Misafir Dediğin Yemek Seçer mi?

Ben yemek seçerim malesefki ama ev sahibine saygısızlık yapmadan yiyemeyeceğimi söylerim. Ama sizinki biraz cins gibi..

Dokunuyor dediği ne varsa içine et koyun afiyetle yer, dokunmadığı çok açık.:rapci:
Bi tanıdık yemekte salça var diye yemezdi neymiş asit varmış dokunuyormuş ama kola içerdi domates yerdi turşu yerdi limon yerdi ama salçada asit var :KK53::KK53:

Bayramda kayınvalidem kayınbiraderim eltim ve oğlu geldi kalmaya.
Tatlısına kadar sofra kurdum. Kayınvalidemin fiks lafıdır o dokunuyor bunu yemem. Neyse doğrudur dedim gocunmadım. Ertesi günde aynı. Ama öğlen akşam sadece kavurma yahni yani et yedi. onlar dokunmuyor:KK53:
Eşim en sonunda sen ne yiyorsun evinde onu yemem bunu yemem diyorsun hep diye tatlı sert sordu.
Bende pişirmeden önce yiyip yemediğini sordum. Olur diyor sonra yok.
Kahvaltıya aldığım peynirin tadına bile bakmadı. Peynir aldığım çocuk bi parça tattırmak için verdi dün ayy çok güzelmiş ev için alsammı dedi. Bende bir haftadır önüne koyuyorum tadına bile bakmadın dedim kaldı öyle:KK53:
Az önce çerez çıkardım yermisin dedim yok dedi. Balkonaldığım çıktım beş dk bi geldim mutfakta tabağını dolduruyor.
Bu ne şimdi arkadaş?

Misafir insan degil mi neden yemek secmesin? Sevmedigi seyi yemek zorunda mi?

Anormal olan misafirlikte yemek secmek degil sizin kayinvalide. Ayrica yemezse yemesin cok uzulmus olamazsiniz buna..

Amaaaaaan arıza bi kV daha ...
Bosver sorup durma evinde ne varsa onu pişir...
Ben olsam her gün et falan pisirmem o ne öyle her gün her gün hanfendi etsiz bi gün duramıyo galiba
Pişir ıspanagi brokoliyi pırasayi ko önüne...

Benim annemler dedemler falan pazardan tadıp açık şekilde yöresel tatta peynirler tereyağ falan almayı çok severler. Bense açık ürünleri genelde ağır olduğu için sevmem. Dedemlerde kahvaltı yapmam biraz zor olur. :d sadece peynir falan yemiyor desen neyse de önce yemem diyip sonra kendi alması, önce yerim diyip sonra yememesi trip gibi duruyor. Dokunanlar neyine dokunuyormuş? Şekeri falan mı var?
Benden sağlam maşallah Allah uzun ömür versin. Neyin tribi anlasam.
Benim de patlıcanarada alerjim var mesela. Sakatat yiyemem bilir herkes yanımda yememeye çalışır eş dost. Onunki başka bişey

Misafir insan degil mi neden yemek secmesin? Sevmedigi seyi yemek zorunda mi?

Anormal olan misafirlikte yemek secmek degil sizin kayinvalide. Ayrica yemezse yemesin cok uzulmus olamazsiniz buna..
Aslında başlığı bu yemek seçmek mi diye yazmam lazımdı
Yemekli gelen misafirlerimin yiyemediği şeyleri usturupluca öğrenmeye çalışırım hep.
Rahatsız olurum eşimin annesi en önemlisi. Bir alıp veremediğim yokki

Kv misafir sayılmaz ki sonuçta oğlunun evi. Canı ne istiyorsa yapsın yesin. Nazını çekmenin gereği yok. Ben olsam o güzel yemeklerinden yap da hepimiz keyifle yiyelim derdim.

Kv niz sürekli böyle miydi, yeni mi başladı bu huyu?
Benim kv de yeni başladı, sadece bana değil, başka bir yere misafirliğe gidince de yapıyor.geçen bir yerdeydik, sofrada ay diyetisyen şunu yeme dedi bunu yeme dedi diyerek hiç bir şey istemedi, bir saat sonra baktım kıyıda köşede bir yerde bir tabak pilavı götürüyor. Bu sene başlayan bir huy oldu bu, sanki ilgi bekliyor daha çok.

Bayramda kayınvalidem kayınbiraderim eltim ve oğlu geldi kalmaya.
Tatlısına kadar sofra kurdum. Kayınvalidemin fiks lafıdır o dokunuyor bunu yemem. Neyse doğrudur dedim gocunmadım. Ertesi günde aynı. Ama öğlen akşam sadece kavurma yahni yani et yedi. onlar dokunmuyor:KK53:
Eşim en sonunda sen ne yiyorsun evinde onu yemem bunu yemem diyorsun hep diye tatlı sert sordu.
Bende pişirmeden önce yiyip yemediğini sordum. Olur diyor sonra yok.
Kahvaltıya aldığım peynirin tadına bile bakmadı. Peynir aldığım çocuk bi parça tattırmak için verdi dün ayy çok güzelmiş ev için alsammı dedi. Bende bir haftadır önüne koyuyorum tadına bile bakmadın dedim kaldı öyle:KK53:
Az önce çerez çıkardım yermisin dedim yok dedi. Balkonaldığım çıktım beş dk bi geldim mutfakta tabağını dolduruyor.
Bu ne şimdi arkadaş?
ne olacak ,
naz yaparak lüpletmek...

seni bu konuda haksız buldum yaşlılıkta değişim. gösterir onlar ne istdiyorsa onu pişirmen gerek çok sinir bozucu ama öyle yaşlılıkta vüçıt. değişime uğuruyor aynısını sende yaşayacaksin
Anlatamadım sanırım. Mesele istediğin sevdiğin yiyebildiğin şeyler ne onları yapalım alalım diyoruz eşimle.
Olmadı istediğin gibi kendin pişir dedi eşim en son. Yabancı yer değil burası diyoruz.
Mesela dün yemem dediği taze fasulye yemeğinden kalmıştı. Bu akşam onu yemek istedi ve çok beğendi.
Önce tadına bak beğenmezsen yemek zorunda değilsin diyoruz.
Bu arada gayet aklı başındadır maşallah

Eşin de farkındaymış gerekeni de söylemiş.En azından eşten yana şanlısın.Acaba fazla mı titiz kayınvalide?Yoksa temiz olduğunu biliyor ama oğullarına "bu kadın pis" mesajı mı vermeye çalıştı? Kendisi misafire çok ısrar eder mi yiyin ölümü görün bak bi kaşık daha yiyin filan diye.Belki de iyi misafirperverlik anlayışı öyle ısrar etmektir,senden de onu beklemiştir

gerçekten içinden çıkılmaz bir durum;dermansız dert dedikleri bu olsa gerek....Allah yardımcınız olsun,çok zor bir durum ..

Annemin dolabına yolladım bazı etleri yer yok diye. Durdu durdu onu sayıkladı o etleride kırdırın kasapta diye.ondan zaar:KK53:
Bugün taze fasulye yedi artık mecbur ayy güzelmiş dedi
:KK70:
Sizin kayınvalide çok uyanıkmış.

Aslında yemek yapmamak, sofrayla uğraşmamak için şahane bahane.

Madem gıcıklık seziyorsunuz, "Annecim benim yaptıklarım size dokunuyor, sağlığınızdan etmek istemem. Siz kendinize göre pişirin bize dokunmaz, yeriz afiyetle hep beraber" deyip geri çekilirim ben olsam.

Gerçekten haklı Ben öyle yapıyorum tatlılar benden yemekler kayınvalideden Çünkü ben onlar kadar yağ salça kullanamıyorum kullansam da onların ki gibi olmuyor. Yemek mundar olacağına... Herkes bundan emnun bir tek eşim benim yaptığım yemeği arıyor zaten iki günlük bir süreç diye herkes sakince yaşıyor

Back
X