misafir daveti

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
hello kızlar:)

biz eşimle çok sosyaliz de bir şeyi çözemedik. şimdi misafir aranıp bize gelin mi denir? veya biz size geliyoruz mu denir? bizim için farketmez aksine aniden misafir gelse seviniriz ve biz de aniden gitmek isteriz ama gitmiyoruz tabi:)) ancak daha samimi olup bu kadar protokol olmasaydı da diyoruz.
neyse sonuç olarak nasıl demeli? uygun olan nedir? yaşlarımız 27-30 arası belki lazım olur:)

her ıkısıde denır..
ama bız geliyoruz dıyen,bırden haber vermelı,musaıtlerse elı bos gıtmemelı ki
gıttıgınız ınsanlar ne ıkram etcem derdine dusmesın..

onun dışında günler oncesınden bız su gun gelcez sıze denırse,bızım ıcın hazırlığını yap demek oluyor..
kı ben hıc sevmem böyle mısafırı:)

sızın davet ettıgınız kısmı ıse anlatmaya gerek yok..

hahahaha yeni çağırma nedeni ne onu yazarsanız kimkimi davet edicek önce bu kaosu çözmek lazım sırayla olması lazım:) çözüldükten sonra samimiyet dereceniz nedir ona göre müsaitseniz bu akşam gelmek isteriz , davet etmek isteriz.canımm akşam bize gelsenize laklak yaparız gibi çok basit çözdüm ben sanırım

Önce siz davet edin, kimi davet etmek istiyorsanız arayın, atıyorum müsaitseniz cumartesi günü sizi yemeğe almak istiyorum ya da bize çaya buyurun deyin, zaten sonuçta evinize gelecek insanlar ya samimi olduğunuz insanlardır ya da olacağınız. Sonra da arar iade-i ziyaret yapıcaz müsait misiniz size gelmek istiyoruz diye sorarsınız. Gelsin pastalar gitsin börekler

cok samımı olduğunuz arkadaşınıza ıse paldır kuldur gıdın ama onden yınede bıse ıstıyomusun bız geliyoruz dıye arayınkı,uygunsuz yakalanmasınlar

buyrun gelin :) demeyi tercih ederim. bekleyin geliyorum demek samimiyet derecesine bağlı

Ya ne kadar samimi olursanız olun kimseye çat kapı süpriiiiiiiiiiz diye gitmeyin bence .

En olmadı arayıp o gün içinde akşam müsaitseniz bir kahveye gelelim size denir , yani ben öyle yapıyorum . Onun dışında beni de ararlar , evdeyseniz size geleceğiz diye ...

Yemekli bir misafir ağırlamam gerekiyorsa ben çağırırım ya da çağrılırım . Öyle bu akşam yemeğe sizdeyiz diye kimseyi aramadım bugüne kadar , çok mu yabaniyim ne

Son düzenleme:
teşekkürler kızlar. bazısı artık yavaştan samimi oldu, bazısı ile daha sııkı fıkı olmak isteriz:) zaten akrabyı kastetmyrm o konuda bayağı bir samimiyiz.

o zaman en iyisi bize buyrun demek sonra iade-i ziyaret yapmak. tamamdır.
çok teşekkürler

esasen ben yemede içmede değilim sohbet etmek sonradan da beraber etkinliklere gitmek. birilieriyle olunca evliliğin tadı daha bir iyi oluyor sanki??

Samimiyet derecesine bagli. Ben haber veririm ama haber vermeyi sevmem. Sonucta ben oraya yemeye gitmiyorum. Bir suru hazirlik beni bunaltiyor. Hem hazirlayana da yazik.

bende çok sosyalim ama eşim değil.bende o kadar derim ara x i çay içmeye geliyoz de diye yada ben diyim diyorum yok olmaz ayıp olur aniden misafirliğe gidilirmi der.ne var yani samimiyet bu değilmidir sizce.çat kapı selaaaam biz geldik diyebilmek değilmidir.bu durumlarda elin boş gidilmez alırsın kekini pastanı onlarda bi çay demler ohhh gelsin muhabbet sohbet :)

aynen ben de samimiyet istiyorum ben yemeğe bakmam, bi bisküvi bi çay işte bu yeni-evli-iş/ortam-arkadaşları ile samimiyet oluşturmaya çalışıyorum. belki arada samimi olacağım biri çıkar:) eşim de sever aslında ama çok konuşkan değildir. o da alışsın konuşsun açılsın istiyorum

aman gerilirim öylesindende masraftan bıktım valla ondan sonra sen bana aldın ben sana ne alıyıma döner olay alıştırmak iyi değil:)

aman gerilirim öylesindende masraftan bıktım valla ondan sonra sen bana aldın ben sana ne alıyıma döner olay alıştırmak iyi değil:)

yok canım bu ısler once pastayla baslar..
sonra cipse,bıskuvıye döner..
en son cekırdek yerken bulursun kendını

Son düzenleme:
yok canım bu ısler once pastayla baslar..
sonra cipse,bıskuvıye döner..
en son cekırdek yerken bulursun kendını

hahahahaha beğenme butonu nerde çok güldüm beğenmem lazım:) orası öylede bazı hasta tipler var ilk günkü gibi devam eden ben genelde bişey yapma dediğimde ben bukadar yapamam lütfeennnn iş çıkarma başıma anlamında derim ama ısrarla her seferinde pelit pastanesinde gibi 10 çeşit hazırlayan ,hediye olayınıda aynı şekilde devam ettirmezler umarım kaldıki bekarım allahım kabuss cafede görüşmeliyim herkezle:))

her iki taraf içinde gitmeden önce müsait olup olmadığını sormak en doğrusu bana göre siz pat diye gittiğinizde yada onlar size o şekilde geldiğinde gerçekten müsait olmayabilirsiniz bence en az 1 saat önceden haber vermek en doğrusu

İstersem çok ama çok samimi olayım,ne kimseye aniden giderim,ne de kimse bana aniden gelsin istemem.Herkesin kend,ne göre planı,programı var.Ya o gün misafir çekecek durumda değildir,evi müsait değildir,kendileri müsait değildir.Aniden gelmek ve gitmek bence samimiyet değil,düşüncesizliktir.İnsanlar da şu durumu aşmalı artık.Bir insana haberli misafriliğe gitmek,benim için yemek yap hazırlık yap demek değildir.Müsait olup olmamasıyla alakalı bir durumdur.Onlar eskidendi habersiz gidelim.Bir de yeni tanıştığın insanlarla evlere girip çıkacak kadar hemen samimiyet kurmayı doğru bulmuyorum.Dışarıda buluşulabilir.
İnsanları öncelikle kendin davet edebilirsin.Ama daha öncesinde hiç evine gitmediğin birine sana geleceğiz demek uygun değil.

bence sizde misafirliğe gidince aramalısınız size gelincede aramalılar sizi.

yani burda birkaç arkadaş yazmış "aramıyorum,yemek falan yapmasınlar,zahmete girmesinler"diye.yemek,ikram için aramıyoruz ki bir yere gittiğimizde.daha çok aramaların sebebi "evde misiniz"diyedir.ben çat kapı gidersem kapıyı çalarsam onlar açarsa ve aniden gelen misafiri görürlerse bence kızabilirler.belki uygunsuzlar,belki evleri çir pas içindedir,belki biri banyodan yeni çıkmıştır? yani bunları düşünerek aranması şart bence misafirliğe gidince.
artık eski zamanlarda yaşamıyoruz.devir değişti.devirle beraber insanlarda değişti.
eskiden herkes herkesin evine çatkapı gidiyordu.aramadan sormadan ama şimdiki insanlar mutlaka aranmasını istiyor misafir gelmeden önce.en azından kendine çeki düzen vermesi lazım ev sahiplerinin,ortalığı toplamaları lazım.ben böyle düşünüyorum.

bana habersiz gitmek de birisinin gelmesi de imkansiz geliyor hic de hosuma gitmez,ikram vb den dolayi degil canim istemeyecegi icin ama aranda cok buyuk bir samimiyet olur her iki taraf da bu tarzdan hoslanirsa kime ne:))

değil samimi arkadaşıma anama babama bile aramadan sormadan gitmem.. kimse de çat kapı gelsin istemem..
ararım gelin derim ya da gelelim mi derim.. bu kadar basittir benim için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…