Misafir derdi beni gerdi

finethanksandyou

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
615
3.498
113
34
Ah hanımlar ah herkese merhaba..
İlk derdim değil ama ilk konum. Kahramanımız üst komşu. Kendileri süper sosyal bir aile. Baş başa kaldıklarında birbirlerini yedikleri için sürekli eve misafir çağırıyorlar.
Misafir de bereketi ve çocuğuyla geliyor tabii. Amanııııııın yukarıda her haftasonu mohaç meydan muharebesi

Okuduğumu anlayamıyorum, izlediğim filmi duyamıyorum.
Saat gece 01.00 yukarıdaki biricik minnoş küçük şeytancıklar bir yürüyor biz alt katta deprem tatbikatı yaşıyoruz. Oyun oynuyorlar, oyunun kurallarını karşı mahalle öğrendi. Kapı kırma challenge falan yapıyorlar herhalde bu kapı çarpmalarının başka açıklaması olamaz.
Bu sefer hiiiç utanmadım çıktım yukarı dayandım kapılarına. Dedim beyefendi saat 1 yav 1.
1BİRbir!1bir

Mahcup bir edeyla tamam hanımefendi dedi. Keşke cahil cahil cevaplar verseydi de az kavga etseydim. Mahcup mahcup başını öne eğince ben de tamam dedim eve döndüm.

Ah yüce uyku tanrıları aşkına şimdi de kadınlar çocukları uyutmaya çalışıyorlar.
Uyumicam diye ağlayanları mı dersiniz, yere mütemadiyen eşya atanları mı.... Umuyorum gece 03.00e doğru veletleri uyutmayı başarırlar da biz de nihayet iki gram uyku uyuruz.
Kime şikayet etsem elimde kalacak çözüm yok gibi.

Yani sonuç olarak:
Çocuklu aileler çocuklar birbirini görünce azıyorsa DIŞARIDA BULUŞUN. DI ŞA RI DA. Ya da biraz zahmet olacak ama çocuğunuza az terbiye verin. Bu saatte apartman dairesinde koşulmaması gerektiğini öğrensin

Siz diyene kadar mağarada yaşadıklarını sanıyorlardı galiba. Benim bir arkadaşın 3 oğlu var, diğer arkadaşıyla evinde görüşmüyor onlarda da var 2 tane. Ev savaş alanına dönüyor diyor. En kötü akşam 10'a kadar tut. Yatıya misafir almak çirkin şu durumda. Ki çocuk dediğin 9, 10'da uyur. Ben köpeğime bile uyku eğitimi verebiliyorum, akşam havlatmıyorum millet çocuğuna veremiyor. Garip.

Al benden de o kadar ama benimki tam tersi misafirim vardı yeni gitti yemin ederim o çocuk tek başına bir orduya bedeldi ya valla tüm enerjimi aldı birde her tarafı bir güzel batırdı gerçekten çok yorgun ve sinirliyim almasan olmaz getirme desen hiç olmaz çocuğum yok ama bu şekilde de olmaz ki ben utandım yemin ederim çocuğun gürültüsünden

Çocuğunuz var mı?

Öyle deme teyzesi çocuktur yapar

Evet ben de düşünüyorum bu uyku eğitimi konusunu. Bdv de okudum bir kaç kez öyle fikir sahibi oldum. Çocuklardan biri küçük ama 12-1 e kadar nerede durduğunu, nereye yürümeye çalıştığını anlayabiliyorum. Uyumuyorlar geceleri.

anne olduğunda çocukla köpeğin eğitimi aynı değildir bunu anlarsın ve iki eğitimi bir tutmazsın..

konu sahibi konuna gelince evet en geç 12 e kadar bile anlarim sesi ve ayda yılda bir olsa buna da ses çıkarmam ama dediğiniz gibi her hafta oluyorsa bu büyük sıkıntı..
kapıya dayanmak yerine gündüz olduğunda gidip eşi ile güzel tatlı dille konuşmayı tercih ederdim ben olsam..

Ya hu anlayamıyorum evde top oynuyorlar. Sitenin sahası var. Gönder oynasınlar. Evde hiç vazon falan da mı kırılmıyor? Güvense bu da güven.
Vazo?
Benim tv çöp oldu birkaç hafta önce
Vazo, eşya vs, tabak çanak hariç bir şey tutmuyoruz ki evde zaten

Ya size hak veriyorum elbet kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değilsiniz ama bu misafir gürültüsüymüş.
Ev sahibi gelene bir şey diyemiyor, malum.
Bende 2 adet tazmanya var, komşular muhtemelen çocuklardan çok benim çığlıklarımı duyuyorlar evde ‘yapma, etme, oda cezası aldın, atma oğluuuum Allahım delircem, duuuurr’ vb şeyler

Ama misafir gelince yasak top oynama, hadi uyku saati çabuk yat vs denemiyor.
Ayrıca bu soğukta ne sokağı yahu, çocuklar kışın azıtıyor kabul, bazı çocuklara anne babaları asla mukayet olmuyor bu da kabul ama çocuk yani insan da her verileni alan bir tür değil.
Sus deyince susan ya da yapma deyince ‘köpek eğitimiyle’ karşılaştırılan bir durum değil.
Yoksa hepimiz tek tip canlı olurduk, değil mi?
Hiç katili, hırsızı, çalışkanı ya da tembeli, embesil veyahut temizlik takıntılısı olmazdı.

Şanslısınız
En azından misafir yokken rahatsınız.

Bende bir yan komşu var ki sizin misafirler her gün bende kalsın razıyım. Tamam kabul çok çocugu var fakat benim anaokulu bölümündeki sınıflarımda bu kadar gürültü olmuyor.

Bir kere sesten korkup ( bakın rahatsız olup demiyorum) kapılarına gittim. Sonra ömrü hayatım boyunca duymadığim bedduaları çocuklara saydı. O çocuklar ağladıkça vicdan azabı çektim resmen.

Kadın resmen beni yola getirdi ya hu! Rahatsız olsam da çocuklara çok bağırır diye gidemiyorum

Bazı çocuklar hiç laftan anlamıyor çok hiperaktifler ne desen duymuyor sanki iyilikle konuşuyorsun, yetişkin gibi anlatıyorsun olmuyor kızıyorsun hiç olmuyor yorgun ve çaresiz kalıyor insan.
Bir belgeselde şeker ile yapılan bir deneyi izlemiştim. Bir grup öğrenciye doğal şeker veriliyor. Onlar güzel güzel anasınıfında boyama yapıyor, şarkı söylüyor ya da öğretmenleriyle birlikte koşturuyor enerji harcıyorlar makul şekilde. Diğer gruba da yapay şeker veriyorlar. Fast food, çikolata, şeker vs bildiğimiz şeyler işte. Ve sonuç? İkinci grupta düz duvara tırmananlar mı dersiniz, birbirlerini yaralayanlar mı dersiniz... Sanıyorum bu durumun konumuz ile bağlantısı büyük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…