• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir çocuğu

Çocuğa tepkiniz ne peki? Konuştunuz mu hiç? Çocuk 6-7 yaşında otoriter bir ses tonuyla bunun yanlış olduğunu tekrar olmasını istemediğinizi söyleyin. Arkadaşınıza da kibarca anlatın lütfen. Benim çocuğum böyle bişey yapsa ve uyarmak amacıyla bana söylense çocuğuma çeki düzen verirdim. Yani normali bu. Bu normal tepki yerine küserse kendi bilir. Yani bence.
Ben de bunu düşünüyorum aslında. Birileri çıksın ve bu aklı versin diye bekliyordum açıkçası. Dediğiniz gibi yapacağım

Size söylense tepkiniz ne olurdu güzellikle söylesem bence küsmez ya
Tepkim ne olurdu doğruyu söylemek gerekirse ben küsmezdim ki çoçuğumu biliyorum derdim yani hatta kusura bakma diyip özür bile dilerdim
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler o yüzden siz bi konuşun yani
Ha çocuğumun huyunu bilip de hayır yapmaz etmez diyen biriyse çokda üstelemeyin derim

O sıra annesi babası ne yapıyor bu çocuğun? Çocuk sırf küçük diye her şey tolere edilemez. Bir zahmet misafir olarak gittiği yerde sahip çıksınlar çocuklarına.
Çocuklar çocuk odasında oynuyor çocuğun yaşı da büyük annesi beklemiyordur bence böyle bir şey yapacağını

Bize gelinimiz ve yeğenim geldiğinde bizim çocuklar çok atmalı vurmalı davranıyor oyuncaklara yapmayın diyorum ama tabi devam ediyorlar ama biz onlara gittiğimizde benim çocuklar hiç öyle şeyler yapmıyor yanlışlıkla oyuncak düşürdüklerinde yeğenim hemen kızıyor kırılcak diye. Ben çözümü şöyle buldum bir dahaki gelişlerinde yine hayt huyt oynamaya başladılar dedimki oyuncakları vurarak oynamak yok biz onlara gittiğimizde böyle mi oynuyorsunuz hayır, çünkü kuzenin oyuncağına zarar gelmesini istemiyor bizim oyuncaklarımızlada güzelce oynayın yoksa onlara gidince onun oyuncaklarıyla da böyle vura vura oynarız hep beraber dedim sonra bıraktılar zarar verme işini. Bizimkilerin yaşlar 4 siz çok daha kolay laf anlatırsınız.

1) cocuksuz bulusun (haftaici okul saatlerinde)
2) siz onlara gidin
3) cocuk gelecegi zaman kiymetli oyuncaklari kaldirin
4) konusacaksiniz cocugunuzun agzinda konusun (ali abisi aterisini kirmis ayse cok agladi bugun cok seviyodu)

Valla benim oglum da cok kuduruktur birinin evinde bisey kirarsa aynisini yada muadilini alip hediye ederim.

Eltimin çocukları öyle geleceklerini bildiğim gibi topluyorum Güzel oyuncakları.. onlar çocuklara hayır demesinj bilmiyor ben yeri geliyor hayır veremem de diyorum bi ara sırf bu sebepten küsmüşkerdi de hiç umrumda olmadı

yaaa bir tek ben rahatsız oluyorum sanıyordum. hatta bir ara acaba kendi cocugum olunca diğer cocuklara tahammülüm mü azaldı diye düsünüyordum. cocuk sonucta falan diye. ama rahatsız oluyorum. kendi oyuncaklarına dokundurtmuyor bile ama bize gelince oğlumun tüm oyuncaklarını sahipleniyor. benim oğlum henüz 13 aylık ama onları izlerken üzülüyorum oğluma 😩

ben bir sey diyemedim ama esim en son görüştüğümüzde direkt “madem oğlumla birlikte oynamıyorsun bir daha gelme” dedi cocuga 😂 annesi falan da saka sandı. her geldiğinde izinsiz mutfak dolaplarını karıltırıyor, oğlumun yediği bir seyi görünce hemen tutturuyor falan. gecen muz yiyordu mesela, oğlum iki dk mama sandalyesine koydu muzu hemen gidip yemiş. kücük olduğu için kendini ve oyuncaklarını da savunamıyor, hala pıtı pıtı her yere peşinden gidiyor, oynamak istiyor.

Annesiyle babasi cocugu oyuncaga zarar verirken el el ustunde oturuyorlar mi? Yani cocuktur kirabilir diyecegim ama burada ana babasinin tutumu da onemli. Hic birsey olmamis gibi davraniyorlarsa cagirmazdim. Eger mahcubiyet belirtisi gosteriyorlarsa daha nazik olurdum.

Ben direk söyledim canım yanlış anlama ama sizden sonra hep bana eziyet ediyor çocuk oyuncağım kırıldı die uyarır mısın derim saolsun arkadaşım da bana değer veriyormuş hiç alınmadı nie önce söylemeyip çocuğu ağlattın die hemen çocuğunu çağırıp bidaha oyuncakları kırarsan buraya gelemeyız dedi bitirdi

Neden
Oyuncaklari saklamiyorsunuzki? Ayrica kirdigini onlar varken farkettiyseniz annesinin yaninda gostererek atariyo neden kirdin diyebilirdiniz anneside salak degilse almayi falan teklif ederdi heralde yada cocugu uyarirdi yada siz uyarin eger oyuncaklari kirmaya devam edersen bir daha oyuncaklarla oynamaniza izin vermicem filan diyin

Annesiyle babasi cocugu oyuncaga zarar verirken el el ustunde oturuyorlar mi? Yani cocuktur kirabilir diyecegim ama burada ana babasinin tutumu da onemli. Hic birsey olmamis gibi davraniyorlarsa cagirmazdim. Eger mahcubiyet belirtisi gosteriyorlarsa daha nazik olurdum.
Yazmış ya başka odada oynuyorlar kırdıgı oyuncağı saklıyor sonra görüyorum bende söylesem mi acaba die .

Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?

Sorun çocuktan ziyade annesi gibi duruyor. Bir şeye zarar verdiğinde telafi etmesi gerektiğini kendi öğrenmemiş ki çocuğa öğretsin. Biz geçenlerde komşumuza gittik oğlumla. Çocuğun kitabı yırtıldı bunlar oynarken kimin yırttığı önemli değil biz buradayken olduğu için biz bu kitabı alıyoruz tamir edeceğiz dedim. Eve gittik beraber bantladık ettik. Geri götürdük. Mesela kar küresinin telafisi bile olamaz. Onun için evde arkadaşımıza özür resmi çizelim derdim vs vs.
Bu çocuk bu yaşa kadar böyle şeyler öğretilmeden gelmiş zaten. Annesi de umursamıyor.
Onlar evdeyken eşyanın bozulduğunu farkedersen direkt söyleyebilirsin belki.

E hiç mi görmüyorlar kontrol etmiyorlar..
o hadi olabilir kaşla göz arasında hallediyordur da konu sahıbının çocuğu oyuncağımı kırdı die ağlayıp gelmıyormu ki odaya .

Şahsen ben böyle oyuncak falan kırıp saklayan çocukla fazla çocuğumu da yan yana tutmak istemem

Mesafe koyun.gorusmeyin
Ben öyle yapardım
Kendini ve çocuğunu yetiştirme değiştirme girişiminde bulunamayan,bana yoldaşlık yapamaz.

yaaa bir tek ben rahatsız oluyorum sanıyordum. hatta bir ara acaba kendi cocugum olunca diğer cocuklara tahammülüm mü azaldı diye düsünüyordum. cocuk sonucta falan diye. ama rahatsız oluyorum. kendi oyuncaklarına dokundurtmuyor bile ama bize gelince oğlumun tüm oyuncaklarını sahipleniyor. benim oğlum henüz 13 aylık ama onları izlerken üzülüyorum oğluma 😩

ben bir sey diyemedim ama esim en son görüştüğümüzde direkt “madem oğlumla birlikte oynamıyorsun bir daha gelme” dedi cocuga 😂 annesi falan da saka sandı. her geldiğinde izinsiz mutfak dolaplarını karıltırıyor, oğlumun yediği bir seyi görünce hemen tutturuyor falan. gecen muz yiyordu mesela, oğlum iki dk mama sandalyesine koydu muzu hemen gidip yemiş. kücük olduğu için kendini ve oyuncaklarını da savunamıyor, hala pıtı pıtı her yere peşinden gidiyor, oynamak istiyor.
Ayy benim kız da öyle niye abiye kirma demedin diyorum çocuk üzülüyor o kadar zoruma gidiyor ki çok saf cok masum kendini savunmayı hic bilmiyor 😔

o hadi olabilir kaşla göz arasında hallediyordur da konu sahıbının çocuğu oyuncağımı kırdı die ağlayıp gelmıyormu ki odaya .

Şahsen ben böyle oyuncak falan kırıp saklayan çocukla fazla çocuğumu da yan yana tutmak istemem
Yok ya benim kızı kandırmış bunun içinden mıknatıs çıkacak deyip kırmış oyun hamurlarini mesela karistirmis daha güzel renk olacak falan demiş. kıskanıyor olabilir. Neden gelip bana söylemedin annecim niye izin verdin diyorum utaniyor saklanıyor. Ben odaya gittim kapiyi kapatip beni almak istemedi sonra atariyi bir kutuya koymus o kutuyu arkasinda sakladı benden

Ayy benim kız da öyle niye abiye kirma demedin diyorum çocuk üzülüyor o kadar zoruma gidiyor ki çok saf cok masum kendini savunmayı hic bilmiyor 😔
valla en son ben elinden alıp cocuguma verdim oyuncağı 😂 kendimi kötü hissediyorum böyle de. hani cocuklar kendi aralarında bir ritim bulurlar falan diye ama yok yani aslaa olmuyor. fiziksel zarar vermiyor ama oğlum sürekli felçli ali rıza bey gibi oturup oyun oynayan cocugu izliyor. elinin ucuyla dahi bir oyuncağa dokunsa hemen elinden kapıyor.

Back
X