gerekenleri o gune birakiyrm gerisi 1 gun once. Hatta cok cok yorulcak olursa pogaca tarzi seyleri 1 hafta onceden yap buzluga at o gun cikarirsin:))

Canım ben de aynı durumdayım hala alışamadım misafir agırlamaya, kendi arkadaşlarım bile gelse stres oluyorum hiçbişey yetişmeyecek gibi geliyo
İnşalah aşarız zamanla

Bende ayniyim :) Misafire enerjim kalmiyor. Hele bizimkiler sehir disindan 3 4 gunlugune geliyor. 1 hafta onceden basliyorum temizlige Cok yipraniyorum ama olsun ben keyif duyuyorum mesela.

Ayni ben bir de hani mutfakta bisilerle ugrasinca bi yandan misafir konusmak Iste r ya ikisini bir yapanlara cok ozenirim

Valla plan yapiyorum su tatliyi yaparim su boregi yaparim ama gel gor ki vakit kalmiyor esim de soylene soylene ben sana su temizligi duzenli yapsan hersey yetisecek nidalariyla hazir tatli hazir borek aliyor rahatliyoruz

aynı ben çalışıyorum eve gel tmzlk yap hazırlık yap üstümü başımı düzelt zor gliyor seviyorum misafiri ama agırlıyacak enerjim yok o yuzden ev-iş ev-iş modunda gidiyorum

Artık gelen misafir ister istemez temizliğe de bakıyor, sunuma da bakıyor. kendini özel hissetmek istiyor. Eskisi gibi çat kapı gelip çorba makarna yiyen kalmadı ben sıkıntının burdan kaynaklandığına inanıyorum. beklenti artınca ev sahibi de strese girecek tabiki

Bence de biraz fazla abartıyosun. Evlendiğim ilk zamanlar bende öyleydim ee bakıyorum ben gidiyorum kimsede tık yok gittiğim çoğu yerde. Misafiri severim zamanlı geleni, önceden haber vereni.
Başkaları yüzünden kendini hırpalama böyle hiç. Tavsiye olarak kek,poğaça,kurabiye bol yapıp buzluğa at sonrasında misafirin geldiğinde hemen çıkar öncesinde evini toplarsın tamam.

Keşke bi ikizim olsaydı benim yerime her şeyi yapsaydı:) yok arkadaş misafir ağırlamak benim işim değil

Sorun ne biliyor musunuz, sorun herkesten aynı şeyin beklenmesinde.
Kimi yemekli misafir ağırlama potansiyeline sahiptir, kimi 2-3 çeşitle çaya çağırma, kimi de bunların hiçbirini yapamaz.
Ama biz xler 10 çeşit yapmış ben 9 yapsam olmaz diye diye herkesi aynı kefeye koyduk, misafirin bereketi kaçtı eziyeti kaldı.

Ben de henüz söylediğimi uygulayamıyorun ama xler 10 çeşit yapmış ben bi 5 yapayım yeter diyorum.

Ramazanda iftar menüm çorba-ana yemek-tavuk-pilav-salata idi.
Meze yok.
Tatlıyı eşim yaparım dedi yoksa hazır alacaktık.
Kuruyemiş dondurma derken oldu bitti.
Daha fazlası da gereksiz ama biz bir gidiyoruz 10-15 çeşit sayarsın.
Herkes gücü yettiğince yapsın, strese girmeye gerek yok.

Yemek cok cesit olacagina guler yuzluluk ve samimiyet beni daha iyi hissettirir.
Insanlarin algisi neden bu sekilde anlamiyorum. Yok sunummus yok pembis pembis dantellermis ustune bisi dokucem diye igne ustundesin.

Ben böyle değilim
Hiç kasmam
Evim zaten hiç dağınık değildir
temizliği de eşimle yaparız
hazır aldıgım seyler de olur
kendı yaptıklarım da
abartmam ama ben
kararında olur
misafir gelınce ikramlara eşim de yardım eder
ben cok zaman otururum

börek yapacaksan akşamdan sar dolaba koy..ben tatlıyıda akşamdan yapıyorum genelde sütlü tatlı yada tiramisu gibi bir tatlıysa zaten bir gece beklemesi tadınıda çok güzelleştiriyor..ben mezeyi daha çok çeşitlendiririm yani bir çeşit tatlı bir çeşit börek yanına 2-3 çeşit meze salata tarzı şeyler yapıyorum..börek ve tatlıyı akşamdan yapınca zaten diğerlerini gün içinde hayli hayli yaparsın evinide süpürüp tozunu alabilirsin hemde yorulmamış olursun

ah keşke, evimizin temizliğine, kaç çeşit ikram çıkardığımıza bakmayan insanlarla muhattap olsak.
Kendi ailem ve akrabalarımda hiç zorlanmıyorum. Beraber de yapıyoruz, onlar da getiriyor. yaptığım şeylere "ekşisi az olmuş, acısı az olmuş, şekeri fazla olmuş" gibi yorumlar da yapmazlar asla:) ikram da azdı diye arkamdan da konuşulmayacağını biliyorum. hatta, niye kendini yordun diye samimi bir sitemleri bile olabiliyor. Çünkü bizim aile olarak misafirlik ikram beklentimiz yok, kültürümüz böyle değil. Bir çay olsun yanına evde ne varsa bir şeyler uydurulabilir diye düşünürüz.
Ama eşimin ailesi ve akrabalarında "gelin" moduna geçiveriyorum hemen ve malesef strese giriyorum. Çünkü benim yanımda başkalarının evi, eşyası, tabağı çanağı, ikramlığı, kıyafeti konuşuluyor. Evinin temizliği veya kirliliğinden bahsediliyor. İkramlar da zaten çok olsa bile lezzetsiz olmuştur.
Arkamdan konuşulmasını umursamadığım gün benim zaferimi ilan ettiğim gün olacak :))

İnsanlar temizlik ve bol çeşit istiyorsa herşey dahil bir otele gitsin. Kahve istiyorsa cafeye, yemek istiyorsa restauranta gitsin.
Beni görüp benimle vakit geçirmek isteyen de bana misafirliğe gelsin.
Benim evim ve imkanlarım neyse o.
Fazlası benden götürür. Ne gerek var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…